Hur man kontrollerar vem som äger en Discord-server

Några av de mest framgångsrika Discord-servrarna idag har hundratals eller tusentals medlemmar som interagerar på plattformen regelbundet. Och i vissa fall kan det bli några tusen inlägg en viss dag. Det kan vara så att det finns en brännande fråga som du vill diskutera med ägaren en på en

Hur man kontrollerar vem som äger en Discord-server

Varje server har en ägare och minst en moderator som har till uppgift att övervaka konversationer, göra meddelanden och kasta ut medlemmar som inte följer serverns riktlinjer, bland många andra uppgifter.

Discord har designat verktyg som kan hjälpa dig att kategorisera medlemmar. Till exempel kan namnen på personer med administrativa rättigheter betecknas med en specifik färg. Å andra sidan är sådana verktyg inte obligatoriska, så att skilja mellan medlemmar kan vara lite knepigt.

Lyckligtvis finns det ett par olika sätt att hitta vem som äger en Discord-server.

1. Kontrollera via serverinställningar

Discord-utvecklare förstår att du ibland behöver hjälp från serverägaren. Av denna anledning har ägaren en krona bredvid sitt namn. För att se vilka de är:

 • Starta Discord från en stationär app eller webbläsare och ange dina referenser för att logga in.
 • Navigera till servern av intresse och klicka på servernamnsrutan. Detta öppnar serverhanteringssektionen.
 • Klicka på ”Serverinställningar”.
 • Klicka på ”Medlemmar”. Detta kommer att visa en lista över alla medlemmar på servern.
 • Bläddra igenom listan tills du ser den medlem som har en krona bredvid sitt namn.
 • Och det är allt. När du har hittat ägaren kan du starta en chatt genom att omedelbart skicka ett meddelande till dem.

  2. Göra en förfrågan

  Även om kronan är en mycket eftertraktad funktion som kommer med en mängd privilegier för Discord-ägaren, visar inte alla ägare den stolt. Vissa kan bestämma sig för att ge upp det om de inte vill dra till sig onödig uppmärksamhet, och Discord ger ett sätt att göra just det. I avsaknad av kronan kan det vara otroligt svårt att säga vem ägaren är. Det som är bra är att du fortfarande kan reda ut deras identitet, tack vare ett praktiskt trick.

  När ägaren till en Discord-server bestämmer sig för att ge upp kronan, behåller de fortfarande administrativa rättigheter. De kommer fortfarande att visas i listan över serverns administratörer, bara det kommer inte att finnas ett uppenbart tecken (kronan) som kan hjälpa till att peka ut dem som superadmin.

  Så för att ta reda på vem ägaren är kan du skicka ett meddelande till en administratör eller två och be dem att ge dig denna information. För att skicka DM till en administratör klickar du bara på användarnamnet. Detta kommer att öppna upp en privat chatt mellan er två.

  Om du har turen kan du landa i ägarens DM:s första gången.

  Ytterligare vanliga frågor

  Vad är skillnaden mellan ägaren och en administratör i Discord?

  Ägaren är en superanvändare med svepande tillgång till allt på en Discord-server. De kan ändra inställningarna, lägga till och ta bort roller, ladda upp filer media, hantera behörigheter och ta bort medlemmar från servern efter eget gottfinnande. De kan också ändra serverns namn eller till och med skapa eller ta bort kanaler efter behag.

  En administratör är en användare som har fått vissa privilegier av ägaren. De kan göra allt en ägare kan göra, förutom att de inte kan sparka någon av de andra administratörerna eller ägaren från servern. Dessutom kan de inte avsätta ägaren och ta över kronan om inte ägaren beslutar sig för att ge upp den med vilje. En administratör har mer makt än medlemmar men har inte fri makt som ägaren har.

  Säkra din närvaro

  Discord har kommit långt, men det är fortfarande långt ifrån att vara den perfekta plattformen. Liksom andra sociala medieplattformar, plågas det av en myriad av problem, nyckeln bland dem är oförmågan att korrekt veterinära användare när de går med. Det betyder att det kommer att finnas medlemmar som är ovilliga att respektera personliga gränser eller engagera andra med artighet och respekt.

  Att känna ägaren till en Discord-server betyder att du vet vem du ska prata med när du behöver hjälp. Det ger dig också utan tvekan den bästa kanalen för att dela dina idéer och föreslå förbättringar som kan driva servern till nästa nivå.

  Är du en Discord-entusiast? Vet du vem som äger alla servrar du har gått med i?

  Låt oss engagera oss i kommentarsektionen nedan.