Hur man kontrollerar om företag säljer din e-postadress

Har du någonsin gett din e-postadress till ett företag och sedan plötsligt börjat få massor av webbspam? En ökning av e-postspam kan hända av många anledningar, men företag som säljer din e-postadress till tredje part är alltid en av de mest frustrerande.

Lyckligtvis finns det ett lömskt hack i Gmail som du kan använda för att identifiera alla företag som säljer din e-postadress.

Säljer företag verkligen min e-postadress?

Dataskyddslagar i USA är komplexa. I skrivande stund finns det ingen federal lag som förbjuder företag att samla in, använda, dela eller sälja dina data utan ditt medgivande. Till skillnad från i EU – där GDPR reglerar all datainsamling och hantering – har USA bara en handfull federala lagar för specifika användningsfall.

Ingen federal lag hindrar företag att sälja din e-postadress

Till exempel Sjukförsäkringens bärbarhet och ansvarighetslagen (HIPAA) reglerar kommunikation inom hälso- och sjukvårdsbranschen och användningen av vissa typer av data. På samma sätt har du Gramm-Leach-Bliley Act (GLBA) som reglerar hur finansiella leverantörer informerar konsumenter om datadelning och tillhandahåller ett opt-out-system.

Integritetsbestämmelserna förbättras (långsamt) på statlig nivå

Tack och lov förändras saker sakta på statlig nivå. I december 2020 implementerade delstaten Kalifornien landets första heltäckande dataskyddslagstiftning, California Consumer Privacy Act (CCPA).

I mars 2021 blev Virginia den andra staten att implementera en liknande omfattande integritetslagstiftning med Virginia Consumer Data Protection Act (VCDPA).

När fler stater följer efter förbättras konsumentdataskyddet i USA, men det är viktigt att förstå deras begränsningar. För det första innebär en brist på federal reglering att specifika lagar kan variera från en stat till en annan. För det andra tillåter även de strängaste av befintliga integritetsriktlinjer fortfarande företag att sälja din data – så länge de får ditt tillstånd.

Sekretessbestämmelser löser inte problemet helt

Problemet är att allt som krävs för att ge ett sådant tillstånd är att kryssa i en samtyckesruta, klicka på en godkänn-knapp eller underteckna ett kontrakt som tillåter företag att dela dina uppgifter. Verkligheten är att många användare helt enkelt inte läser sekretesspolicyer och villkor när de registrerar sig. För att inte tala om det faktum att de flesta av dessa policyer är onödigt långa, komplicerade och avsiktligt vaga.

Bildkredit: Meta

I en online-värld där du i princip måste registrera dig för varje tjänst med en e-postadress, är maktbalansen starkt till förmån för företagens varumärken. Hur frustrerande det än är kan du fånga företag som säljer din e-postadress med detta Gmail-trick – och sedan vidta åtgärder för att sluta ta emot skräppost.

1. Skapa ett Gmail-konto för registreringar

Hacket vi pratar om använder en specifik Gmail-funktion, så du behöver ett Gmail-konto för att göra detta. Vissa andra e-postklienter stöder liknande funktioner, men de kan kallas något annat och fungerar lite annorlunda – så låt oss hålla oss till Gmail för att göra det enkelt.

När du väl är bekant med den här tekniken kan du alltid söka efter andra alternativa e-postklienter som stöder liknande funktioner om du av någon anledning inte vill använda Gmail.

För att få ut det mesta av detta hack rekommenderar vi att du skapar ett nytt Gmail-konto för att registrera dig för saker. Du kan fortfarande använda ditt huvudkonto för viktiga saker som banker eller tjänsteleverantörer du litar på. Det är dock en bra idé att skapa ett rent, sekundärt konto som du kan använda för allt som är mindre pålitligt – som nya e-handelswebbplatser, prisjämförelser, innehållsnedladdningar etc.

2. Använd detta knep för att lägga till e-post när du registrerar dig

Gmail låter dig lägga till ytterligare text till din e-postadress genom att använda plustecknet (+). Till exempel om din adress är [email protected]kan du lägga till ett +-tecken efter prefixet och lägga till vilken text du vill före domänen – till exempel: [email protected].

När du gör detta ignorerar Gmail plustecknet och all text mellan det och domänen (@gmail.com). Det betyder att du kan tillhandahålla ett bifogat e-postmeddelande för alla registreringar, och du kommer fortfarande att få alla efterföljande e-postmeddelanden till din ursprungliga adress.

Nu är tricket att lägga till företagsnamnet till din e-postadress varje gång du registrerar dig för något – till exempel: [email protected]. På så sätt kommer du att ange en unik e-postadress varje gång du registrerar dig för något, och företagsnamnet kommer att visas i fältet till: för varje e-postmeddelande de skickar.

Ännu viktigare är att alla företag som säljer din e-postadress skickar den bifogade e-postadressen du angett eftersom detta är adressen de har registrerat.

3. Kontrollera ”Till”-e-postadressen för misstänkt skräppost

Om ditt nya Gmail-konto börjar ta emot något som ser ut som skräppost kan du enkelt kontrollera om ett företag har sålt din e-postadress. Allt du behöver göra är att titta på fältet till: i e-posthuvudena.

Du kan göra detta i valfritt e-postmeddelande genom att klicka på fliken Till mig under e-postavsändarens adress.

Om ett företag har sålt din e-postadress till en tredje part, kommer deras företagsnamn att visas i den bifogade adressen du ursprungligen angav: [email protected].

4. Hur man visar ”Till”-e-postadressen utan att öppna e-postmeddelanden

Det enda problemet med denna strategi är att du måste öppna ett e-postmeddelande i Gmail för att se e-postadressen som avsändaren använde. Att öppna det udda skräppostmeddelandet av misstag är inte nödvändigtvis ett stort problem men marknadsföring av skräppost är en sak; Nätfiske och andra e-postbedrägerier är något helt annat.

Medan endast 2,5 % av e-postskräpposten anses vara bedrägeri eller bedrägeri, enligt Mailmodoatt öppna skräppost i onödan är ingen bra idé.

Ju fler skräppostmeddelanden du öppnar, desto mer sannolikt är det att du av misstag klickar på tvivelaktiga länkar eller bilder som kan peka dig mot säkerhetshot. Alla sådana klick kommer också att bekräfta att din e-postadress är aktiv och potentiellt göra dig till ett större mål för bedragare.

Även om risken är relativt liten, kan du komma runt det här problemet genom att kontrollera e-posthuvudena för allt du inte känner igen – utan att öppna e-postmeddelandet. Irriterande nog tillåter inte Gmail dig att göra detta, så vi måste använda en lösning.

Lösningen är att lägga till ditt Gmail-konto i Outlook eller en annan klient som låter dig komma åt e-postrubriker utan att öppna e-postmeddelanden. I Outlook kan du göra detta genom att högerklicka på ett e-postmeddelande och välja Visa > Visa meddelandekälla.

Detta visar e-postmeddelandets källkod i en dialogruta utan att öppna själva e-postmeddelandet. Du kan scrolla ner i källkoden tills du hittar fältet Till:, som visas nedan.

Om du har svårt att hitta det här fältet kan du använda sökfunktionen i din webbläsare för att hitta det. Du kan till exempel göra detta i Chrome genom att trycka på CMD+F på Mac eller Ctrl+F på Windows och skriva ”Till:” i sökfältet.

Tryck på Enter så rullar detta automatiskt till Till: i meddelandekällan och markerar det åt dig.

5. Markera e-post som skräppost och blockera avsändaren

Nu när du vet om ett företag sålt din e-postadress kan du markera mejlet i fråga som spam. Om du vill kan du även blockera avsändarens e-postadress för att förhindra att framtida e-postmeddelanden når dig. Återigen, det enklaste sättet att göra detta är att öppna e-postmeddelandet där du kan klicka på ikonen med tre punkter och välja Blockera [sender] men detta kräver att du öppnar e-postmeddelandet.

Den här gången finns det en lösning för detta i Gmail. Om du håller muspekaren över avsändarens namn avslöjar detta ett kontaktkort som visar deras namn, e-postadress och andra detaljer. Håll muspekaren över e-postadressen under avsändarens namn, och detta visar en ikon för att kopiera avsändarens e-postadress.

Med detta kan du gå till Inställningar > Se alla inställningar > Filter och blockerade adresser > Skapa ett nytt filter. Detta gör att du kan ställa in ett filter som automatiskt skickar e-postmeddelanden från avsändaren till din skräppostmapp.

Om du har identifierat företaget som sålde din e-postadress till tredje part är det sista steget att be dem ta bort dig från sin e-postlista. Om företaget inte erbjuder ett enkelt sätt att välja bort online, bör du kontakta dem skriftligen genom att skicka en begäran om att bli borttagen från deras e-postlista.

Du vill också göra detsamma med företaget som köpte din e-post och började skicka oönskade e-postmeddelanden. Nu, beroende på integritetslagarna i ditt land, är inget av företagen nödvändigtvis skyldigt att respektera din begäran. Men om de vägrar kan du hota med att anmäla dem till nationella handelsinstitutet som upprätthåller CAN-SPAM Act.

CAN-SPAM Act skyddar rätten för individer och organisationer att ”låta dig sluta e-posta dem”.

Ta tillbaka kontrollen över dina e-postkonton

Företag som säljer din e-postadress är en av många anledningar till att skräppost kan komma över din inkorg. Så det är viktigt att vidta ytterligare åtgärder för att skydda ditt e-postkonto, minska spam och minimera potentiella säkerhetshot.