Hur man installerar Google Chrome på Steam Deck

Spread the love

Google Chrome är en av de mest populära webbläsarna på stationära och mobila enheter, och även Steam Deck-ägare kanske vill använda webbläsaren för att surfa på internet på sin handhållna konsol. Tyvärr kommer Steam Deck inte med en standardwebbläsare. Dessutom finns det inga tydliga instruktioner om hur du installerar en webbläsare på din Steam-däck. Du behöver inte oroa dig längre, eftersom vi är här för att hjälpa dig. I den här guiden kommer vi att lära dig hur du installerar webbläsaren Google Chrome på ditt Steam Deck med två enkla metoder.

Använd Google Chrome på Steam Deck (2023)

Som påpekats tidigare är Steam Deck en komplett PC som kör Linux. Du kan använda de bästa Steam Deck-dockningsstationerna eller USB-C-hubbarna för att ansluta en bildskärm och kringutrustning och använda den som ett skrivbord. Det betyder att det också gör det möjligt för användare att installera webbläsare, som Google Chrome och Firefox, för att uppfylla deras behov av att surfa på internet.

Medan Valve har en snygg funktion som låter dig installera Chrome från spelläge, har vi också förklarat steg-för-steg-processen för att installera Chrome-webbläsaren via skrivbordsläge. Använd tabellen nedan för att navigera till den metod du önskar.

Hur man får Google Chrome på Steam Deck (enklaste metoden)

En intressant sak att notera är att Valve har gjort det förvånansvärt enkelt att installera Chrome på Steam Deck. När du börjar använda ditt nya Steam-däck, navigerar du till ”Icke-Steam”-spelfliken i biblioteket, så får du ett välbekant alternativ. För att säkerställa att användare inte behöver byta till skrivbordsläget för att installera en webbläsare, låter Valve dig installera och använda Google Chrome via SteamOS. Så här fungerar det:

 • Tryck först på Steam-knappen och välj alternativet ”Library” på din Steam-däck.
  Hur man tar bort Chrome OS Flex och installerar om Windows

 • I biblioteket, tryck på R1 och flytta till fliken ”Icke-Steam”.

 • På fliken ”Icke-Steam” kommer du att se ett popup-fönster för ”Icke-Steam-genvägar” om du inte har installerat någon app ännu. Den talar om för dig att du kan lägga till och komma åt icke-Steam-spel här och att du kan installera Chrome för att testa den här funktionen. Tja, klicka på ”Lägg till Chrome” och vänta några sekunder på att Google Chrome ska installeras.

 • Du kommer nu att ha webbläsaren Google Chrome installerad på din Steam-däck. Om du har SteamGridDB-pluginen installerad via Decky Loader kan du enkelt ändra Chrome-ikonen.

Valve programmerade Steam Deck för att uppmana användare att installera Google Chrome, vilket är ganska bekvämt. Detta löser två problem. Den första är att användare nu vet vad de ska göra med fliken icke-ånga i deras bibliotek. Den andra är att Valve tog bort behovet av att användare skulle ta reda på hur man lägger till en webbläsare genom att uppmana dem att installera den mest populära webbläsaren som finns på marknaden.

Hur man installerar Google Chrome via Steam Deck Desktop Mode

Även om metoden ovan är den enklaste, finns det en chans att du redan har installerat andra appar som inte är Steam på ditt däck. Allt hopp är inte ute i så fall. Nu kan du installera Google Chrome från skrivbordsläge, vars steg har förklarats nedan:

 • Byt först till skrivbordsläget på Steam Deck för att bläddra i Linux-skrivbordet. På skrivbordet klickar du på ”Upptäck” (butiksikon) i Aktivitetsfältet för att komma åt mjukvarucentret för Steam Deck.
  Bästa Dark Mode-tillägg för Chrome

 • Klicka här på sökfältet och använd genvägen ”Steam + X” för att få upp tangentbordet på skärmen på Steam Deck. Sök efter Chrome här. Klicka sedan på ”Installera” för att ladda ner webbläsaren Google Chrome på din bärbara konsol.

 • Öppna nu Steam i skrivbordsläge. Längst ner till vänster ska det finnas ett plustecken. Klicka på den och välj ”Lägg till en icke-steam genväg.”

 • Bläddra i Google Chrome-genvägen och lägg till den i biblioteket. Ikonen bör nu dyka upp i spelläge.

 • Alternativt kan du trycka på Steam Deck-ikonen i det nedre vänstra hörnet och söka efter Chrome. När genvägen visas högerklickar du på den och väljer alternativet ”Lägg till i Steam”. Detta kommer att lägga till genvägen till spelläget.

 • Växla nu tillbaka till spelläge på Steam Deck och gå till fliken ”Icke-Steam” för att se genvägen till Google Chrome där.

Hur man använder Google Chrome i Steam Deck Desktop Mode

Att komma åt Google Chrome i skrivbordsläge är lika enkelt som att byta från spelläget och utforska Linux-skrivbordsmiljön. För att använda Chrome i skrivbordsläge på Steam Deck, följ stegen nedan:

 • Byt först till skrivbordsläget på Steam Deck med hjälp av stegen i den länkade artikeln.
 • När du är i skrivbordsläge klickar du på Steam Deck-logotypen i det nedre vänstra hörnet av aktivitetsfältet. Håll muspekaren över avsnittet ”Internet” för att hitta genvägen till Google Chrome. Klicka på Google Chrome i den högra rutan för att öppna webbläsaren.
  3 sätt att kringgå alternativmenyn och komma åt Chrome-sidor snabbare

Hur man avinstallerar Google Chrome från Steam Deck

För att ta bort webbläsaren Google Chrome från Steam Deck, följ stegen nedan:

 • Byt först till skrivbordsläget, vilket gör att vi kan bläddra i Linux-skrivbordet på vårt Steam-däck.
 • När du är i skrivbordsläget klickar du på Steam Deck-logotypen i det nedre vänstra hörnet för att ta fram utforskaren. Hitta här Google Chrome och högerklicka på Steam Deck för att öppna snabbmenyn. Välj sedan alternativet ”Avinstallera eller hantera tillägg”.

 • Om du gör det öppnas Google Chromes appbutikssida i mjukvarucentret. Klicka sedan på knappen ”Ta bort” längst upp till höger för att bli av med webbläsaren från din kortlek. Det är allt.

Skaffa Google Chrome på Steam Deck

Så ja, det är två enkla metoder för att installera Google Chrome på din bärbara Steam Deck-konsol. Processen är ganska enkel, tack vare att Valve erkänner nödvändigheten av en webbläsare, särskilt en som kan nås direkt från spelläget och inte skrivbordsläget. Men om du är en hardcore-användare och gillar att använda ditt Steam Deck som en dator också, använd skrivbordslägesmetoden som vi förklarade ovan. Kolla också in de grundläggande Linux Terminal-kommandona för att enkelt navigera runt i Linux-miljön på Steam Deck. Så, har du installerat Google Chrome på ditt Steam-däck? Låt oss veta i kommentarerna nedan.