Enbart text kan snabbt göra din Google Slides-presentation ointressant för publiken. Genom att lägga till foton och rörliga GIF-bilder kan du omedelbart skapa mer engagemang och förstärka dina viktiga budskap.
Det finns flera sätt att infoga bilder i Google Slides. Du kan ladda upp filer från din enhet, använda en bildlänk (URL), hämta bilder från Google Foto eller Google Drive, ta bilder med din enhets kamera eller söka efter bilder direkt på webben. Här följer en genomgång av hur du går tillväga.
Ladda upp bilder och animerade GIF-filer från datorn
Om du har bilder, inklusive animerade GIF-filer, på din dator kan du enkelt lägga till dem i din Google Slides-presentation.
Öppna din Google Slides-presentation, klicka sedan på ”Infoga”, välj ”Bild” och därefter ”Ladda upp från dator”. Välj den önskade bilden.
Leta upp bildfilen på din dator och infoga den i presentationen.
Om du har valt en statisk bild (t.ex. en JPG- eller PNG-fil) kommer bilden att visas på den valda sidan.
Animerade GIF-bilder kommer att spelas upp i en loop, dvs. visa samma korta sekvens om och om igen.
Du kan börja redigera bilderna direkt efter att de infogats. Om en GIF-fil inte laddas, kan du istället behöva infoga den via URL.
Infoga bilder och animerade GIF-filer via URL
Google Slides låter dig länka till bilder, inklusive animerade GIF-filer, från externa källor som GIPHY. Kom ihåg att alltid kontrollera att du har tillåtelse att använda och länka till en extern bild innan du infogar den.
För att göra detta, öppna din Google Slides-presentation. På den sida där du vill lägga till bilden, klicka på ”Infoga”, välj ”Bild” och sedan ”Efter URL”.
Om länken är korrekt, bör URL:en direkt ersättas med en förhandsgranskning av bilden eller GIF-filen.
Klicka på knappen ”Infoga” för att lägga till den valda bilden eller GIF:en i din presentation.
Infoga bilder och animerade GIF-filer från Google Drive och Google Foto
Du kan enkelt infoga bilder och GIF-filer från dina lagringsutrymmen i Google Drive och Google Foto direkt i en Google Slides-presentation som du har tillgång till.
För att lägga till bilder från ditt Google-konto, öppna presentationen och klicka på ”Infoga” och välj ”Bild”. Välj sedan ”Foton” för att hämta en bild från Google Foto eller ”Drive” för att hämta en bild från Google Drive.
Använd menyn som visas på höger sida för att välja en passande bild (eller flera bilder). När du är klar klickar du på knappen ”Infoga” längst ner.
Alternativt kan du dubbelklicka på valfri bild för att infoga den direkt.
Ta och infoga bilder med en kamera
Google Slides har stöd för att ta bilder med en inbyggd eller ansluten kamera på din dator. Webbläsaren måste ha tillgång till kameran för att detta ska fungera.
Öppna din presentation och klicka på ”Infoga”, välj ”Bild” och därefter ”Kamera”.
Om du använder en webbläsare som Google Chrome kan du bli ombedd om tillåtelse att ge åtkomst till kameran. Klicka på knappen ”Tillåt” för att auktorisera detta i Chrome.
Ta bilden med kameran genom att trycka på kameraknappen på skärmen. Välj sedan den eller de bilder som du vill infoga från förhandsgranskningen som visas till höger.
Klicka på ”Infoga” för att lägga till bilderna i din presentation när du är redo.
Infoga bilder med Google Sök
Med Google Slides kan du använda Googles sökmotor för att hitta bilder på webben. Genom den inbyggda bildsökningen kan du enkelt infoga bilder direkt i din Google Slides-presentation.
Det är tyvärr inte möjligt att söka efter och infoga GIF-filer med den här metoden. Du behöver istället först ladda ner dem eller infoga dem med en URL.
För att börja, öppna din Google Slides-presentation och klicka på ”Infoga”, välj ”Bild” och därefter ”Sök på webben”.
En sökruta visas till höger. Använd sökfältet för att söka efter bilder. Klicka för att välja någon av bilderna som visas, och klicka sedan på ”Infoga” för att lägga till dem i presentationen.
Alternativt kan du dubbelklicka på valfri bild för att infoga den direkt.
Bilderna som du väljer från sökresultaten kommer nu att infogas i din Google Slides-presentation, redo att användas eller redigeras.