Hur man inaktiverar mute i Discord

Vi vet alla hur irriterande aviseringar kan vara. Speciellt mitt i en onlinematch med hög insats. Det här är det värsta ögonblicket att se ett meddelande dyka upp och ringa.

Att hantera aviseringar på Discord är inte alltför komplicerat, men det finns några användbara inställningar för att göra din speltid mycket lugnare. Tja, åtminstone när det gäller saker som händer utanför ditt spel. Så här hanterar du aviseringar på Discord.

Slå på ljudet

Låt oss börja med att aktivera alla aviseringar. Om du verkligen vill bli meddelad om allt på Discord finns det ett enkelt sätt att göra det. För att inaktivera Discord mute på din mobila Discord-app, när du är inne i appen, navigera till din profilikon och tryck på den. Hitta sedan posten Aviseringar. I meddelandemenyn aktiverar du helt enkelt alla tre reglagen.

På skrivbords-/webbversionen, gå till den nedre vänstra delen av Discord-fönstret. Här ser du din profilikon. Klicka inte på den. Välj istället den kugghjulsformade ikonen. I menyn Användarinställningar som dyker upp efter att du har valt den hittar du posten Aviseringar. Den finns i den vänstra delen av skärmen. Aktivera sedan alla reglage.

Där har du det, du har framgångsrikt inaktiverat mute på Discord!

Anpassa aviseringar

Den mobila versionen av Discord-appen erbjuder inte för många aviseringsinställningar. I grund och botten kan du välja om du får aviseringar inom Discord, om du får avisering utanför Discord och om du vill integrera samtal med telefonappen eller inte.

På skrivbordsversionen av Discord kan du välja AFK-timeout för push-meddelandet (bort från tangentbordet). Du kan också välja om du får text-till-tal-aviseringar. Men viktigast av allt, du kan välja vilka händelser som ska utlösa ljudaviseringar. Det finns en ganska omfattande lista över ljudaviseringar att slå på/av här. Discord är mycket anpassningsbart i denna avdelning.

Inaktivera aviseringar från en specifik användare

Du kanske tycker att den ena personen är irriterande. Eller så kanske du bara vill stänga av ljudet för alla utom för ett fåtal utvalda. I båda fallen har du två alternativ här. Stänga av ljudet för en användare och blockera en användare.

Dämpning

Att tysta en användare fungerar bara på skrivbordsappen. För att göra det, gå först till dina privata meddelanden. Du kan inte stänga av en användare från vänlistan. För att stänga av ljudet för en användare, navigera till hemmenyn genom att klicka på Discord-ikonen i den övre högra delen av skärmen.

Sedan ser du listan över dina kontakter på panelen till vänster. Bläddra igenom den, hitta kontakten som du vill stänga av ljudet och högerklicka på den. Gå hela vägen ner i menyn som dyker upp och för muspekaren över Mute @[contact name]. Sedan får du välja hur länge du vill att tystnaden ska vara. Du kan alltid välja alternativet Tills jag slår på det igen.

Blockering

Som ett mer extremt alternativ kommer blockering av någon att hindra dem från att skicka meddelanden till dig helt och hållet. Dessutom kommer du inte att se deras omnämnanden och deras meddelanden på ömsesidiga servrar som du delar kommer att döljas. Du kommer dock att kunna klicka på en knapp för att se meddelandena.

På skrivbordet/webben, navigera till en persons post, högerklicka på den och välj Blockera. Bekräfta nu om du är säker på att du vill blockera användaren. Det är allt. Du har lyckats blockera dem.

På mobilappversionen, hitta deras profilpost, tryck på den och välj sedan ikonen med tre punkter, som finns till höger i menyn. Tryck nu på Blockera och bekräfta.

Oavsett om du blockerar någon med hjälp av skrivbords-/webbappen eller mobil-/surfplatta-appen, kommer de att tas bort från alla dina listor. För att avblockera dem måste du söka efter deras profil. När chattfönstret öppnas, navigera till deras användarnamn högst upp på skärmen, högerklicka på det och välj Unblock.

Stänga av aviseringar på specifika kanaler

Detta är en av de vanligaste dämpningsinställningarna för Discord-användare. Som standard kommer du ständigt att meddelas om nya meddelanden på varje enskild kanal som du är på. Du kan se hur detta kan bli irriterande och distraherande mycket snabbt.

Lösningen? Stänger av aviseringar på en specifik kanal. Det roliga är att du fortfarande kommer att meddelas när någon skickar meddelanden till dig, så detta är i princip standardinställningen för de flesta Power-användare av Discord.

För att stänga av aviseringar på en specifik kanal, öppna först servern i fråga. Navigera sedan till kanalen som du vill stänga av. Högerklicka på den och håll muspekaren över Mute Channel. Välj sedan hur länge du vill stänga av ljudet. Välj Tills jag slår på den igen för en obestämd tystnad.

På Discord mobil måste du välja den kanal som du vill stänga av. Svep sedan åt vänster för att komma åt kanalens inställningar. Du kommer att se ett meddelandealternativ. Välj den så får du välja hur länge du vill stänga av kanalen.

Stänga av aviseringar på specifika servrar

Att tysta en server kommer i princip att stänga av varenda kanal inom den. Oavsett om du använder Discord via mobilappen eller från skrivbordet, kommer listan över servrar som du är på att visas i panelen längst till vänster.

För att stänga av en kanal på skrivbordsversionen av Discord-appen, navigera till servern i fråga och högerklicka på den. Håll sedan muspekaren över alternativet Mute Server och välj hur länge du vill att servern ska stängas av. Så enkelt är det.

På Discord mobil väljer du servern från listan. På skärmen där du ser listan över kanaler, navigera till toppen och tryck på servernamnet. En skärm visas. Välj Aviseringar och välj hur länge du vill stänga av kanalen.

Discord Muting

Discord erbjuder omfattande dämpnings- och meddelandeinställningar. Det är trots allt en speldedikerad kommunikationsapp och spel kräver ofta enorma mängder fokus. Du kan välja om du tystar en enskild, kanal eller hela servern. Du kan också effektivt blockera personer som du inte vill höra från. Om dessa inställningar för avstängning/blockering inte räcker, överväg att filtrera igenom dina servrar och lämna de som du egentligen inte behöver. Discord röran är en riktig sak.

Tyckte du att den här artikeln var till hjälp? Lyckades du forma dina inställningar för avisering/mute/blockering för att passa din stil? Lägg gärna till dina tankar och frågor i kommentarsfältet nedan.