Hur man hårduppdaterar Chrome (förbigå den lokala cachen)

Webbplatser lagrar filer lokalt på ditt system. Dessa lagrade filer gör det enklare och snabbare att ladda webbplatsen nästa gång du besöker den. De cachade filerna upphör efter ett tag och webbplatsen ersätter dem med nya.

Hård uppdatering av Chrome

Cachen påskyndar laddningstiden för en webbplats men det kan också orsaka problem. Om en webbplats laddar data från cachen kommer den inte alltid att ladda nytt innehåll. Webbplatser som levererar ett liveflöde fungerar inte på det här sättet, men för de flesta webbplatser som inte levererar liveinnehåll kan de cachade filerna göra att föråldrat innehåll visas och det kan orsaka laddningsfel.

En gång enkelt sätt att lösa detta problem är att hårduppdatera webbläsaren. En hård uppdatering tvingar webbplatsen att ignorera filerna i cachen och hämta nya filer från servern. När du utför en hård uppdatering kommer du att se en märkbar förändring av den tid det tar för webbplatsen att ladda.

En hård uppdatering är;

Specifik för en webbplats
Ändrar eller påverkar inte andra filer i cachen
Ändrar inte hur webbläsaren beter sig eller dess inställningar

Hård uppdatering Chrome – Windows

Följ dessa steg för att utföra en hård uppdatering i Chrome på Windows.

Öppna Chrome.
Navigera till webbplatsen som du vill hårduppdatera.
Tillåt webbplatsen att ladda (oroa dig inte om du får ett laddningsfel).
Tryck på Ctrl+F5 för att utföra en hård uppdatering.
Alternativt kan du prova tangentkombinationen Skift+Ctrl+F5 för att utföra en hård uppdatering.

Obs! Du kan behöva hålla ned Fn-tangenten så att F5-tangenten fungerar som en funktionstangent och inte som en media- eller systemkontrollknapp.

Hård uppdatering Chrome – macOS

Följ dessa steg för att utföra en hård uppdatering i Chrome på macOS.

Öppna Chrome.
Navigera till webbplatsen du vill uppdatera.
Tillåt att webbplatsen laddas eller slutar laddas om du får ett felmeddelande.
Tryck på Skift+Kommando+R kortkommando för att utföra en hård uppdatering.

Hård uppdatering vs Rensa cache

Det är ingen hemlighet att du kan rensa cacheminnet i din webbläsare. Om du gör det raderas varje enskild fil som har lagrats i cachen. När du surfar på internet kommer cachen att byggas om med tiden. En hård uppdatering är specifik för webbplatsen den utförs på medan rensning av cacheminnet påverkar varje enskild webbplats som har lagrat filer i cachen.

Om du inte vill tappa hela din cache bör du utföra en hård uppdatering på webbplatsen/webbplatserna som ger dig problem.

Slutsats

Alla webbläsare har ett alternativ för hård uppdatering. Det här är inte en Chrome-specifik funktion. Om du använder en annan webbläsare är chansen stor att samma nycklar som du använder i Chrome kommer att fungera i den också.