Hur man gör en Discord-server

Discord är ett kommunikationsverktyg men till skillnad från Slack och Microsoft Teams är Discord också centrerat kring att bygga gemenskaper. Det låter användare skapa servrar och bjuda in andra användare att gå med i dem. Dessa servrar är i princip en samling av olika chattkanaler.

Gör en Discord-server

Vem som helst kan skapa en Discord-server. Det finns inga regler för vad det ska vara till, och du kan välja att göra det så offentligt eller så privat som du vill att det ska vara. Du kommer att börja som administratör och ägare av servern men du kan lägga till fler roller till den och anpassa behörigheterna för olika användare på servern.

Hur man gör en Discord-server

För att skapa en Discord-server måste du ha ett Discord-konto. Du kan skapa en server från skrivbordsappen eller från webbappen.

Öppna Discord och logga in med ditt konto.
Klicka på plusknappen i kolumnen till vänster.

Klicka på Skapa min egen i fönstret som öppnas.
Du kommer att bli tillfrågad vilken typ av server du vill skapa: för dina vänner eller familj, eller för en gemenskap. Du kan hoppa över det här steget om du vill och servern som skapas kommer att ställas in så att den i princip är privat endast en inbjudan.
Ge servern ett namn och ladda upp en bild för den om du vill.
Klicka på Skapa.
Servern kommer att skapas.

Du kan börja bjuda in användare till servern när du väl har skapat den, men det är en bra idé att först granska serverns inställningar.

Högerklicka på servern du skapade i kolumnen till vänster.
Från menyn väljer du Serverinställningar.
Utforska inställningarna och ägna stor uppmärksamhet åt Roller, Moderering och Community.

Bjud in till Discord-server

Om du, efter att ha skapat din Discord-server, vill bjuda in andra användare till den, följ dessa steg.

Högerklicka på servern i kolumnen till höger.
Välj Bjud in personer.
Kopiera länken och skicka den till den du vill bjuda in
Alternativt kan du ange en användares Discord-namn i sökfältet och skicka en inbjudan till dem via Discord.

Slutsats

Det är enkelt att skapa en Discord-server, men för att göra den populär och öka antalet aktiva användare på den krävs mycket arbete. Discord-servrar som är skapade för ett specifikt syfte eller gemenskap kan vara lättare att växa än generella ämnesservrar. Du kanske till exempel kan skapa en server för spel men att växa kommer att vara en otroligt svår uppgift. Om du istället skapar en server för ett specifikt spel och för användare i en specifik region, t.ex. PUBG-spelare på Nordpolen, kan du ha bättre tur att växa.

Inlägget Hur man gör en Discord-server dök upp först på wdzwdz.