Hur man fixar piltangenter som inte fungerar i Microsoft Excel

En enda arbetsbok i en Excel-fil kan vara exceptionellt stor med tusentals rader och kolumner. Adressfältet gör det enkelt att navigera eller hoppa direkt till en cell utan att använda rullningslisterna, men om du arbetar med en viss del av ett ark är det ofta den enklaste metoden att navigera i arbetsboken att använda piltangenterna för att växla mellan celler .

Piltangenterna fungerar inte i Microsoft Excel

Excel är en komplex app. Det är naturligt att inte alla funktioner i appen kan styras med ett tangentbord. När det gäller navigering kan uppsättningen av fyra piltangenter på ett tangentbord användas för att flytta mellan celler. Om du har ett numeriskt tangentbord på ditt bärbara tangentbord eller ett externt tangentbord kan du använda piltangenterna på det för att navigera i en arbetsbok.

Om piltangenterna inte fungerar i Microsoft Excel och du inte kan flytta mellan celler, prova korrigeringarna nedan.

1. Stäng av scroll lock

Scroll lock, när det är aktiverat, kan störa piltangenternas navigeringsfunktion. För att stänga av scroll lock, leta efter Scroll Lock-tangenten på tangentbordet och tryck på den.

Det är möjligt att du kan behöva trycka på Fn-tangenten och sedan Scroll Lock-tangenten för att inaktivera scroll lock. Det beror på vilket tangentbord du har.

För att kontrollera om du har stängt av det, öppna Excel-arbetsboken och titta på den nedre raden. ’Scroll lock’ ska INTE visas på den.

2. Aktivera sticky keys

Denna korrigering fungerar i allmänhet, men om du använder piltangenterna på numeriska tangentbordet bör detta vara den definitiva korrigeringen.

Öppna Kontrollpanelen.
Gå till Enkel åtkomst.
Leta efter Ändra hur ditt tangentbord fungerar och välj det.
Aktivera ”Slå på klibbiga nycklar”.

3. Ändra Excel-inställningar

Det är möjligt att du behöver aktivera stöd för piltangenter i Excel. Den kan stängas av (även om den normalt är på som standard).

Öppna Excel.
Gå till Arkiv>Alternativ.
Välj fliken Avancerat.
Aktivera alternativet ”Aktivera fyllningshandtag och cell dra-och-släpp”.

Slutsats

En Excel-fil kan vara stor, men om den har för mycket data i den, eller om den har makron, kommer den att sakta ner. Den är inte optimerad för att fungera som en databas även om många människor använder den som en. Försök att öppna en Excel-fil i taget, kör en fil med makron inaktiverade och försök avsluta alla appar som kan använda ditt systems resurser och sakta ner filen.