Hur man får Windows att se ut som Mac (2 metoder)

Spread the love

Det finns appar som TaskbarXI som låter dig anpassa Windows 11 Aktivitetsfältet så att det ser ut som macOS-dockan. Men om du vill få Windows helt att se ut som macOS med snygga animationer, den översta menyraden, oskärpa effekter och mer, måste du använda MyDockFinder-appen. Det är en fantastisk app som lägger till ett macOS-skal ovanpå Windows. Visst, det är ett betalt program men ett som verkligen ger Mac-upplevelsen till Windows. För gott skull har vi också lagt till en gratis lösning för att få Windows att se ut som Mac i denna handledning. Så om du är intresserad, fortsätt och lär dig hur du anpassar Windows så att det ser ut som Mac.

Få Windows att se ut som macOS Ventura (2022)

I den här artikeln har vi inkluderat två metoder för att få Windows att se ut som Mac. Du kan antingen välja en betalapp eller välja den kostnadsfria lösningen från tabellen nedan

Få Windows att se ut som Mac med MyDockFinder (betald)

MyDockFinder är en av de bästa apparna som emulerar macOS-skalet i Windows 11 eller 10. Det får inte bara Windows att se ut som macOS utan också bete sig som ett. Med snygga macOS-liknande animationer öppnas och minimerar appar på riktigt Mac-manér. Även dockningsförstoringsanimationen fungerar bra på Windows. Du hör också det tillfredsställande macOS skrynkliga pappersljudet när du tömmer filer från papperskorgen. Vidare finns Mac-menyraden, Launchpad, Statusrad, etc.

Så om du letar efter en lättanvänd app för att få Windows att se ut som Mac med minimal användaranpassning, ladda ner MyDockFinder-appen. Det är en betalapp, men värd varenda krona om du verkligen vill ha ett macOS-tema på Windows. Så här använder du den.

  Hur man ställer in miljövariabler i Windows 11

1. Logga först in på ditt Steam-konto och köp MyDockFinder (3,99 USD). Du kan slutföra köpet i själva webbläsarfönstret om du inte har Steam-appen nedladdad på din Windows-dator.

2. Installera sedan Steam (Fri) på din Windows-dator och flytta till ditt bibliotek. Här hittar du MyDockFinder-appen du precis köpte. Klicka på ”Installera” och starta den.

3. Och det är det. MyDockFinder kommer omedelbart att applicera macOS-överlägget ovanpå Windows-gränssnittet. Du behöver fortfarande göra några ändringar för att göra saker lite mer polerade, dock. Kolla in galleriet nedan för en snabb titt på det nya Mac-liknande användargränssnittet på Windows:

4. Klicka på ”Finder” i det övre vänstra hörnet av menyraden och öppna ”Inställningar”.

5. Under fliken ”Allmänt”, rulla ner och aktivera kryssrutan för ”Dölj automatiskt aktivitetsfältet vid start” och ändra rullgardinsmenyn till ”Dölj aktivitetsfältet på alla skärmar”. Detta kommer att inaktivera Windows Aktivitetsfält.

6. Du kan också ändra ”Starta vid startmetoden” till ett av de tillgängliga alternativen. Enligt min erfarenhet fungerar ”Starta som en tjänst” bäst, följt av Schemalägg uppgift och registervärde. Välj det alternativ du är mest bekväm med.

6. Här är en demo av hur MyDockFinder får din Windows-dator att se ut som en Mac.

7. Det finns många anpassningsalternativ under MyDockFinders inställningar. Fortsätt och utforska de avancerade alternativen för att få Windows att se mer ut som Mac.

8. Om du inte är nöjd med MyDockFinder, öppna Inställningar och gå till fliken ”Om”. Klicka här på ”Avinstallationsprogram” för att ta bort macOS-skalet från Windows och återställa Windows Aktivitetsfält med alla tidigare inställningar.

Få Windows att se ut som macOS med Rainmeter (gratis)

Rainmeter är ett gratis skrivbordsanpassningsprogram tillgängligt på Windows som erbjuder djup anpassning och låter dig skapa vad du vill. Vi har till och med en detaljerad artikel om de bästa Rainmeter-skinnen som sammanställer olika teman. Den enda nackdelen är att du måste tillämpa en mängd olika anpassningar för att få Windows att verkligen se ut som en Mac. Så här går du tillväga.

  Fix 0xC00D36D5 Inga kameror är bifogade i Windows 10

Nödvändiga nedladdningar

1. Ladda först ner Rainmeter gratis från länk bifogas här. Ladda sedan ner Winstep Nexus från här. Detta kommer att föra macOS-dockan till Windows.

2. Efter det måste du ladda ner macOS-temat från länk här. Tack till Tech Rifle för att du tillhandahåller temat.

3. Efter att ha laddat ner de tre filerna som nämns ovan, installera Rainmeter på din Windows-dator.

4. Högerklicka nu på varje Rainmeter-widget och ladda ur dem.

5. Extrahera sedan filen ”macOS Theme” och öppna den. Dubbelklicka här på filen som slutar med .rmskin för att få Windows Aktivitetsfält att se ut som Mac-dockan.

6. Nu måste du ”installera” huden.

7. Därefter öppnar du Rainmeter, expanderar ”NR_Yosemite_Menu_Bar” och väljer ”Menubar.ini”. Ändra ”Position” till ”Normal” längst ner. Klicka slutligen på ”Ladda”. Detta kommer att lägga till macOS-menyraden till Windows.

Lägg till macOS Dock

8. Efter det öppnar du mappen ”macOS Theme” och kopierar mappen ”macOS” och flyttar den till C-enheten.

9. Installera sedan ”Winstep Nexus”-appen som du laddade ner ovan. Detta kommer att lägga till macOS-dockan till Windows.

10. För att få Dock att se modern ut, öppna mappen ”macOS Theme” igen och flytta till ”Nexus Dock Files”. Här kopierar du både ”macOS Dock” och ”macOS Dark Dock”.

11. Öppna sedan mappen ”Dokument” under användarkatalogen och navigera till Winstep -> NeXus -> Bakgrunder. Här, klistra in båda mapparna.

12. Klicka nu på ”NeXus”-ikonen i Dock. Detta öppnar NeXus-verktyget.

13. Gå här till ”Avancerat” och klicka på ”Återställ”.

14. Öppna sedan mappen ”macOS Theme” och flytta till ”Nexus Dock Files”. Välj här filen ”wsbackup.wbk” och klicka på ”Öppna”.

15. Detta kommer att få dockan att se modern ut på Windows. Klicka vidare på ”Ansök”.

16. Högerklicka nu på Aktivitetsfältet och öppna ”Inställningar för Aktivitetsfältet”.

17. Aktivera här ”Dölj aktivitetsfältet automatiskt” för att dölja det.

Lägg till Launchpad

18. Om du också vill lägga till Mac Launchpad på Windows kan du ladda ner ett annat program som heter WinLaunch från här. Efter det, installera det.

  16 bästa gratis programvara för nätverksövervakning för Windows 10

19. Klicka nu på ”Inställningar” längst ned.

20. Klicka sedan på ”Återställ från säkerhetskopia”.

21. Öppna här mappen ”macOS Theme” och flytta till ”WinLaunch Files”. Välj filen ”WinLaunch.WLbackup” och klicka på ”Öppna”. Detta kommer att lägga till Mac Launchpad till Windows, vilket gör att det ser ganska bra ut.

22. Öppna nu Launchpad och det kommer att fungera som macOS på Windows.

23. Sammantaget är det så här du kan få Windows att se ut som Mac med Rainmeter och andra program.

Avinstallera alla program

24. Om du vill avinstallera Rainmeter och ta bort alla ändringar, öppna Kontrollpanelen i Windows och flytta till ”Program”.

25. Avinstallera nu dessa program: Rainmeter, Nexus och WinLaunch. Eftersom vi inte modifierade några systemfiler eller justerade några registervärden, kommer ditt system att återställas till det tidigare tillståndet.

26. Du kan också göra ändringar i aktivitetsfältets inställningar och göra det alltid synligt för ditt val av position och storlek.

Upplev macOS UI på en Windows-dator

Så det här är de två sätten du kan använda för att få Windows att se ut som en Mac. Medan Rainmeter låter dig göra allt gratis, föreslår jag fortfarande att du skaffar MyDockFinder-appen för en sömlös och enkel upplevelse. Det är en lösning med ett klick och fungerar extremt bra. Hur som helst, om du letar efter fler sätt att anpassa Windows 11 Aktivitetsfältet, gå till vår detaljerade handledning. Och för anpassning av startmenyn på Windows 11 har vi en dedikerad guide för dig. Slutligen, om du har några frågor, låt oss veta i kommentarsektionen nedan.