Hur man får en PHR-certifiering

Spread the love

Visa din kompetens som certifierad HR-proffs med PHR-certifiering.

Professional in Human Resources eller PHR är en rekommendation inom HR-yrket. Det gör dig till en värdig konkurrent under jobbjakten eftersom organisationer kommer att hitta en mer attraktiv kandidat. Förutom att erbjuda dig en bättre anställningsmöjlighet kommer denna certifiering att påverka din lön och befordran positivt.

Läs vidare för att veta allt om PHR-ackreditering, tillsammans med några användbara resurser för examensförberedelser.

Vad är PHR-certifiering?

Om du är en professionell som arbetar inom Human Resources, Professional in Human Resources (PHR) är en lämplig certifiering för dig. HR-certifieringsinstitut (HRCI) är den organisation som erbjuder denna certifiering till yrkesverksamma med erfarenhet av HR-praxis, mänskliga resurser organisationsstruktur och programimplementering.

Provet testar dina kunskaper om grundläggande mänskliga resurser begrepp och ämnen, inklusive ersättning och förmåner. Medan PHR-ackreditering är för personer som arbetar i USA, har den också några varianter:

 • PHRca: Specifikt för yrkesverksamma som arbetar i Kalifornien.
 • PHRi: PHR Internationell certifiering för internationellt baserade företag.
 • GPHR: Global PHR-ackreditering för globala yrkesverksamma.

Vad certifierar PHR-certifieringen?

PHR-testet intygar de överlägsna kvalifikationerna hos en personalexpert. Närhelst en organisation anställer någon med en PHR-ackreditering kan de vara säkra på de höga kraven på den personen.

Förutom den kvalificerande arbetserfarenheten, certifierar det en individs betydande kunskap om standard HR-praxis. Dessutom är dessa certifikatinnehavare också uppdaterade om de senaste förändringarna inom HR-området.

PHR-certifieringen certifierar också kompetensen hos en HR-proffs inom följande kunskapsområden:

Arbetskraft och sysselsättning

En PHR-certifierad yrkesman förstår anställnings- och personalledning, inklusive löneförhandlingar, rekrytering, introduktion, orientering, kvarhållande av anställda och avgång.

Anställda och arbetsmarknadsrelationer

Innehavare av PHR-ackreditering kan skapa och implementera arbetsvillkor och strategier för anställningsrelationer. De kan också utvärdera den organisatoriska miljön, lösa anställdas klagomål och hantera uppsägningsprocesser.

Ersättning och förmåner

Individer med PHR-certifiering kan också utveckla, genomdriva och utvärdera sina organisationers förmånsprogram. De kan också skapa ersättnings- och förmånsstrategier för ett företag, i enlighet med lagar och förordningar.

HR-utveckling

Certifikatinnehavarna kan utforma och utvärdera personalutbildning och program för resultatledning. De känner till globala frågor och federala lagar kopplade till HR-utveckling.

Affärsledning och strategi

PHR-ackreditering säkerställer också att yrkesverksamma har tillräcklig affärsstrategi och ledningskunskap för att stödja deras organisations vision.

Riskhantering

Certifieringen betyder förståelse för säkerhetsrisker på arbetsplatsen, riskhantering, katastrofåterställningsplaner och utredningspolicyer av den certifierade yrkesmannen för att främja en säker arbetsmiljö.

  Hur länge håller MoneyGram pengar

Vad är giltighetsperioden för certifieringen?

När du väl fått en PHR-ackreditering kommer den att gälla i tre år. Efter det måste du göra om provet. Du kan dock behålla certifieringen om du tjänar in 60 omcertifieringspoäng under de tre åren.

För att få omcertifieringspoängen kan en certifierad HR-proffs delta i olika yrkesaktiviteter, som onlinekurser eller seminarier. Att implementera ett nytt HR-program på jobbet är ett annat sätt att tjäna poäng.

Behörighet för PHR-certifiering

För att kunna gå till examen för PHR-ackreditering måste man uppfylla något av följande kriterier för utbildning och erfarenhet.

 • Om du har gymnasieexamen bör du ha minst fyra års erfarenhet av en professionell HR-tjänst.
 • Som innehavare av kandidatexamen måste du ha minst två års arbetslivserfarenhet i en professionell personaltjänst.
 • Om du är en magisterexamen räcker det att ha erfarenhet av en professionell personaltjänst under ett år.

En översikt över PHR-undersökningen

PHR-certifieringsavgift

Du måste betala en examensavgift på $395 och en ansökningsavgift på $100 för att schemalägga ett certifieringstest. Om du vill boka om eller avbryta testet på något PearsonVUE-testcenter eller online, måste du betala $150.

Testcenter

HRCI genomför PHR-certifieringsprovet genom sin examenspartner Pearson VUE. Pearson Vue har många testcenter i USA, Kanada, Australien, Storbritannien och andra länder som stöds.

Du kan hitta testcentret nära dig genom att besöka Hitta ett testcenter portal och söker mot din adress. Alternativt kan du göra testet genom OnVUE online-proctoring i några länder.

Tentamens längd

Du får två timmar på dig att prova alla frågorna i PHR-ackrediteringsprovet. Det kommer dock att finnas ytterligare 30 minuter för administration av testcenter.

Testfrågor

Certifieringsprocessen är datorbaserad om du dyker upp på ett testcenter eller via OnVUE-verktyg. Testet består av 25 förtestfrågor och 90 poängsatta frågor.

Godkända kriterier

HRCI avslöjar inte rätt och fel frågor. Den visar bara passeringsmärket, 500, om du lyckas säkra det.

Antal försök

Misslyckade kandidater kan göra om testet efter en nedkylningsperiod på 90 dagar. Du kan bara ta om tre gånger inom en 365-dagarsperiod. Även för omprövningen tillkommer en avgift som du måste betala.

Karriärmöjligheter för PHR-certifierade proffs

Att vara PHR-certifierad innebär att du har större chans att bli nominerad och anställd. Med denna certifiering i ditt CV blir det tidigare att få uppmärksamhet från rekryterarna.

Enligt Salary-coms studie får HR-proffs med PHR-ackreditering 3% löneökning jämfört med de utan certifieringen.

Från och med juni 2022 är genomsnittslön intervallet för en PHR-certifieringsinnehavare i USA är mellan $56,550 och $118,962.

Nu när du har gått igenom grunderna för PHR-ackreditering, upptäck nedan några högkvalitativa lärresurser för att klara provet:

Förberedelse för att klara PHR-provet: Udemy

Om du vill investera i din HR-karriär genom att få Professional in Human Resources-ackrediteringen, titta på det här Udemy kurs. Onlinestudieresursen ger dig fullständig förberedelse för online-PHR-provet. Dessutom presenterar den en utarbetad översikt över alla fem HR-professionella kompetenser som du kommer att utvärderas på.

Dessa är företagsledning, lärande och utveckling, talangplanering och förvärv, totala belöningar för personalen, hantera medarbetarrelationer och hantera kvalificerade/outbildade arbetare. Kursen kommer också att leda dig genom provförberedelserna steg-för-steg för enkel memorering och förtroendeskapande.

  Hur man minskar filstorleken för en PowerPoint-presentation

Kursen består av 9 avsnitt och 25 föreläsningar på 8 och 20 minuter. I slutet av varje akademisk avsnitt finns frågesporter för självbedömningar. I slutändan får du också ett moc-slutprov som hjälper dig att förbereda dig för själva Pearson Vue-testet.

HRCI – PHR/SPHR-certifieringsprogram: Udemy

Är du nyutexaminerad som vill bli en mycket kompetent personalchef? Är du villig att säkra högre positioner i globala företag med lukrativa kompensationspaket? Då måste du kolla upp detta Udemy kurs för vägledning om PHR från början till seniornivå.

Författaren har skapat kurserna på ett sådant sätt att de matchar alla krav från HRCI. Du behöver inte hoppa i olika resurser eftersom den här kursen är giltig för aPHR-, PHR- och SPHR-certifieringstest.

Dessutom har författaren också anpassat studieavsnitten till A Guide to the Human Resource Body of Knowledge. Det är den primära referensen som alla kandidater följer när de förbereder sig för HRCI-prov.

Denna kurs på 31 timmar och 33 minuter omfattar 21 avdelningar för human resource management och 522 föreläsningar. Allt kursmaterial är i egen takt så att även arbetande proffs kan anmäla sig till denna kurs.

Certifieringsförberedande PHR: LinkedIn Learning

Detta Länkat lärande Kursen har utformats för att förbereda kandidaterna att närma sig sin tentamensdag med försäkran om godkänt, förutsatt att de gick igenom materialet noggrant.

Den berömda instruktören Joanne Simon-Walters ger en översikt över innehållet i PHR-certifieringsexamen. Hon går också igenom viktiga HR-kompetensämnen inom vart och ett av de fem områdena: talangplanering, företagsledning, talangförvärv, lärande och utveckling, arbets- och medarbetarrelationer och totala belöningar.

Du kan komma åt kursinnehållet på surfplattor, bärbara datorer och mobiltelefoner när du registrerar dig. Kurserna kommer med två projektfiler, fem frågesporter i slutet av kapitel, fortbildningspoäng och ett digitalt certifikat.

I slutändan lär du dig också exklusiva tips och tricks från en mycket erfaren MBA-, SPHR- och SHRM-SCP-proffs.

BenchPrep HR är ännu en omfattande onlineresurs för dem som behöver förbereda sig för aPHR-, PHR- och SPHR-testerna på ett intelligent sätt. Om du anmäler dig till kursen och slutför alla moduler flitigt får du kunskap, självförtroende och färdigheter för att klara alla tre certifieringsproven från HRCI.

Den coolaste delen av den här resursen är en intelligent kontrollpanel för provförberedelser som spårar din studie och uppdaterar mätvärdena automatiskt. Instrumentpanelen visar dig en nedräkning till testdag, studieplanens framstegsnivå och dagliga kunskapsmål.

Dessutom visar onlineverktyget också din percentilrankning baserat på låtsasprov, genomsnittliga övningspoäng och genomsnittliga testresultat. Dessutom finns det intuitiva studiematerial som flashcards, spelifierat innehåll, diskussioner, etc.

HR-certifieringsförberedande kursalternativ: HRCP

HRCP har varit en dedikerad plattform för förberedelser för human resource management-certifiering i många år. Det erbjuder dedikerade kurser för olika HR-certifieringar som aPHR, SPHR, PHR, PHRca, PHRi och många fler.

Några anmärkningsvärda egenskaper hos denna förberedelseresurs för den kommande PHR-certifieringen är:

 • HR Body of Knowledge-länkade studiematerial
 • Kursuppgifterna matchar HRCI:s testmanual
 • Innehåll tillgängligt i flashcards, skentester, tryckta kopior och digitala kopior
  Vad är Odin-läge på Samsung-telefon?

Dessutom, när alla erbjuder dig onlinekurser, om du är någon som föredrar det gamla sättet att lära genom att delta i klassrumssessioner, bör HRCP vara förstahandsvalet. Förutom en onlinekurs i egen takt, erbjuder den dig också en instruktörsledd kurs som levereras online och personlig instruktörsledd coachning i ett klassrum nära dig.

PHR Exam Prep Böcker

#1 PHR Study Guide 2022-2023: Amazon

Newstone Test Prep skrev denna PHR-studieguide för upptagna arbetande proffs och nyutexaminerade. Du får alla förberedelsepapper, låtsasprov och svar i ett pocketexemplar. Dessutom är svaren inte bara en- eller tvåordstexter. Du får en fullständig förklaring av hur du kommer till lösningen.

Guiden består av 525 frågor och tre skenprov i full längd. Frågebanken täcker både praktiska och teoretiska ämnen. Därmed utvecklar du en fullständig kunskap om PHR-certifieringskompetenserna. Dessutom är skentesten fördelaktiga eftersom du får det exakta frågeformatet och antalet frågor som HRCI följer.

#2 PHR Study Guide 2022-2023: Amazon

Ännu en pocketbok för PHR-examensförberedelser och övningsfrågor på Amazon är PHR Study Guide 2022-2023. Joshua Rueda, en känd författare av professionella kursförberedande material, har sammanställt detta fysiska lärandeinnehåll.

Boken täcker alla PHR-kompetenser som lärande och utveckling, företagsledning, anställda och arbetsrelationer, talangplanering och förvärv och totala belöningar. Alla grunder har sin sektion för effektiv innehållsorganisation.

Förutom grunderna tillhandahåller resursen också teststrategier, en komplett guide om själva testet, övningsfrågor, förklarande svar och moskétestpapper.

#3 PHR Study Guide 2022-2023: Amazon

Vill du ha en komplett resurs för att studera och klara det kommande PHR-certifieringsprovet? Du måste besöka Amazons marknadsplatssida för PHR Study Guide Test Prep Secrets Book.

Studieguiden är en pocketbok och innehåller följande:

 • Alla grundläggande studier och HR-kompetenser för PHR-examen
 • Massor av låtsas- och övningstestfrågor med beskrivande svar
 • Strategier, tips och tricks för att leverera ditt bästa i testcentret

Eftersom HRCI-testet är utmanande och svårt att knäcka, måste du öva på rätt frågor och examenstips. Mometrix och Matthew Bowling författade förberedande material gör det möjligt.

Slutsats

En PHR-certifiering kan vara vändpunkten i livet för en HR-proffs. Denna avancerade certifiering indikerar din skicklighet i tekniska och operativa aspekter av mänskliga resurser.

Nu när du känner till de bästa resurserna för det här verifieringsprovet kan du göra det smarta steget för att lyfta din karriär genom att ta PHR-certifiering. När allt kommer omkring är denna certifiering en långsiktig investering i tid och pengar för att förbättra din position bland dina kollegor.

Dessutom kanske du är intresserad av andra HR-certifieringar, som SHRM.