Hur man får Dynamic Island på vilken iPhone som helst (inget jailbreak)

Dynamic Island är höjdpunkten i iPhone 14 Pro-serien. Apples nya version av iPhone-hacken förvandlar den ökända hacken till en hjälpfunktion. Tyvärr är den exklusiv för iPhone 14 Pro och 14 Pro Max men ryktas nå alla modeller med iPhone 15-serien. Även om vi har sett flera jailbreak-tweaks som ger Dynamic Island-funktionalitet till iPhones med ett snäpp, är det inte möjligt för alla att jailbreaka sina enheter. iOS-utvecklaren Matteo Zappia har dock kommit med en ny app som inte kräver jailbreaking av dina iPhones för att få Dynamic Island-funktionerna. Den här appen, kallad ”DynamicCow”, kan ge Dynamic Island-pillret till alla iPhone som redan har ett snäpp. Och vi kommer att titta på hur du installerar DynamicCow-appen i den här guiden.

Få Dynamic Island-funktioner på vilken iPhone som helst (2023)

Du måste installera AltStore på din icke-jailbroken iPhone för att installera DynamicCow-appen och föra Dynamic Island-funktionaliteten till din hackade iPhone. Först förklarar vi hur den här appen fungerar och går sedan till steg-för-steg installationsprocessen.

DynamicCow: Hur fungerar appen?

DynamicCow-appen utnyttjar ”MacDirtyCow”-felet (CVE-2022-46689) på enheter som kör iOS 15 – iOS 16.1.2 och macOS 13.0.1, vilket gör att vem som helst kan ändra alla filer som en sandlådeapp kan läsa. Tack och lov är dessa ändringar tillfälliga, eftersom du skriver till cachad data i RAM.

Hur spännande det än låter är processen inte så enkel som att ladda ner en app från App Store. Du måste ansluta din iPhone till en Mac eller Windows PC för att ladda ner AltStore för att ladda ner DynamicCow-appen. Men det är värt besväret om du vill uppleva de coola Dynamic Island-funktionerna och animationerna på telefoner i iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 eller iPhone 14-serien. Dessutom är det bara möjligt att få Dynamic Island på iPhones som kör iOS 16.0 – iOS 16.1.2 eftersom Apple har korrigerat MacDirtyCow-felet på iOS 16.2.

För närvarande är appen i en experimentfas och utvecklaren har lovat för att förbättra det ytterligare i framtiden. Så vi rekommenderar att du provar detta på egen risk. Om du är en iPhone 11-användare, var redo att se en stor röd stapel runt skåran som blockerar tid, ikoner och batteriprocent. Utvecklaren av DynamicCow-appen har ännu inte hittat en lösning för detta problem.

Förutsättningar för att installera DynamicCow

Med grunderna ur vägen, här är förutsättningarna för att installera DynamicCow-appen och få Dynamic Island på din iPhone:

  • Först behöver du en iPhone som kör iOS 16.0 – iOS 16.1.2. Ladda inte ner den senaste iOS 16.2-uppdateringen om du vill använda Dynamic Island-funktionerna på din telefon.
  • Du behöver en Mac eller Windows PC för att installera AltStore på din iPhone. Ja, du kan installera iTunes på Windows för att ladda AltStore på din iPhone.
  • Slutligen behöver du en blixtkabel för att ansluta din iPhone till Mac eller Windows PC.

Hur man installerar AltStore på din iPhone

Låt oss först och främst titta på hur du kan ladda ner och installera AltStore-appen på din iPhone, vilket är nödvändigt för att Dynamic Island-appen ska fungera. Så här går det till:

Obs: Vi har demonstrerat processen på Mac, men du kan besöka den här länken för att kolla in instruktionerna för Windows.

1. Ladda ner AltServer på din Mac genom att besöka den här länken precis här.

2. När du har laddat ned, starta AltServer och starta sedan Mail-appen på Mac.

3. I Mail-appen, navigera till ”Mail -> Preferences” från menyraden högst upp. Välj sedan alternativet ”Hantera plugins” under fliken ”Allmänt” och aktivera alternativet ”AltPlugin.Mailbundle”. Klicka på alternativet ”Använd och starta om e-post”.

4. Anslut sedan din iPhone till din MacBook eller Mac-enhet.

5. Lås upp din iPhone samtidigt och klicka på ”Trusta på” när popup-fönstret ”Lita på den här datorn” visas på din iPhone.

6. Öppna nu “Finder” på Mac, välj din iPhone från det vänstra sidofältet och aktivera sedan alternativet “Visa denna iPhone när du är på Wi-Fi” i den högra rutan.

7. Gå sedan till din Macs menyrad högst upp på skärmen och klicka på AltServer-ikonen. Klicka sedan på ”Installera AltStore” (används för att installera Dynamic Island-appen) och välj den anslutna iPhone.

8. Ange ditt Apple-ID och lösenord, så får du ett meddelande med texten ”AltStore har installerats på din enhet” inom några sekunder.

9. Efter det, flytta tillbaka till din iPhone och gå till ”Inställningar -> Allmänt -> VPN & Device Management” och tryck sedan på ”Lita på [Your email ID]”.

10. Gå sedan till ”Inställningar -> Sekretess och säkerhet” och scrolla ner för att hitta utvecklarläge. Aktivera här utvecklarläget på din iPhone.

Sidladda DynamicCow-appen på din iPhone

Du har nu framgångsrikt installerat AltStore på din iPhone. Som sagt, det är nu dags att ladda DynamicCow-appen från sidan och få Dynamic Island-funktionaliteten på din iPhone. Så här gör du det:

1. Öppna AltStore på din iPhone och logga in med ditt Apple-ID.

2. Besök sedan GitHub-sida för DynamicCow på din iPhone. Scrolla sedan ned till avsnittet ”Releases” och ladda ner den senaste ”.ipa”-filen för DynamicCow.

3. Efter det, öppna AltStore och flytta till fliken ”Mina appar”. Tryck här på ’+’-ikonen och välj DynamicCow.ipa för att installera appen.

4. När du har installerat, öppna DynamicCow-appen och välj mellan iPhone 14 Pro och iPhone 14 Max layout, beroende på din iPhones modell och skärmstorlek. Tryck sedan på knappen Aktivera. Om du äger en icke-Pro iPhone, föreslår vi att du väljer iPhone 14 Pro Dynamic Island.

5. Och voila! Din iPhone med skåror har nu Dynamic Island UI och funktionalitet som den nya iPhone 14 Pro och 14 Pro Max.

Dynamic Island på iPhone 12 Pro

Obs: Kom ihåg att inaktivera Dynamic Island innan du avinstallerar DynamicCow-appen eller AltStore från din iPhone. Annars måste du installera om appen eller uppdatera din iPhone helt för att bli av med den.

Dynamic Island: Förvandla vilken iPhone som helst till iPhone 14 Pro

Nu när du har lärt dig hur du får Dynamic Island-liknande funktionalitet på vilken iPhone som helst, är det dags att testa funktionen. Du kan kolla in vår artikel för att se listan över appar som stöds av Dynamic Island. Alternativt börjar du pilla runt med den nya funktionen genom att installera några coola appar att använda med Dynamic Island. Jag håller med om att Dynamic Island-gränssnittet du får med DynamicCow-appen inte är lika estetiskt tilltalande som det är på iPhone 14 Pro-serien och det inbyggda hacket hindrar tids- och mobilsignalikonerna, men det är värt att lägga vantarna på den nya funktionen utan att spendera 1 000 USD.