Hur man drar nytta av tidig tillgång till NFT Drops

Spread the love

Med den icke-fungibla token (NFT)-manin växande och fler intresserade användare ansluter sig till tåget, uppmuntrar kreatörer medvetet utvalda communitymedlemmar som använder NFT-vitlistor.

Skapare tillåter dessa crème de la crème-spelare att prägla tokens till ett fynd, eller ibland gratis, men viktigast av allt, tidigare än resten av de vanliga communitymedlemmarna.

Enligt 2021 NFT Market Rapport från Chainalysis, statistik från OpenSea-marknadsplatsen visade att användare som var privilegierade nog att gå med på vitlistor gjorde över 75,5 % vinst efter att ha sålt NFT:erna de skapade före alla andra.

Enligt rapporten, medan 20 % av användaradresserna stod för 80 % av försäljningen på den sekundära NFT-marknaden, stod 5 % av alla användaradresser för 80 % av vinsten på sekundär NFT-försäljning. Detta betyder därför att de som inte är vitlistade bara förvaltar cirka 20 % av vinsten.

Har du någonsin drömt om att tjäna vinst genom att prägla och sälja NFT på andrahandsmarknaden? Läste du om hajpade NFTs som genomför vitlistor och du blev frestad att gå med i striden men visste inte hur? Om du svarade ja, är det i ditt intresse att lära dig mer om NFT-vitlistor, hur du går med i dem och de steg du kan vidta för att få tidig tillgång till NFT-droppar.

Välkommen ombord. I den här artikeln kommer vi att berätta vad en NFT-vitlista är och vikten av att komma in i något av de mest hajpade NFT-projekten. Att gå med i en av dessa vitlistor kan ha verkat näst intill omöjligt, men vi ska visa dig hur det inte är så svårt att gå med i en som du har fått dig att tro.

Vad är en NFT-vitlista?

Vitlistning av kryptoplånböcker erbjuder en mekanism som garanterar trogna supportrar tidig tillgång och skydd mot onödig konkurrens. En NFT-vitlista är en databas med utvalda lojala köpare som får förhandsinformation och som tillåts tidig tillgång till mint.

I NFT-världen är en vitlista jämförbar med en VIP-gästlista för deltagare i ett speciellt evenemang. Om du har turen att vara med på listan blir du en bland en grupp tidiga supportrar som åtnjuter speciella privilegier.

Om du är en handlare vill du köpa lågt och sälja högt. Eftersom priserna på populära NFT:er är lägst omedelbart efter lanseringen, kommer det att bli hård konkurrens under lanseringarna. Den hårda konkurrensen mellan köpare om nypressade NFT:er driver transaktionsavgifterna till taket.

För att lindra detta problem och undvika att frånta lojala gemenskapsmedlemmar, ägnar projekt en viss tid innan lanseringen eller släpps så att deras vitlistade medlemmar kan köpa nypräglade tokens innan de görs tillgängliga för ”utomstående”. Vitlistade användare slipper höga sekundära priser och enorma transaktionsavgifter för populära NFT:er.

Din kryptoplånbok kommer att sitta på NFT-vitlistan medan du väntar på din tidslucka. Denna mekanism gör NFT-lanseringar mer demokratiska, säkerställer tidig tillgång för trogna supportrar och undviker konkurrensen och gaskrigen som ofta förknippas med populära NFT-projekt.

Varför NFT-projekt organiserar vitlistor

Vitlistning är en vanlig praxis bland NFT-projekt som tjänar två distinkta syften:

  • Ett sätt att belöna lojala gemenskapsmedlemmar
  • Ett sätt att skapa fart innan ett projekt startas, även känt som en NFT-drop.
  Hur man infogar en copyright- eller varumärkessymbol i Word

Projekt använder vitlistor som ett hedersmärke för lojala communitymedlemmar som de väljer bland sina Twitter- eller Discord-anhängare för att ge dem tillgång till förförsäljning och skydda dem från de så kallade ”gaskrigen”.

Det finns nästan alltid ett NFT-projekt som startar någonstans, vilket innebär att det kan vara svårt för NFT-samlare eller investerare att hålla jämna steg och vara redo att vidta lämpliga åtgärder. Att vara på en NFT-vitlista ökar omfattningen av din marknadstäckning, vilket ökar dina chanser att få ut det mesta av NFT-marknaden och tjäna pengar på NFT.

Eftersom vitlistning är hur NFT-utvecklingsteam slår upp buzz om sina projekt och främjar en känsla av gemenskap innan lanseringen, är följande anledningar till att projekt utvecklar vitlistor.

Att lägga till lojala medlemmar till NFT-vitlistor är ett av sätten som projektutvecklare belönar aktiva community-medlemmar för deras stöd och ger sitt projekt exponering genom sociala medier, bloggar och internetforum.

Eftersom det stora antalet nya NFT-projekt kan göra det nästan omöjligt för ett nytt projekt att bli uppmärksammat, uppmuntrar vitlistning community-medlemmar att marknadsföra ett projekt med ett löfte om en plats på VIP-gästlistan. Utvecklare organiserar vanligtvis projekt via sina Discord-sidor, som listar reglerna och kraven för att gå med i vitlistor.

Eftersom utvecklare uppmuntrar gemenskapsmedlemmar att dela information om offentliga NFT-datum, inklusive var de kan präglas, är den potentiella fördelen för vitlistade supportrar ett högre värde av NFT:erna de präglar. Det finns inget bättre för en investerare än att se värdet av deras tokens uppskattas över tid genom ökad uppmärksamhet.

#2. Minskar överbelastning i nätverket

På sistone har gasavgifter i Ethereums ekosystem varit ett stort problem, och allt som liknar ett berömt NFT-fall som introducerar en topp i nätverksaktivitet kan bara förvärra saken. Konkurrensen mellan köpare som försöker skapa NFT:er skapar samtidigt nätstockningar som leder till en eskalering av transaktionsavgifterna.

Vitlistning skapar en situation där alla supportrar inte behöver rusa på en gång för att försöka ta en NFT. Genom att introducera en vitlista hjälper projektutvecklare till att sprida NFT-droppar i faser. Denna process hjälper till att mildra problemet med nätverksstockning genom att reglera eftersom den reglerar mängden NFT per plånbok och när tokens kan präglas.

Fördelarna med att vara i en vitlista 👍

Investerare eller fans som har turen att gå med i en NFT-vitlista kan få flera fördelar. Bland de påtagliga fördelarna är:

Garanterad tillgång till myntverk

Bra NFT:er drar till sig mycket uppmärksamhet, vilket innebär att köpare vanligtvis skyndar sig att prägla dem så snart de lanseras, och chanserna att säkra dem kan variera från mycket små till inga. Medan alla samlare skulle älska att köpa NFT, gör de flesta användare det inte eftersom de perfekta ofta blir slutsålda före lanseringen. Att vara på en vitlista för projekt löser detta problem genom att garantera att du har tillgång till alla virtuella tokens du har råd med.

Säkra sällsynta NFT:er

Att säkra chansen att få förhandsåtkomst till ett projekts präglingsprocess är det säkra sättet att lägga händerna på sällsynta tokens i en samling som potentiellt kan vara många gånger mer värdefull än resten. I de flesta fall, om ett projekt lanserade en samling på, säg, 4 000 tokens, finns det alla chanser att minst 100 eller 200 knappa tokens har funktioner som gör dem mer värdefulla än resten.

  Hur fungerar McDonald's Pickup

Samlare och investerare som väntar tills ett NFT-projekt öppnar för offentlig prägling förlorar nästan alltid chansen att lägga händerna på dessa sällsynta tokens. Genom att bli förhandsgodkänd för att gå med i en vitlista ger utvecklarna dig en gyllene möjlighet att skaffa tokens som du annars aldrig skulle ha.

Rabatterade priser

NFT-utvecklare som vill skapa ett enormt inledande momentum för sina projekt gör det ofta genom att erbjuda gratis tokens eller rabatterade priser för sina vitlistade medlemmar. Utvecklarna förstärker sina projekt genom att tillhandahålla flera hundra vitlistor.

NFT-skaparna kommer nästan alltid att ta igen eventuella förluster de åsamkas genom att erbjuda gratis eller rabatterade vitlistor genom royalties de får från återförsäljningen och de kostnadsfria kampanjerna som vitlistning ger. Det enda sättet att bli utrustad med sådana rabatterade myntpriser är genom att vara på en NFT-vitlista.

En mindre uppenbar fördel med att få en placering i en NFT-vitlista är att lära sig mer om hela NFT-ekosystemet genom att engagera sig i NFT-gemenskaper. De lärdomar du tar del av kan göra dig till en bättre och klokare investerare.

Nackdelarna med att vara på en vitlista 👎

Liksom alla andra mekanismer är några nackdelar involverade i att vara en del av en NFT-vitlista. Några av dessa inkluderar: det är därför ditt ansvar att väga mellan för- och nackdelar med vitlistor och välja vilken väg vågen tipsar innan du bestämmer dig för om du vill gå med eller inte.

Spenderad tid

Att bli vitlistad är tidskrävande eftersom du måste anställa flera timmar för att säkerställa att din plånboksadress läggs till populära listor. Det skulle vara bäst om du skapade tillräckligt med tid för att presentera tokenen offentligt och engagera dig med andra fans på olika projekts Discord-servrar för att bli uppmärksammad.

Returer är inte garanterade

Precis som alla andra investeringar garanterar inte att komma på vitlistan att ett projekt kommer att gå bra. Om ett NFT-projekt misslyckas med att få dragkraft kommer du att förlora tid och pengar.

Risk för bedrägeri

På grund av möjligheten att slå guld när saker går som förväntat, är världen av NFT-vitlistor full av bedragare som är redo att dra fördel av potentiella investerare som hoppas kunna gå med på vitlistor.

Du måste vara på din vakt, speciellt när du får oönskade erbjudanden via direktmeddelanden som ber dig följa slumpmässiga länkar från okända källor.

Hur blir man vitlistad?

Kraven på NFT-vitlista kan skilja sig från ett projekt till ett annat, och det finns inget säkert sätt att komma in på en NFT-vitlista. Däremot använder projektutvecklare olika mätvärden för att avgöra vilka användare som förtjänar en plats på sina vitlistasprojekt. Följande är de grundläggande stegen för att öka dina chanser att bli med på den eftertraktade listan:

Hitta ett bra projekt tidigt

En vitlista är endast effektiv när ett NFT-projekt inte har lanserats. Det är därför ytterst viktigt att du hittar ett utmärkt projekt innan ett fall och innan det samlar ett stort antal följare. Överväg att följa NFT-experter och influencers på Twitter eller YouTube, eller fortsätt kolla på sajter som Rarity.tools där kommande projekt annonseras.

Gå med i projektets Discord-grupp

Discord är känt för sin NFT-projektaktivitet. Du kan vara säker på att hitta tillkännagivanden, introduktioner till grundande team, projektplaner, giveaways och instruktioner för att komma in på vitlistor.

Följ behörighetskraven

Se till att du känner till och uppfyller behörighetskriterierna för att kvalificera dig för att gå med i vitlistan över projekt som du kan vara intresserad av. Om du är berättigad kommer du att bli ombedd att ange din digitala plånboksadress innan du kan bli förgodkänd för prägling. När du har valt den bästa tiden att mynta bland de tillgängliga alternativen, markera din kalender för tid och datum och förbered dig för handling.

  Hur du uppdaterar dina Apple AirPods

Håll dig förlovad

De flesta NFT-projekt reserverar vitlistplatser för genuina supportrar som är intresserade av och tillför ett värde till projektet.

Det finns inget bättre sätt för grundande teammedlemmar att lägga märke till dig än genom att aktivt engagera sig i deras Discord-chattar och på ett meningsfullt sätt bidra till projektrelaterade konversationer med andra communitymedlemmar.

Bjuda folk

NFT-projektägare uppskattar i allmänhet när de försöker få fler människor ombord. Du kan delta genom att skicka unika inbjudningskoder till dina kompisar eller Discord-servrar för att bjuda in andra till NFT-projektet du marknadsför.

Alla Discord-servrar har flera chattrum som de använder för olika ändamål. Om du marknadsför ett NFT-projekt på en annan NFT Discord-server, använd ”shill”-chatrummet. ”Shill” betyder att skryta i NFT-världen.

Delta i Giveaways

Ta del av NFT giveaways på Twitter eller Discord, där projekt ber följare att dela eller twittra på nytt för en chans att få en plats på vitlistan.

Gå med tidigt

Ibland ger NFT-projekt lätt vitlistasplatser till sina tidiga supportrar utan att ställa för många frågor för att skapa en initial efterfrågan på själva vitlistan.

Spendera lite pengar

Försök att köpa några NFT från en projektskapare eller deras partners samlingar. Vissa projekt reserverar platser på vitlistan för användare som redan har några tidigare släppta NFT:er.

Kan du förlora pengar på att prägla en vitlistad NFT?

Även om det är möjligt att göra pengainbringande NFTs, är det inte ett bli rik-snabbt-system eftersom ett NFT-projekt kan falla till noll. Genom att prägla en NFT tokeniserar du bara NFT och säkerställer att det digitala arbetet är verifierbart genom blockkedjan. Och det betyder att även om du kan köpa och sälja NFTs, finns det ingen garanti för att någon kommer att köpa dem och att du kommer att tjäna pengar.

Du vill också vara vaksam eftersom det kan finnas situationer där bedrägerier uppstår när grundande projekt misslyckas med att hålla sin del av köpet, i ett bedrägeri som är känt som en mattdrag. Ändå tillåter tidig tillgång till NFT-droppar dig att köpa en NFT till ett totalpris tidigare än den offentliga försäljningen.

Avskedsskott 👋

Att komma på en NFT-vitlista kan ta lite ansträngning, men dessa få dagars action kan vara länken du har saknat så att du kan skapa en unik NFT och sälja den för en förmögenhet. Om du har turen kan det översättas till flera tusen dollar inom bara några dagar, allt för att du investerat din tid för att lära dig och följa de strategier som nämns här och lite av dina pengar.

Du kanske också är intresserad av att veta om några av NFT-marknadsplatserna.