Hur man döljer Blue Tick på X.com (tidigare Twitter)

Du kanske har tagit upp den blå bock-prenumerationen för Twitter (nu X), men vet du hur man döljer det? Låt oss ta reda på!

De senaste månaderna har X, formellt känd som Twitter, varit ett hett ämne på grund av prenumerationer på blue tick. Förutom att erbjuda ytterligare funktioner och hävstång har den blå bocken blivit en symbol för status och trovärdighet.

Blue Tick har dussintals fördelar, men historien är inte densamma för alla. Som svar på användarpreferenser och förändrade behov har X introducerat en nyligen uppdaterad uppdatering som tillåter användare att dölja den blå bockfunktionen.

Om du inte är bekant med det, är du på rätt plats. Den här bloggen kommer att ge steg-för-steg-instruktioner för att dölja den blå bocken utan att avregistrera dig från förmånerna. Vidare kommer vi också att diskutera anledningen till att göra det. Låt oss därför utforska detta ytterligare!

Effekten av Blue Tick

Blå bock är inte bara en bock som ger ytterligare funktioner. Istället påverkar det också din personlighet och dina följares perspektiv gentemot dig. Här är några faktorer för hur den blå bocken påverkar följare på sociala medier.

 • Trovärdighet och autenticitet – Den blå bocken symboliserar plattformen som verifierar ditt konto. Detta tillvägagångssätt etablerar autenticitet. Som ett resultat leder det till ökat förtroende bland användarna, vilket gör dem mer benägna att följa dig.
 • Pålitlighet – Verifierade konton ses som mer pålitliga och legitima. Detta perspektiv uppmuntrar användare att engagera sig i innehåll och följa dem.
 • Minskad misstanke – Användare undviker ofta att hantera misstänkta konton på grund av oro för falska profiler och bedragare. Verifieringen av konton minimerar sådana misstankar och leder till fler följare.
 • Professionell dragningskraft – Verifierade konton ger en professionell atmosfär och förknippas ofta med företag och offentliga personer. Sådana konton kan locka en professionell publik som söker värdefullt och pålitligt innehåll.
 • Algoritmfördelar – Sociala mediers algoritmer prioriterar ofta verifierade konton i sökresultat och flöden. Som ett resultat har verifierade konton bättre synlighet, vilket gör att de kan nå en större publik och få följare.
 • Sammantaget hjälper den blå bocken en att bygga starka kontakter med följare av alla ovanstående skäl. Dessutom kan man använda den här funktionen för att utnyttja sitt varumärke och marknadsföra sina företag.

  Skäl att dölja en blå bock på X

  Som nämnts tidigare tillåter den senaste uppdateringen i X användare att dölja en blå bock (verifierat märke) medan de njuter av andra betalda funktioner. Att dölja en blå bock är ens personliga beslut, och det finns flera skäl att göra det. Här är några anledningar till att man kan dölja en blå bock för.

 • Personal branding – Personal branding handlar om att bygga en stark gemenskap, och man måste blanda sig med följare. Blå fästingar kan fungera som ett hinder för att göra det. Dessutom pressar X innehållet på konton som prenumererar på blue tick vilket hjälper till med personligt varumärke, och att dölja blue tick kan hjälpa dem att framställas som organiskt växande konton.
 • Sekretess – Vissa användare, särskilt kändisar, kanske inte vill avslöja sin identitet och personliga detaljer. Att dölja den blå bocken kan förhindra onödig uppmärksamhet och potentiella integritetsintrång.
 • Undvika feltolkningar – Tweets från verifierade märken tas oftast som officiella uttalanden, vilket ökar risken för feltolkningar och skapar problem. Att dölja märket gör det därför möjligt för användaren att interagera mer avslappnat och informellt och blandas bland människor.
 • Undvik undantag – Verifierade användare förväntas ofta ta med kvalitetsinnehåll. Att dölja den blå bocken kan hjälpa dem att eliminera detta tryck och njuta av sociala medier.
 • Personliga skäl – Vissa användare kanske föredrar att dölja den blå bocken av personliga skäl. Till exempel för att göra profilen estetisk, undvika att visa betalprenumerationer, etc.
 • Göm Blue Tick på X.com

  X är en användarvänlig app. Du kan ha praktisk tillgång till alla dess funktioner utan att behöva kämpa mycket. Det finns två sätt att dölja den blå bocken på din profil, och de diskuteras nedan.

  Metod 1

  Att dölja den blå bocken har blivit enklare på grund av X:s senaste uppdatering. Följ dessa 4 steg för att dölja den blå bocken på din profil.

  Steg 1 – Öppna X och logga in vid behov.

  Steg 2 – Klicka nu på din profilikon och expandera det blå prenumerationsalternativet.

  Steg 3 – Klicka på ”Inställningar”.

  Steg 4 – Klicka sedan på ”Verifiering.” Nu kommer du att se en växel under ”Blå bock.” Stäng av den för att dölja din bock.

  Genom att följa stegen ovan kommer den blå bocken inte längre att visas bredvid din profil. Dessutom kan du sömlöst komma åt extra premiumfunktioner utan några avbrott.

  Metod 2

  Denna metod är mest bekväm för dig om du tillfälligt vill dölja den blå bockmarkeringen på X.

  Steg 1 – Öppna X och logga in på ditt konto om det behövs.

  Steg 2 – Öppna din profil.

  Steg 3 – Tryck nu på knappen ”Redigera profil”.

  Steg 4 – Redigera din profilbild, biografi eller visningsnamn och tryck på ”Spara” för att tillämpa ändringar.

  X döljer tillfälligt den blå bocken när användaren redigerar sin profil när företaget granskar kontot för säkerhetsåtgärder. Detta inkluderar ändringar i visningsnamn, profilfoto och biografi. Därför använder du denna policy och döljer den blå bocken tillfälligt.

  Slutsats

  X är en populär mikrobloggplattform. Det har kontinuerligt förbättrats för att stärka sina rötter bland användarna. Blue tick-prenumerationen och att dölja den blå bocken är en av dessa uppdateringar. I den här bloggen har vi tillhandahållit en detaljerad guide för att dölja den blå bocken och beskrivit skälen bakom detta beslut.

  Kolla sedan in hur du skiljer mellan Twitter Blue och Verified Users.