Hur man åtgärdar minnesbegränsningsfel och håller WordPress-webbplatsen igång

Spread the love

Som alla andra lösningar med öppen källkod har WordPress för- och nackdelar. Det erbjuder en oöverträffad nivå av flexibilitet och nästan obegränsad potential för expansion. Men att hantera problem som felsökning kräver en viss grad av teknisk expertis. Men med rätt tillvägagångssätt kan du övervinna alla fel och fullt ut utnyttja kraften i WordPress.

När du kör din WordPress-webbplats kan du stöta på ett typiskt fel som säger ”minnesgränsen är slut.” Det här problemet uppstår när din webbplats använder mer minne än vad din server tillåter. Det här problemet kan ha allvarliga negativa effekter som leder till en dålig användarupplevelse.

Det är vanligt att ha minnesgränsfel om din webbplats får mycket trafik. Lyckligtvis finns det ett antal korrigeringar som kan lösa det här problemet, även om du är ny på WordPress. Den här artikeln guidar dig genom processen för att lösa problemet med minnesgränsen på din WordPress-webbplats. Således kan du smidigt upprätthålla effektiviteten på din webbplats.

Vanliga orsaker bakom WordPress Memory Limit Error

Minnesgränsfel är ett av de vanligaste felen som WordPress-webbplatsägare möter. Den här typen av fel gör att dina webbsidor läses in långsamt, kraschar eller till och med blir otillgängliga. Vanligtvis säger felet ”dödligt fel: tillåten minnesstorlek på 67108864 byte är slut.”

Låt oss ta reda på de vanliga orsakerna bakom detta fel:

Kompatibilitet för plugins och teman

WordPress plugins och teman kan ge webbplatsen möjlighet att införliva nya funktioner och anpassa den visuella överklagandet. Men ibland kan plugin och tema skapa kompatibilitetsproblem med WordPress-versionen som används. Således kan det orsaka olika problem, inklusive minnesgränsfel.

Till exempel kan plugin-programmet eller temat använda för mycket minne jämfört med det minne som tilldelats av servern. För att åtgärda det här problemet kan du inaktivera plugin-programmet eller temat som orsakar detta fel. Sedan kan du uppdatera plugin eller tema till den senaste versionen. Leta dessutom efter ett alternativ som är kompatibelt med din nuvarande WordPress-version.

Enorma databaser

I WordPress uppstår ofta problem med minnesbegränsningar på grund av förekomsten av stora databaser. När mängden data som lagras på din webbplats ökar, ökar också motsvarande minneskrav för optimal drift.

När en webbplats utför omfattande dataförfrågningar eller bearbetning kan den överskrida den tilldelade minnesgränsen. Som ett resultat kommer minnesbegränsningsfelet att uppstå på din WordPress-webbplats.

En lösning på det här problemet kan vara att eliminera ovidkommande data som skräppostkommentarer och inläggsrevisioner. För att optimera prestanda och minnesanvändning kan du använda en caching-plugin som effektivt kan minska frekvensen av databasfrågor.

Resurshungriga plugins

Att använda plugins som kräver en betydande mängd resurser kan potentiellt leda till att minnesgränsen överskrids i WordPress. Sådana plugins kräver betydande systemresurser, särskilt när man hanterar stora mängder data eller bilder. Som ett resultat kan det tömma den servertilldelade minnesgränsen.

  Så här väljer du rätt licensmodell för din programvara [2023]

En möjlig lösning på det här problemet är att inaktivera plugin-programmet som förbrukar en betydande mängd resurser. Du kan också ersätta plugin-programmet med ett som belastar din servers resurser mindre. Alternativt kan du öka minnesgränsen som tilldelats din webbplats. Men detta kräver tillgång till din webbplatss värdkontrollpanel.

Otillräckliga serverresurser

Minnesgränsfel är vanligt när din WordPress-webbplats finns på en delad server. Delad hosting innebär att flera webbplatser finns på samma server. Denna inställning kan resultera i en begränsad tilldelning av serverresurser för varje webbplats.

Om det uppstår en plötslig ökning av trafik på din webbplats eller om den kör ett resurskrävande plugin, kan det överskrida serverns tilldelade minnesgräns. Dessutom kan föråldrad hårdvara, otillräckligt skivutrymme och begränsad CPU eller RAM också leda till detta fel.

För att lösa det här problemet kan du minska antalet plugins som används på din webbplats. Men om du behöver ytterligare plugins för att köra din webbplats, prova att välja en värdplan som ger dig mer minne. Uppgradera till en dedikerad server som erbjuder ökade resurser och kontroll över din webbplats.

Överbelastad webbplatstrafik

Minnesgränsproblem kan uppstå när en webbplats får fler förfrågningar än vad dess server kan hantera. Som ett resultat möter webbplatser med hög trafik felet eftersom det kräver mer serverresurser för att hantera fler förfrågningar.

Hög trafik orsakar också problem med databasfrågor eftersom det kräver en betydande mängd minne. Följaktligen kan servern inte allokera tillräckligt med minne för att ta emot den ökade volymen av frågor, vilket resulterar i minnesbegränsningsfel.

För att hantera det kan du förbättra effektiviteten på din webbplats genom att använda ett innehållsleveransnätverk (CDN). Ett CDN hjälper dig att leverera din webbplats innehåll på olika servrar. Så varje belastning på en enskild server kommer att minska.

Att använda caching-plugin-program kan dessutom vara användbart för att lagra ofta utvärderade data. Det hjälper dig att minimera antalet databasfrågor som krävs för att uppfylla varje begäran. Det är också viktigt att välja en värdplan som erbjuder tillräckliga resurser för att ta emot din webbplats trafik.

Hur man kontrollerar minnesgränsen för din WordPress-webbplats

Det finns olika metoder för att kontrollera minnesgränser på din WordPress-webbplats. Här är några av dessa metoder som du enkelt kan använda:

#1. Från WordPress Site Health

WordPress-webbplatshälsa är ett enkelt sätt att kontrollera din WordPress-minnesgräns. Det ger en översikt över hälsan såväl som andra detaljer, såsom PHP-minnesgränsen.

För att komma åt informationen om webbplatsens hälsa, gå först till Verktyg> Webbplatshälsa.

Klicka nu på Info-fliken och scrolla ner för att hitta WordPress Constant-alternativet.

Klicka på alternativet WordPress Constants, som kommer att rulla ned detaljerna om de delar som laddas.

Här får du information om din WP_MEMORY_LIMIT, som definierar minnesgränsen.

Om den tilldelade minnesgränsen är otillräcklig eller mindre än 32M måste du öka minnet. Det finns flera metoder för att öka denna minnesgräns som vi kommer att diskutera inom kort.

#2. Utforskar filen wp-config.php

Du kan också se WordPress-minnesgränsen genom att öppna filen wp-config.php. För att få filen måste du hitta rotkatalogen på din WordPress-webbplats. Således kan du installera ett enkelt WordPress-filhanteringsplugin i din instrumentpanel som heter File Manager.

  Hur ser Nginx Plus ut?

När du har installerat och aktiverat insticksprogrammet klickar du på WP File Manager och klickar på det första alternativet för att öppna fillistan.

Från listan över filer, högerklicka på wp-config.php och klicka sedan på öppna i kodredigeraren. Hitta nu koden – define(’WP_MEMORY_LIMIT’, ’256M’);. Den här koden definierar den maximala mängden minne som allokeras till din WordPress-webbplats.

Minnesgränsen i det här exemplet är satt till 256 MB, vilket kan ändras. Tänk på att den här filen måste läggas till på den plats som visas i bilden. Om raden inte finns i filen wp-config.php kan du lägga till den manuellt. Men glöm inte att spara ändringarna innan du lämnar.

#3. WordPress värdkonto

Du kan alltid kontrollera din WordPress-minnesgräns från WordPress-webbplatsens värdkonto eller cPanel. Logga först in på ditt värdkonto, logga in på din cPanel och klicka på Filhanteraren.

Dubbelklicka nu på public_html, vilket öppnar fillistan.

I den här fillistan får du filen wp-config.php som du kan se och till och med redigera.

Högerklicka nu och visa filen för att kontrollera minnesgränsen för din WordPress-webbplats.

Om du inte kan hitta din webbplats WordPress-minnesgräns rekommenderar vi att du kontaktar din webbhotell. De kommer att kunna ge dig den nuvarande WordPress-minnesgränsen och PHP-gränsen för din webbplats. Men för att utföra denna uppgift är det vanligt att initiera ett supportärende eller skicka ett e-postmeddelande till din värdleverantör.

Nu när du vet var du kan hitta minnesgränsen för din WordPress-webbplats, är det dags att lära dig hur du ökar den.

Hur man åtgärdar WordPress Memory Limit Error

Om du är villig att fixa WordPress-minnesbegränsningsfelet, följ dessa steg-för-steg-metoder:

#1. Säkerhetskopiera din WordPress-webbplats

Det är viktigt att säkerhetskopiera din webbplatsdata innan du gör några ändringar på din WordPress-webbplats. För om något går fel när du gör ändringar kan du enkelt återgå till webbplatsens tidigare tillstånd. Gå igenom följande steg för att säkerhetskopiera din WordPress-webbplats:

 • Använd ett backup-plugin som UpdraftPlus, Duplicator, Jetpack
 • Använd molntjänster för säkerhetskopiering som Google Drive och Amazon S3.
 • Exportera databasen för din WordPress-webbplats manuellt
 • Fråga din värdleverantör om backuptjänster

Om du använder en plugin blir säkerhetskopieringsprocessen mycket enkel eftersom du kan återställa ändringarna när som helst. Plus, med realtids- och automatiserade säkerhetskopieringar, sparar du alltid din webbplats från plötsliga förändringar.

#2. Redigera filen wp-config.php

Som vi nämnde tidigare är minnesgränsen definierad i filen wp-config.php på din webbplats. Därför bör du börja med det först för att fixa problemet med minnesgränsen. Här är stegen som du kan följa för att redigera filen wp-config.php

1. Logga in på din WordPress-webbplats cPanel- eller FTP-klient och ange wp-config-filen.

2. Lägg till koden som nämns nedan före raden som säger ”Det är allt, sluta redigera!”: define(’WP_MEMORY_LIMIT’, ’256M’);

3. Innan du avslutar sparar du alla dina ändringar och uppdaterar sedan din webbplats för att se om problemet med minnesgränsen är åtgärdat.

Om du fortfarande har felet måste du prova en annan metod för att åtgärda det.

  Hur man skapar NFT gratis utan gasavgift

#3. Redigera minnesgräns i php.ini-fil

Om du inte kan fixa problemet med minnesgränsen via wp-config.php kan du göra det med filen php.ini. Med den här filen kan du utöka minnesgränsen och till och med konfigurera fler WordPress-alternativ. Följ dessa steg för att konfigurera filen php.ini:

 • Logga in på din cPanel och hitta mappen public_html och dubbelklicka för att komma in
 • I public_html-mappen får du filen php.ini som du behöver redigera.

 • Om du inte ser filen php.ini i public_html-mappen kan du skapa den. För att skapa filen php.ini, klicka på alternativet Arkiv och skapa en manuellt.
 • I filen php.ini kan du infoga följande rad med koder för att ändra minnesgränserna och mer.
upload_max_filesize = 256M

post_max_size = 256M

memory_limit = 256M

file_uploads = On

upload_max_filesize = 128M

max_execution_time = 300

max_allowed_packet_size = 524288000

Notera: du behöver bara lägga till memory_limit = 256 i filen. Resten av koderna används för olika ändamål.

#4. Redigera minnesgräns med .htaccess-fil

Om du fortfarande har problem med minnesgränsen på din WordPress-webbplats, gå igenom följande steg för att lösa det:

 • Logga in på din cPanel och gå in i mappen plublic_html
 • Hitta .htaccess-filen i mappen
 • Som standard är .htaccess-filen inte tillgänglig. Du kan göra den tillgänglig genom att klicka på inställningsknapphjulet och välja rutan Visa dolda filer

 • När du har sparat inställningarna öppnar du .htaccess-filen och lägger in följande kod i den:
php_value max_input_vars 5000

php_value max_execution_time 300

php_value post_max_size 128M

php_value upload_max_filesize 128M

php_value memory_limit 256M

Notera: du behöver bara lägga till php_value memory_limit 256M i filen.

#5. Kontakta din värdleverantör

Om du fortfarande har problem med minnesgränsen är det hög tid att du kontaktar din värdtjänstleverantör. Du bör först kolla in minnesgränsen som tilldelats av din värdleverantör. Därför bör du kolla in din värdpanel, där du kan hitta den tilldelade minnesgränsen för din webbplats.

Om du har nått den maximala minnesgränsen för din webbplats är det dags att leta efter en annan värdplan. Du kan fråga din webbhotell om de olika paketen de tillhandahåller. Efter det kan du uppgradera till en annan plan eller till och med välja en bättre värdleverantör.

Några av de bästa värdleverantörerna är Hostinger, Bluehost, WP Engine, HostGator, etc. Du kan också undvika den delade värdplanen och uppgradera till virtuella privata servrar (VPS) eller molnvärd. Därför kan du få fler minnesgränser och resurser för din WordPress-webbplats.

Bästa metoder för att undvika minnesbegränsningsfel i framtiden

Som WordPress-webbplatsägare kan det vara frustrerande att möta problemet med minnesgränser. Det finns dock åtgärder du kan vidta för att undvika detta problem i framtiden. Här är de bästa metoderna att följa och förhindra det här problemet:

 • Uppdatera alltid din WordPress-webbplats till den senaste versionen
 • Uppdatera regelbundet plugins och tema för din webbplats
 • Välj och installera lätta teman och plugins
 • Optimera dina databaser rutinmässigt för att ta bort överflödig data
 • Använd caching-plugins för att minimera frekvensen av databasfrågor
 • Använd Content Delivery Network (CDN) för att ladda ner serverresurser
 • Uppgradera till ett bättre paket från din värdleverantör
 • Ändra din värdleverantör till en känd eller bättre
 • Ladda upp stora filer direkt till din webbplats

Sammanfattning

WordPress-minnesgränsfel kan verka som ett skrämmande problem att lösa. Det kan skapa en dålig användarupplevelse för webbplatsägarna och hämma webbplatsens övergripande effektivitet. Men efter att ha gått igenom den här guiden kommer du att kunna hantera det enkelt och hålla din webbplats igång smidigt.

Du kanske också är intresserad av att läsa om dessa premium WordPress-värdplattformar för webbplatser med mycket trafik för att undvika dessa problem.