Hur man aktiverar bild-i-bild i Chrome

Tillägget Picture-in-Picture (PiP) för Google Chrome låter dig spela upp vilken video som helst i Picture-in-Picture-läge (PiP), och det fungerar på alla plattformar. PiP är en utfälld, alltid-på-topp videospelare som flyter ovanpå andra fönster. Du kan också flytta den längs skärmkanten medan du fortsätter att surfa på internet.

Varför använda en förlängning när PiP är inbyggt?

Chrome 70 lade till en inbyggd PiP-funktion som du kan komma åt med ett högerklick. Även om du kan fortsätta att använda detta utan att behöva installera tillägget, är det lite irriterande att komma åt ibland. Till exempel, på vissa webbplatser (som YouTube), måste du högerklicka på videon och sedan högerklicka på videon igen för att se alternativet.

Dessutom, medan det inbyggda PiP-läget fungerar på de flesta webbplatser, fungerar det inte på andra, som DailyMotion och Twitter.

När du installerar Chrome-tillägget behöver du bara klicka på ikonen i verktygsfältet för att aktivera bild-i-bild-läget, så visas minispelaren direkt. Det låter dig också använda funktionen på webbplatser som du inte kunde med det inbyggda alternativet. PiP-tillägget är också öppen källkod, så du kan gräva igenom koden om du är den nyfikna typen.

Hur man installerar bild-i-bild-tillägget

Starta Chrome och gå till Chrome webbutik för tillägget och klicka sedan på ”Lägg till i Chrome”.

Klick

Granska sedan de behörigheter som tillägget kräver och klicka sedan på ”Lägg till tillägg”.

Klick

När tillägget har installerats visas en bekräftelse som meddelar dig att det har lagts till i Chrome.

PiP-tillägget fungerar på praktiskt taget alla webbplatser som har videor, från YouTube till Facebook. Allt du behöver göra för att öppna en video och kasta den ovanpå andra fönster är att klicka på PiP-tilläggsikonen eller trycka på Alt+P (Alternativ+P på Mac).

När den har aktiverats blir området där videon vanligtvis spelas svart och visar ”Spelar i bild-i-bild-läge.” En liten videospelare flyter nu ovanpå fönstret.

För att ändra storlek på spelaren, klicka och dra ikonen i det övre vänstra hörnet. Du kan ändra storleken på den till ungefär en fjärdedel av skärmen.

Du kan också flytta spelaren – dra den helt enkelt var som helst på skärmen. Tyvärr dockar spelaren sig automatiskt till kanten av skärmen om du försöker flytta den någonstans i mitten.

När du är klar med videon klickar du antingen på ”X” för att stänga den eller på ikonen längst ner till höger för att återgå till fliken där den spelas upp.

Det är värt att notera att PiP bara fungerar med en video i taget. Om en video redan spelas upp och du aktiverar PiP på en andra, kommer den videon att ersätta den som spelas för närvarande.

Så, från och med nu, om du tittar på en video och fortfarande vill surfa på nätet, klick bara på den här dåliga pojken, så kommer den att dyka upp direkt.