Hur du ser hur du skulle se ut i olika epoker genom historien

Spänningen har spridit sig över TikTok och andra sociala medieplattformar när människor föreställer sig själva i olika historiska epoker med hjälp av AI. Du kan delta i denna trend med hjälp av ett verktyg som MyHeritages AI Time Machine eller Dreambooth.

Här är några av de bästa verktygen och teknikerna du kan använda för att visualisera dig själv i olika epoker – och som är de bästa när det gäller kostnad och resultat.

1. Visualisera dig själv i historien med MyHeritages AI Time Machine

MyHeritages AI Time Machine är den bästa appen du kan använda för att visualisera dig själv i olika historiska epoker. Det är den överlägset mest populära, och när en kampanj pågår kan du få mellan 40 och 160 bilder av dig själv genom historien gratis. Utanför kampanjer är bilduppsättningar rimligt prissatta, eftersom en sats på 160 bilder bara kostar tolv dollar.

För att komma igång med AI Time Machine måste du ladda upp tio till tjugo bilder på dig själv till webbplatsen. MyHeritage kommer att träna AI på de bilder som tillhandahålls, och du kommer att meddelas när bilderna är färdiga att genereras inom de närmaste timmarna. Det kan ta längre tid för dina bilder att genereras om MyHeritage-servrarna är särskilt upptagna.

Du kommer att bli förvånad över bilderna som AI genererar. Du kommer att ha tillgång till över tjugo temasamlingar av bilder, inklusive jugendaffisch, pirat och franska kungligheter. Om du betalar en extra avgift kan du låsa upp dussintals extra samlingar med nischade teman som Astronaut, Roman, Victorian och 1940s Painter.

Skapa en historisk selfie med Lensa

Med Lensas AI Portrait Generator kan du skapa stiliserade porträtt av dig själv inom bara några timmar. Efter att du har köpt en årsprenumeration på Lensa Premium för bara 35,99 USD kan du förvänta dig att betala cirka fyra dollar för varje parti med femtio bilder du genererar. I vissa fall kan du kanske dra nytta av en sju dagars gratis provperiod när du kommer igång.

Innan du genererar några bilder måste du förse Lensa med en samling bilder att träna sin AI-modell på. Det rekommenderas att du väljer bilder som visar ditt ansikte i en mängd olika vinklar utan några förvirrande tillbehör (som solglasögon eller stora hattbrätter). Efteråt har du möjlighet att välja mellan flera olika avatarpaket att köpa.

Beroende på vilken batchstorlek du begär får du flera samlingar av porträtt i olika stilar. Kvinnor kommer att ha alternativ som iriserande, fantasy och pop, medan män har alternativ inklusive mystisk, cyborg och astronaut. Även om du kan behöva vänta så länge som en timme för att dina porträtt ska genereras, kommer du att bli förvånad över resultatet.

Gå tillbaka till svunna tider med Dreambooth AI

Även om att visualisera dig själv i historiska epoker kanske inte är en enkel metod med Dreambooth, är den otroligt mångsidig. Liksom MyHeritages AI Time Machine och Lensa AI Portrait Generator, förlitar sig Dreambooth på en stabil diffusionsmodell för text-till-bild AI för att generera nya bilder.

Om du vill använda Dreambooth måste du använda en guide (som Kramar ansiktes Dreambooth tutorial) för att komma igång.

När du väl har ställt in Stable Diffusion och finjusterat den med Dreambooth-metoden, kommer du att kunna generera bilder av dig själv i nästan alla tänkbara sammanhang med bara en enkel textuppmaning. Oavsett om du vill se dig själv vandra genom det antika Rom eller styra ett robust piratskepp, kommer alla bilder du kan önska dig bara en textuppmaning bort.

Att köra Stable Diffusion lokalt är en komplicerad och ofta frustrerande process. Om du bara vill ha porträtt, använd Lensa eller MyHeritage AI Time Machine. Om du vill lära dig om AI i en svår men givande process, pröva DreamBooth-metoden!

Gå tillbaka i tiden med AI-porträtt

Oavsett om du dras till porträtt från renässansen eller vill se dig själv leva stilfullt på det rytande tjugotalet, erbjuder AI-porträttgenereringsverktyg som Lensa allt du behöver. Ta några kvalitativa porträtt av dig själv, ladda upp dem till din app och ha kul med att se vad som kan ha varit om du föddes i århundraden tidigare.