Hur du laddar upp ditt Reddit Karma-resultat och ger en bestående effekt

Är du en vanlig och aktiv Reddit-användare? Du kanske vill fokusera på din Reddit karma poäng för synlighet och trovärdighet.

Reddit har alltid varit en unik plattform inom sociala medier. Detta onlineforum har ett stort community som diskuterar och debatterar olika ämnen. Om du är en del av dess community måste du vara bekant med Reddit karma poäng.

Detta är en fascinerande funktion hos Reddit som de flesta användare inte har en klar uppfattning om. I den här Reddit karmaguiden kommer vi att lära oss om det i detalj, tillsammans med dess typer, fördelar, sätt att öka karmapoängen och hur man undviker att bli straffad.

Vad är Reddit Karma Score?

Reddit karma poäng har ingenting att göra med din verkliga karma. Det är poängsystemet som visar engagemanget och populariteten hos en användare i samhället. Om någon har en hög karmapoäng betyder det att användarens inlägg och kommentarer är omtyckta.

Å andra sidan betyder människor med låga eller negativa karmapoäng irrelevansen av deras interaktioner. Karmapoängen är något som inte förfaller. Så du kan samla ackumulerande karmapoäng som kan användas till den sista dagen du använder Reddit.

Typer av Reddit Karma Point

Det finns olika typer av karmapoäng du får på Reddit som bidrar till din karmapoäng:

#1. Post Karma

Reddit har en enorm användarbas och människor reagerar direkt på inlägg som de tycker är användbara. Därför anses post karma vara den mest effektfulla poängkategorin. Det är en realtidsrepresentation av kombinationen av upp- och nedröster som dina Reddit-inlägg har fått. Uppröster gör din poäng, medan antalet nedröster minskar det.

Huruvida din postkarma kommer att öka eller minska beror helt på hur du förstår subreddit. Du bör ta tid innan du publicerar ett inlägg och se till att inlägget är unikt. Att posta något föråldrat, orelaterade, irriterande eller stötande kan minska din poäng.

Du kan också få karmapoäng genom kommentarskarma. När du kommenterar ett inlägg räknas de upp- och nedröster du får för att generera din totala karmapoäng. Innan du kommenterar, var försiktig och fundera över hur andra kommer att reagera på din kommentar.

Om ett inlägg inte täcker en viktig punkt i detta ämne, bör du överväga att ta upp det genom din kommentar. Detta kan hjälpa dig att öka din karmapoäng. Dessutom, genom att berömma den ursprungliga affischen eller säga något trevligt om ett inlägg kan din kommentar få några positiva röster.

#3. Pristagare och pristagare Karma

Förutom ovanstående typer finns det en annan typ av karmapoäng, som är relaterad till utmärkelser. Om en användare tar emot eller ger utmärkelser kan de få några karmapoäng.

När någon bestämmer sig för att ge en utmärkelse, såsom ikoner, premiummärken och tillgång till premium Reddit-förmåner, får de Awarder-karmapoängen. Mottagaren får Awardee-poäng. Pristagaren måste dock köpa dessa utmärkelser med Reddit Coins.

Bästa strategierna för att få ett Reddit Karma-resultat

Skapa högkvalitativt och engagerande innehåll

Tumregeln är att lägga upp nytt och intressant innehåll som andra kommer att älska. Se till att dina inlägg är informativa, kvicka eller välplanerade. Dessutom bör dina inlägg vara relevanta. Om communityn inte kan ansluta till dina inlägg eller kommentarer kommer de inte bry sig om att rösta upp dem.

Delta i meningsfulla diskussioner

Begränsa inte bara ditt Reddit-bidrag till att lägga upp dina egna bidrag. Du kan visa dig vara mer användbar och värdig en hög karmapoäng genom att kommentera andras inlägg och göra konversationerna intressanta.

Att aktivt kommentera Reddit-inlägg gör också andra intresserade av dig. De kanske kollar in vad du postar och tar dina kommentarer på allvar nästa gång de stöter på det. Om du får en uppröst från en okänd användare kan du tacka dem som svar och börja prata med dem också.

Ju fler som tittar på dina inlägg och kommentarer, desto större chans har du att få uppröster. Reddit är fullt av nischbaserade subreddits som riktar sig till specialiserade samhällen. Om du vill få fler karmapoäng bör du fokusera på populära subreddits som r/funny som kommer med en stor följare.

Om du kan locka medlemmar dit kommer du säkerligen få massor av uppröster. Men om du har tid kan du också behålla en närvaro i subreddits med en mindre publik. Därifrån kan du också förvänta dig en långsam men stadig poängsättning.

Brist på synlighet är ofta det största hindret för att få en hög karmapoäng. Även din bästa kommentar eller ditt bästa inlägg kan begravas om det inte finns tillräckligt med publik för att lägga märke till det. Därför är det bättre att kommentera nya eller stigande inlägg eller inlägg om trendiga ämnen. På detta sätt kan du få maximal synlighet vilket leder till fler karmapoäng.

Var aktiv i r/FreeKarma4U

För Reddit-användare som vill öka sin karmapoäng finns det några dedikerade subreddits. En av dem är r/FreeKarma4U. Allt som läggs upp på denna subreddit röstas automatiskt upp av de andra medlemmarna.

På samma sätt förväntas du också rösta upp de inlägg och kommentarer som skickas här. Den här typen av outtalad överenskommelse fungerar som en win-win-situation för varje Redditor som vill se ett lyft i sin karmapoäng.

Inlägg under högtrafik

Om du kan göra ditt inlägg synligt för ett maximalt antal användare har du stor chans att få uppröster för det. Försök att göra inlägg mellan 06.00 och 8.00 EST på lördag, söndag och måndag för att få maximal synlighet och interaktion. Eftersom människor från hela världen använder Reddit, är det här fönstret kulmen på topptider för olika länder.

Använd r/AskReddit för att ställa öppna frågor

Medan de flesta subreddits är ämnesorienterade, är r/AskReddit ett fråge- och svarsforum där alla kan bidra. Här kan du ställa frågor om nästan vilket ämne som helst. Genom att ställa en bra fråga kan du få många uppröster från användarna. Du kan till och med svara på frågorna från andra och samla in kommentarskarma för en hälsosam karmapoäng.

Hur Karma-poängen beräknas

Om du vill veta exakt hur din karma-poäng beräknas har du tuff tur. Reddit avslöjar inte algoritmen bakom att beräkna karmapoängen för sina användare. Enligt den vanliga uppfattningen är din karmapoäng direkt kopplad till de uppröstningar som dina inlägg eller kommentarer får.

Det är dock inte så att en uppröst räknas som en karmapoäng. Faktum är att ju fler uppröster du får, desto mindre karmapoäng läggs till ditt konto. Till exempel, om du är ny i Reddit och har börjat tjäna karmapoäng nyligen, kan det verka som att varje uppröst lägger till en poäng till karmapoängen.

Men när du har samlat ett stort antal uppröster för kommentarer, som 5 000 eller något, kommer din poängtillväxt att bli långsammare. Observera också att karmapoäng delas ut på en glidande skala – ju mer karmapoäng du har, desto mindre poäng kommer att läggas till för samma antal uppröster jämfört med vad du brukade få när du började Reddit-resan.

Detta händer eftersom Reddit-algoritmen syftar till att motverka spammare. Av samma anledning kan Redditors som ofta uppdaterar sin profilsida se sina karmapoäng fluktuera mycket.

Hur upp- och nedröster påverkar ditt karmaresultat

Som nämnts tidigare i den här artikeln avslöjas inte den exakta algoritmen som används av Reddit för att beräkna karmapoäng. Därför kan ingen säga den exakta effekten av varje upp- eller nedröst på din karmapoäng.

Dessutom är Reddit också känt för fuzzing av röster, vilket innebär att antalet upp- och nedröster som visas under ditt inlägg eller kommentar kanske inte alltid återspeglar det exakta antalet röster du faktiskt fick.

När Redditors röstar upp ditt inlägg eller din kommentar bidrar det definitivt positivt till din karmapoäng. Således lägger varje uppröst till vissa karmapunkter till ditt inlägg eller kommenterar karma, beroende på bidraget. Den exakta mängden karma som uppnås per röst upp avslöjas inte offentligt av Reddit.

På samma sätt, när du får en nedröstning på ditt inlägg eller kommentar, har det en negativ inverkan på din karmapoäng. Med varje nedröstning dras ett visst antal karmapoäng från din inläggskarma eller kommentarskarma. Precis som det exakta uppröstningsvärdet avslöjar Reddit aldrig det exakta poängavdraget på grund av nedröster.

Fördelar med att ha ett bra Reddit Karma-resultat

Många artiklar tyder på att det inte finns någon praktisk fördel med att ha ett bra Rddt-karmapoäng, och därför bör du inte springa efter att ha ökat ditt karmapoäng på denna sociala plattform. Tja, det är inte korrekt. Även om det inte har något verkligt värde, kan du alltid få följande fördelar på Reddit för ett bra karmapoäng.

Ökad synlighet

Ett högre karmapoäng betyder större synlighet för dina inlägg och kommentarer. Om du har ett högre karmapoäng är det mer sannolikt att dina inlägg och kommentarer visas ovanför andra inlägg och kommentarer.

Få erkännande och trovärdighet

Ett bra karmapoäng betyder att du är en betrodd medlem av Reddit-communityt. För andra användare är din höga karma ett tecken på din expertis. Därför kommer de att värdera dina kommentarer mer och kan sluta upprösta också.

Nya möjligheter

Med ett bra karmapoäng får du tillgång till subreddits med lägsta karmapoängkrav. Vissa subreddits ger modereringsprivilegier till Redditors med höga karmapoäng.

Obegränsat antal kommentarer och inlägg

Medan människor inte kan göra obegränsade inlägg och kommentarer med låga karmapoäng, tillåts de göra det med massor av Reddit Karma-poäng.

Hur man undviker att förlora Reddit Karma-poängen

Undvik skräppost och självreklam

Som en social gemenskap förbjuder Reddit spam och för mycket självreklam. När du bidrar här bör du fokusera på äkta inlägg istället för att bara marknadsföra ditt eget innehåll eller dina produkter.

Att delta i värdefulla diskussioner och dela med dig av relevant information hjälper dig att få fler karmapoäng, samtidigt som du ständigt marknadsför dig själv kommer att resultera i att du tappar karmapoäng.

Säg nej till negativt/respektlöst innehåll

Reddit är en gemenskap som värdesätter och förväntar sig ömsesidig respekt från alla sina medlemmar.

Om ditt inlägg sprider hat mot andra människor eller grupper är det mer sannolikt att du blir nedröstad av Redditors som inte håller med om din åsikt. Även om du kan publicera impopulära åsikter, måste du vara beredd på konsekvenserna.

Följ alltid reglerna för Subreddits

För att delta i en subreddit måste du följa dess egna regler, oavsett hur absurda de kan verka för dig. Du får till exempel bara lägga upp länkar till bilder eller videor i vissa subreddits. Om du vill undvika att bli nedröstad för att ha publicerat något oönskat på en subreddit, gå igenom villkoren för den subreddit noggrant innan du postar.

Undvik röstmanipulation

Röstmanipulation är strängt förbjudet på Reddit, så du bör hålla dig borta från det. Detta inkluderar att be andra medlemmar att rösta upp ditt inlägg eller din kommentar, skapa flera konton för att rösta upp ditt innehåll eller delta i rösthandel. Dessa aktiviteter kan resultera i en betydande minskning av din karmapoäng eller till och med ett Reddit-förbud.

Försök att förstå din publik

Varje subreddit har en unik publik som letar efter en specifik typ av innehåll. Du bör ta dig tid att utveckla en ordentlig förståelse för deras intressen och göra dina bidrag därefter. Om du kan göra inlägg enligt communityns smak kommer ingen att rösta ned ditt inlägg, även om de inte röstar upp det.

Slutsats

Även om Reddit karma-poängen inte har någon inverkan i verkligheten, har den stor betydelse för de vanliga användarna av denna plattform. Det är inte bara en symbolisk representation av din trovärdighet utan visar också upp ditt värde som en aktiv bidragsgivare till Reddit.

Nu när du vet hur man får fler karmapoäng, vad väntar du på? Börja följa dessa metoder för äkta och meningsfull interaktion. När du börjar främja känslan av Reddit-gemenskap inom dig själv kan du få en hög karmapoäng.

Om du är mycket aktiv på olika sociala plattformar måste du vara medveten om Clickjacking-attacker.