Hur du ändrar din röst i Discord

Efter fem år på marknaden är Discord fortfarande den bästa spelchatttjänsten som finns. Om du är en onlinespelare använder du förmodligen denna lysande app dagligen.

Plattformen erbjuder fantastiska röstchatttjänster, så det finns inget behov av att använda en röstapp från tredje part. Plus, sedan lanseringen har Discord börjat erbjuda många roliga och användbara integrationer. Några av de mer populära är verktyg för röstväxlare och mods. Så här ändrar du din röst på Discord.

Hur du ändrar din röst i Discord på en Windows 10-dator

Det finns inget officiellt sätt att ändra sin röst på Discord. Du kan gå till röst- och videoinställningarna, välja ingångs- och utgångsenheter, kontrollera om din mikrofon fungerar som den ska, justera in-/utgångsvolymer, välja om du vill använda alternativet Röstaktivitet eller Push to Talk och göra olika andra tweaks. Du kan dock inte ändra din röst bara så.

För att ändra vad de andra spelarna hör komma från din mikrofon, måste du gå till tredje part. Som tur är finns det olika appar på marknaden för Windows-enheter som fungerar med Discord. Här är några alternativ och hur du använder dem:

  • Clownfish – Ett väldigt enkelt verktyg som fungerar med olika röstchattplattformar, inklusive Discord. Det är lätt att ställa in och innehåller flera röstalternativ och ljudfunktioner. Det är också helt gratis. För att ställa in det, ladda ner installationsprogrammet och installera det som du skulle göra med vilket annat program som helst. Starta programmet. Clownfish-ikonen bör visas i systemfältet. Dubbelklicka på den för att aktivera/inaktivera röständringen.
  • Voicemod – Voicemod erbjuder en mängd olika röstfilter att välja mellan, såväl som många effekter. Denna app är enkel att använda och fungerar i realtid. Installera verktyget, gå till Discords röst- och videoinställningar och välj alternativet Voicemod Virtual Audio Device (WDM) som inmatningsenhet.
  • VoiceMeeter – Detta är ett verktyg som avancerade användare kommer att gilla. Det är utmärkt för ljudmixning i realtid. Att installera appen är lika enkelt som att ladda ner den och köra installationen. Du kommer dock att behöva avancerad blandningskunskap om du vill använda den till fullo.

Det finns flera andra verktyg för att ändra din röst i Discord på marknaden, men vi överväger de tre nämnda olika alternativen med varierande komplexitetsnivåer.

Hur du ändrar din röst i Discord på en Mac

Precis som med Windows kan du ändra din röst i Discords Mac-app till att använda programvarualternativ från tredje part. Du kan göra samma ljudjusteringar som nämns ovan, men du kommer inte att kunna ändra eller blanda ditt röstljud utan ett tredjepartsverktyg. Här är två macOS-verktyg som fungerar med Discord på Apple-datorer:

  • MorphVox – MorphVox är i första hand gjord för att ge en skarp och tydlig ljudutgång. Det går så långt som att försöka efterlikna din egen röst för extra klarhet. Det är en utvecklande app som erbjuder olika funktioner och röstförändrande alternativ som sträcker sig från roligt till användbart. Tyvärr är den här appen inte gratis, även om den erbjuder en gratis provperiod. Det är dock värt pengarna. Att använda det är lika enkelt som att installera det och krångla med ljudalternativen.
  • Voxal Voice Changer – Att ändra och dölja sin röst är Voxals försäljningsargument. Du får ett brett utbud av roliga alternativ att arbeta med, men den här appen är gjord i första hand med att upprätthålla anonymitet i åtanke. För att använda den, installera Voice Changer-appen och öppna den. Välj sedan alternativet Voxal under listan Indataenhet i Discords inställningar för röst och video.

Hur du ändrar din röst i Discord på en iPhone

Att hitta en app som ändrar din röst på iOS-enheter är lite svårare. De flesta röstväxlare låter dig spela in en video-/ljudfil med en ändrad röst. De fungerar dock inte i realtid.

Det finns en skämtsamtalsbaserad app som heter Live Voice Changer som körs i bakgrunden och ändrar din röst i realtid. Med andra ord, så länge appen är aktiv kommer den att ändra rösten som går genom iPhones mikrofon. Det finns olika roliga röstalternativ som ingår, såsom ekorre, tomcat, Darth Vader etc. Du får även en 12-bands equalizer som är väldigt lätt att arbeta.

Ladda ner den här appen från App Store, välj röstalternativ och slå på appen. Kommunicera sedan normalt via Discord, så ändras din röst automatiskt.

Hur du ändrar din röst i Discord på en Android-enhet

Som är fallet med iOS-enheter, är Android-marknaden inte rik på realtidsappar för röständring. Många appar låter dig spela in en video-/ljudfil av dig själv med en ändrad röst, men detta fungerar inte med telefonsamtal och appar som Discord.

Voice Changer Mic for Gaming är en app som fungerar utmärkt med Discord och erbjuder olika roliga röständringsalternativ som sträcker sig från Darth Vader och Kylo Ren till Bane.

Att få appen att fungera är lika enkelt som att ladda ner och installera den med Google Play och aktivera röstalternativet. Använd sedan Discord normalt, eftersom appen körs i bakgrunden.

Varför ändra din röst i Discord?

I första hand använder människor röstförändrande appar för skämt och skoj. Spelgemenskapen handlar trots allt om skratt och roliga situationer. Skapa en röstchatt, samla alla för ett spel som du normalt spelar, starta ett samtal och lyssna på dem som skrämmer ut efter att du har talat med Darth Vaders röst. Det blir aldrig gammalt.

Det finns dock mer allvarliga skäl till varför du kanske vill ändra din röst på Discord. En av dem är anonymitet. Vissa människor gillar inte att deras röst hörs offentligt, och det är deras rätt att använda en röstförändrande app. Även om det har konceptualiserats som en spelfokuserad app, används Discord av olika gemenskaper som sträcker sig från kryptovaluta till företag. Vissa människor kanske vill dölja sin sanna röst, och ingen ska döma dem för det.

Det finns en annan anledning till varför någon kanske vill installera en röstväxlarapp på sin enhet för att använda på Discord. Vissa av dem är byggda med EQ:er och olika andra alternativ som kan hjälpa till att göra din röst tydligare och mer balanserad. Detta innebär att de andra spelarna kommer att ha mycket lättare att förstå dig, vilket ökar din spelstil.

Ytterligare FAQ

Är röstväxlare olagligt?

I sig är ingen röstväxlarapp olaglig. Det är dock olagligt att begå brott, cyber eller annat, att använda någon av de nämnda apparna. Detta inkluderar felaktig identitetsstöld, skrämseltaktik, mobbning, hot etc. Om du tänker använda en röstväxlarapp i denna egenskap, rekommenderas du att ompröva.

Om du rapporteras på Discord kan utvecklarna snabbt komma till botten med vem du är, då du kan bli föremål för rättsligt åtal. Åtminstone kommer du att förlora ditt Discord-konto. Om du tänker använda en röstväxlare för skojs skull är det inte olagligt att göra det.

Finns det en inbyggd Discord-röstväxlare?

Tyvärr kommer inte Discord med några inbyggda röständringsalternativ. Sådana verktyg är inte heller tillgängliga som officiella tillägg. Men vart och ett av de nämnda verktygen från listorna ovan är legitima och kommer att fungera som en röstväxlare för dina Discord röstsamtalssessioner.

Fungerar Voicemod i spelet?

Voicemod börjar fungera så fort du aktiverar det. Så fort du börjar kommunicera med dina spelkamrater ändrar den din röst till vad du har valt. Naturligtvis, när du startar ett spel, kommer du fortfarande att använda samma Discord-konversation. Med andra ord, ja, Voicemod fungerar verkligen när du spelar spelet. Det skulle inte vara i närheten av lika roligt om det inte gjorde det.

Discord Voice Change

Vi hoppas att du har hittat den perfekta appen för att ändra din röst på Discord med enheten du planerar att använda. Alla tredjepartsappar och verktyg som vi har nämnt fungerar med Discord och tar med olika verktyg och funktioner till bordet.

Finns det någon app från den här texten som du är särskilt imponerad av? Har du några ytterligare frågor? Låt oss gärna veta i kommentarsfältet nedan.