Helium lägger till väder, bokmärken och Reddit-flöde till ny fliksida [Chrome]

Jag är inte ett fan av Googles standardsida ”Ny flik” i Chrome. Sökfältet är ganska användbart och allt, Googles platta logotyp ser snygg ut och de små Speedial-liknande miniatyrerna är praktiska för att snabbt starta webbplatser som jag ofta behöver besöka, men allt annat med det har alltid varit ganska onyttigt. Tidigare har vi täckt en lastbil med tillägg för Chrome som förbättras på den nya fliken genom att ersätta den nya standardfliken med en anpassad design som vanligtvis innehåller funktioner som syftar till att förbättra lagerfunktionaliteten. Helium är ett liknande sätt att packa den nya fliken i Chrome med information som kan relatera till din dagliga internetanvändning. Det visar inte bara tid, datum och aktuell väderinformation, utan smärtfri tillgång till bokmärken och Reddit-flöde kan också vara väldigt användbart.

Så här ser Helium ut när det är installerat. Dess enkla, barebones-gränssnitt är perfekt för alla som inte gillar röran. Den subtila grå bakgrunden är lätt för ögonen, och du kommer inte att se några påträngande sidelement.

Den översta delen av tillägget består av väderprognos, datum och tid, samt en flerspråkig hälsningsmeddelandewidget som blandar mellan engelska, ryska, spanska, tyska och andra språk som stöds. Helium upptäcker automatiskt din nuvarande position och presenterar exakt väderdata i både Fahrenheit eller Celsius (du kan välja enheten under Inställningar).

De två nedersta widgetarna är Bokmärken och Reddit. Bokmärkeswidgeten presenterar en lista över bokmärken som du lägger till i Heliums bokmärkesmapp (tillägget skapar automatiskt den här mappen i bokmärkesfältet när det är installerat). När du lägger till en länk till den mappen visas den automatiskt i själva widgeten. Det betyder att du har en separat mapp för dessa bokmärken med en dedikerad bokmärkeshanterare som åtföljer den.

Den andra widgeten, Reddit, är ganska självförklarande – den låter dig se Reddit-inlägg som är populära på webbplatsen vid den tiden. Som standard visar widgeten inlägg från alla subreddits, men du kan också ange en specifik sub-reddit och tillägget kommer att filtrera resultaten åt dig. Anpassad sub-reddit kan anges i avsnittet Inställningar som också låter dig välja standardtemperaturenhet för väderwidgeten.

Sammantaget är Helium en död enkel tillägg för Chrome som kan ersätta den nya fliksidan utan att offra för mycket funktionalitet. Det slutar med att du säger hejdå till snabbvalet och det är den enda nackdelen med denna förlängning. Den är tillgänglig gratis på Google Chrome Web Store.

Installera Helium från Chrome Web Store