Gör inte dessa misstag när du installerar ditt smarta hem

Viktiga Misstag att Undvika vid Installationen av Ditt Smarta Hem

Att skapa ett smart hem kan vara en spännande och givande process, men många stöter på hinder som kan påverka deras upplevelse negativt. Det är enkelt att falla för frestelser, impulsiva köp eller att överväldigas av mängden information som finns tillgänglig online. I denna artikel kommer vi att belysa fem vanliga fällor som många personer går i när de sätter upp sitt smarta hem. Dessa tips är inte bara avsedda att förhindra frustration och kostnader i framtiden, utan syftar också till att maximera effektiviteten och nöjet i ditt smarta hem. Att planera noggrant och vara medveten om dessa misstag kan göra hela skillnaden för din upplevelse, och säkerställa att du inte bara köper teknik för teknikens skull.

Huvudpunkter

  • Undvik att falla ner i YouTube-hålet för råd om smarta hem.
  • Automatisera inte allt på en gång för att undvika onödig frustration.
  • Att köpa billig teknik innebär troligtvis att du kommer att betala mer i framtiden när den går sönder.

Det kan vara förvånande att lära sig att jag har gjort nästan varje tänkbar misstag när det kommer till installation av smarta hem – speciellt eftersom mitt jobb handlar om att skriva om smart heme-teknologi. Men om jag fick chansen att ge råd till en yngre version av mig själv om vad jag inte ska göra när jag installerar mitt smarta hem, skulle dessa vara de viktigaste misstagen jag vill undvika.

1. Falla ner i YouTube-hålet

Utan tvekan är det största misstaget jag gjorde när jag först byggde mitt smarta hem att falla ner i det älskade YouTube-hålet. YouTube kan vara en fantastisk resurs för att få en vädjan till smarta hem om du är ny inom området. Men, det är så djupt med information att det ofta är svårt att avgöra vilken information som är värdefull.

Jag spenderade många timmar på att titta på videor och grubbla över detaljer som hur man skapar perfekta automatiseringar, vilket smarta pluggar som var bäst och om Apple Home var bättre än Amazon Alexa. Men ju mer information jag tog in, desto mer utmattande och överväldigande blev mitt smarta hem-projekt. Dr. Liraz Margalit, en psykolog specialiserad på kundupplevelser, påpekar att detta fenomen är vanligt bland konsumenter. I en artikel publicerad av Psychology Today, säger Margalit: ”Exponering för för mycket information och data tvingar kunder att investera kognitiva resurser som de inte planerade att investera i.”

Med andra ord, att gå ner i smart hem-hålet kan ibland göra mer skada än nytta. Så, medan det är smart att forska om smarta hem-produkter innan du lägger ut dina hårt förvärvade pengar, bör du vara försiktig med att inte överdriva.

2. Automatisera allting på en gång

zhu difeng/Shutterstock

Det näst största misstaget jag begick när jag byggde mitt smarta hem var att bli helt galen när det kom till att ställa in automatiseringar. Istället för att vara smart och automatisera uppgifter baserat på min livsstil, hittade jag bara en massa automatiseringar på ställen som Reddit och införde dem utan att tänka på om de skulle vara användbara för mig.

Denna galenskap skapade en röra av automatiseringsbeteenden som jag inte bara hade slösat tid på att ställa in, utan dessutom slösade ännu mer tid på att reda ut när jag insåg att de inte passade. Jag hade inte heller övervägt att inte varje gadget behöver vara en smart enhet. Eftersom jag hade lagt till så många automatiseringar kände jag att det blev nödvändigt att bara radera dem alla och börja om från början.

Genom att göra det lärde jag mig att automatisering är en process som bör göras långsamt och efter noggrant utvärdering av dina dagliga beteenden. Bästa metoden är att hålla koll på din dagliga rutin under några veckor först och sedan använda den datan för att planera dina smarta hem-automatiseringar utifrån din livsstil. Det sparar mycket frustration.

3. Köpa första generations-enheter

En av de svåraste lärdomarna jag fick i mitt smarta hem-äventyr var att inte gå vilse när det kom till glänsande nya första generations-teknologier. Det är lätt att hoppa på tåget när en produkt gör stora löften, men när saker går fel kommer du att ångra att du gjorde så.

Min egna erfarenhet här handlade om en ny iteration av en smart robotdammsugare. Denna dammsugare svepte inte bara utan moppade också, och den såg extremt lovande ut på papper. Problemet var att denna nya funktion gjorde den smarta dammsugaren betydligt dyrare än sina konkurrenter. Men konkurrensen kom så småningom ikapp.

Under den tiden började en annan tillverkare med ett bättre rykte bygga en dammsugare som inte bara var bättre på både svepning och moppning, utan företagets erbjudande kostade också betydligt mindre än den dammsugare jag hade köpt – flera hundra dollar mindre. Nuförtiden finns inte längre den dammsugare jag köpte, vilket också gör det nästan omöjligt att hitta delar. Den bättre och billigare alternativet, å sin sida, fungerar fortfarande bra.

4. Vara otålig

Jag vet, jag vet, att bygga ett smart hem är ett roligt sätt att använda teknologi för att automatisera några av de mer tråkiga uppgifterna i ditt liv. Och du är förmodligen exalterad över att komma igång. Men innan du gör det finns det ett misstag du absolut inte vill göra, och det är att vara otålig.

Oavsett om det handlar om att köpa en massa smarta hem-prylar på en gång, vara tidig användare, eller att för tidigt förplikta dig till en produkt som är nära slutet av sin livscykel, kan otålighet kosta dyrt.

När jag först började med denna hobby gjorde jag misstaget att vilja att mitt smarta hem skulle byggas så snabbt som möjligt. Så jag gjorde som många andra – istället för att spara pengar och köpa de bästa produkterna, gick jag ut och köpte flera billiga smarta pluggar och en massa okända smarta glödlampor, i tron att de billiga grejerna var likadana som den dyrare teknologin. Sedan såg jag hur varje av dessa billiga produkter gick sönder under det kommande året eller två, och jag var tvungen att ersätta dem en och en.

Jag har sedan dess investerat i några dyrare Lutron-brytare för många av ljuskällorna i mitt hem och har börjat använda Philip Hue-lampor, eftersom jag upplever att de är av högre kvalitet. Dessa smarta enheter har hållit i flera år utan problem.

Tyvärr gick de pengar jag spenderade på de första smarta glödlamporna och pluggarna till spillo. Om jag hade varit tålmodig och gjort mer forskning innan jag blev exalterad och klickade på ”Lägg i kundvagn”, kanske jag fortfarande skulle ha haft de pengarna kvar i banken.

5. Köpa teknik bara för att den är på rea

SKT Studio/Shutterstock

Att köpa teknik bara för att den är på rea är ofta ett kostsamt misstag. Kända som ”förlustledare” inom detaljhandeln, säljs kraftigt rabatterade enheter – ofta med förlust – av varumärken som vill få dig att köpa mer från dem i framtiden.

Företag sätter också sina pengar på att de flesta människor tenderar att hålla sig till kända produkter. Faktum är att en studie från 2013 i Journal of Consumer Research visade att konsumenter tenderade att favorisera varumärken de var bekanta med. Dessutom påverkade den bekantskapen deras beslut att köpa produkter från samma varumärken.

Det är därför du ofta kan få smart hem-teknologi till rabatterade priser när Prime Day närmar sig. För om ett företag kan göra dig bekant med sin produkt vet deras marknadsföringsteam att du är mer benägen att köpa från varumärket.

Det finns dessutom problemet med oanvänd teknik. Om du någonsin har köpt en smart enhet som senare hamnat i skräpkorgen några månader senare vet du hur frustrerande den processen kan vara. Det känns som att du har slösat bort dina pengar.

Sammanfattningsvis finns det många olika misstag att undvika när du inreder ditt smarta hem. Och även om de fem ovanstående inte är de enda fallgroparna att undvika, är de några av de största. Om du har dem i åtanke när du planerar ditt smarta hem kommer du att få en mycket bättre upplevelse, och du sparar antagligen både frustration och pengar i processen.