Förstå React vs React Native

Vi människor kommer att förväxla med en massa saker. Förvirringen kan uppstå utifrån olika egenskaper hos saker. Det vanligaste sättet att förväxlas med olika saker är deras namn.

Människor kommer först att lära känna namnen på en ny sak. Antingen är det en annan person, djur, produkt, mjukvara, etc.., De kommer att söka med sina namn och sedan kommer de att få veta om olika funktioner, applikationer, historia, etc..,

Varför handlar det här om?

Ja, folk blir ofta förvirrade med termerna (namnen) React och React Native. Om icke-tekniska killar ser namnen React och React Native, kommer de att anta Reactive Native som en förlängning av React i de flesta fall. Även vissa teknikkillar kan tänka på samma sätt om de har 0% kunskap inom dessa områden.

Vad är det för saker egentligen? Varför blir folk ofta förvirrade med dem, inte andra?

Reagera och Reager Native är två ramar. Namnen ser likadana ut med ett extra ord mellan dem. Så folk förvirrar ofta på grund av deras namn vid första anblicken. Om du har samma förvirring, då är du på rätt ställe att avslöja mysteriet bakom dem.

Låt oss ta reda på.

Reagera

React är ett JavaScript-bibliotek som används för att bygga ensidiga webbapplikationer. Det är ett av de mest populära biblioteken för att bygga användargränssnitt (frontend) för webben. Kanske kan vi säga att det är det mest populära biblioteket just nu. Den är skapad och underhållen av Facebook. Det är också känt som ReactJS.

Eftersom jag har erfarenhet av React kan jag säga att det är vackert och enkelt att lära sig och bygga. Det är ett bibliotek. Så vi kan bygga vad vi vill och hur vi vill genom att använda dess funktioner. Det finns inga strikta regler som ska följas när man utvecklar applikationer med React. Så vi kommer att ha frihet.

React har så många coola funktioner. Låt oss titta på dem.

#1. Komponenter

I React är allt en komponent. Det är som en byggsten i webbapplikationen. Vi kan forma stora komponenter genom att kombinera de små komponenterna. Varje komponent har sitt eget tillstånd och kontroll. Komponenter styr användargränssnittet och bestämmer vad som ska visas för användarna baserat på dess tillstånd.

Komponenter är allt i React. Och de är återanvändbara. Skriv en gång och använd den överallt.

Vi måste skriva komponenter med största omsorg. Det gör saker lätta att underhålla när vår applikation växer. Om vi ​​skriver mycket kod i en enda komponent kommer det att bli en börda för oss att underhålla så småningom. Reaktionskomponenterna ska vara små och söta. De gör utvecklarnas liv till himmel och helvete.

#2. Virtuell DOM

Du borde ha sett något som en lastare inuti en knapp. Och på sociala medieplattformar ökar antalet likes så fort du trycker på den. I de tidigare dagarna av webben måste vi ladda om allt för att få informationen. Men nu kommer en singel som behöver uppdateras att uppdateras för oss utan att röra andra saker. Vad handlar det här om?

Som vi ser tidigare är allt i React en komponent. Webbläsare upprätthåller DOM-strukturen för elementen för en webbapplikation. När en del av webbapplikationen behöver uppdateras måste vi uppdatera den med hjälp av DOM-manipulationerna. React gör samma sak effektivt.

React skapar en virtuell DOM (kopia av DOM) för alla dess komponenter. För att uppdatera något i en webbapplikation jämför React den verkliga DOM med den virtuella DOM. Om det finns några ändringar, utlöser React uppdatering av komponenten.

#3. Envägsdataflöde

Vi kan inte dela upp den stora uppsättningen komponenter i mindre komponenter utan dataflöde. Det måste finnas något sätt för dataflödet mellan komponenterna.

React låter oss överföra data från en komponent till en annan komponent i en enda riktning. Data flödar från de överordnade komponenterna till de underordnade komponenterna. Och underordnade komponenter kan inte uppdatera data. Det finns inget sätt att skicka tillbaka data till den överordnade komponenten eftersom dataflödet är enkelriktat.

Du kanske först tror att det inte fungerar i flera riktningar. Men ett enkelriktat dataflöde ger oss mer kontroll över dataflödet i flera riktningar.

Översikt

Det finns många andra funktioner som JSX, Conditional Rendering, etc..; de är sekundära. Vi har sett de primära funktionerna i React-biblioteket. När det kommer till Reacts applikationer kan vi bygga nästan vilken typ av webbapplikation som helst med den. Reacts community är enormt. Du kan hitta många paket att arbeta med React.

Reager Native

React Native är ett JavaScript-ramverk som används för att utveckla plattformsoberoende mobilapplikationer. Det är också skapat och underhållet av Facebook.

De flesta av er kommer att bli förvånade över uttalandet ovan.

Kan vi skapa mobilapplikationer för Android och IOS med ett enda ramverk?

Om du inte följer uppdateringarna i teknikvärlden finns det ingen chans att du vet det. Ja, vi kan skapa plattformsoberoende applikationer (både Android och IOS) med hjälp av React Native. Och det finns andra ramverk för plattformsoberoende applikationsutveckling.

React Native är en av de mest populära i sitt slag. Inte den mest populära på grund av JavaScript-begränsningar i inbyggda applikationer. Men det lyser i sina utvecklingsområden. Även stora företag som Facebook, Instagram, Flipkart, etc.., använder det. Det betyder inte att du ska använda det. Det betyder att vi kan bygga applikationer på produktionsnivå på flera plattformar med React Native.

Jag har använt en grupp ord som heter Native Applications i ovanstående stycke. Vad är dem? Det är inte någon ny typ av applikation. En inbyggd applikation skapas specifikt för en specifik plattform. Android-appar för Android-mobiler, IOS-appar för iPhone-mobiler, Windows-applikationer för Windows, etc.,

Vad är det med Native i React Native? När det kommer till det skapar React Native en inbyggd applikation som passar både Android och IOS baserat på vår önskan. Applikationerna som utvecklats med React Native är inbyggda på samma sätt som Android Studio för Android och på liknande sätt för IOS.

Kanske kallade skaparna det React Native på grund av det. Inte ett faktum.

När det kommer till funktionerna i React Native finns det ett gäng av dem som väntar på oss. Låt oss se några av de primära funktionerna från dem.

#1. Cross-Plattform

Vi kan skapa mobilapplikationer för både Android och IOS samtidigt med en enda kodbas. Det sparar mycket tid och pengar för företagen.

#2. Hot eller Live Reload

Om du har erfarenhet av React- eller React Native-applikationer vet du förmodligen om det. Denna funktion laddar om hela applikationen med nya uppdateringar när vi ändrar koden. Vi behöver inte trycka på omladdningsknappen varje gång vi ändrar koden. Uppdatera koden och se ändringarna. Det är allt. Vi behöver inte vänta på något om det inte finns en bugg.

Det kan verka som en sekundär funktion för dig. Men om du kommer från Android-utveckling utan ramverk kommer du att förstå värdet av denna funktion i React Native.

#3. UI bibliotek och community

Det finns många inbyggda inbyggda komponenter i React Native. Vi kan använda dem direkt utan ytterligare installation eller installation. De inbyggda komponenterna ser inbyggda ut på respektive plattform. Användargränssnittet för React Native-applikationer matchar både det ursprungliga användargränssnittet för IOS och det ursprungliga användargränssnittet för Android. React Native har komponenter som liknar React.

Och när det kommer till gemenskap. Den är stor och fortsätter att öka. Du kan utan svårighet få hjälp från samhället när du har fastnat i det.

Översikt

Du kan hitta många andra funktioner hos React Native på internet. Utforska dem också om du ska utveckla mobilappar. En frontend-utvecklare kan också utveckla inbyggda applikationer med hjälp av React Native. Det gör utvecklingen av plattformsoberoende mobilapplikationer lätt.

Reagera vs. Reager Native

Det finns vissa likheter och skillnader mellan React och React Native. Låt oss titta på dem.

När det gäller tillämpningar av React och React Native är de helt olika varandra. Men när det kommer till principerna ser de likadana ut. Både React och React Native har komponenter. Och de följer samma principer i respektive utveckling.

Båda använder JavaScript-språket för utveckling. Låt oss se en enkel Hello, World-app i dem båda.

Reagera

import React, { Component } from 'react';
import './App.css';
 
class App extends Component {
  render() {
    return (
      <div className="container">
        <h1>Hello, Wolrd!</h1>
      </div>
    );
  }
}
 
export default App;

Reager Native

import React from 'react';
import { Text, View } from 'react-native';

const App = () => {
  return (
    <View
      style={{
        flex: 1,
        justifyContent: "center",
        alignItems: "center"
      }}>
      <Text>Hello, world!</Text>
    </View>
  )
}
export default App;

Som du kan se använder de båda React-paketet. Syntaxen ser likadan ut i båda apparna eftersom de använder en speciell uppmärkning som heter JSX. Men när det kommer till renderingsdelen använder de båda olika saker. React använder Virtual DOM och React Native använder Native API för UI-rendering.

Det finns några externa paket som Redux, MobX, etc.., för uttalandehantering av React-applikationer. Samma paket kan också användas i React Native-applikationerna.

Både React och React Native använder JavaScript. Så vi kan använda nästan alla JavaScript-paket med dem båda. Detta lägger till massor av paket till båda deras paketbibliotek.

React och React Native är relaterade till varandra. Men de används för olika ändamål.

Slutsats

React and React Native är olika när det gäller slutprodukten och applikationsplattformarna. Men de följer liknande principer i utvecklingen av respektive applikation. Om du kan lära dig ett av de två ramverken, React eller React Native, kan du snabba på att lära dig ett annat. React-kunskap krävs dock för utvecklingen av React Native-applikationer. Men, det räcker inte för det. Vi behöver veta mer om utvecklingen av inbyggda applikationer eftersom stödet är begränsat i React Native.

Låt oss hoppas att det så småningom kommer att utvecklas för fullt stöd i framtiden.

Om du funderar på att komma igång med utveckling av webb- eller mobilapplikationer, kommer det definitivt att gynna dig i framtiden att välja React eller React Native. Men det är dock inte obligatoriskt.

Att lära sig begreppen React är en cakewalk om du kan JavaScript. De officiella dokumenten kommer att vara en bra resurs för dig att komma igång med React eller React Native.

Glad att veta 🙂