Få snabb mappsökning och -val när du sparar ett bokmärke [Chrome]

Jag har nyligen städat upp den fantastiska röran som var mina bokmärken och jag har försökt hålla dem rena sedan dess. I den strävan har jag lagt till många nya mappar med de konstigaste namnen bara så att jag vet vilka länkar jag har sparat till dem när jag tittar på bokmärkesfältet om en månad eller så. Problemet är att när jag först organiserade mina bokmärken kunde jag sortera mappar efter namn. Bokmärkeshanteraren och därefter bokmärkesfältet sorterar inte automatiskt nya mappar enligt samma konvention så att alla nya mappar jag har lagt till visas i oordning. Detta är problematiskt eftersom jag inte lätt kan hitta rätt mapp från den (mycket) långa listan med mappar som jag har skapat, vilket är anledningen till att Fast Bookmark är min nya favorit Chrome-tillägg. Det låter mig söka efter en mapp i mina bokmärken och filtrerar resultaten medan jag skriver dem. I motsats till att öppna den långa listan med mappar kan jag söka efter dem.

Snabb bokmärke lägger till en knapp bredvid URL-fältet och du måste använda den istället för den vanliga bokmärkesknappen. Du kan fortfarande redigera titeln på bokmärket du sparar (inte något jag gör även om jag är säker på att jag kommer att ångra det senare).

När du hittar en länk till ett bokmärke, klicka på knappen och i ’Mapp’-fältet börjar du skriva namnet på mappen du vill spara länken till. Om du inte kommer ihåg namnet kan du fortfarande söka i listan manuellt från samma drop-drown. Klicka på ”Skicka” när du har valt mappen och redigerat titeln.

Min enda nöt med detta tillägg är att om jag vill lägga till en ny mapp, något som jag behöver göra då och då, kan jag inte använda det här tillägget för att göra det. Jag måste växla mellan att använda standardbokmärkesknappen och tilläggets bokmärkesknapp beroende på situationen.

Fast Bookmark söker i mappar tillräckligt snabbt för att motivera namnet men jag är besviken över att tillägget inte låter användare lägga till taggar också. Det är ett problem jag har med de flesta bokmärkestillägg, dvs de är aldrig riktigt ett komplett paket. Inte ens standardbokmärkesfunktionen låter dig lägga till taggar. Detta betyder inte bara att jag behöver installera ytterligare ett tillägg för att göra det jobbet, utan också att fler steg är involverade när jag lägger till ett bokmärke. Trots det får Fast Bookmark en permanent plats i min webbläsare.

Installera Fast Bookmark från Chrome Web Store