En nybörjarguide till LinkedIn Marketing and Automation [7 Tools]

Spread the love

En solid LinkedIn-marknadsföringsstrategi kan visa sig vara motorn för att accelerera ditt företags tillväxt.

Med över 660 miljoner användare är LinkedIn en av de ledande sociala nätverkssajterna. Det ger en kraftfull plattform med oklanderlig förmåga som hjälper dig att utöka dina affärsgränser.

Du kan nå ut till många yrkesverksamma från olika branscher runt om i världen, interagera med dem, dela dina övertygelser och så småningom samarbeta och göra affärer med dem.

LinkedIn hjälper till att utöka ditt nätverk och växa ditt företag.

Det är här att använda LinkedIns marknadsföringslösningar kan hjälpa dig.

Från att sätta upp din LinkedIn-profilsida till att tilldela individuella uppgifter till dina anställda, behöver du en lösning för att påverka.

Enligt DataReport2022 hade LinkedIn 828,1 miljoner användare över hela världen, vilket gör den till världens största sociala medieplattform för företag. Det betyder att 14,9 % av människor runt om i världen som är 18 år och äldre har ett LinkedIn-konto idag. Rapporter tyder också på att LinkedIns publikräckvidd ökade med 11,1 % under de senaste 12 månaderna.

Låt oss förstå LinkedIn-marknadsföring, dess fördelar, strategier och några LinkedIn-marknadsföringsverktyg.

Vad är LinkedIn marknadsföring?

Vi vet alla vad marknadsföring är och hur det verkligen är fördelaktigt för företag. Jo, huvudsyftet med marknadsföring är att omvandla din publik till värdefulla kunder.

Så när det gäller LinkedIn-marknadsföring är det processen att använda LinkedIn-plattformen som din basmarknadsföringsplattform för att skapa kontakter med dina potentiella kunder, generera potentiella kunder, främja affärspartnerskap, driva trafik till webbplatsen, dela innehåll, förbättra varumärkesmedvetenhet och konvertera potentiella kunder till kunder.

LinkedIns marknadsföringsstrategier spelar en viktig roll i många framgångsrika marknadsföringskampanjer på grund av deras effektiva inställning till att utöka professionella nätverk. Det beror främst på rätt kopplingar och rätt innehåll.

Dessutom hjälper det dig inte bara att öka försäljningen utan också breddar din digitala närvaro. Tillsammans med kunder och kunder kan du hitta partners och medarbetare. Dina marknadsföringsstrategier bör vara punktliga och smarta för att skala din verksamhet.

Varför är LinkedIn-marknadsföring nödvändig?

Ja, jag håller med om att Facebook, Twitter och Instagram är de största sociala medieplattformarna, och många individer, nystartade företag och företag använder dessa plattformar för att marknadsföra sina produkter och tjänster.

Även om dessa sociala nätverk också är en bra plats för ditt företag, fokuserar de mest på underhållning eller politik. LinkedIn, å andra sidan, är också en social medieplattform men fokuserar mer på affärer.

Med LinkedIn-marknadsföring kan ett företag öka sin publikräckvidd och bygga en bredare publikbas. Det beror på att när en person eller ett företag loggar in på plattformen letar de efter någon form av tjänster, produkter, anställning eller investerare. Så vi kan säga att LinkedIn är ett enastående verktyg för företag som de kan använda för att generera potentiella kunder och bygga varumärken.

Låt oss gräva in i fördelarna med LinkedIn-marknadsföring:

 • Du kan visa din expertis och ge din publik branschinsikter. Genom LinkedIn-marknadsföring kan du öka varumärkesmedvetenheten.
 • Att lansera och marknadsföra tjänster eller produkter på LinkedIn hjälper dig att locka köpare. Ditt innehåll och din profil på LinkedIn påverkar dina kunder och uppmuntrar dem att se din företagsprofil.
 • Du kan nå specifika målgrupper baserat på ålder, plats, bransch, tjänsteår, LinkedIn-grupper, utbildningsnivå, jobbtitel, företagsnamn och mer.
 • Det hjälper till att öka trafiken på din webbplats och generera fler potentiella kunder genom ditt innehåll.
 • LinkedIn hjälper dig att öka hänvisningarna. Detta kommer att bidra till att öka den sociala närheten.
 • LinkedIn fungerar som ett gediget CRM-verktyg, vilket innebär att det kan hjälpa dig att förstå potentiella kunder bättre. Dessutom låter den dig veta om deras intressen, preferenser och beteende.
  Hur man kontaktar Musically för att hämta konto

Topp LinkedIn marknadsföringsstrategier

LinkedIn marknadsföring kan involvera olika strategier baserat på affärstyp, storlek och krav. Här kommer vi att diskutera några grundläggande strategier som du kan använda för att attrahera fler leads och göra affärer.

Strategierna täcker betalda och organiska alternativ för att växa ditt företag, oavsett om det är B2C eller B2B. Några av LinkedIns marknadsföringsstrategier är:

 • Skapa en komplett LinkedIn-profil idag. Profilsidan bör innehålla företagets logotyp, beskrivningar, webbadress, företagsstorlek, företagstyp, plats och bransch.
 • Lägg upp regelbundet innehåll på din LinkedIn-sida.
 • Buffera om ditt bästa innehåll.
 • Be dina anställda att länka sin LinkedIn-sida till din företagssida.
 • Dela inlägg med kraftfulla och rika media.
 • Utnyttja fördelarna med LinkedIn-grupper.
 • Marknadsför ditt innehåll.
 • Använd flera språkverktyg för att låta varje individ runt om i världen läsa ditt inlägg.
 • Använd annonserna effektivt, såsom sponsrat innehåll, textannonser och sponsrad InMail.
 • Automatisera InMail på LinkedIn.
 • Installera ett LinkedIn-plugin på din webbplats eller bloggsida.
 • Använd tillgängliga automatiseringsverktyg för att locka till sig potentiella kunder även när du sover.
 • Skapa fruktbara kontakter och ägna dig regelbundet åt nätverkande.

Låt oss nu se några av LinkedIns marknadsförings- och automationsverktyg som kan hjälpa.

LinkedIn försäljningsnavigator

Förstå viktiga insikter, engagera dig i personliga tillägg och rikta in dig på de perfekta köparna LinkedIn försäljningsnavigator. Det hjälper dig att hitta rätt företag och effektiva prospekt snabbare med en bättre sökupplevelse.

Låt LinkedIn Sales Navigator vara din försäljningsguide så att du snabbt kan upptäcka lämpliga prospekteringsleads på målkontona och de förslag som är speciellt anpassade för dig. Vidare kan du spara potentiella kunder och konton och logga Sales Navigator-aktivitet till CRM med bara ett enda klick.

Få relevanta säljinsikter om dina leads och konton du säljer till, tillsammans med jobbbyten. Organisera enkelt konton och leads med taggar för att hitta dem direkt när det behövs. Utöka listan över vilka som har sett din profil inom 90 dagar.

Även om du inte är ansluten till Sales Navigator-verktyget kan du fortfarande nå mer än 500 miljoner medlemmar på LinkedIn. Dessutom kan du dela ditt försäljningsinnehåll bättre med dina köpare och säljare. Låt dem se innehållet utan att ladda ner det och håll reda på vem som tittar på det. Du kan också använda företagets kombinerade nätverk för att enkelt ansluta till dina prospekteringsleads.

Vill du se vad LinkedIn Sales Navigator kan göra? Begär en gratis demo och upplev det bästa. Du kan till och med ta en gratis provperiod efter att du har loggat in.

Zoho Social

Zoho Social hjälper dig att skala dina marknadsföringsinsatser på LinkedIn för att bygga en ständigt lysande verksamhet. Det är ett marknadsföringsverktyg för sociala medier som låter dig effektivisera din LinkedIn-innehållsräckvidd, potentiella kunder, annonser och strategier från en enda instrumentpanel.

Optimera ditt marknadsföringsmål på LinkedIn med Zoho Socials schemaläggningsverktyg, såsom en robust innehållskalender, optimerat publiceringsfönster och avancerade schemaläggningsverktyg. Lägg till nytt innehåll i din publiceringskalender så att du kan visualisera och planera för din LinkedIn-företagsprofil.

Dra full nytta av ett publiceringsfönster som är byggt för att optimera din räckvidd med inriktningsverktyget, som hjälper dig att nå den målgrupp som är viktig. Utforska kraftfulla verktyg som automatisering av upprepade inlägg, SmartQ-förutsägelser, etc., för att nå din publik vid en perfekt tidpunkt när de är aktiva.

Eftersom det är viktigt att veta om ditt företags resultat på LinkedIn, erbjuder Zoho Social 360-graders insikter om LinkedIn-sidorna och profilernas prestanda. Jämför veckovis såväl som månatlig varumärkesprestanda genom att ställa in datumintervall enligt dina önskemål.

  Skaffa Google Now Hotword Detection i Apex, Nova, TouchWiz och Sense

Ta reda på kärnpubliken och se dina topppresterande inlägg för att avgöra vilket innehåll som fungerar bäst för försäljning. Dessutom kan du bygga dina LinkedIn-rapportinstrumentpaneler för att spåra och exportera viktiga mätvärden.

Integrera dessutom Zoho Social med dina LinkedIn Lead-formulär och annonser för att generera kärnleads från leadgenereringsinstrumentpanelen. Du kan också hantera och köra lead-annonser på LinkedIn med Zoho Social och spåra och generera leads från en enda skärm. Integrera dessutom med Zoho CRM och kanalisera dina marknadsföringsleads till din försäljningspanel.

Det här är rätt tillfälle att bygga upp den sociala närvaron för ditt varumärke med Zoho Social.

Dux-soppa

Få personlig LinkedIn-uppsökande för att påskynda genereringen av potentiella kunder genom att rikta in dig på rätt potentiella kunder Dux-soppa. Den engagerar sig automatiskt med dina utvalda potentiella kunder på LinkedIn och stöder leads kompetens att skicka personliga anslutningsförfrågningar, försenade eller direktmeddelanden, etc.

För din räkning gör Dux-Soup jobbet från din webbläsare. Du kommer att få full synlighet och kontroll över varje aktivitet på ditt konto. Den hittar kvalificerade leads säkert så att du kan fokusera direkt på att avsluta affärer snabbare. Det hjälper dig också att spara tid, fokusera på försäljning med högt värde och spendera maximal tid där det faktiskt är viktigt.

Huvuduppgiften för Dux-Soup är att göra automatisering tillgänglig för alla. Det är flexibelt som möter dina behov för team, digitala byråer och individer. Oavsett om du är en startup, leadgenereringsbyrå, försäljningsbyrå, marknadsföringsbyrå eller mer, är Dux-Soup något du kommer att älska.

Se hur du genererar potentiella kunder för ditt företag med Dux-Soups 14-dagars kostnadsfria provperiod. Installera starter Dux gratis och hitta LinkedIn-prospekter enkelt.

Octopus CRM

Upplev allt-i-ett-automatiseringsverktyget för din LinkedIn-marknadsföring och automatisering med Octopus CRM. Det hjälper till att förenkla prospekteringsarbetet, växer verksamheten och mer med den avancerade automatiseringsmjukvaran för LinkedIn.

Octopus CRM är en enkel men mycket kraftfull autopilot för dina LinkedIn-marknadsföringsbehov. Det automatiserar ditt arbete med ett brett utbud av fantastiska funktioner, som:

 • Skicka personliga anslutningsförfrågningar på LinkedIn eller via e-post för att kringgå inbjudningsgränsen på LinkedIn
 • Skicka massmeddelanden åt gången till dina anslutningar på första nivån
 • Stödja upp till 7 färdigheter av dina kontakter på första nivån i din LinkedIn
 • Besöker automatiskt hundratals profiler.

Föreställ dig situationen där du kan ansluta till målgruppen automatiskt, skicka hälsningar när förfrågningarna har accepterats, omvandla dem till kunder genom regelbundna uppföljningar och stödja några färdigheter för att attrahera potentiella kunder. Med Octopus CRM är allt detta möjligt utan krångel.

Verktyget låter dig bygga en personlig LinkedIn-tratt för leadgenerering. Du kan lägga till, kombinera och ta bort funktioner när du vill och spara alla potentiella kunder i en enda instrumentpanel. Därefter börjar du få fantastiska resultat med Octopus CRM-automatiseringsverktyget.

Octopus CRM LinkedIn-automatisering låter dig observera olika mätvärden som inkluderar antalet visningar, sökframträdanden, säljindex och kampanjernas prestanda. Dessutom kan du få tillgång till fantastiska funktioner som att ansluta via e-post, import/export, Zapier-integration, Hubspot-integration, aktivitetskontroll och så vidare.

Starta din kostnadsfria provperiod idag och ta din LinkedIn-marknadsföring och automatisering till nästa nivå.

PhantomBuster

Extrahera nya listor med potentiella kunder, skicka uppsökande kampanjer och berika e-post och data med en ny era av LinkedIn-marknadsföring med PhantomBuster verktyg för att generera potentiella kunder. Det tillhandahåller robusta lösningar för leadgenerering för ditt företag.

Generera leads från de stora webbplatserna och nätverken med över 100 färdiga automatiseringar, förbyggda arbetsflöden och CRM-integration. Du kan enkelt importera din anslutningsdata till vilken CRM-programvara som helst och få molnbaserade, kodfria lösningar för att generera leads 24/7.

PhantomBuster kommer att spara timmar av repetitiva uppgifter och hålla dina sociala mediekonton säkra samtidigt som du automatiserar sömlöst. Få tydlig vägledning om nätverkshastighetsgränser vid varje steg av LinkedIns marknadsföring. Har du flera mål? PhantomBuster har lösningen för dig.

  Hur man felsöker vanliga problem med Apple AirPods

Samla dina mål 24/7 för att driva dina tillväxt- och intäktsmål på autopilot. PhantomBuster automatiserar individuella uppgifter för att uppnå specifika leadgenereringsmål. Använd de inbyggda sekvenserna av åtgärder för att öka din tillväxtstrategi.

Integrera PhantomBuster med andra avancerade verktyg, som Salesforce CRM Enricher, HubSpot CRM Enricher och mer, för att driva din verksamhet. Ta en 14-dagars gratis provperiod och se vad du kan få från PhantomBuster.

Expandi

Få omedelbara resultat och ladda ditt uppsökande spel med Expandi. Det hjälper dig att kontakta dina potentiella kunder via e-post eller LinkedIn via smarta, automatiserade sekvenser. Det bästa är att du kan starta din första kampanj inom 15 minuter och få resultat inom 24 timmar.

På gamla sätt kan du hitta varningar om att ditt konto har begränsats, saknat inbjudningar (för nu), nått veckogränser och så vidare. Med Expandi behöver du inte längre kämpa för alla dessa. Du kan enkelt skicka konverteringsmeddelanden och skapa dina vinnande strategier direkt.

Expandis smarta mjukvara tänker på dig och låter dig skapa det högsta antalet beröringspunkter med publiken. Därmed kan du slå LinkedIns förändringar fint med Expandi. Nu kan du även skicka personliga inbjudningar till InMails, Messages och Connect. Vidare kan du kombinera dem alla med en vy, som följ, godkänn och innehållsfunktioner för att förbättra beröringspunkterna.

Expandi inkluderar personliga GIF:er och bilder i din upplyftande och uppsökande hantering. Det betyder att du nu kan anpassa inte bara testet utan även GIF:er och bilder i din LinkedIn-resa. Det lägger dynamiska bilder i dina kunders e-post- och LinkedIn-inkorgar för bättre räckvidd.

Prova Expandi gratis och skapa försäljningsscenarier baserat på dina leads beteende.

Möt Alfred

Växa ditt företag med Möt Alfred, vilket gör att du automatiskt kan ansluta till rätt potentiella kunder. Skicka flera och personliga uppföljningsmeddelanden via e-post, LinkedIn, Twitter och mer för att nå målet snabbare.

Skapa en flerkanalig försäljningspipeline och interagera naturligt med rätt personer för att öka chanserna att bygga en bra relation. Skapa förtroende hos dina potentiella kunder genom anpassning i stor skala. Dessutom skickar Meet Alfred automatiska meddelanden baserat på företagets eller personers plats och justerar säljplanen baserat på titeln.

Skräddarsy dina säljmeddelanden baserat på prospektkravet, tack vare Meet Alfreds anpassningsutdrag och mallbibliotek. Organisera, kategorisera och hantera alla affärskontakter på det sätt du vill med anteckningar, filter, taggar och mer.

Förbättra teamets produktivitet och effektivitet genom att tilldela roller och ansvar. Du kan också se varje medlems kampanjresultat från instrumentpanelen. Dessutom låter Meet Alfred dig automatisera ditt tråkiga manuella arbete och fokusera på att vårda leads och maximera försäljningen.

Ta en gratis provperiod utan risk i 14 dagar och upplev hur Meet Alfred fungerar.

Slutsats

LinkedIn har en enorm potential att hjälpa dig att växa ditt företag genom att ansluta till rätt potentiella kunder, kunder, professionella organ och resurser. Med en riktig marknadsföringsstrategi på LinkedIn kan du definitivt bygga ett bra nätverk, samarbeta med likasinnade och få fler potentiella kunder.

Använd ovanstående LinkedIn marknadsföringsstrategier och lösningar för att nå din målgrupp och uppnå dina affärsmål.