Du kan nu ta bort ditt trådkonto utan att ta bort ditt Instagram

Trådar rullade ut en uppdatering efter att ha övervägt användarfeedback, vilket gjorde det möjligt för användare att radera sina konton utan att ta farväl av sin Instagram också. Här är allt du behöver veta om hur du tar bort ditt Threads-konto utan att påverka ditt Instagram-konto.

Trådar rullas ut Uppdaterad radering av konto

Om du hoppade på tåget tidigt och laddade ner trådar utan att titta på dem Kompletterande integritetspolicydu kanske ännu inte har insett hur otroligt länkade dina trådar och Instagram-konton är.

När du laddar ner trådar uppmanas du att registrera dig med dina Instagram-uppgifter. Detta visar hur nära sammanlänkade de två plattformarna är.

Strax efter det offentliga släppet av Threads började klagomål dyka upp på nätet när användare upptäckte att de inte kunde ta bort sitt Threads-konto utan att förlora sin Instagram också. Lyckligtvis hörde Meta upprördheten, och chefen för Instagram Adam Mosseri meddelade i en Trådar inlägg den 14 november 2023 att användare nu kan ta bort sitt Threads-konto utan att ta bort sitt Instagram-konto också.

Men det finns fortfarande en hake – även om du kan ta bort ditt Threads-konto och behålla din Instagram, fungerar det inte på samma sätt tvärtom. Konstigt nog kan du inte ta bort ditt Instagram-konto och behålla ditt Threads-konto.

Hur man tar bort ditt Threads-konto

Att ta bort ditt Threads-konto är ganska enkelt. För att göra det, starta Threads och gå till din Threads-profil genom att trycka på profilikonen i det nedre högra hörnet av skärmen. Tryck nu på de två horisontella linjerna i det övre högra hörnet på skärmen och gå till Konto. Allt du behöver göra nu är att trycka på Ta bort eller avaktivera profil, så kan du officiellt ta farväl av trådar.

Om du vill ta en paus tillfälligt kan du också inaktivera ditt Threads-konto tillfälligt istället för att ta bort ditt konto permanent. För att göra det, tryck helt enkelt på Inaktivera istället för Ta bort.

Ta bort ditt trådkonto utan att offra Instagram

Även om denna förändring var efterlängtad av många, är det en besvikelse att du inte kan ta bort din Instagram permanent utan att förlora ditt Threads-konto. Även om det är osannolikt att vi någonsin kommer att få se en helt oberoende Threads, hoppas vi att Meta kan rikta sina ansträngningar mot att förbättra mindre funktioner som möjligheten att ändra ditt Threads-användarnamn utan att ändra ditt Instagram-användarnamn.