Du kan nu skapa och redigera WhatsApp-klistermärken på mobilen

WhatsApps Sticker Maker tar sig från webben till mobila enheter.

Viktiga takeaways

 • WhatsApps Sticker Maker låter dig skapa anpassade klistermärken från foton direkt från appen på din telefon.
 • Meta rullar ut den här funktionen till iPhone-användare först, med Android-enheter som förväntas följa under de kommande veckorna.
 • Anpassade klistermärken kan sätta en personlig touch till dina konversationer och göra dem mer engagerande.

Meta har introducerat WhatsApp Sticker Maker till iOS-versionen av appen, med Android-enheter som snart följer. Du kan använda WhatsApp Sticker Maker för att göra anpassade klistermärken från foton lagrade på din telefon och göra konversationer mer underhållande.

Hur man gör dina egna klistermärken på WhatsApp för iOS

Medan du har kunnat använda den anpassade Sticker Maker på WhatsApp Web sedan funktionens introduktion 2021, tog Meta sin söta tid att föra den till smartphones. Android-användare kan behöva vänta lite längre, men om du har en iPhone kan du följa stegen nedan för att skapa ett anpassat klistermärke på WhatsApp:

 • Öppna en konversation på WhatsApp och tryck på klistermärkeikonen bredvid textfältet.
 • Tryck på plusikonen (+) i den första raden med klistermärken.
 • Välj en önskad bild från ditt fotobibliotek för att ta fram WhatsApps Sticker Maker. WhatsApp skapar automatiskt en utskärning av huvudmotivet i din bild.
 • Du kommer att se ett verktygsfält i det övre högra hörnet, som du kan använda för att göra ytterligare ändringar. För att lägga till text till ditt klistermärke, tryck på T-ikonen.
 • Du kan ändra färgen på texten med hjälp av färgväljaren till höger. På samma sätt kan du välja bland alla typsnitt som visas ovanför tangentbordet. När du är nöjd med din text trycker du på Klar i det övre vänstra hörnet.
 • Du kan också rita över ditt klistermärke. För att göra detta, tryck på pennikonen, välj önskad färg och börja skissa. Återigen, när du är klar kan du trycka på Klar för att spara dina ändringar.
 • När du har färdigställt ditt klistermärke trycker du på den blå Skicka-knappen för att skicka det till din WhatsApp-kontakt och spara det i ditt dekalbibliotek.
 • Om du vill komma åt ditt nya klistermärke senare behöver du bara trycka på klistermärkeikonen i textfältet. Det kommer att visas på första raden. Du kan trycka länge på den och trycka på Redigera klistermärke för att göra ändringar i den om det behövs.

  iOS-användare kan också använda Visual Lookup-funktionen

  Medan WhatsApps Sticker Maker är bekvämt kan iPhone-användare också klistra in ett foto i WhatsApp för iOS för att göra en anpassad dekal. Detta är möjligt på grund av funktionen Visual Lookup i iOS, som låter dig ta bort bakgrunden från vilken bild som helst på din iPhone.

  Anpassade klistermärken hjälper till att få konversationer att kännas mer personliga. Du kan till exempel skapa ett klistermärke av ditt uttrycksfulla ansikte för att få ett gott skratt med dina vänner, visa upp dina konstnärliga färdigheter med klistermärken eller lägga till ett minnesvärt ögonblick i ditt klistermärkesbibliotek. Du kan bli kreativ och använda anpassade klistermärken för att uttrycka dig på ett sätt som helt enkelt inte skulle vara möjligt med emojis.