Det bästa av affiliate-marknadsföring – Nybörjarguide

Affiliate-marknadsföring kan vara knepigt att navigera. Det är inte ett nytt koncept, men det är definitivt fortfarande outforskat och outnyttjat.

Många har försökt, och många har misslyckats. Och ändå finns det några som lyckats lyckas och etablera sig som experter på området. Men innan vi går vidare om utmaningarna och experterna på affiliate-marknadsföring, låt oss låta dig testa vattnet.

Vad är affiliate-marknadsföring i första hand?

Affiliate marketing är ett ömsesidigt avtal genom vilket en onlineåterförsäljare betalar provision till en extern part för att generera försäljning och trafik för dem. Med andra ord är det ett lysande sätt att tjäna pengar om du inte tål 9-5-övningen. En affiliate-marknadsförare använder sitt nätverk, inflytande och kompetens för att hitta kvalificerade kunder till andra företag och få en del av kakan.

Det är en fantastisk intäktsgenererande taktik som används av företag för att driva försäljning och öka sin publik. En bra strategi för affiliatemarknadsföring kan komplettera och boosta en bra digital marknadsföringsstrategi med mycket.

Nu när du har blivit blöt, låt oss dyka lite djupare.

Varför ska bloggare välja affiliate-marknadsföring?

Hur blir du en affiliate-marknadsförare?

Och när det är klart, hur ser affiliatemarknadsföringsprocessen ens ut?

Här är hur!

Anta att du blir en affiliate-marknadsförare för XYZ Ltd. Nu kommer företaget att ge dig en länk till sin målsida. Det kan vara en länk till deras registreringssida, nyhetsbrev, produktköpsida, etc. Länken kommer att lägga till spårare.

Nu delar du denna länk via dina plattformar till din publik och personer som du känner kan dra nytta av XYZ Ltd. Varje gång någon klickar på din länk och slutför måluppmaningen fortsätter företaget att räkna de personer du får genom spårningsparametrarna på länken. När köpet har bekräftats krediteras transaktionen på ditt konto. Och du får betalt din provision 💰!

Det finns många sätt att tjäna pengar online, och affiliate-marknadsföring är ett av de bra.

Som individ finns det många anledningar till varför du bör bli en affiliate-marknadsförare. Dessa skäl inkluderar, men är inte begränsade till, snabba kontanter och flexibilitet i tid. Dessutom får du utnyttja det nätverk av proffs som du har byggt upp på LinkedIn!

Nästa fråga, var hittar du affiliateprogram att gå med i?

Lyckligtvis finns det många alternativ. Kolla in dessa affiliate-program om du är en teknisk bloggare eller utforska affiliate-programsamlingarna.

Varför ska företag satsa på affiliate-marknadsföring?

För ett företag kan affiliate-marknadsföring vara en bra strategi. Och det finns flera anledningar till det.

Du riktar dig till rätt målgrupp.

När du samarbetar med affiliates som förstår din bransch säkerställer du att du når rätt målgrupp. Deras nätverk kommer att bestå av människor som förstår värdet av din produkt eller tjänst. Detta kommer att säkerställa att de har en större potential att förvandlas till betalda kunder och göra det bästa av din produkt eller tjänst.

Låg kostnad

Kostnadseffektiva strategier är en välsignelse för alla marknadsförare. Men affiliate-marknadsföring tar kakan! Det bästa med affiliate-marknadsföring är att du bara betalar när du faktiskt tjänar en betalande kund. Detta slutar med att du får en kostnadseffektiv strategi med hög ROI.

Flexibilitet

Affiliate-marknadsföring är inte ett långt engagemang, till skillnad från ditt medlemskap på gymmet. Du kan skala upp eller ner ditt affiliateprogram allteftersom din marknadsföringsstrategi och din budget tillåter. Detta ger dig mycket mer flexibilitet och tid att fokusera på andra marknadsföringsinsatser.

Varumärkeskännedom

Affiliate branding kan vara ett vridet sätt att utnyttja influencer marketing. Om en expert inom ditt område svär vid din produkt och säljer den till andra personer i din bransch, kommer du att utveckla förtroende hos din publik. Detta kommer inte bara att öka din försäljning och dina intäkter utan också hjälpa dig att styra ditt varumärke i en mer positiv riktning.

Detta är bara några av de fantastiska fördelarna som du får med affiliate-marknadsföring som företag.

Det finns massor av verktyg för att driva din affiliate-marknadsföring för din produkt.

Innan vi presenterar dig för de affiliate-marknadsföringsexperter som vi inledningsvis diskuterade, har vi några egna tips om affiliate-marknadsföring!

Affiliate-marknadsföringsstrategier

För affärer

 • Utnyttja branschexperterna – När du letar efter affiliates bör experterna i din bransch vara din första preferens. Varför? Tja, de har redan ett byggt nätverk av proffs som skulle förstå nyttan av din produkt. De har en autentisk relation med sin publik och skulle prestera bättre som expert.
 • Erbjud en bra provisionsgrad – Studera dina branschgenomsnitt innan du skapar ditt affiliate-marknadsföringsprogram. Du vill inte erbjuda mycket högre eller lägre provisionssatser än vad som är vanligt på marknaden. Dina affiliates bör få betalt värt sin ansträngning.
 • Utforska dina plattformar – Titta på alla plattformar när du försöker hitta en affiliate. Du kanske bara är närvarande på Instagram, men din affiliate kan hitta en bättre målgrupp för dig på Facebook. Så begränsa dig inte!
 • Jämna ut processen – Se till att affiliateprocessen är sömlös för din affiliate och de personer de tar in. Optimera din konverteringsprocess och se till att det inte finns några tekniska problem på vägen. Se till att det inte finns några problem med dina målsidor eller dina betalningsprocesser.

För affiliate

 • Välj rätt produkt – Provisioner är definitivt en prioritet när det gäller att välja en produkt. Men se till att du inte går efter en produkt som du inte kan se värde i. Ditt nätverk kommer att se rakt igenom dig. Din publik litar på dig och ditt ord är deras enda vittnesbörd. Se till att du använder den väl.
 • Känna till produkten – Innan du bestämmer dig för att marknadsföra en produkt, se till att du känner till den in och ut. När du är en affiliate är du den mest autentiska informationskällan om produkten för din publik. Behandla det som du gjort det. Friska upp funktionerna, funktionerna, prissättningen och allt annat.
 • Överväldiga inte – du måste marknadsföra produkten till din publik utan att framstå som för ”säljbar”. Överväldiga inte din publik med affiliate-länkar i alla dina e-postmeddelanden, inlägg och innehåll. Försök att få fram produktens värde för din publik och upprätthåll en balans. Och du kommer att se att du inte ens behöver försöka sälja den.
 • Behåll ditt varumärke – Företaget valde dig att vara deras affiliate av en anledning. Du måste behålla ditt eget varumärke och din röst samtidigt som du marknadsför produkten till din publik. Det är vad de litar på och gillar dig för. Företag kommer ofta att be dig att använda deras språk, men se till att du inte använder det till 100 % ordagrant. Ingjuta det med ditt eget hantverk!

Tja, du är redan halvvägs redo att bli en affiliate-marknadsförare!

Det verkar lätt, eller hur? Om det bara vore det.

Affiliate-marknadsföring kanske inte fungerar hela tiden. Men vi har gett dig några av de bästa experterna som har dansat och lärt sig låtarna av affiliate-marknadsföring. Läs vidare för att veta mer om dem!

Några av de mest tjänande affiliate-marknadsförarna.

Har du någon favorit affiliate marknadsförare? Se om de hamnat på vår lista!

Pat Flynn

Vi kan inte prata om affiliate-marknadsföring och inte börja med Pat Flynn! Han tvingades in i onlineverksamheten från arkitektur på grund av den ekonomiska kollapsen 2008.

Pat hade ingen erfarenhet av ett företag, innehållsmarknadsföring eller ens copywriting! Han började skriva sin egen blogg när han bestämde sig för att spåra och publicera sina studieanteckningar för LEED-provet 2007. Han klarade sitt prov och blev befordrad. Allt var bra tills han blev uppsagd 2008. Det var då han bestämde sig för att ta några kurser och lära sig om online-affärer.

Han insåg att tusentals människor besökte hans blogg varje dag, och han visste inte ens om det. Hans innehåll var SEO-vänligt och fick bakåtlänkar. Han började snart tjäna lite med hjälp av Good Adsense och privat reklam. Men det var hans e-bok på hans LEED-anteckningar som faktiskt förändrade spelet för honom. Detta ledde så småningom till SmartPassiveIncome-domänen som vi alla känner till idag.

Pat Flynn växte först en egen gemenskap via sitt innehåll och gick sedan in i affiliatemarknadsföringsvärlden.

Neil Patel

Nu Neil Patel är inte någon du vanligtvis känner som affiliate-marknadsförare. Men med den ställning han har i den digitala marknadsföringsvärlden, skulle du bli förvånad?

Neil Patel har inte bara gjort sin egen del av affiliatemarknadsföring utan delar också med sig av viktiga insikter som kan hjälpa dig att fotografera ditt eget företag. Han har byggt och hjälpt många växande företag; han har en egen blogg som får trafik som en galning.

Neil Patel ger dessa tips i sin guide till affiliate-marknadsföring som vi tror verkligen kommer att hjälpa dig.

 • Samla mejl
 • Använd push-meddelanden för att få prenumeranter
 • Bygg ditt varumärke
 • Sammankoppla ditt innehåll
 • Ha en uppmaning!

Neil Patel borde vara din favoritperson för allt affiliate-marknadsföring (endast efter den här guiden, lol)

Martin Osborn

Du hittar honom inte lätt under namnet Martin Osborn. Men Finch säljeristället.

Hur fantastisk måste du faktiskt vara för att göra ditt varumärke till din identitet! Tja, det står i hans namn! Den här killen säljer, och det är det som har gjort honom till den yngsta framgångsrika affiliate-marknadsföraren. Finch slutade sitt 9-5 jobb, som de flesta affiliate marknadsförare, och började arbeta på sitt jobb på heltid.

Idag äger han ett företag som heter Finch Media Ltd. Hans huvudsakliga webbplats är finchsells.com, och hans beräknade inkomster är nära $25 000 per månad. Tidigare brukade han tjäna det mesta av sina pengar på att sälja sitt Ultimate Premium Package och Premium Posts. Men nyligen har han släppt sin kompletta guide om affiliatemarknadsföring som du kan kolla in i butikerna.

Martin började marknadsföra sina forum vid 12 års ålder, hade ett eget forum vid 14, och hade lärt sig att tjäna pengar på det vid 16. Han introducerades sedan för affiliate-marknadsföring med Clickbank – en affiliate-marknadsplats. Där sålde han inlärningssatser för nästan ingenting.

CPA-marknadsföring var det som gav honom det välbehövliga uppsvinget och som ökade hans inkomster. Hans blogg idag är ett bra ställe att lära dig allt du vill veta om affiliate-marknadsföring. Han berättar om sitt personliga liv, yrkeserfarenhet och digitala marknadsföringstips för att optimera ditt affiliate-marknadsföringsnätverk.

Shawn Collins

Shawn Collins är en av de mest erfarna affiliate-marknadsförarna där ute, med över 2 decennier av erfarenhet inom området. Han startade affiliate-marknadsföring 1997 och var snart med och grundade Affiliate Summit 2003 tillsammans med Missy Ward. Affiliate Summit är den ledande globala konferensen och mässan för affiliatemarknadsföringsbranschen. Han har också skrivit boken Framgångsrik affiliatemarknadsföring för handlare.

Hans övergång till affiliatemarknadsföringsvärlden från förlagsbranschen började med Amazons affiliatemarknadsföringsprogram. Idag är hans bok, ”Framgångsrik affiliate-marknadsföring för handlare” den bästsäljande boken i utrymmet, och den anses vara obligatorisk läsning av affiliate-chefer.

Han skrev Amazons bästsäljande bok – Extra Money Answer and Affiliate Manager Boot Camp: Recruiting, Educating, and Retaining Affiliates.

John Chow

Ett annat stort namn som du inte kan missa när det kommer till affiliate-marknadsföring är John Chow.

Han började från ingenting och tjänade fina pengar! John Chow vann Affiliate Marketing Awards 2012 för Best Marketing Affiliate Blog och är föremål för en social media- och bloggdokumentär för CBC-tv.

Han tog sin blogg från noll till $40 000 i månaden på bara två år. Han pratar om affiliate-marknadsföring, några bra tips om digital marknadsföring och hur du kan öka din blogg för att tjäna pengar på den som han!

Tja, ovan är några av de bra affiliate-marknadsförare att följa om du försöker stärka ditt företag som affiliate-marknadsförare.

Innan vi lägger saker och ting, här är några av de vanligaste misstagen du bör se till att undvika när du dyker in i affiliate-marknadsföring.

Vanliga misstag som görs av affiliate-marknadsförare

Här är några saker att hålla utkik efter.

Välj inte för många produkter – Som affiliate-marknadsförare bör du vara försiktig så att du inte väljer för många produkter. Det hjälper till att bygga förtroende när du bara investerar i ett fåtal specifika produkter som du väljer.

Designa en webbplats av dålig kvalitet – Din webbplats är ditt ansikte. Om din webbplats inte tilltalar din publik är det mindre troligt att de litar på ditt ord om de produkter du marknadsför. Designa en webbplats som resonerar med ditt varumärke.

Att inte vara regelbunden – konsekvens är avgörande för publikens engagemang. Om du inte postar ofta eller lägger ut tråkigt innehåll på dina sociala medier, kommer din graf att gå ner snabbare än en introverts intresse för en konversation (förlåt, vi gillar att prova oss fram med dåliga skämt)

Lita bara på organisk trafik – Som alla andra marknadsförare kan du inte bara lita på organisk trafik. Om du vill att folk ska komma till din webbplats och prenumerera på de produkter du marknadsför måste du dansa. Investera i betalda annonskampanjer och rikta in dig på rätt målgrupp att ta till din webbplats.

Några avskedsord

Tja, det var det från vår sida på denna korta guide till affiliate-marknadsföring! Jag hoppas att du har stor framgång i affiliate-marknadsföring.