Det är klart, jag tror att jag har hittat min nya favorit Android-tablett

By rik

I teknikens värld är det sällan en produkt dyker upp som verkligen omdefinierar ens syn på en hel kategori. Efter att ha testat otaliga surfplattor, och känt mig besviken på de flesta, började jag ifrågasätta deras existensberättigande. Min egen erfarenhet av Xiaomi Pad 5 var att den främst agerade mangaläsare eller TV-serievisare under resor. Men med lanseringen av OnePlus Pad 2 förändrades allt. Den visade sig vara mer än bara en surfplatta; den har blivit en central del i mitt nöjesliv och min produktivitet. Efter att ha använt denna enhet i ungefär två veckor kan jag med säkerhet säga att OnePlus Pad 2 är min absoluta favoritsurfplatta hittills!

En Snabb Titt på OnePlus Pad 2:s Specifikationer!

Låt oss börja med surfplattans tekniska detaljer. Den har en imponerande 12,1-tums 144Hz 3K LCD-skärm med stöd för Dolby Vision. Skärmen uppnår en ljusstyrka på 600 nits (med 900 nits HBM), vilket är anmärkningsvärt. Dessutom finns ett sexhögtalarsystem som är noggrant anpassat av Dolby Atmos.

Under skalet hittar vi Snapdragon 8 Gen 3 som driver enheten. Denna kraftfulla processor kombineras med upp till 12 GB LPDDR5X RAM och 256 GB UFS 3.1-lagring. Jag har den mest kraftfulla versionen, men en variant med 8 GB RAM och 128 GB lagring finns också tillgänglig. När det gäller kameror har enheten en 13 MP primärkamera på baksidan och en 8 MP selfiekamera på framsidan.

På mjukvarusidan kör den Android 14 med OxygenOS 14.1 som grund. Dessutom har den ett 9510mAh-batteri med stöd för 67W snabbladdning. Nu när vi har gått igenom specifikationerna, hur presterar surfplattan i praktiken?

OnePlus Pad 2:s skärm är inget annat än fantastisk. Trots att det är en LCD-panel är färgerna otroligt livfulla, och med Dolby Vision får man en extra dimension av visuellt djup. När jag höjde volymen blev jag verkligen imponerad. De sex stereohögtalarna levererar ett kraftfullt ljud, och ljudkvaliteten, tack vare finjusteringarna av Dolby Atmos, är i en klass för sig. Detta har fått mig att lägga undan mina hörlurar och istället njuta av ljudet direkt från surfplattan.

Jag har haft en ovana att gå till min dator så fort jag ville se på något. Men med OnePlus Pad 2 vid min sida har jag enkelt kunnat luta mig tillbaka i sängen och titta på mina favoritprogram, vilket överraskade mig med den höga kvaliteten. Det måste ha att göra med den utmärkta skärmen och ljudsystemet.

Robust Prestanda Möter Tillförlitlig Mjukvara

En annan viktig faktor som gör denna surfplatta så tilltalande är bristen på lagg. Hela användarupplevelsen har varit extremt smidig, från start till vardaglig användning. Jag kunde inte säga detsamma om OnePlus Pad Go eller min Xiaomi Pad 5 efter ett år, trots att de erbjöd bra funktioner för sina prisklasser.

Snapdragon 8 Gen 3 är tveklöst kraftfull, men mjukvaran bidrar starkt till den sömlösa upplevelsen. Android-baserade gränssnitt på surfplattor är ofta lite för mycket jämfört med sina mobilmotsvarigheter, och OxygenOS i det här fallet är inte något speciellt, även om det har några användbara funktioner. Men animationerna, den övergripande flytet, och den buggfria upplevelsen har verkligen gjort mig nöjd under hela testperioden. Skärmen är i en klass för sig.

Om du är en OnePlus-användare som jag, är Multi-Screen Connect en otroligt praktisk funktion. Jag har kunnat spegla min OnePlus 11R till surfplattan och synkronisera notifikationer och urklipp, vilket har gjort användningen mycket smidigare. Du kan även ansluta din Windows-dator till surfplattan för att öka produktiviteten ytterligare.

Även spelupplevelsen är mycket bra, vilket ledde till att jag gick från att vara en trefingerspelare till en femfingerspelare i CoD Mobile (vilket mina händer inte uppskattade så mycket). Jag provade även Asphalt Legends, och det är verkligen en underhållande upplevelse på en så stor skärm.

Kan Användas Som en Bärbar Dator

Surfplattan har en perfekt storlek för att kunna fungera som en bärbar dator. Jag bytte ut min vanliga 15,6-tums arbetsdator mot denna i ungefär fyra dagar, och det fungerade utmärkt. Jag använde även Smart Keyboard och Stylo 2 för att få en komplett installation.

OnePlus Pad 2 hanterade allting bra, från att ha över ett dussin flikar öppna i Chrome till att använda Canva för bildredigering. Skrivupplevelsen var gedigen med tangentbordstillbehöret, som mina stora händer snabbt anpassade sig till. Även vanliga kortkommandon som Alt + Tab och Windows + W fungerade perfekt, vilket gjorde det enkelt att multitaska utan att röra skärmen (även om jag ibland sträckte mig efter skärmen eftersom touch-skärmsdatorer är roliga).

Den främre kameran är även bra nog för att delta i möten med min redaktör. Jag använde inte stylusen så mycket förutom att snabbt skissa när jag hade tråkigt, men om du studerar kan den vara mycket användbar. Stylusen är responsiv och förvandlar surfplattan till ett kreativt verktyg om du har rätt appar installerade.

Jag lyckades få ut fem timmars kontinuerlig användning från denna datorliknande surfplatta, vilket är imponerande. Stödet för 67W snabbladdning fyller batteriet på cirka 1,5 timmar.

Så Allsidig Som Den Kan Bli

Min främsta oro med surfplattor har alltid varit att de brister inom något område. Om du får en bra skärm, saknas ofta prestandan. Om du får båda, är batteritiden ofta undermålig. Om batteritiden är bra, är laddningen otillräcklig. Och om du får allt, kostar det förmodligen en förmögenhet.

Men OnePlus Pad 2 lyckas med allt detta, med ett startpris på 39 999 kr. Även om det kan låta dyrt, särskilt för en Android-platta, levererar den verkligen vad man kan förvänta sig. En iPad är visserligen bra för Apple-användare som vill fullborda ekosystemet, men den är inte lika relevant för Android-användare.

Sammanfattningsvis har OnePlus skapat den mest fulländade Android-surfplattan jag har använt på länge. En Android-surfplatta som Pad 2 är inte bara prisvärd utan även kraftfullare än iPads i samma segment, till och med de som har Apple M1-chip. Du kan också få Samsung Galaxy S9 till ett liknande pris under reor, den har Snapdragon 8 Gen 2 och en fantastisk 2K AMOLED-skärm. Men i vanliga fall kostar den 70 000 kr. Och den är sällan i lager från början.

Sammanfattningsvis har OnePlus skapat den mest kompletta Android-surfplattan jag har använt på länge, och jag planerar definitivt att fortsätta använda den ett tag framöver.