Den ultimata guiden för att återskapa gamla SD-filmer i högupplösning

Spread the love

Om du vill uppskala eller återskapa gamla SD-bilder till en högupplöst kopia måste du hantera många tekniker och filkonverteringar. Istället kan du ge AVCLabs Video Enhancer AI ett försök att minska ansträngningen och få bästa resultat.

Trenden med att remastra gamla filmer växer eftersom tittarna efterfrågar 2K, 4K, 4K UHD och 8K-videor framför konventionella 720P- eller SD-videor.

Efterfrågan har också ökat på grund av den lätta tillgången till höghastighetsinternet och prisvärda HD-skärmar. Dessutom har onlinevideostreamingplattformar satt trenden med högupplösta videor som inte visar några tecken på att vända trenden.

Utöver det vill privata och personliga videoarkivägare fånga alla detaljer i sina gamla 35 mm-filmer för långsiktig bevarande. Läs vidare för att lära dig mer om remastering av SD-material.

Remastering av gamla videomaterial förbättrar den övergripande kvaliteten på videon så att den ser bra ut på stora skärmar. I processen ökar videoredigerarna storleken på videoduken. Dessutom lägger de till fler pixlar i videon för att inte få den att se utdragen ut.

Eftersom 35 mm-filmer (5600 X 3620 pixlar) kan spela in videor i bättre kvalitet än dagens 4K-digitalkameror (4096 X 2160 pixlar), är det förvånansvärt lättare att konvertera dessa filmers data till digitaliserade videor i HD. Allt du behöver är en filmskanner med högre punkter per tum (DPI) som 4 000 DPI och mer.

Det finns en annan definition av att remastra gamla SD-material till 2K, 4K eller mer är AI-bearbetning som hämtar data från ett neuralt nätverk och automatiskt konstruerar liknande pixlar för att göra utdatavideon mer naturlig. AI använder maskininlärning (ML) som regression, djupinlärning, neurala nät, förstärkningsinlärning, etc.

Det är möjligt att förbättra kvaliteten på gamla videor vetenskapligt genom att använda två teorier. Den första är att använda originalfilmen som videon filmades på. Och den andra är att förstora videoduken för att passa upplösningen på stora TV-skärmar och fylla tomrummet med pixlar med artificiellt genererade.

Nu har utvecklare av videoredigerare byggt avancerade online- och offlineverktyg som utan ansträngning kan förbättra kvaliteten på gamla videor. De automatiserar alla processer så att du inte behöver fördjupa dig i för många tekniska detaljer.

Allt du behöver är den digitaliserade filen av videon som du vill uppskala till HD, UHD, 4K, etc. Om du bara har originalfilmerna kan du använda vilken filmskanner som helst som Plustek OpticFilm, Pixl-latr, Epson Perfection , etc., för innehållsdigitalisering.

Det finns många sätt att återskapa gamla videor till HD-versioner med fristående programvara, webbappar online, AI-stödda verktyg, etc.

Nedan hittar du några metoder:

Innehållsförteckning

Uppskala gamla videor till HD med videoomvandlare

Om du letar efter en enkel väg och har en digitaliserad kopia av en gammal video kan du använda någon av de olika videofilmomvandlarna. Du kan välja ett från några av de populära alternativen som AVCLabs Video Enhancer AITopaz Video Enhance AI, Pinnacle Studio, Final Cut Pro X, etc.

Verktygen kommer med måttligt enkla användargränssnitt (UI). Du behöver bara hitta filen från programvaran och välja utgående videoprofiler som 2K MP4, 4K MP4, 8K MP4, etc. Programvaran kommer att använda din dators bearbetningsmöjligheter för att konvertera innehållet. Du kommer att behöva en högpresterande PC för uppgiften, och du hittar några i vår budgetartikel för datorer och bärbara datorer.

Om du vill utnyttja cloud computing-teknik och exklusiva videor online istället för på din PC, kan du prova sådana plattformar.

Remastering av gamla SD-material till HD-webbappar ger dig gränssnittet och högpresterande videokonverteringsmotorer för uppgiften. Allt du behöver är en prov- eller betalprenumeration. Några alternativ för dig är Pikavue, neural.love, Flixier, etc.

Uppskala HD-videor till HD med Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro är guldstandarden för videoproduktion och efterbearbetning inom videoindustrin. Den kommer med sofistikerad programmering för att förbättra videor till perfektion.

Dessutom använder den GPU-accelerationsteknik för att öka bearbetningshastigheten för videouppskalning. Du kan huvudsakligen använda det här verktyget för att ytterligare förbättra och korrigera videokvaliteten för en uppskalad SD till HD-video.

Du hittar många alternativ för att remastra gamla SD-filmer i HD. Men flaskhalsen som du kommer att uppleva ligger i följande punkter:

  • De flesta tillgängliga offline- och onlineverktyg kanske inte levererar det utgående innehållet som påstås.
  • Många videouppskalningsverktyg tar ut orimliga avgifter.
  • Du måste prova många verktyg och webbappar innan du kan hitta en pålitlig, särskilt om du behöver videouppskalning för affärsändamål.
  • Slutligen kommer en stor del av videouppskalningsverktygen där ute med ett komplext användargränssnitt.

Därför, för att hjälpa dig i din strävan att konvertera SD-videor till HD, ger vi dig de mycket intelligenta verktygen utvecklade av AVCLabs. Dess produkter är fria från alla ovan nämnda brister.

Vad är AVCLabs?

AVCLabs är ett utvecklingsföretag för videokonverterare som använder AI-lösningar och teknologier för att underlätta dina multimediaproduktionsprocesser. Den erbjuder olika videokonverterings- och uppskalningsverktyg som företag och privatpersoner kan använda.

Det bästa är att det kommer med överkomliga licensavgifter för 1 månad, 1 år och en livstid. Beroende på affärsprocessen kan du uppskala din licens till flera datorer också.

Några av de anmärkningsvärda funktionerna hos AVCLabs som hjälper dig i din multimediahobby eller verksamhet är:

  • AI-bilddenoiser
  • Multi-frame förbättring
  • Superupplösning av AI
  • Neural nätverksbaserad djupinlärning
  • AI-videouppskalare
  • AI-videobakgrundsborttagare

Nedan hittar du verktygen som du kan använda från AVCLabs och öka dina personliga och affärsintäkter:

AI-verktygen från AVCLabs

Video Enhancer AI

Den tillämpar AI-videobearbetningstekniker på dina ingående videor för att förstå vilken typ av optimering den behöver och återskapa gamla SD-material i HD. Verktyget förbättrar SD-inmatningen med hjälp av egen teknik som uppskalning med superupplösning och skapande av extra pixlar. Utgångsvideon är alltså av förvånansvärt hög kvalitet än ingången.

  Fixa Forza Horizon 5 fast på laddningsskärmen

Den stöder ett brett utbud av digitaliserade videofiler. Dessutom kan den uppskala videor tagna från videobandspelare, videokameror, mobiltelefoner etc. Det finns bara några få klick mellan SD- och HD-versionerna av videon, och därmed sparar du tid. Dessutom behöver du inga redigeringsfärdigheter.

Photo Enhancer AI

Om du är en video- och fotoredigerare och vill få ut det bästa resultatet av din ansträngning, erbjuder AVCLabs dig detta AI-verktyg. Du kan använda den för att förbättra stillbilder. Om du vill åtgärda fina problem i en uppskalad video kan du också använda denna AI för att korrigera bilderna. Sedan kan du lägga in de korrigerade bilderna i videon för bättre visning.

Den har många optimeringsfunktioner som kornkorrigering, borttagning av oskärpa, skuggkorrigering, exponeringskorrigering, etc.

Photo Enhancer Online

Det är en molnbaserad app som låter dig utföra fotoförbättringsuppgifter online. Det är särskilt användbart om du inte har en högpresterande dator. Du kan antingen köpa en prenumeration eller använda on-demand-krediter för att använda plattformen.

Ta bort Video BG

Om du regelbundet publicerar videor på sociala medier och YouTube kan detta vara ett praktiskt onlineverktyg. Du kan ta bort bakgrunden på dina videor gratis online.

Hur fungerar AVCLabs Video Enhancer AI?

Den konventionella processen med videouppskalning fyller bara pixelhålen i en förbättrad video med liknande färgpaletter genom interpolering.

Tvärtom, AVCLabs AI använder ett neuralt nätverk av AI-modeller för HD-videor. Det utökar din dators bearbetningsförmåga för att producera pixlar genom att matcha objektet, strukturen och färgen på platsen på videoramen. Appen upprepar det bildruta för bildruta för att producera den slutliga remastrade HD-videon.

Fördelarna med AVCLabs AI-verktyg

#1. Den låter dig återskapa gamla SD-bilder i högupplöst format med några få klick. Inga tidskrävande processer på flera verktyg.

#2. Vem som helst kan uppskala videor på det här verktyget utan några omfattande redigeringsfärdigheter.

#3. Exklusiva videor samtidigt utan övervakning. En sådan funktion är mycket fördelaktig för företag.

#4. Du kan hålla dig till standardkonverteringsformateringen för att spara tid och komplikationer. Leta bara upp videon och tryck på knappen Uppskala.

#5. Verkligen skalbara och prisvärda prenumerationsplaner för privatpersoner, proffs och företag.

Steg för steg guide till videoremastering på AVCLabs Video Enhancer AI

Ladda ner programvaran

Video Enhancer AI är kompatibel med Windows- och macOS-enheter. Du kan antingen använda Windows 11, 10 eller 7 OS. Alternativt, om du har macOS 10.15 eller senare, fungerar det också.

Programvaran finns på den säkra servern för AVCLabs nedladdning sektion. Du kan helt enkelt besöka portalen och ladda ner den kopia du behöver. Den kostnadsfria nedladdningen av verktyget kommer också med en gratis testlicens för en PC.

Installera AVCLabs Video Enhancer AI

Du kanske vill uppfylla minimisystemkraven för att uppleva den bästa bearbetningshastigheten och kvaliteten. Eftersom verktyget kommer med en inbyggd AI behöver du robusta processorkrafter för att låta AI utföra sina uppgifter.

För Windows-datorer är det bra om du har en NVIDIA GTX 1050 Ti GPU eller senare modeller. Om du använder appen på en macOS, välj en Macbook som levereras med M1chip.

  Hur snabbt är WordPress med PHP-FPM 7 jämfört med 5?

Dubbelklicka på den nedladdade appen för att påbörja installationen. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen.

Lägg till videokälla

#1. Öppna programfönstret genom att dubbelklicka på skrivbordsikonen för AVCLabs Video Enhancer AI.

#2. Ett webbläsarfönster öppnas för att ta dig till välkomstskärmen online. Den har några viktiga instruktioner som du måste läsa innan du börjar.

#3. Stäng nu webbläsarfönstret och gå till AVCLabs Video Enhancer AI:s fönster.

#4. Du bör se en skärm som säger Laddar ner AI-modell. Vänta upp till 100 % runtime-nedladdning.

#5. När nedladdningen av AI-modellen är klar kommer appen att installera den.

#6. Nu bör du se ett fönster som säger Släpp videofil eller klicka för att öppna.

#7. Här kan du dra och släppa målvideofilen för vidare bearbetning.

#8. När du har lagt till filen bör du se detaljfönstret för videon som visar funktionslista, modellinställningar, videoinställningar, beskärning för att fylla ram, deinterlacing och utgångsinställningar.

Välj A Resolution och AI Mode

#1. Under alternativet Uppskala under Modellinställningar kan du använda avancerad bearbetning som Denoise och Face Refinement. Du kan också fortsätta utan dessa funktioner.

#2. I samma steg klickar du på kugghjulet bredvid Uppskala för att visa alternativ som Standard, Ultra, Standard (Multi-Frame) och Ultra (Multi-Frame). För avancerade datorer, välj Ultra (Multi-Frame). För genomsnittliga datorer, välj Standard (Multi-Frame).

#3. Under Utdatainställningar gör du de ändringar du önskar.

#1. Nu trycker du helt enkelt på knappen Starta bearbetning för att initiera videouppskalningsprocessen.

#2. Du kommer också att se en jämförande vy av den bearbetade och originalvideon i en sida vid sida i mjukvarugränssnittet.

#3. Programvaran bearbetar videon bildruta för bildruta. Följaktligen visar den en beräknad ankomsttid (ETA) och bearbetningstid per ram (sekunder/ram).

#4. Om datorn har avancerad hårdvara blir ETA kort. När bearbetningen är klar kommer du att se knappen Öppna mapp.

#5. Tryck på knappen Öppna mapp för att komma åt den konverterade filen på din PC.

De sista orden

AVCLabs Video Enhancer AI är en robust programvara som enkelt kan återskapa gamla SD-bilder till HD. Dess automatiserade AI-system kan hjälpa dig att remastra gamla videor till bästa möjliga upplösning på mindre tid och ansträngning.

Eftersom programvaran är tillgänglig för gratis nedladdning med en testlicens kan du prova den utan att spendera några pengar. Även om funktionerna kommer att vara begränsade kommer du fortfarande att kunna förstå hur kraftfull den gamla SD-filmen eller videouppskalningsalgoritmen för AVCLabs Video Enhancer AI är.

Du kan också hitta vår samlingsartikel om Video Converter Software för Windows och macOS en intressant läsning.