De 9 bästa AI-försäljningsverktygen för att öka dina intäkter från Sky

Spread the love

Artificiell intelligens (AI) är framtiden, som stör och automatiserar flera affärsverksamheter.

Allt från IT och kundsupport till Human Resources (HR) och försäljning och marknadsföring har AI blivit en integrerad del i att öka operativ hastighet och effektivitet och för att uppnå potentiella möjligheter till framgång.

Den här artikeln dyker djupt ner i de olika AI-säljverktygen. Att säkerställa konsekvent försäljning och prestanda kan bli svårt, eftersom det kräver att analysera de förändrade kundbehoven, driva på meningsfulla samtal och hitta rätt möjligheter att konvertera till ditt företag.

Det är här AI kommer i försäljning för att automatisera processer som annars kräver en enorm bit av tid.

AI i försäljning kan hjälpa säljare:

✅ Spara ansträngning och tid genom att automatisera uppgifter som vanligtvis tar timmar att slutföra.

✅ Eliminera repetitiva kunduppsökande och uppföljningsmeddelanden genom att skicka anpassade och automatiserade meddelanden.

✅ Analysera försäljningsresultat för att hitta sätt att förbättra försäljningspipelinen.

Idag använder nästan var fjärde säljteam artificiell intelligens i sitt vanliga dagliga arbete.

I den här artikeln ska vi se vad AI-säljverktyg är, hur de kan hjälpa säljteamen och representanterna och de olika verktygen du kan prova för att automatisera din säljverksamhet och ta säljteamets produktivitet och intäkter till taket.

Vad är AI-försäljningsverktyg?

AI-säljverktyg eller virtuella assistentverktyg är programvara som hjälper säljare att automatisera specifika uppgifter som kundinteraktion för att öka försäljningen och effektiviteten.

Sälj- och marknadsavdelningar använder AI-säljassistentverktyg för att spara tid på rutinmässiga och redundanta uppgifter. Detta gör att de kan utnyttja mer tid, fokusera på högre nivåer och komplexa aktiviteter.

Du kan kategorisera AI-säljverktyg i två primära kategorier:

 • Internt försäljningsfokuserat: Dessa AI-verktyg fokuserar på konversationsförsäljningsgränssnitt och hjälper säljteamen att hitta svar om säljleads och analyser genom att ställa frågor på naturligt språk.
 • Säljrobotar: Dessa verktyg är chatbotar som fokuserar på att automatisera den potentiella kunduppsökande processen eller kvalificera säljleads.

Oavsett om det handlar om att automatisera konversationer och uppsökande verksamhet eller att sortera igenom kvalificerade leads, gör AI-säljassistentverktygen säljteamens liv enklare.

Vad ska man leta efter i ett AI-säljassistentverktyg?

Varje AI-säljverktyg på marknaden är unikt och har specifika funktioner.

Här är några nödvändiga faktorer du måste tänka på när du väljer ett idealiskt AI-säljverktyg:

 • Automatisera säljkonversationer: AI-säljverktyg hjälper till att leda konversationer med potentiella kunder och kunder via chatbots för att spara representantens tid.
 • Hjälp till att generera potentiella kunder: AI-försäljningsverktyg bör hjälpa till att effektivt identifiera och kvalificera potentiella potentiella kunder, prioritera dem och spåra deras framsteg.
 • Assistera i analys: AI-försäljningsverktyg bör kunna utnyttja dataanalys för att analysera tidigare företagsinformation, som prissättning, framgångsrika kundmeddelanden och kundengagemang, för att rekommendera den bästa strategin framåt.
 • Hjälp dig att avsluta affärer: AI-försäljningsverktyg bör effektivt hjälpa dig att avsluta affärer snabbare genom att tillhandahålla de resurser och information som krävs för konverteringen.
 • Förbättra kundservice: AI-säljassistenter bör kunna spåra kundsamtal för att hitta möjligheter att förbättra kundservice genom att tillhandahålla korrekt och personlig information om dina kunder.
 • Pipeline-utvärdering: AI-försäljningsverktyg ger mer betydande insikter i försäljningstratten och flyttar potentiella kunder genom försäljningstratten snabbare genom att prata med rätt köpare vid rätt tidpunkt.

Med det sagt, låt oss titta på de bästa AI-säljverktygen med deras funktioner.

Oliv AI

Oliv AI är en AI-säljassistent som hjälper försäljningschefer att övervaka försäljningsprocessen.

  10 bästa datavetenskapskurser att ta 2023

Det bygger ett agilt intäktsteam som:

 • Analyserar noggrant och lär av timmar av säljsamtal.
 • Har tillgång till uppdaterad vinnarpraxis.
 • Följer de bästa försäljningsmetoderna varje dag.
 • Har tydlig synlighet i alla säljprocesser och aktiviteter.

Oliv AI analyserar timmar av försäljningsinspelningar, identifierar de bäst presterande upptäcktssamtal och vanliga kundinvändningar och frågor för att generera utvalda insikter.

Det uppmuntrar säljare och säljare att genomföra omfattande undersökningar före samtal. Dessutom ger det livekonversationsinsikter till säljarna, och vägleder dem till nästa smarta steg för att leverera en konsekvent köpupplevelse till kunderna.

Oliv AI säkerställer också CRM-hygien genom att uppdatera Salesforce, vilket gör CRM-uppdateringar till en lek. Dessutom förenar det alla säljverktyg, inklusive CRM, mötesinspelningar, videokonferenser och innehållssystem, för att ge säljarna en enkel och härlig upplevelse.

Pipedrive

Pipedrives AI-säljassistent analyserar dina tidigare försäljningsresultat för att meddela dig om tips om när du ska vidta nästa åtgärd för att öka dina intäkter och försäljningsresultat.

Den fungerar som din personliga försäljningsmentor som ständigt ger prestationsbaserade tips och förslag för att hitta effektiva sätt att förbättra ditt arbetsflöde.

Du kan se alla varningar och aviseringar på ett ställe, i ditt försäljningsassistentflöde, vilket förbättrar transparensen och teamsamarbetet och gör det lättare att hålla alla teammedlemmar på samma sida.

Det ger också regelbundna framstegsuppdateringar, så att du kan granska förändringar i resultat och prestanda jämfört med den senaste veckan. Genom att jämföra resultaten genom praktiska grafer kan du enkelt analysera om du hamnar på efterkälken eller uppnår skyhöga resultat, vilket gör det lättare att hålla sig på rätt spår mot dina mål.

Således fungerar Pipedrive AI-säljassistent som en automatiserad försäljningsexpert eller ett intelligent aviseringssystem som hjälper:

 • Effektivisera dina försäljningsprocesser.
 • Beräkna försäljningsintäkter.
 • Påminn eller meddela dig om saknade och potentiella möjligheter genom att skapa strategier för att generera potentiella kunder.
 • Föreslå användbara funktioner för att kvalificera potentiella kunder och öka retentionen.

Regie AI

Regie AI är ett helt personligt säljuppsökande AI-verktyg som hjälper till att leverera relevanta säljbudskap till kunder på några sekunder.

Den är perfekt för säljutvecklingsrepresentanter, som skapar hyperpersonifierade kalla e-postmeddelanden 10 gånger snabbare för alla manuella e-postkedjesekvenser för att öka de inkommande leadssvaren, e-postens öppettider och mötesbokning.

Det optimerar dina kontoansvarigas arbetsflöden, inklusive generering av engångsmail för att hålla affärerna igång, skapa personliga samtalsskript och LinkedIn InMails och infoga företagsgodkända säkerheter i dina meddelanden med ett klick.

Förutom att automatisera försäljningen kan Regie AI hjälpa ditt intäktsteam att generera engagerande innehåll i stor skala, inklusive inlägg på bloggar och sociala medier, e-postsekvenser och uppföljningar av event och inbjudningar.

Det erbjuder också ett innehållshanteringssystem som refererar till historiskt innehåll och ger tillgång till tidigare fallstudier, videor, ensidiga, vittnesmål och mer. Detta gör det enklare att införliva redan känt innehåll och hålla sig konsekvent mellan teamen.

Cresta

Cresta är ett AI-säljassistentverktyg som hjälper till att öka din försäljningseffektivitet och effektivitet med Generativa AI-algoritmer.

Det erbjuder integrerade kontaktcenterintelligensprodukter som omvandlar realtidsinsikter till resultatdrivna realtidsåtgärder. Några av de intelligenta kontaktcenterlösningar som den erbjuder inkluderar:

 • Förbättrad insyn i affärstrender och insikter för att fatta snabbare och smartare affärsbeslut.
 • Förbättra försäljningsagenternas effektivitet och effektivitet genom att utrusta dem med AI-driven coachning och assistans för att öka deras prestanda.
 • Möjliggör robust coachning och kvalitetssäkring genom att coacha prestationsluckor och mäta teamets prestation på 100 % omvandlingar.
 • Automatisering för att öka effektiviteten genom att strategiskt hitta och ersätta repetitiva konversationer med chatbotar som backas upp av kundinsikter.
  Wi-Fi 6E: Vad är det och hur skiljer det sig från Wi-Fi 6?

Cresta erbjuder en integrerad svit av intelligenta produkter, inklusive Cresta Agent Assist, Cresta Director, Cresta Insights och Cresta Virtual Agent. Dessa verktyg gör varje agent mer effektiv och topppresterande, vilket förbättrar produktiviteten.

ZoomInfo Chorus

Chorus av ZoomInfo är en av de snabbast växande Conversation Intelligence-produkterna med stöd av 14 teknologipatent som utnyttjar Machine Learning (ML).

Här är några funktioner i Chorus som gör att den räknar varje kund- och affärsinteraktion:

 • Analys av säljsamtal: Chorus hjälper prestationsdrivna säljteam att fånga och analysera samtal, e-postmeddelanden och kundmöten för att ge omedelbar tillgång till samtalets insikter och transkriptioner. Det hjälper till att öka synlighet, vinnande beteende och processförändringar för att skapa en bättre effekt.
 • Driv teamprestanda: Det hjälper till att identifiera vinnande beteenden som förbättrar team och anställda, driver metodikefterlevnad, minskar ramptiden för nyanställningar och driver teamets prestation.
 • Få konkurrenskraftiga insikter som kundernas röster för att bättre förstå trenderna och vinnande beteende. Genom att förstå kundspråket i innehålls- och meddelandekanalerna kan du fatta strategiska beslut över hela din kundbas.

Således hjälper Chorus till att spara 75 % av tiden som spenderas på utvärderingar och förbättrar säljprocessernas hastighet, effektivitet och intäkter.

Drift

Drifts konversationsförsäljning ger ett köparfokuserat förhållningssätt till sälj- och marknadsföringsteamen, vilket gör att de kan sätta fart på konversationer, bygga upp en kvalitetsförsäljningspipeline och öka försäljningshastigheten genom värdefulla realtidsinsikter och omnikanalkommunikation.

Detta har fått Drift att skapa en värdefull och betydande inverkan på företagets försäljningsframgång.

I själva verket, enligt en Total Economic Impact (TEI)-studie, har Drifts konversationsförsäljningslösning erbjudit följande avkastning på investeringar (RoI) till företag och företag:

 • 670 % total avkastning på investeringen (RoI).
 • 50 % genomsnittlig ökning av säljarens effektivitet och produktivitet.
 • 30% genomsnittlig ökning av försäljningshastigheten.
 • 20% genomsnittlig ökning av vinstfrekvensen.
 • 18% ökning i genomsnittligt ordervärde (AOV).

Här är de bästa funktionerna i Drift som hjälper till att uppnå denna avkastning för företag:

 • Rikta in och finslipa potentiella kunder genom att samla in köpsignaler över hela teknikstacken. Detta gör att säljare kan identifiera de mest engagerade kontona och de som står för inköpskommittén.
 • Ge realtidsvarningar och aviseringar om en potentiell kund som engagerar ett företag via chatt eller video.
 • Ge ett AI-engagemangspoäng till säljarna som avgör de mest engagerande konton som sannolikt kommer att köpa baserat på deras varumärkesinteraktioner, inklusive webbplats, konversationsavsikt, e-post- och videoaktivitet, mötesdata och befattning.
 • Schemalägg möten snabbt i Google Calendars och Microsoft direkt med hjälp av en bot.
 • Främja videoengagemang och påskynda konversationer genom att skicka engagerande och personliga videor och GIF:er till potentiella kunder via e-post, chatt eller LinkedIn-meddelanden.
 • Använd mobilappen när du är på språng, så att säljare kan skapa videor och chatta med potentiella kunder var som helst och när som helst.
 • Ge köparna livechatt, så att de kan hoppa över formuläret och börja en konversation mellan människa i realtid.

Det bästa med detta AI-säljverktyg är att det erbjuder 50+ inbyggda integrationer till applikationer som Salesforce, Slack, Zoom, Outreach och SalesLoft. Dessutom utökar det också Zapiers anslutning till mer än 500+ applikationer.

Sömlös AI

Seamless AI är en AI-baserad realtidssökmotor för B2B-försäljningspotentialer, som ger en 5-10x genomsnittlig avkastning på investeringen (RoI) och en genomsnittlig ökning av möjligheter med 350 %.

Den här sökmotorn gör det möjligt för säljare att ansluta direkt till sina potentiella kunder, vilket gör det lättare att bygga en försäljningspipeline, förkorta försäljningscykeln och avsluta fler affärer.

Dess säljprospekteringslösning låter säljare hitta rätt personer att kontakta och bygga en lukrativ och korrekt leadslista, vilket gör att de kan lägga mindre tid på att skapa en säljprospekteringslista och mer tid på att sälja.

  Hur man spelar retrospel på din NVIDIA SHIELD TV med emulatorer

Du kan också ladda ner Seamless AI:s kostnadsfria Chrome-tillägg för att enkelt hitta potentiella kunders e-post och telefonnummer via din Chrome-webbläsare. Dessutom tillåter dess databerikande funktion säljare att fylla i alla saknade detaljer och information i den ofullständiga kontakt- eller leadslistan, vilket gör den till en lista av hög kvalitet.

Så om du vill växa och bygga en korrekt lista över säljobjekt för att avsluta fler affärer snabbare och skala dina intäkter, är Seamless AI rätt AI-säljverktyg.

Seismisk

Seismic erbjuder säljmöjligheter till säljteam som har svårt att fatta snabba beslut, bygga starka kundrelationer och få en helhetsbild av vad som fungerar för att skala framgång.

Det erbjuder flera produkter och lösningar, som Sales Content Management och AI Guided Selling, och erbjuder resurser som hjälper säljare att förstå hur AI förändrar försäljning och kundhantering i dagens tid.

Så här hjälper dessa lösningar säljteam över hela världen:

 • AI Guided Selling ger säljare rekommendationer om högkvalitativt och kontextuellt innehåll, vilket hjälper till att sälja och vinna affärer snabbare.
 • Lärande och coachning Lektionsresurser gör det möjligt för säljare att utnyttja ett enda nav för innehåll och lärande, vilket gör att de kan fatta bättre beslut, driva bättre kundkonversationer och förbättra kundnöjdheten.
 • Maximera säljarens produktivitet, så att de kan spendera mer tid på att ansluta och interagera med köpare och sälja istället för att hitta potentiella kunder och förbereda sig för samtalen.
 • Gör det möjligt för säljare att fatta datadrivna beslut med Seismics handlingsbara insikter om de bästa metoderna som ökar försäljningsframgången.

Seismic erbjuder också insikter och rekommenderar rätt digitala kanaler för att nå specifika potentiella kunder, driva personliga samtal och vinna fler erbjudanden.

Veloxy

Veloxy är en AI-säljlösning som hjälper säljare och team att förbättra kundrelationer, öka intäkterna och skala i en enorm hastighet.

Konsekvent kundengagemang och kundtillfredsställelse är de mest avgörande aspekterna av framgångsrik försäljning och retention.

Och utan en Sales AI-lösning måste säljarna spendera 66 % av sin tid på att hantera samtal och e-post, hitta rätt prospekt, logga aktiviteter, mata in data i Salesforce och schemalägga uppföljningar manuellt.

Å andra sidan automatiserar och eliminerar Veloxys Sales AI icke-säljande aktiviteter som inte genererar försäljning och intäkter, vilket gör att säljare kan spendera 95 % av sin tid:

 • Kommunicera med kunder virtuellt.
 • Träffa kunder personligen.
 • Att vara rådgivare till leads och prospects.
 • Forskning konkurrenskraftig verksamhet.
 • Upptäck och ta itu med smärtpunkter.

Dessutom förkortar det också försäljningscykeln. Det effektiviserar kundernas engagemang med AI Guided Selling som skickar smarta aviseringar om vilken kund som ska ringa eller mejla och vem som är mer benägen att köpa, vilket underlättar och accelererar försäljningsengagemanget.

Så om du vill eliminera långsamt och sällsynt kundengagemang, lägga mer tid på att sälja, förbättra kundnöjdheten och generera mer försäljning, är Veloxy Sales AI det rätta valet av AI-säljverktyg.

Slutord

Att driva framgångsrika säljkampanjer kan vara en utmaning och en tidskrävande process. Därför kan investeringar i AI-säljverktyg hjälpa dig att förenkla, automatisera och förbättra din säljprocess, vilket leder till mer produktivitet och intäkter.

Om du vill maximera ditt säljteams effektivitet och få in vinster, kommer verktygen ovan att hjälpa dig att nå dina försäljningsmål i år.

Kolla sedan in vinnande försäljningsstrategier för att hjälpa dig att slutföra affärer bättre.