De 11 bästa enheterna för övervakning av luftkvalitet för fräscha lungor

Spread the love

Säkerställ din familjs goda hälsa genom att spåra luftkvaliteten i ditt utrymme med enheter för övervakning av luftkvalitet.

Att andas ren och frisk luft är en grundläggande nödvändighet för alla som man behöver för att hålla sig frisk och vältränad. Även människor runt om i världen lever under hot om ökande föroreningar i atmosfärens luft. Mänsklig förorening är grundorsaken till detta hot.

Som ett resultat har det blivit ganska viktigt att övervaka luftkvaliteten för att säkerställa god hälsa och livskvalitet.

Övervakning av luftkvaliteten är möjlig med olika anordningar för övervakning av luftkvalitet som finns på marknaden. Men innan vi går vidare till dessa enheter, låt oss först förstå mer om luftkvalitet.

Vad är luftkvalitet?

Luftkvaliteten representerar hur förorenad eller ren luften omkring dig är. Att hålla reda på luftkvaliteten är avgörande eftersom förorenad luft kan orsaka flera hälsoproblem.

Det är bestämningen av antalet föroreningar som finns i luften som finns i atmosfären.

Hur beräknas luftkvaliteten?

Det finns flera tekniker och metoder som hjälper till att övervaka luftkvaliteten. Vilka metoder statliga myndigheter, forskare med flera använder beror på övervakningsområdets storlek och placering.

Luftkvaliteten beräknas med AQI eller Air Quality Index. Den fungerar som en termometer och går från 0-500 grader. Det är ett sätt att presentera förändringar i mängden föroreningar i luften.

Varför är det viktigt att övervaka luftkvaliteten?

Att spåra inomhusluftens kvalitet handlar om att skydda din familj och dig själv från de skadliga effekterna av farliga gaser. Olika gaser, partiklar, damm och rök påverkar hälsan negativt.

  De 10 bästa apparna/spelen för att engagera din katt

Genom att övervaka luftkvaliteten kan du vidta effektiva åtgärder för att rena din inomhusluft och på så sätt erbjuda en hälsosam miljö för dina nära och kära.

Hur hjälper övervakningsverktyg för luftkvalitet?

De olika enheterna för övervakning av luftkvalitet som är designade för inomhusbruk består av sensorer. Dessa sensorer samlar in luftprover och beräknar den specifika koncentrationen av gaser och partiklar. Detta kan vara en kontinuerlig process eller mätning vid en tidpunkt.

Så låt oss nu utforska några bra övervakningsenheter för luftkvalitet som kan hjälpa dig att spåra din inomhusluft effektivt.

Langukou CO2 koldioxiddetektor

Denna CO2-monitor inomhus från Langkou kommer i en kompakt design. Den består av en stor LCD-skärm som gör läsningen enkel. Förutom att övervaka koldioxidnivåer, håller den också reda på luftfuktighet och temperatur med hjälp av sin lufthalvledarsensor.

Dess avancerade NDIR-teknik bedömer CO2-halten exakt och varnar dig om den överskrider den. Larmvärdet är 1000 PPM. Den kommer med ett 1600 mAh batteri och 8 timmars batteritid. Den är idealisk för ditt kök, hem, skola, bil, kontor, camping eller mer.

Qingping Air Quality Monitor

Qingping erbjuder denna multifunktionella luftkvalitetsdetektor som övervakar CO2, PM2.5, TVOC, luftfuktighet och temperatur. Som ett resultat ger det dig en grundlig bild av inomhusluftens kvalitet. Denna monitor erbjuder väderprognoser i realtid, UV-index och AQI-data.

Detta är en snabbreagerande och pålitlig bildskärm som består av en 1,2 GHz 4-kärnig A7-chipset. Denna luftkvalitetsmonitor använder en högklassig sensor som backas upp med en multimode-kompensationsalgoritm.

Den har en 328 PPI och 3,1 tums IPS-pekskärm, som är ultratydlig. Den låter dig övervaka fem mätvärden på distans i sin dedikerade app (Qingping+), förutsatt att du ansluter den med 2,4 GHz Wi-Fi.

Xetron Temtop M10 luftkvalitetsmonitor

Denna Temtop M10 luftkvalitetsmonitor hjälper dig att hålla dina nära och kära säkra från föroreningar och föroreningar inomhus. Den erbjuder 4-i-1 luftkvalitetsövervakningsfunktioner som gör att den kan detektera TVOC, HCHO, PM2.5 och AQI samtidigt.

Den är utrustad med sensorer från toppmärken som Dart och Temtop som gör övervakningen mer exakt och pålitlig. Den har ett högpresterande litiumbatteri.

  8 Pålitligt API för validering av telefonnummer för din nästa produkt

LEF Indoor Air Quality Monitor

Skaffa denna 4-i-1 luftkvalitetsmonitor som spårar PM2,5, temperatur, luftfuktighet och tid. Dess professionella precisionsdesign har en högkvalitativ sensor som ger exakta avläsningar. Den uppdaterar PM2.5-index var 5:e sekund och luftfuktighet och temperatur var 30:e sekund.

Dess fulla VA-LCD-skärm är rundstrålande och låter dig justera ljusstyrkan upp till en nivå av din komfort. Denna lättanvända monitor kommer med fyra knappar för att utföra olika operationer.

Temtop inomhustermometer

Denna Temtop inomhustermometer hjälper dig att övervaka luftfuktighet, temperatur och PM2,5-nivåer i ditt inomhusområde. Den har sensorintegreringsteknik som integrerar luftfuktighet, temperatur och PM2.5.

Den uppvisar resultat med en noggrannhet på 0,9°F och med en uppdateringshastighet på 1,5 sekunder. Den fungerar i 4 lägen: realtid, smart, intervall och ekoläge.

EG Air Quality Monitor

EG erbjuder denna multifunktionella och vetenskapliga luftkvalitetsmonitor som ger dig exakta avläsningar av temperatur och luftfuktighet. Förutom dessa mäter den luftkvaliteten baserat på olika mätvärden som formaldehydkoncentrationer, TVOC och PM2.5/PM1.0/PM10.

Dess bärbara design låter dig övervaka luftkvaliteten nästan var som helst, inklusive ditt kontor, hem, bil, hotellrum eller mer. Den levereras med ett litiumbatteri som ger den kraft i frånvaro av DC 5V mikro-USB-laddning. Den har en inbyggd fläkt för snabba och realtidsmätningar.

Temtop LKC-1000E Luftkvalitetsmonitor

Detta är ett ekonomiskt alternativ om du vill ha en lågbudget luftkvalitetsmonitor. Den har högkvalitativa sensorer som noggrant mäter PM10, PM2.5, HCHO, partiklar och AQI. Dess laserpartikelsensor använder PSO-algoritmen, som gör att den kan mäta partiklar exakt.

Livslängden för dess sensor är 20 000 timmar. Den har en TFT-skärm som ger tydlig läsning. Den levereras med ett inbyggt litiumjonbatteri.

Airthings 2930 Wave Plus

Airthings 2930 Wave Plus luftkvalitetsmonitor låter dig mäta de sex inomhusluftfaktorerna, inklusive luftfuktighet, CO2, VOC, temperatur och lufttryck. Den låter dig ansluta till dess dedikerade app via Bluetooth och få grundliga insikter i luftkvaliteten.

Med detta får du två AA-batterier, Airthings-support, en snabbstartsguide och en valfri utökad garanti på 5 år.

  9 populära skriptspråk att känna till som utvecklare eller sysadmin

AirKnight 9-i-1 inomhusmonitor

AirKnight erbjuder denna 9-i-1 bärbara luftkvalitetsmonitor som är idealisk för ditt hem, kontor eller fordon. Den består av ultraexakta sensorer som kan detektera åtta olika sorters föroreningar i realtid.

De saker som den kan övervaka inkluderar AQI, CO2, PM2.5, PM10, VOC, luftfuktighet, formaldehyd och temperatur. Den kommer med ett 3000 mAh litiumjonbatteri som är uppladdningsbart. Dess tydliga LCD-display gör det mycket lätt att läsa den.

Aiment Air Quality Monitor

Denna 5-i-1 luftkvalitetsmonitor från Aiment är multifunktionell och kan exakt detektera luftkvaliteten i realtid. Den kan övervaka CO2, formaldehyd, TVOC, AQI och CO. Den levereras med en 5,5-tums LED-skärm som tydligt visar luftdata i realtid.

Dess laddningsbara batteri är stort och tål upp till 5 timmar. Den är lämplig för hem, kontor, bil, mödra- eller barnrum, etc.

MOESAPU Indoor Air Quality Monitor

MOESAPU luftkvalitetsmonitor kontrollerar flera mått på inomhusluftens kvalitet i realtid. Den övervakar noggrant HCHO, TVOC, PM2.5, luftfuktighet och temperatur. Den har en LCD-färgskärm som märker luftkvaliteten i fyra grader.

Dess 1500 mAh uppladdningsbara litiumbatteri kommer med en typ C-kabel. Om luftkvalitetsnivån överstiger det normala ljuder dess larm och gränssnittets färg ändras också.

Slutord

Att andas in kvalitetsluft är avgörande för att alla ska hålla sig friska och sjukdomsfria. Dessa luftkvalitetsmätare kan hjälpa dig att hålla reda på din inomhusluftkvalitet. Regelbunden övervakning hjälper dig att vidta effektiva åtgärder för att skydda dig själv och dina nära och kära.

Därefter kan du kolla in appar för att kontrollera luftkvaliteten.