De 10 bästa apparna för körsträcka för att analysera dina körvanor

Om du är någon som ofta kör för arbete eller personliga skäl, kan det vara besvärligt att hålla reda på din körsträcka manuellt. 📝

Lyckligtvis finns nu flera appar för körsträcka för att automatisera hela processen och göra din körning stressfri.

Oavsett om du vill analysera dina körvanor, hantera dina utgifter eller till och med förbättra din bränsleeffektivitet, har dessa appar dig täckt!

Nedanför körfältet berättar vi hur körsträcka kan analysera dina körvanor. Och lista sedan de bästa apparna för körsträcka på marknaden.

Vad är körsträcka?

Kilometerspårning innebär att föra ett register över de körda milen och utgifter som gjorts under körning från punkt A till B.

I synnerhet är processen vanlig bland samåkningsförare eller företag som Uber, som behöver registrera och analysera körvanor då och då för en bättre upplevelse.

Tidigare innebar kilometerspårning att du skrev ner din vägmätaravläsning i början och slutet av varje resa. Lyckligtvis är den tröttsamma processen inte längre i spel.

Med teknikens intåg har spårning av körsträcka utvecklats till en omfattning där det finns appar speciellt utformade för att automatisera hela processen. Gå längre än att bara spåra körsträcka.

Fördelar med appar för körsträcka

#1. Exakt spårning av körsträcka

Låt oss fråga: Vad skulle du lita på för att spåra exakta mil: AI-drivna applikationer eller manuellt loggade nummer?

För de flesta är AI-drivna appar för körsträcka ett bra val. Och de har sina skäl.

För det första använder dessa appar GPS för att spåra din resa, vilket tar bort gissningar från dina böcker. Dessutom kan du vara säker på att uppgifterna är korrekta och kan användas som register för skatte-, återbetalnings- och redovisningsändamål.

För det andra eliminerar appar för körsträcka risken för mänskliga missförhållanden genom att ange falsk resedata för personlig vinning. (världen är inte alltid snäll 😪)

Med tanke på båda aspekterna är en kilometerspårningsapp ditt bästa skott för att analysera körvanor via datadrivna insikter.

#2. Sparar tid

Att manuellt spåra körsträcka kan vara tidskrävande, särskilt för företag som är starkt beroende av fordon för den dagliga verksamheten.

Så småningom kommer moderna kilometerspårningsappar med avancerade funktioner som att jämföra tidigare och nuvarande data, uppskatta framtida mil eller utgifter, tillhandahålla skatteklara rapporter och mycket mer.

När ditt sinne är fritt från rapportering och administrativa uppgifter kan du få mer gjort för ditt företag. Föreställ dig vad du skulle kunna göra om du var mindre fast vid administrativa uppgifter.

#3. Skattesparande

Om bilkörning är avgörande för ditt jobb har vi några skattefria nyheter för dig. 🤑

Vänta; vi gör oss redo att prata skatt!

Så, Internal Revenue Service (IRS) tillåter skattebetalare att kräva avdrag för användning av fordon. Detta inkluderar körkostnader, gas, reparation, vägtullar, underhåll etc.

Men att utnyttja fördelarna är inte lätt, min vän. För att utnyttja dem måste du logga vägmätaravläsningar från början och slutet av en kvalificeringsresa, tillsammans med dess syfte och datum.

Att ha så mycket att skriva ner efter varje resa skulle vara tröttsamt för människor som kör ofta.

Så varför inte använda appar för körsträcka för att spåra körsträcka, skapa kostnadsrapporter och få skattelästa rapporter när du är på språng?

Dessutom erbjuder vissa appar för körsträcka funktioner som bränslespårning, som kan hjälpa dig att övervaka din bränsleförbrukning och identifiera områden för kostnadsbesparingar.

#4. Integration med andra appar

De flesta appar för körsträcka integreras med produktivitetsappar från tredje part, såsom kalendrar, utgiftsspårare, bokföringsprogram och mer, vilket gör det enklare att hantera dina reserelaterade uppgifter.

Dessutom presenterar dessa appar data som samlats in från appar från tredje part i en enhetlig instrumentpanel, vilket ger dig en överblick över dina körvanor.

#5. Automatiserade rapporter

Samma app som du använder för att spåra körsträcka kan också hjälpa dig att skapa och dela rapporter när du är på språng.

De flesta appar erbjuder obegränsad rapportskapande och tillhandahåller till och med förbyggda rapportmallar som skatteklara rapporter, vilket återigen hjälper dig att undvika den ekonomiska jargongen.

Som sagt, vi granskade de bästa apparna för körsträcka som effektiviserar dina körvanor och förbättrar produktiviteten utan att det kostar mycket.

Solo

Solo är en molnbaserad app som tillåter småföretag, samåkningsförare och frilansare att automatisera hela körsträckningsprocessen. Appen låter dig skapa anpassade inkomstkällor och automatiskt spåra eller hantera dem från en enhetlig instrumentpanel.

Fördelar

 • Kategorisera enkelt utgifter baserat på arbete eller personligt; automatiskt spåra och registrera arbetsrelaterad körsträcka och andra utgifter som gas, reparationer och underhåll.
 • Få skatteprognoser i realtid baserade på tidigare inkomst- och kostnadsposter
 • Integreras med bokföringsverktyg som QuickBooks och Xero, vilket gör det enkelt att importera körsträcka och kostnadsdata till bokföringsprogram
 • Gemenskapsdrivna löneförutsägelser för att hjälpa dig veta vad du kommer att tjäna dagligen (om du inte tjänar det som förutspåtts garanterar Solo skillnaden i inkomst!)

Solos löneprognoser har garanterat 8 miljoner USD+ till sina kunder. Plattformen är betrodd av sådana som Amazon Flex, Uber, Instacart och mer.

Ladda ner: Android | iOS

Kliva

Strides robusta app för körsträcka och skattespårning är utformad för att förare av samåkning ska kunna logga mil automatiskt, beräkna vinster och förenkla skatterapportering med skatteklara rapporter. Plattformen ger bärbara fördelar till toppföretag som Uber, Etsy, Fiverr och DoorDash.

Fördelar

 • Länka konton med Stride för att spåra körsträcka, utgifter och vinster; lägg till bilder på kvitton och andra utgifter när du kör ytterligare en mil
 • Inbyggd TurboTax för att generera IRS-färdiga skatterapporter och få skatteexpertråd om skatteavdrag
 • Uppskatta snabbt ditt skatteinnehåll och bygg strategier med redovisningsavdelningen för att dra nytta av skatteförmåner
 • Över 100 000+ exklusiva lokala rabatter på bensin, bilreparationer och andra utgifter för att spara stora pengar på jobbet

Stride har hjälpt över 3 miljoner människor att spara över 3,7 miljarder dollar. Det är perfekt för samåkningsförare eller leveranschefer att registrera allt de går igenom när de kör i affärer eller gör leveranser över milen.

Ladda ner: Android | iOS

Hurdlr

Hurdlr intuitiva app låter dig automatiskt spåra körsträcka, inkomster och utgifter för affärsändamål via olika inkomstströmmar, vilket säkerställer att du aldrig går miste om potentiella avdrag. Appen är lätt att använda och designad för nästan alla – från egenföretagare till företag på företagsnivå – den vänder sig till dem alla.

Fördelar

 • Integreras med tusentals ledande banker; även tredjepartsappar som Uber, FreshBooks, Stripe och Paypal för att automatiskt importera dina inkomster och utgifter
 • Få skatteuppskattningar i realtid baserade på dina tidigare skattedeklarationer, vilket hjälper dig att hålla koll på din ekonomi under hela året.
 • Lätt att skapa och skicka professionella fakturor till dina kunder och skatteklara rapporter till ekonomiavdelningen
 • Med Hurdlr pro får du lättförståelig resultaträkning (P&L), balansräkning, provbalans och mer utan redovisningsjargong och komplexitet

Även om Hurdlr inte är gratis, erbjuder det mångsidiga priser för konsulter, försäljning, e-handel, detaljhandel, frilansare och förare.

Ladda ner: Android | iOS

Everlance

Everlance hjälper företag av alla storlekar att spåra körsträcka, registrera skatter och få maximal ersättning. Plattformen har hjälpt över en miljon kunder att spara dollar. För det mesta är det bäst för tillverknings-, bygg- och distributionsindustrin.

Fördelar

 • Exakt körsträcka med hjälp av GPS för att ersätta ditt team med motiverade och IRS standard körsträcka
 • Få fasta och rörliga ersättningar baserat på postnummer och biltyp; ladda enkelt ner skatteklara rapporter för IRS
 • Integrera kreditkort, ladda upp kvitton, dela och få godkännanden på utgiftsrapporter med ett klick
 • Ställ in en godkännandeprocess på flera nivåer innan du godkänner en rapport eller påbörjar ett skatteavdrag eller en betalning
 • Ladda ner vackra Excel- eller PDF-rapporter över din körsträcka och utgifter från din telefon eller online-instrumentpanel.

Everlance erbjuder några färdiga funktioner som att spåra arbetstimmar, favoritresor och mer. De flesta team som använder Everlance har sett en 30-procentig minskning av ersättningskostnaderna, främst på grund av övergången från en manuell till en GPS-spårningsprocess.

Ladda ner: Android | iOS

MileIQ

MileIQ:s lättanvända gränssnitt gör att samåkning eller oberoende förare kan spåra mil och kräva ersättning med ett klick. Det är den mest eftertraktade applikationen för körsträcka på vår lista.

Fördelar

 • MileIQ körs i bakgrunden på din telefon medan du kör, så du behöver inte blockera din mobil för att spåra körsträcka längre
 • Svep för att klassificera resan som ”Företag” eller ”Personlig”; se körsträcka och utgifter som loggas omedelbart med MileIQs lättlästa instrumentpanel
 • Skapa dynamiska rapporter via mobilappen eller använd webbportalen för mer avancerade funktioner
 • Säkerhet av bankklass för att säkerställa fullständig säkerhet för den personliga och transaktionsdata som samlas in och delas inuti appens ekosystem

MileIQ har loggat över 80 miljarder miles i appen och ersatt över 10 miljarder dollar. Appen är designad för att spara tid och minska besväret med att manuellt spåra körsträcka, vilket gör den till ett värdefullt verktyg för alla som behöver hålla koll på sin affärskörning i skatte- eller ersättningssyfte.

Ladda ner: Android | iOS

SherpaShare

SherpaShare är en ganska populär app bland samåkningsförare. Dess AI-drivna applikation har hjälpt till att spara över $6000 i skatt och öka timlönen med upp till 30%. Dessutom erbjuder SherpaShare också förmånliga sjukförsäkringsförmåner för dina anställda.

Fördelar

 • Inbyggda körverktyg som Hotspot och Compass för att analysera tidigare priser och rekommendera lönsamma rutter för förare
 • Spåra enkelt körsträcka och utgifter, visa historisk data och dela rapporter med kunder med ett klick
 • Få exklusiva erbjudanden på en rad körtjänster som försäkring, gas, skatteavdrag och mer
 • Bli en del av den största förargemenskapen i världen och lär dig av andra förares erfarenheter

SherpaShare är din bästa app för körsträcka om du behöver detaljerad analys och insikter i dina körvanor utan att spendera ett premiumbelopp.

Ladda ner: Android | iOS

Rydoo

Rydoo är ett allt-i-ett verktyg för kostnadshantering som effektiviserar ditt företags on-road-verksamhet. Från körsträcka och kostnadsspårning till kvittoskanning och återbetalning – det gör allt åt dig.

Plattformen är betrodd av över 1 miljon kunder, inklusive sådana som Deloitte, Swiss, WeTransfer och mer.

Fördelar

 • Rydoos smarta skanningsteknik extraherar all relevant information från dina kvitton, vilket hjälper dig att komma undan den manuella datainmatningsprocessen
 • Få en allt-i-ett-instrumentpanel som visar alla dina utgifter på ett ställe, vilket ger dig fullständig insyn över din ekonomi.
 • Automatiserade godkännandearbetsflöden låter dig ställa in anpassade godkännanderegler, vilket säkerställer att alla utgifter granskas och godkänns omgående
 • Integreras med appar från tredje part och bokföringsprogram som QuickBooks, Xero och mer, vilket gör skattetiden till en lek

Dessutom är Rydoos integration med Slack ett uppsving för teamsamarbete. Med ett klick kan du också komma åt Rydoo-insikter för att upptäcka anomalier, identifiera möjligheter och förutse utgifter.

Ladda ner: Android | iOS

Skokartong

Shoeboxed är en allt-i-ett app för ekonomispårning och hantering. Det har hjälpt miljontals företag att extrahera information från fysiska kvitton och omvandla dem till systematiska rapporter.

Fördelar

 • Fånga och digitalisera enkelt kvitton och andra viktiga dokument med Shoeboxeds mobilapp eller webbuppladdning; autoimportera kvitton från Gmail
 • Använd Shoeboxeds inbyggda GPS-teknik för att spåra och logga din körsträcka för korrekt återbetalning och skatteändamål.
 • Anslut Shoeboxed med populära bokföringsprogram som QuickBooks och Xero för enkel utgiftsspårning och bokföring.
 • Skapa detaljerade rapporter som passar dina specifika behov och exportera dem enkelt för att dela med ditt team eller din revisor

Shoeboxed prisades som den bästa kvittotspårningsappen förra året av Forbes. Och tydligen tycker användarna att appen är superlätt att använda. Den har ett betyg på 4,5 i mobilbutiker och är bland de bästa recensionssajterna som Capterrs och G2Crowd.

Ladda ner: Android | iOS

FreshBooks

FreshBooks är en fjäder i hatten för affärs- och samåkningsförare. Dess lättanvända mobilapp låter dig spåra körsträcka, registrera utgifter och lämna in skattedeklarationer utan att lämna appens ekosystem.

Fördelar

 • Logga automatiskt varje avlagd mil eller varje utgift som görs när du kör i affärer
 • Ladda enkelt ner och dela rapporter om körsträcka, utgifter och skatter med ditt team via e-post
 • Svep bara på skärmen för att klassificera en resa som affärsresa eller personlig; enkelt slå på/av körsträcka via en växel
 • Kontrollera kilometeravgifter för ditt land eller ort i appen för att få exklusiva erbjudanden

Och, naturligtvis, gå med i flottan av över 30 miljoner användare som redan har loggat 500+ timmar med FreshBooks app för körsträcka.

Ladda ner: Android | iOS

Zoho Expense

Zoho Expense hjälper dig att skärpa dig djupare i dina körvanor. Den låter dig spåra körsträcka på fyra olika sätt – baserat på GPS, tillryggalagd sträcka, punkt-till-punkt kartposition och vägmätaravläsning. Vi bad inte om mycket.

Fördelar

 • Autoberäkna dina milkostnader med 100 % noggrannhet med vilken metod som helst, som vi nämnde ovan
 • Ställ in specifika körsträcka för olika policyer, avdelningar eller kostnadsställen
 • Generera analytiska körsträckarapporter för varje användare och optimera rapporter med företagets policyer för enkla skatteanmälan
 • Direct Feed Integration (DFI) för att ansluta företagskort med Zoho Expense-appen och påskynda avstämningsprocessen

Zoho Expense erbjuder GDPR-kompatibel skatteregistrering. Men om du fortfarande krånglar, skickar appen realtidsmeddelanden om policyöverträdelser, dubbletter av poster och bedrägligt beteende i din ansökan eller skattefokuserade rapporter.

Ladda ner: Android | iOS

Min personliga åsikt

Enligt mig är utgifterna för Everlance och Zoho de bästa av sin tid för att spåra kilometertal. Men det betyder inte att jag ignorerar andra appar. Varje applikation som nämns i inlägget har ett eller annat användningsfall. Så försök att välja den som bäst passar dina organisationsbehov.

Du kan också titta på dessa GPS-tidsspårningsappar.