Att välja din videoredigeringsmästare

VEED och Adobe Express är effektiva verktyg för videomarknadsförare, innehållsskapare, meritförteckningar, frilansare, etc., för att skapa AI-genererade videor, bilder, logotyper och mer.

Att skapa video- och bildinnehåll av god kvalitet är svårt och tidskrävande. Alla är inte skickliga på att skapa eller redigera videor eller bilder.

Med de växande kraven på generativ AI, använder företag denna nya teknik för att ge en bättre slutanvändarupplevelse.

Både VEED och Adobe Express kan generera bilder av hög kvalitet för att göra det möjligt för användare att skapa eller redigera nya videor.

De två är AI-genererade verktyg, men de är fortfarande olika på vissa sätt.

VEED är ett onlinevideogenerator- och redigeringsverktyg som låter privatpersoner och företagsägare skapa fantastiska videor med precision och lätthet.

Å andra sidan är Adobe Express ett allt-i-ett online AI-generatorverktyg som hjälper designers och proffs att skapa marknadsföring, socialt och videoinnehåll, redigera PDF-filer och foton och mer.

Även om båda är användbara verktyg för företag eller privatpersoner, kan det vara en komplicerad uppgift att välja ett bland dem för dina behov.

Låt oss förstå vilket verktyg som är bättre genom att jämföra VEED vs Adobe Express med avseende på dess funktioner och andra aspekter.

VEED vs Adobe Express: Vad är de?

Vad är VEED?

VEED är en kraftfull online AI-videogenerator och -redigeringsplattform som gör att du kan skapa korta och långa videor att dela på YouTube, sociala medier, annonser, poddsändningar och mer.

Eftersom VEED är en webbläsarbaserad applikation så behöver du inte ladda ner den. Du kan använda den direkt från webbläsare på vilken mobiltelefon eller system som helst, vilket gör applikationen mycket tillgänglig.

VEED utvecklades av de kreativa utvecklarna Timur ”Tim” Mamedov och Sabba Keynejad. De insåg att tillgängliga videoredigeringsplattformar är komplexa och tar mycket tid. Detta ledde till skapandet av en enkel men kraftfull onlinevideoplattform som lämpar sig för privatpersoner och företag.

Med VEED kan du enkelt lägga till klistermärken, undertexter, bilder, text och mer med ett musklick. Dessutom hittar du att beskärning och trimning av video är det enklaste alternativet. VEED låter dig göra en livestream, transkribera video eller ljud till text och spela in din skärm.

Plattformen hjälper dig att enkelt exportera eller dela dina videor. När du är klar med redigeringsdelen kan du ladda ner videon eller dela den online med dina medarbetare så att de enkelt kan se och ge feedback om dem. Kort sagt, om du letar efter en billig och nybörjarvänlig videoredigeringsplattform för ditt videoskapande, är VEED lösningen.

Dessutom erbjuder VEED ett vänligt gränssnitt som inte kräver någon tidigare erfarenhet eller teknisk kunskap. Videoskapare från alla nivåer kan enkelt använda funktionerna och skapa snygga och högkvalitativa videor.

Vad är Adobe Express?

Adobe Express är en molnbaserad onlineplattform för skapande som erbjuder avancerade produktivitets- och kreativitetsfördelar med sitt användarvänliga gränssnitt och ett stort bibliotek av typsnitt, grafik och mallar. Det hjälper dig att skapa fantastiska reklamfilmer, grafik på sociala medier, ensidiga webbplatser, logotyper och mer.

Dessutom är Adobe Express ett robust men lättanvänt verktyg som gör att alla enkelt kan använda dess funktioner, oavsett erfarenhet eller konstnärliga färdigheter, med designprogramvaran. Det erbjuder många funktioner och funktioner som hjälper företagare och individer att skapa fantastiska videor, sociala medier och marknadsföringsinnehåll, redigera PDF-filer och foton, etc.

Trots för många funktioner och funktioner är den stora enastående fördelen med Adobe Express att du kan komma åt den från vilken enhet som helst och var som helst med stark internetanslutning.

Om du vill generera och skapa professionella bilder, videor och grafik utan att investera mycket i designprogramvara är Adobe Express ett utmärkt val. Det är en enkel, gratis och mångsidig verktygslåda.

VEED vs. Adobe Express: Funktioner

Funktioner hos VEED

VEED är laddad med många funktioner, inklusive:

 • Rörigt gränssnitt: Verktyget erbjuder ett lättnavigerat, rörigt och enkelt användargränssnitt. Du kommer enkelt att få alla alternativ med dess rullgardinsmeny. Detta gör VEED enkelt och fjäderlätt för nybörjare.
 • Videoredigerare: VEEDs redigeringsfunktion låter dig trimma, rotera, slå samman, ändra storlek och loopa videor. Dessutom kan du lägga till ljud, ändra bakgrund, lägga till effekter och mer för att skapa engagerande videoinnehåll. Det låter dig också dela video i 4K-kvalitet med medarbetare eller ladda upp dem på flera kanaler.
 • Skärminspelare: Du kommer att få en skärminspelningsfunktion som hjälper till att spela in kvalitetsvideor från din skärm, som tutorials, presentationer, spelvideor, affärsmöten och mer, med hjälp av en mikrofon och webbkamera. Dessutom har VEED en Chrome-tillägg som låter dig spela in din webbkamera och din skärm när som helst.

 • Livestreaming: VEED låter dig gå live i din webbläsare, streama på flera kanaler, bjuda in gäster och spela in streamen i realtid. Efter streamingprocessen gör VEED det enkelt för dig att redigera inspelningarna genom text eller förvandla dem till klipp för LinkedIn, YouTube eller TikTok.
 • Undertexter och transkription: Till skillnad från många videoredigeringsprogram, kan VEED generera undertexter automatiskt med ett enda klick på en knapp genom att transkribera dina video- eller ljudfiler till text. Plattformen hävdar att den erbjuder 95% noggrannhet, vilket är önskvärt.
 • Musikvisualiserare: Med VEED hittar du vackra audiogram, vågformer och musikvisualiseringar. Du kan anpassa vågorna genom att ändra opacitet, varaktighet, start, färg och db-känslighet.
 • Videokompressor: Plattformen erbjuder en videokompressorfunktion som hjälper dig att minska din filstorlek. Videokompressorfunktionen stöder videoformaten MOV, FLV, WMV, AVI, MKV och MP4.
 • Textkommentar: Om du vill skapa uppmanings- eller reklamvideor för YouTube, Google och Facebook-annonser kan VEED hjälpa dig med det. Funktionen för textkommentarer låter dig använda den här funktionen gratis så att du inte behöver lägga ut uppgiften på entreprenad eller köpa dedikerad programvara för den.
 • Vektorkonst: Du kan krydda din video med vektorkonst. Du kan använda element som former, emojis, ljud, animerade klistermärken, teckningar, mockups, varumärkeslogotyper etc. för att göra din video mer engagerande.

Funktioner i Adobe Express

Nu kommer ditt innehåll att bli ännu mer engagerande. Adobe Express hjälper dig att skapa fantastiskt innehåll utan någon designupplevelse. Du kan enkelt skapa innehåll med hjälp av Adobes stockfoton och mallar.

Dessutom kommer du att få fantastiska teckensnitt och snabba åtgärder för att beskära, vända, trimma och slå samman videor. Konvertera också utan ansträngning vilken video som helst till korta klipp eller GIF-filer. Låt oss utforska fler funktioner i Adobe Express:

 • Ändra storlek på bilder: Adobe Express erbjuder en bildförändring online så att du kan ändra storleken på bilden direkt.
 • Ta bort bakgrunder: Du kan enkelt ta bort tråkiga bakgrunder från bilderna och lägga till färger, grafik, former etc. för att göra dina bilder mer attraktiva.
 • Konvertera PNG till JPG-filer: Adobe Express online bildkonverterare minskar storleken på din bild och förbättrar kvaliteten.
 • Konvertera JPG till PNG-filer: Du kan spara dina JPG-filer som PNG-bilder för att förbättra bildkvaliteten eller lägga till transparens med en omedelbar onlinekonverterare.
 • Konvertera video till GIF: Adobe Express hjälper dig att förvandla dina fantastiska videor till attraktiva GIF:er och dela dem på ett ögonblick.
 • Ändra storlek på video: Ändra storlek på ditt videoinnehåll enkelt inom några sekunder genom att välja bland förinställda storlekar och ändra dimensioner.
 • Trimma eller redigera videoklipp: Adobe Express, ett onlineklippverktyg, hjälper dig att trimma längden på din video.
 • Beskär videoklipp: Beskär din video enkelt genom att välja en handfull alternativ, inklusive storlekar och bildförhållande.
 • Fotoeffekter: Adobe Express låter dig använda övertygande och coola fotoeffekter så att du kan få dina fantastiska bilder att dyka upp på en tidsfråga. Du kan också lägga till en duotoneffekt till dina bilder och välja dina varumärkesfärger som framkallar den perfekta stämningen.
 • Tillgångsbibliotek: Få tillgång till biblioteket för din innovativa design, som text, video, ikoner, bilder och andra tillgångar. Detta kan lägga till stil och visuella effekter till din bild.
 • Samarbetsverktyg: Du får samarbetsalternativ med Google Docs, Microsoft 365, Microsoft Teams och mer. Dessa samarbetsverktyg låter dig arbeta på din briljanta plan med andra på en enda plats.
 • Brett utbud av mallar: Adobe Express erbjuder flera mallar för logotyper, flygblad, visitkort, reklam, affischer, grafik på sociala medier, etc. Du kan använda vilken mall som helst efter ditt behov för att snabbt komma igång med dina unika designkunskaper.
 • Exportalternativ: Du kan enkelt spara bilder i olika filformat, som PNG, PDF, JPG och GIF. Därför kan du skriva ut den direkt eller dela din design online med andra.

VEED vs Adobe Express: Hur fungerar de?

Hur fungerar VEED?

VEED har ett kraftfullt grafiskt användargränssnitt (GUI) och är det enklaste videoverktyget. Instrumentpanelen är enkel, men den erbjuder fortfarande många funktioner. Dessutom kommer du att ha alternativ för inställning, fakturering och varumärkessats.

Om du är sugen på att starta ett nytt projekt med VEED, klicka bara på den övre högra knappen. Du kommer att ha alternativ som att ladda upp din video, välja från Dropbox eller lägga till befintliga videor. Dessutom kan du lägga till en länk till dina YouTube-videor som kan redigeras här.

Redigeringsfönstret har många funktioner, som att ändra bakgrundsfärgen, ta bort ljud, ställa in videons varaktighet, etc. När du är klar med redigeringen kan du lägga till bilder, texter, effekter, filter och mer för att göra ditt videoinnehåll mer engagerande.

Gör din video mer tillgänglig för dina tittare genom att lägga till automatiska undertexter. När allt är på rätt spår, klicka på ”Exportera” och spara ditt arbete. Dela länken till dina videor om du vill med dina team eller kunder för kommentarer.

Hur fungerar Adobe Express?

Adobe Express är ett molnbaserat video- och designproduktionsprogram som säkerställer att alla enkelt kan skapa professionellt video- och bildinnehåll. Den har ett brett utbud av verktyg och funktioner som gör det enkelt att skapa innehåll.

För att använda Adobe Express funktioner och funktioner måste du först registrera dig för programmet. Välj din önskade mall från alternativen enligt användningsfallen. Du kan börja lägga till olika innehåll, foton, videor, text och annat enligt dina designbehov.

Adobe Express-mallar är anpassningsbara så att du enkelt kan anpassa mallen du väljer för att skapa design enligt dina affärsbehov. Dessutom kan du ändra teckensnitt, färger och layouter för att motivera din varumärkesdesign.

Dessutom kan du lägga till effekter, animationer och filter för att försköna designen. När du är redo med din design, spara filen i PNG-, PDF-, GIF- eller JPG-format. Nu är det enkelt för dig att dela din design med andra, skriva ut den eller ladda ner den för att använda.

VEED vs. Adobe Express: Fördelar

Fördelar med VEED

 • VEED kräver inte att du laddar ner programvaran. Du kan använda programvaran direkt i din webbläsare.
 • Den har ett lättanvänt och enkelt användargränssnitt.
 • Plattformen gör det enkelt att redigera och spela in dina videor på en enda plats. Lägg till teammedlemmar för att samarbeta och dela deras syn på din kreativitet.
 • Du kan använda text-till-tal-verktyg och lägga till undertexter till dina videor.
 • Du får tillgång till ett bibliotek med mallar, ljud och videor.
 • VEED kommer med en gratis plan för att förverkliga dina innovativa idéer.

Fördelar med Adobe Express

 • Adobe Express är ett lättanvänt och enkelt designprogram för dem som inte har någon tidigare erfarenhet.
 • Det låter användare samarbeta med sina team och skapa ett fantastiskt projekt tillsammans med det.
 • Du kan enkelt anpassa dina mönster med olika anpassningsalternativ, vilket gör det möjligt för användare att skapa innovativa mönster för att visa upp unika stilar och element.
 • Det låter dig ladda ner filer i ett specificerat format med andra. Detta hjälper dig att dela dina filer via e-post, utskrift eller sociala medier.

VEED vs. Adobe Express: Skillnader

VEEDAdobe ExpressIt faller under kategorin molnbaserade verktyg som kan söka efter dina krav från de sparade stockfoton och presentera samma så att du kan göra ändringar i det. Adobe Express är en molnbaserad plattform för skapande av bilder och videor. Du kan redigera, generera och skapa fantastiska videor för ditt sociala medieinnehåll, YouTube, Facebook, etc. Du kan skapa fantastiska bilder, engagerande videor, fantastiska GIF-bilder, attraktiva meritförteckningar, vackra logotyper och mer för ditt företag och individuellt bruk. Det kan automatiskt lägga till undertexter. Det kan inte lägga till undertexter till dina videor. VEED grundades 2017 i Storbritannien.Adobe Express grundades 2016 som en stationär version i USA.Du kan uppleva bra hastighet och prestanda även om du arbetar med större filer. Adobe Express har också bra prestanda men något eftersläpning när du arbetar med stora filer. Det faller under kategorin AI-generativa verktyg som kan generera avatarer, videor och mer åt dig. Det ger ett fantastiskt grafiskt användargränssnitt så att du enkelt kan välja alternativ från rullgardinsmenyn. Det är gratis att använda. Du kan också välja betalplaner för att dra nytta av avancerade funktioner. Den är fortfarande i betastadiet. Du måste registrera dig och skapa ditt konto för att se det i aktion. VEED är lämplig för online influencers, YouTubers, privatpersoner, småföretagare, etc. Det ger ett fantastiskt grafiskt användargränssnitt så att du enkelt kan välja alternativ från rullgardinsmenyn. VEED erbjuder automatiskt genererade undertexter, textformatering, transkriptioner, bakgrundsborttagning, automatisk storleksändring, live-samarbete, bildklistermärken, kommentarer och mer. Adobe Express erbjuder bild- och videoredigering, ändra bakgrundsfärg, konvertera bilder från PNG till JPG eller JPG till PNG, ändra storlek på bilder och mer. Det ger ett fantastiskt grafiskt användargränssnitt, så att du enkelt kan välja alternativ från rullgardinsmenyn. Det ger ett lättanvänt och intuitivt användargränssnitt som visar dig olika alternativ på din skärm, inklusive Instagram-berättelse, flygblad, logotypdesign och mer. Du kan dela din kreativitet med andra med en videolänk. Du kan också ladda ner videon. Du kan lägga till dina teammedlemmar på din designsida så att de kan lägga till några kommentarer. Du kan ladda ner filen och dela den med vem som helst via olika kanaler. Alternativ till VEED är Wavel, Kapwing, etc.Alternativ till Adobe Express är Venngage, Canva, Adobe Aero, Adobe Photoshop Express, etc.

Slutord

VEED och Adobe Express är designplattformar online som hjälper innehållsskapare, frilansare, företagsägare och andra som är intresserade av video- och bildskapande att visa sin kreativitet. Båda har olika funktionalitet, men de riktade användarna är desamma. De erbjuder också ett lättanvänt användargränssnitt, samarbetsalternativ och andra användbara funktioner.

Om du letar efter ett brett utbud av funktioner endast för videoredigering är VEED det rätta alternativet för dig. Den tillhandahåller alla nödvändiga funktioner och funktioner så att du kan generera och redigera videor enligt dina behov.

Men om du letar efter allt-i-ett-designfunktioner i ett enda program är Adobe Express ditt bästa val. Inte bara videor utan låter dig också skapa fantastiska bilder, logotyper, meritförteckningar, flygblad, Instagram-inlägg, annonser, animationer och mycket mer.

Tänk därför på dina krav först och välj sedan ett verktyg mellan VEED och Adobe Express som bättre kan möta dina behov.

Kolla sedan in den bästa programvaran för bildtextgenerator med flerspråkigt stöd.