Att välja den bästa streamingenheten

Spread the love

Streamingenheter har blivit en viktig del av vår underhållningsenhet oavsett om du är i ditt hem eller till och med på kontoret. När du väljer mellan Google TV och Roku kan det vara svårt eftersom båda har några kraftfulla funktioner som du inte kan ignorera.

Jag har grävt i all information om båda dessa prylar och har gått igenom tusentals recensioner över webben. För att göra ditt liv enklare har jag skapat den här detaljerade guiden som täcker allt du behöver veta om båda dessa streamingplattformar.

Baserat på faktorer som videokvalitet, tillgängliga appar, användargränssnitt och kostnad kan du bestämma vilken som är bäst för dig.

Stanna med oss ​​till slutet; det här kommer att bli intressant och informativt.

Google TV – en kortfattad beskrivning

Google TV är en streamingenhet som har genererat mycket buzz i streamingvärlden. Med lanseringen 2020 konkurrerar den med några av de största namnen i branschen, som Roku TV, Apple och Fire TV.

En av de utmärkande funktionerna jag hittade hos Google TV är dess förmåga att samla innehåll. Enheten samlar innehåll från olika streamingtjänster, vilket gör det enkelt att hitta och titta på mina favoritfilmer och TV-program. Dessutom ger Google TV personliga rekommendationer baserat på visningshistorik och preferenser.

Google TV har sina röststyrningsfunktioner via Google Assistant. Du kan använda detta för att söka efter dina favorit-tv-program, låtar på YouTube, byta kanal och göra mycket mer genom att helt enkelt fråga assistenten.

Dessutom erbjuder de över 10 000+ appar, inklusive Disney+, YouTube Music, Spotify, etc.

Roku- En kortfattad

Roku är en av mina favoriter, med tanke på dess exceptionella utbud av funktioner och dess dominans på marknaden i decennier. Roku TV har Roku OS som har ett ganska enkelt och användarvänligt gränssnitt. Det ger anpassning till dina händer där du kan bestämma på din startskärm.

Du kan välja att flytta runt dina favoritströmningskanaler, ändra bakgrundsbilder och till och med ha tillgång till att skapa din egen skärmsläckare. Det viktigaste faktum att användare ofta föredrar att gå med Roku TV är att du får omedelbar tillgång till mer än 350+ gratis live-TV-kanaler på The Roku Channel.

En av de bästa delarna av Roku är dess enkelhet. Med några enkla klick kan du ställa in allt på din TV. Oavsett om du konfigurerar en kabel eller bara hoppas på att streama Netflix, har den guidade installationen täckt dig.

  Hur man byter namn på filen i destinationskatalogen

Dessutom kommer de flesta av Roku-strömningsenheterna i 4K-upplösning. Du kan till och med köpa 8K Roku TV och njuta av livsupplevelsen av att streama dina favoritprogram och filmer.

Google TV vs. Roku

Vi vet nu ett kort om både Google TV och Roku. Från deras ursprung till utbudet av enheter och funktioner de har att erbjuda användarna. Men att välja en av båda kan vara en svår uppgift.

Låt oss titta på tabellen nedan och förstå den betydande skillnaden mellan Google TV och Roku.

FunktionerGoogle TVRoku TVAnvändargränssnittModernt och intuitivt gränssnitt Enkelt och användarvänligt gränssnitt RöststyrningJaJaHemskärmPersonlig hemskärm med förslagPersonlig hemskärm med favoritkanalerInnehåll Kvalitet Stöder 4K- och HDR-innehållStöder 4K- och 8K-innehållKanalerStödjer livestreaming-TV-kanaler gratis strömning 80+ TV-kanaler gratis TV-kanaler 80+ stora streamingtjänster gratis TV50+ streamingtjänster kanalerMobilapp Ger en mobil app för fjärrkontroll Ger en mobilapp för fjärrkontroll

Google TV vs. Roku- Användargränssnitt

Även om både Google TV och Roku har flera uppsättningar liknande funktioner, stöder de båda röststyrning, mobilappar och mycket mer. Det finns dock stora skillnader som gör den ena bättre än den andra.

Google TV erbjuder ett mer intuitivt gränssnitt och fungerar smidigt med din Android TV, Chromecast och andra streamingenheter. De har över 10 000 appar och kanaler tillgängliga för användning.

På samma sätt har Roku TV ett enklare, lättanvänt gränssnitt som inte kräver någon guide för att förstå. Du har alla appar direkt på skärmen och du kan klicka på dem för att börja streama.

Google TV vs. Roku- Hemskärm

Google TV erbjuder dig en startskärm där du kan kolla in flera rekommendationer från Google själv genom flera appar som YouTube, Netflix, Prime, etc. Du kan kolla in bilderna nedan där Google har erbjudit föredraget.

Samma uppsättning funktioner finns ingenstans på Roku. Som nämnts ser allt ganska enkelt och sorterat ut. Vissa kanske tycker att enkelheten är tilltalande; rekommendationerna kommer dock väl till pass om du är någon som jag som alltid är förvirrad över vad du ska titta på.

Google TV vs. Roku – Ytterligare funktioner

Vi pratade om de viktigaste funktionerna vi kunde hitta som nästan alla pratar om och jämför. Det finns dock vissa extra funktioner som du måste känna till.

Google TV är tillgängligt på din Chromecast, Smart TV och på dina Android- och iOS-smarttelefoner.

  • Du kan använda din Google TV som bakgrund på väggen. När du är inaktiv under lång tid kan du lägga till bilder från ditt galleri, Google Earth, konstverk etc.
  • Casta alla filmer, TV-program, videor etc. från din telefon till TV:n.
  • Styr dina smarta hemenheter och se dem på TV:n.
  • Använd din smartphone som fjärrkontroll.
  • Anslut en kamera och se videosamtalet på den stora skärmen.

Roku, å andra sidan, är tillgänglig på Roku TV, Streaming Players och till och med på mobiltelefonen. Här är några extra funktioner.

  11 bästa Equalizer-appar för att förbättra Androids ljudkvalitet

  • Casta foton och videor på TV:n med en mobilapp
  • Byt bakgrund och hemliga skärmsläckare
  • Erbjuder automatiska programuppdateringar
  • Se gratis innehåll på Roku Channel på alla enheter
  • Smart TV byggd av Roku som kör Roku OS

Fördelar med att använda Google TV

Google TV har hävstång när det gäller att välja mellan flera andra streamingtjänster. Du har ett enormt bibliotek med appar och kanaler; den kan nås via din mobil och andra streamingenheter, och så mycket mer. Men detta är inte allt.

Jag har listat fördelarna med att använda Google TV som kan göra saker tydligare.

Modernt och intuitivt gränssnitt

Google TV-gränssnittet är visuellt imponerande och ser väldigt intuitivt ut. Du kan enkelt navigera genom hundratals appar och innehåll på skärmen via fjärrkontrollen.

Det bästa med att använda Google TV är att baserat på din sökhistorik och innehållsvisning kommer Google att föreslå dig liknande program eller filmer direkt på skärmen.

Röst kontroll

Röststyrning är väldigt praktisk om du vill ha en handsfree-upplevelse när du bläddrar igenom innehåll.

Tja, du kan komma åt Google Assistant direkt via din fjärrkontroll och använda röstkommandon för att söka efter din föredragna kanal, justera kontroller och göra mycket mer.

Innehållskvalitet

Google TV stöder både 4K- och HDR-innehåll. Det beror på vilken enhet du strömmar innehållet som avgör kvaliteten. Om du använder Chromecast (4K) kan du få upp till 4K-upplösning på tv-program, filmer etc.

På samma sätt, om du använder Chromecast (HDR), kommer du bara att kunna komma åt innehåll upp till 1080p-upplösningar. Sammantaget är det en win-win på båda sidor med tanke på att båda är lika fantastiska.

Kurerade rekommendationer

Förutom det exceptionella användargränssnittet, ger Google TV också dina utvalda rekommendationer. Du kan fortsätta titta på dina favoritprogram och filmer utan att behöva öppna appen varje gång.

Alla dina förhandsvisningar av program är redo på startskärmen för alla streamingappar och plattformar. Den erbjuder personlig underhållning baserat på vad du har tittat på och tittat på. Skapa bara din profil och få tillgång till den. Nu kommer allt ditt innehåll att vara till dig. Samma sak kan göras för barn också.

Bygg din bevakningslista

Jag har för vana att göra en Google-sökning för varje enskild serie som jag känner att jag behöver titta på. Med Google TV har jag skapat min egen bevakningslista när jag surfar och söker på min telefon.

Allt du behöver göra är att välja bevakningslista bredvid informationen om det tv-programmet, så synkroniseras dina val på alla plattformar, som mobilappar, tv och Google Sök.

Fördelar med att använda Roku

Roku har varit här i decennier nu, och fördelarna med att använda Roku TV är omätbara. Jag har dock listat några av dem nedan baserat på min erfarenhet. Låt oss se de stora fördelarna du kan få med Roku.

  Vad är skillnaden mellan min fotoström och iCloud-foton?

Enkelt och användarvänligt gränssnitt

Enkelheten får allt att verka perfekt. Medan du väljer det moderna gränssnittet som erbjuds av Google, kan du aldrig slå det lättanvända gränssnittet på Roku.

Det är det enklaste men ändå mycket användbart. Alla appar, kanaler och allt är direkt tillgängliga på din startskärm. Klicka bara så kan du komma igång. Sammantaget är det okomplicerat, vilket gör det till ett bra alternativ för användare som är nya inom streaming.

Innehållskvalitet

Roku TV ger 4K, HDR och till och med 8K-innehåll till din streamingplattform. Tja, det beror helt på vilka kanaler eller streamingappar som är kompatibla med detsamma. Roku TV hade lanserat den 8K-kompatibla TV:n i sig som ger den bästa bildkvaliteten.

Gratis live-tv

En av de viktigaste funktionerna och fördelarna med att använda Roku är den exklusiva listan över 350+ gratis live-tv-kanaler. Alla dessa är tillgängliga på The Roku Channel, och du kan till och med lägga till en lokal sändning till din HD med en antenn och bläddra bland fler sådana gratiskanaler.

Framför allt kan du till och med söka efter det Live TV-innehåll du vill titta på, och Roku TV kommer att rekommendera de plattformar du kan titta på. Dessutom kan du till och med ansluta en 16GB+ enhet till din TV eller HD-antennen och pausa upp till 90 minuter live-TV.

Mobil app

Roku-mobilappen är tillgänglig för både Android- och Apple-användare. Det gör din streamingupplevelse mycket bättre.

När du inte är i närheten av din Roku TV kan du titta på allt på din smartphone. Denna kan även användas som fjärrkontroll, där du kan styra allt, som att byta kanal, välja rätt plattform med ett klick, med mera.

Privat lyssnande

En av de mest intressanta funktionerna som jag älskade är privat lyssnande. När alla har sovit i ditt hem, och du behöver se din favoritfotbollsmatch utan att väcka någon, kan du använda dina hörlurar för privat lyssning.

Du kan helt enkelt aktivera funktionerna genom de kompatibla Roku-fjärrkontrollerna och Roku-mobilappen och ansluta dina hörlurar. Du kan till och med bjuda in dina vänner och njuta av matchen.

Författarens åsikt

Tja, om jag måste välja så blir det utan tvekan Google TV. Nu är Roku nu mindre när det kommer till att ha kraftfulla funktioner och gratis live-TV-kanaler.

Men som en person som älskar det moderna användargränssnittet och även rekommendationsskärmen på Google TV, är det detta som passar mig bäst. Roku TV har en ganska grundläggande uppsättning funktioner jämfört med Google TV.

Nu är röstassistenten för Google TV mycket bättre än den för Roku TV, och hela processen är ganska smidig överlag. Jag kanske inte behöver använda live-tv-kanalerna; därför kan detta vara en stor fördel; Jag kan leva utan den.

Sammantaget handlar det om personliga preferenser och att fatta det beslut som passar dig bäst. Om du fortfarande är otydlig och förvirrad, låt mig veta nedan, så hjälper jag dig säkert.

Du kan också utforska vissa VPN:er för smarta TV-apparater.