Återställ ljuduppfattningen med dessa 11 hörapparatappar

Smartphone-appar har utvecklats under åren, och nu kan de gynna din hälsa och ditt välbefinnande.

Den här artikeln riktar sig mot hörapparatappar som kan återställa ljuduppfattningen i dina öron och hjälpa dig att höra bättre.

Ljuduppfattning ger våra öron en tydlig ingång av informationen om ljudet. Men personer med hörselnedsättning kan ha problem med att ta emot mycket av den inmatningen eller till och med någon av den.

Det är där dessa appar kommer väl till pass. Att använda dem kan i hög grad påverka ditt liv om du upplever hörselnedsättning, eftersom det fungerar som en hörapparat.

Dessa appar kan hjälpa dig att höra bättre genom att förstärka ljudet/rösten/bruset runt dig så att du kan lyssna på allt med en mycket högre volym.

Om du har en hörapparat kan du synkronisera den med den via Bluetooth eller använda appen som den är med ditt vanliga headset.

De flesta av dessa appar är unika i sina förmågor eftersom de ger andra funktioner än de andra, så du kanske vill stanna kvar till slutet av det här inlägget för att hitta exakt den du letar efter.

Skalla

En av de bäst anpassade apparna för hörsel, ReSound låter dig komma åt allt på ett ställe direkt från hemskärmen.

Den är fullspäckad med många funktioner som hjälper till med olika hörselproblem, som att förbättra din tinnitus genom den tillgängliga listan med lugnande naturljud och vita brusljud. Den gör det också möjligt för dig att uppdatera dina hörapparater genom ReSound assist och lokalisera dina förlorade hörapparater med enkla steg.

Det finns ett alternativ att spara dina ljudinställningar för olika omgivningar genom den platsbaserade hörselfunktionen. Den mest tröstande delen? Du kan alltid kontakta deras team för hjälp vid eventuella problem.

ReSound kan laddas ner på både Android- och iOS-enheter.

Signia

Signia var en flitigt använd app, särskilt under pandemin, eftersom den hjälper dig att förstå vad folk pratar även om de bär en ansiktsmask.

Appen innehåller lektioner i egen takt som bekantar dig med dina hörapparater på ett tydligt och enkelt språk. Du kan också kontrollera batteristatusen för dina hörapparater från själva appen.

Deras 360-graders spatiala konfigurator säkerställer smidig anslutning och adaptiv streaming enligt dina preferenser och komfortzon. Tillsammans med detta hjälper den dig till och med att spåra dina steg och ger dig en djupgående analys av dina aktiviteter medan du bär hörapparater.

Signia har ett mycket vänligt supportteam som alltid är redo att lösa alla dina problem och svara på alla frågor du ställer till dem.

Du kan använda den här appen på iOS såväl som Android.

Stjärnnyckel

En komplett svit av hörapparatappar, Starkey har ett antal lösningar på olika problem. Låt oss snabbt ta en titt på de olika apparna de har för dig att använda:

  • Thrive Hearing Control: Låter dig svara på dina samtal direkt från skärmen och streama samtalen i dina hörapparater. Det hjälper dig också att övervaka dina dagliga engagemang och aktivitet.
  • Thrive Care: Denna app är exklusiv för Evolv AI och Edge AI hörapparater. Det låter dig dela dina sociala engagemang, fysisk aktivitet och mer från hörapparatappen.
  • Slappna av – Tinnituslindring: Vet allt om tinnitus och ta hjälp av tinnitusexperter via den här appen. Den innehåller 12 unika ljudlandskap för att befria dig från det.
  • Sound Check Hörseltest: Låter dig kontrollera decibelnivån i omgivningen, sparar dina hörselresultat och hjälper dig att avskärma din hörsel från appen.
  • TruLink Hearing Control: Strömma musik sömlöst, använd sociala medier och mer. Den fungerar även med Halo, Halo 2 och Halo iQ hörapparater.

Alla ovanstående appar är tillgängliga på iOS- och Android-enheter.

Petralex hörapparat

Petralex hörapparat utsågs till vinnare av Microsoft Inspire P2P Contest 2017 och hjälper dig att återställa din ljuduppfattning till den naturliga nivån. Hörselförstärkarfunktionen låter dig höra även de minsta viskningar.

Denna app erbjuder hörselkorrigering för varje öra och automatisk anpassning till hörselspecifikationer. Du kan sömlöst anpassa dig till olika miljöer och para ihop den med dina föredragna Bluetooth-öronsnäckor eller headset.

Petralex hörapparat har ett inbyggt hörseltest som är tillgängligt för iOS- och Android-användare. För att inte tala om, det är fritt från spamannonser och kräver ingen registrering för att använda det.

Hörapparat: Sound Enhancer

Förvandla din iPhone till en hörapparat med hjälp av Hearing Aid: Sound Enhancer och dina öronsnäckor/headset.

Deras ljudförbättringsalgoritm inkluderar en grafisk equalizer som kan användas för bättre inställning och målbaserad ljudförstärkning. Det ger dig också möjlighet att spela in och spela upp en viktig dialogruta.

Dessutom får du friheten att anpassa appinställningarna via det användarvänliga grafiska equalizer-gränssnittet. Du måste dock använda dina hörlurar/öronsnäckor för att den här appen ska fungera korrekt.

Du kan använda den här appen gratis eller komma till betalversionen för att få tillgång till premiumfunktioner. För närvarande är den här appen endast tillgänglig för iOS-enheter.

Hörapparat – Ljudförstärkare

Denna ljudförstärkarapp hjälper till att förstärka ljuddetaljerna samtidigt som den begränsar det höga bruset för att skydda din hörsel. Den kommer med 3 klasser av förstärkare med brusreducering, och du är fri att justera volymen och förstärkningsnivån efter din bekvämlighet.

Det bästa med den här appen är att du kan lyssna på ljudet från den yttre miljön även när du lyssnar på musik, tittar på videor eller spelar spel.

Du kan också spela in dina data med en ljudinspelare av hög kvalitet. Den här appen har en gratis provperiod som du kan börja använda, varefter du måste köpa premiumversionen.

Du kan ladda ner den på din iOS-enhet.

Lyssningsapparat, hörapparat

Kanske en av de enklaste apparna att använda, Listening Device, Hearing Aid har ett enkelt och intuitivt gränssnitt och några fantastiska funktioner som hjälper dig att uppleva ljud som aldrig förr.

Den är kompatibel med HealthKit, som låter dig lagra dina audiogram, kontrollera hörselförändringar och få en skräddarsydd hörselförbättring gratis.

Brusreduceringsfunktionen i den här appen kan användas för att förstärka din hörselupplevelse. Den har också en superboost-funktion som erbjuder kraftfull ljudförstärkning, en diktafon, ett inbyggt hörseltest och anpassning till olika typer av miljöer.

Lyssningsenhet, hörapparat är endast tillgängligt för iOS-användare.

HearingOS

Rankad som en av världens ledande hörapparatappar, är HearingOS ett populärt val för iOS-användare och personer som letar efter hörapparatappar.

Den intelligenta AI från HearingOS hjälper till med bättre talförståelse och förståelse, vilket hjälper till att dämpa brus. Du kan justera ljudet genom att helt enkelt flytta de färgade prickarna runt reglaget efter omgivningen du befinner dig i.

Den här appen fungerar som en charm med trådbundna och trådlösa hörlurar/öronsnäckor. Du kan ladda ner den gratis på iOS och ta en 7-dagars provperiod för att få en uppfattning om dess kapacitet.

Hör Boost ljudförstärkare

Hear Boost Sound Amplifier, skapad av hörapparatutvecklingsingenjörer, följer en förstärkningsformel för tysta ljud om du har tinnitus.

Om du har fastnat i en bullrig miljö kan du fortfarande höra allt väldigt tydligt, tack vare dess ljudanpassning och brusreducerande funktioner.

En annan unik funktion är dess förmåga att ringa och ta emot textade samtal från din iPhone, vilket hjälper dig att bättre förstå vad som än sägs under samtalet.

Läs också: Att spela in telefonsamtal på iPhone är enkelt med dessa 8 appar

Du kan använda ytterligare applikationer med ljudförstärkning och superboost-funktionen för att få ut det mesta av den här appen.

Earcare hörapparat

Välsignad med ett intuitivt och rent gränssnitt, denna funktionsrika app som heter Earcare Hearing Aid är en av de mest använda hörapparatapparna bland Android-användare.

Förutom att ge stöd för din hörsel, förstärker den här appen även ljud från din omgivning till din lyssningsenhet för bättre hörsel.

Den justerar automatiskt ljudkvaliteten för dina öron med hjälp av förinställningarna för equalizern och låter dig styra ljudvolymen till den nivå som är bekväm för dig.

Earcare körs i bakgrunden och du kan se vågformen av streamat ljud med hjälp av deras ljudvisualiserare.

Super Hearing ljudförstärkare

Luta dig tillbaka och njut av ljudet av fågelkvitter på avstånd eller lövens prasslande med hjälp av Super Hearing Sound Amplifier. Du kan också använda den här appen för att förstärka och förstärka det omgivande ljudet och höra tydligare, även om du sitter på avstånd eller på sista bänken för din föreläsning.

Oroa dig inte; det ger dig möjlighet att återställa normal ljuduppfattning mot hörselnedsättning.

Du kan också ansluta din Bluetooth-enhet om du vill höra TV:ns ljud högre och minska det distraherande bruset omkring dig.

Det finns en möjlighet att spela in/spara ljud, spara/ladda in dina anpassade konfigurationer och filtrera bort bakgrundseko för bättre övergripande ljudkvalitet.

Denna app kan laddas ner på din Android-enhet.

Vad ska man leta efter i en hörapparatsapp?

När vi får olika alternativ att välja mellan kan det vara svårt att välja ett, särskilt om flera appar har liknande funktioner.

I den situationen är det bäst att först identifiera dina behov och vad du letar efter i en hörapparatsapp. När du är klar över det, se till att appen har åtminstone dessa grundläggande funktioner:

  • Justerbar volym av omgivningen 🔊
  • Skapa och spara personliga hörselinställningar för specifika platser 🏢
  • Statistik om din användning av hörapparaterna 📊
  • Anslut och strömma ljud direkt från externa källor, som TV 📺

En annan fördelaktig funktion som många appar tillhandahåller är ”hitta mina hörapparater”, som låter dig spåra dina förlorade hörapparater.

Även om detta inte är en grundläggande funktion som alla appar har, är det fortfarande viktigt. Om du lyckas välja en app som råkar ha den här funktionen är du i de säkraste händerna.

Slutord

Svårigheter att höra kan vara en enorm utmaning, men med hjälp av hörapparater och appar kan livet bli mycket lättare. Ovanstående appar hjälper dig att återställa ljuduppfattningen och höra skarpa och tydliga dagligen.

Kolla sedan in dessa smarta hälsospårare för ett bättre liv.