Är Samsung Galaxy Watch vattentät?

Viktiga takeaways

  • Alla Galaxy Watch-modeller kan motstå vatten till en viss grad, men de är inte vattentäta.
  • Samsungs wearables är lämpliga för simning i grunt vatten och lågpåverkande aktiviteter, men inte för högintensiva vattensporter.
  • Du bör aktivera vattenlåsläget innan du simmar med din Galaxy Watch och rengör den med sötvatten när du är klar.

Folk förväntar sig att moderna smartklockor ska tåla regn och oavsiktliga droppar i poolen. Om du är ute efter en Galaxy Watch och undrar om den är vattentät, är vi här för att förklara hur Samsungs smartklockor håller emot vätska.

Din Galaxy Watch är vattentät, inte vattentät

Samsung

Låt oss först reda ut den vanligaste missuppfattningen. Alla Samsung Galaxy Watch-modeller är vattentäta, inte vattentäta. Men vad är skillnaden mellan vattentäta och vattentäta enheter, frågar du dig? Vattentålighet avser hur länge och hur djupt din klocka kan vara nedsänkt i vatten. Å andra sidan betyder vattentät att den är ogenomtränglig för vatten.

Så hur vattentålig är Samsung Galaxy Watch? Alla modeller är IP68-klassade, vilket anger graden av skydd mot fasta föremål och vätskor. Nummer 6 i IP68 indikerar dammtäthet, medan nummer 8 visar att den tål nedsänkning i vatten i 30 minuter till ett maximalt djup av 1,5 meter.

Alla Galaxy Watch-varianter har också 5 ATM (atmosfärer) vattentäthet. Det betyder att den tål vattentryck motsvarande ett djup på 50 meter (eller 164 fot) i 10 minuter. Detta betyg är dock för stillastående och stillastående vatten, inte för högt tryck eller rörelse under vattnet.

Är det säkert att simma med Galaxy Watch?

Nu när du vet att Galaxy Watch är vattentät snarare än vattentät, kanske du undrar om du kan simma med din bärbara Samsung.

Absolut. Klockan lämpar sig för simning på grunt vatten och lågpåverkande aktiviteter. Detta inkluderar simrundor, fritidssim och till och med snorkling. Du måste dock undvika högintensiva vattensporter som dykning, surfing eller vattenskoter. Dessa aktiviteter ligger utanför vattentäthetens gränser och kan skada din klocka.

Även om den ursprungliga Galaxy Watch som lanserades 2018 är IP68-vattenbeständig, är den inte lämplig för användning i pooler eller havsvatten.

Tips när du simmar med din Samsung Galaxy Watch

Nu när du vet vilka vattenaktiviteter din Galaxy Watch är lämplig för och dess vattenbeständighetsbegränsningar, här är några tips om du vill simma utan att skada din bärbara:

  • Bo på grunt vatten: Din klocka är designad för att motstå vatten upp till 50 meter. Det är dock tillrådligt att vistas i grunt vatten där trycket är lågt. Om vattnet är för djupt kan trycket överskrida vattentäthetsgränserna och orsaka skada.
  • Aktivera vattenlåsläge: Slå på vattenlåsläge innan du dyker in. Den här funktionen förhindrar att klockans display reagerar på vattendroppar eller oavsiktliga beröringar. För att aktivera det, svep nedåt för att öppna panelen Snabbinställningar och tryck på vattendroppeikonen. När du är klar med att simma, tryck länge på hemknappen för att stänga av vattenlåset.
  • Undvik högintensiva aktiviteter: Som nämnts tidigare är vattensporter utöver grundläggande simning inte lämpliga för din Galaxy Watch. Detta beror på att trycket som vattnet utövar på din klocka under sådana aktiviteter kan överstiga det tryck som stillvatten gäller vid de rekommenderade djupen för din enhets vattenmotståndsnivå. Ta av dig klockan innan du ägnar dig åt något som vattenskoter eller surfing.
  • Rengör din klocka efter simning: Saltvatten, klor och andra kemikalier som finns i pooler eller havsvatten kan skada den vattentäta tätningen på din klocka. Använd färskvatten för att rengöra den efter simning.
  • Undvik att använda din klocka i badtunnor eller bastur: Värmen och ångan i badtunnor eller bastur kan också skada tätningen som hindrar vatten från att komma in. Om en klocka blir för varm kan komponenterna inuti expandera, vilket gör att den vattentäta tätningen går sönder.

Galaxy Watch är en träningsspårare och telefonföljare för varje ögonblick, även när du simmar. Tack vare vattentålighet och funktioner som Water Lock-läge är det ett idealiskt val för vattenaktiviteter. Om du planerar att köpa Galaxy Watch vet du nu vilken vattenexponering som är OK och vad som är för mycket.