Är Freshdesk svaret på din kundtjänstproblem?

Spread the love

Freshdesk är en populär kundsupportlösning som organisationer från hela världen använder.

Den har en utmärkt uppsättning funktioner och moderna funktioner som hjälper dig att ge oklanderlig support till dina kunder.

Kunder letar inte bara efter förstklassiga produkter och tjänster utan också pålitlig support så att de kan söka hjälp när de stöter på vissa problem.

Men problemet är att inte alla företag utmärker sig på det eller ens anser att det är en stor prioritet.

Som ett resultat blir kundernas frågor inte korrekt besvarade och de får inte den hjälp de önskar från tjänsteleverantörer.

På så sätt slutar företag att driva bort sina kunder även om deras produkt är solid.

Därför är det ett behov att använda en avancerad, pålitlig och funktionsrik kundsupportlösning som kan lösa de utmaningar som företag och kunder står inför.

Detta är vad Freshdesk står för.

Eller är det?

I den här artikeln kommer vi att granska Freshdesk tillsammans med dess funktioner och erbjudanden för att hjälpa dig avgöra om det är lämpligt för ditt företag.

Låt oss börja!

Vad är Freshdesk? En översikt

Freshdesk från Freshworks är en av de bästa plattformarna för att ge exceptionell kundservice. Det låter dig ge ditt kundsupportteam möjlighet att erbjuda kontextuell och intuitiv support konsekvent och i tid. Oavsett om du precis har startat ditt företag eller vill skala dina supportsystem, kommer Freshdesk att underlätta din väg med kostnadseffektivitet.

Denna molnbaserade lösning är betrodd av över 60 000 företag från olika domäner, från IT och myndigheter till sjukvård, bil, resor och många fler. Stora branschexperter som Gartner, Capterra, G2, etc. rekommenderar Freshdesk för dess enastående funktioner, möjligheter och tjänster mot kundsupport.

Freshdesk hjälper dig att hantera alla kundfrågor utan ansträngning med sin kraftfulla supportdesk. Några av de smärtpunkter som kunden kan ta itu med är:

 • Hantera supportteam och agenter
 • Att hantera okända problem som nya marknadsutmaningar, nya kunder, etc.
 • Hantera plötsliga toppar i förfrågningar
 • Affärsexpansion
 • Datasäkerhet

Du kommer att få allt för att lösa problem snabbare och hantera komplexitet som ett proffs. Den erbjuder massor av funktioner, och att använda dem är lätt även för en nybörjare. Och dess prispunkt är lämplig för team av olika former och storlekar som kommer från flera branscher.

Funktioner hos Freshdesk

#1. Enkel biljettförsäljning

Freshdesk gör biljettförsäljning enklare genom att låta dig kategorisera, prioritera, tilldela och spåra biljetter. Det utnyttjar AI för automatisering. Du kan tilldela biljetter till lämpliga agenter som kan hantera frågorna bättre och utnyttja den verkliga kraften hos din arbetsstyrka för att leverera en härlig kundupplevelse.

 • Teaminkorg: Freshdesk erbjuder bara en inkorg där du kan hantera och spåra inkommande biljetter från olika kanaler.
 • Kollisionsdetektering: Det hjälper till att säkerställa att inga två agenter arbetar på samma biljett, avsiktligt eller oavsiktligt. Du kan se vem som kan se eller svara på en given biljett.
 • Anpassade biljettvyer: Bestäm vilka biljetter som ska visas först med den här funktionen.
 • Standardsvar: Spara några vanliga svar och använd dem för att svara på upprepade frågor. Detta kommer att spara tid och ansträngning.
 • SLA-hantering: Ställ in, hantera och optimera prestanda med SLA så att kunderna får korrekta svar i tid. Du kan konfigurera regler och deadlines för agenter, utöka teamet och omfördela arbetsbelastningen enligt SLA-efterlevnadsgraden. Med automatiska påminnelser kan du påminna chefer och agenter om eskaleringar om de inte uppfyller SLA.
 • AI-driven biljettförsäljning: Freddy AI är integrerad med biljettplattformen för att automatisera repetitiva uppgifter. Det kommer automatiskt att föreslå olika biljettfält för att dirigera, prioritera och kategorisera biljetter. Den rekommenderar också lämpliga artiklar till agenter för snabbare upplösningar.
 • Fälttjänstbiljetter: Generera serviceuppgifter för en biljett som kräver fältbesök och distribuera dessa biljetter till agenter baserat på problemet, kompetens som behövs, plats etc. Plattformen fångar också medarbetaruppdateringar för att säkerställa att allt fungerar som det ska.
 • Tackdetektor: Det kommer att förhindra agenter från att öppna biljetter igen när kunden svarar med ”tack”.
  HomePod mini svarar inte: 9 sätt att fixa!

#2. Kollaborativ biljettförsäljning

Freshdesk hjälper till att förbättra samarbetet mellan teammedlemmar i hela organisationen så att det bästa stödet kan ges till kunderna. Ni kan få full insyn i biljettens framsteg och söka hjälp hos varandra med smidig kommunikation. Detta förbättrar problemlösningstiden och servicekvaliteten.

 • Delat ägande: Dela biljettägandet och tappa inte synlighet i processen. Dessutom kan du diskutera med dina lagkamrater inuti biljetten och få hela sammanhanget.
 • Förälder-barn-biljetter: Du kan dela upp biljetter i underbiljetter och tilldela dem till olika team så att de kan arbeta parallellt med dessa biljetter. Om det behövs, skicka massuppdateringar till kunder om ett problem.
 • Länkade biljetter: Du kan länka liknande biljetter och skicka uppdateringar om dem åt gången. Det är praktiskt om du översvämmas av tunga inkommande biljetter. Detta kommer också att göra det möjligt för alla inblandade agenter att ha uppdaterad information om problemets framsteg så att de kan svara på lämpligt sätt.
 • Enhetlig kundsupport: Supportteam kan snabbt ta upp serviceförfrågningar och incidenter till interna team via Freshservice. De kommer att ha en komplett, enhetlig bild av alla kundinteraktioner för att hjälpa till att samarbeta utan ansträngning och lösa problem istället för att växla mellan flera applikationer.
 • Bättre samarbete med fältagenter: Fält- och helpdeskteam kan enkelt samarbeta med denna lösning. Du kan skapa handlingsbara uppgifter och länka dem till en biljett så att både fälttekniker och agenter kan få hela problemkontexten för snabbare lösning.

#3. Flera supportkanaler

Ge support till dina kunder över flera kanaler – e-post, telefon, chatt, webbplats eller sociala medier samtidigt som du förenar och hanterar frågor på en enda plats. Detta kommer att glädja kunderna eftersom de inte kommer att känna krångel med att få sina frågor lösta.

 • E-postbiljetter: Kundernas e-postmeddelanden kan automatiskt konverteras till biljetter så att du kan prioritera, lösa och spåra dem.
 • Chatt: Hantera kundkommunikation via livechatt. Du kan också engagera dem genom populära meddelandetjänster som Facebook Messenger, Apple Business Chat och WhatsApp.
 • Molntelefoni: Molnbaserad telefon i Freshdesk gör att du kan erbjuda pålitlig support var som helst, när som helst.
 • Sociala medier: Freshdesk stöder sociala mediekanaler som Twitter och Facebook för att tillåta att ta emot viktiga aviseringar med hjälp av en AI-baserad signalmonitor.

#4. Fältarbetarledning

Oavsett var dina fältagenter är, hantera dem från Freshdesk. Det hjälper dig att hantera end-to-end fältoperationer med imponerande funktioner och en instrumentpanel. Som ett resultat kommer du att kunna utöka täckningsområdet för dina tjänster och förbättra svarstiden för dina fältagenter.

 • Effektiv schemaläggning av uppgifter: Med hjälp av en robust schemaläggningsinstrumentpanel kan du förenkla möteshantering, arbetsbelastningsbalans och svar samtidigt som du sparar tid.
 • Bots: Freddy AI hjälper dig att interagera med dina kunder, ställa in möten automatiskt och svara snabbt på frågor istället för att göra repetitiva uppgifter som kostar dig extra.
 • Android- och iOS-appar: Fältanställda kan komma åt alla kunddata även när de är offline och ge utmärkt kundservice via appar. De kan använda dessa för att övervaka och planera scheman, kontakta kunder, erbjuda liveuppdateringar, få kundsignaturer och spåra hur mycket tid de har spenderat på serviceaktiviteter.
  Hur man blir av med Wayfair Professional

#5. Produktivitetsförmåga

Låt AI-driven automation effektivisera arbetsflödet för dina team. På så sätt prioriteras dina kundfrågor tydligt, tilldelas lämpliga agenter och organiseras systematiskt. Du behöver inte lägga extra tid på dina att göra-listor eftersom tråkiga aktiviteter, som att följa upp med kunder, är automatiserade.

 • Biljettutskick: Tilldela biljetter baserat på nyckelord, egenskaper och begäranden.
 • Tidsutlöst automatisering: Kör underhållsuppgifter på biljetter enligt den tid som förflutit sedan en specifik händelse inträffade.
 • Sortering: Automation kommer att skanna igenom varje förfrågan precis efter att en kund kontaktar dig. Denna automatisering utför uppgifter baserat på kundens plats, ämne, etc.
 • Automatisk tilldelning: Freshdesk möjliggör automatisk biljetttilldelning till rätt agenter baserat på deras kompetens, nuvarande arbetsbelastning etc. Använd bara våra inkorgsvyer och förbli säker på att kunderna kommer att få ett snabbare svar.
 • Auto triage: Freddy AI kan lära sig av dina tidigare biljetter för att föreslå ett biljettfält för en ny biljett. Det kan också dirigera, prioritera och kategorisera biljetter åt dig.
 • Biljettövervakning: Automatiseringar fortsätter att leta efter uppdateringar och de kan utlösa åtgärder snabbt om de upptäcker en. De kan till exempel informera agenter om ett kundsvar samtidigt som de håller kunderna uppdaterade om problemets framsteg.
 • Automationsregler: Freshdesk genererar automatiskt en sammanfattning av varje regel som ser ut som ett arbetsflödesdokument. Dessutom gör det enkla formulärgränssnittet det enklare och snabbare att ställa in automatisering.

#6. Självbetjäning

Låt kunderna hjälpa sig själva att hitta svaren på sina frågor genom att publicera en kunskapsbas, forum, FAQ-sektion eller webbplatswidget. Så istället för att kontakta dig om och om igen kan de få svar på vanliga frågor.

 • Hjälpwidget: Tillhandahåll lösningar genom en hjälpwidget på din webbplats, chatt och mobilapplikation.
 • Chatbot: Freddy AI kan snabbt och korrekt svara på frågor som kunder ställer.
 • E-post till Kbase: Konvertera bra ärendesvar till artiklar i din kunskapsbas så att andra kunder kan läsa dem.
 • Feedbackmekanism: Författare kan automatiskt få aviseringar om feedback på deras artiklar. Därför blir det lätt för författare att implementera dem och förbättra sina skrivningar.
 • Insikter: Övervaka mätvärden för artiklar – gillar, ogillar, åsikter, etc. Du kan också vila dessa mätvärden efter att ha förnyat artikeln.
 • Forummoderering: Att ställa in modereringsarbetsflöden hjälper till att säkerställa att inlägg med överträdelser av riktlinjer inte publiceras omedelbart.
 • Ämne för länkformulär: Konvertera ett kritiskt problem som gemenskapsmedlemmar har markerat till en biljett för att söka nödvändig åtgärd.

#7. Analytics

Identifiera problem, planera enligt mätvärden och förbättra din helpdesk-prestanda.

 • Kundnöjdhetsbetyg: Med kundnöjdhetsbetyg och rapporter förstå kundernas åsikter om dina supporttjänster.
 • Interaktiva instrumentpaneler: Övervaka helpdesk med hjälp av relevant realtidsinformation om biljetter, grupper och trender.
 • Anpassade rapporter: Bygg en rapport från grunden och anpassa den enkelt efter dina behov.
 • Schemalägg rapporter: Schemalägg anpassade och standardrapporter och få dem direkt i inkorgen.
  Åtgärda WSUS-administrationskonsolen Det gick inte att ansluta WSUS-servern via Remote API

#8. Anpassning

Du kan anpassa många saker på Freshdesk, som:

 • Supportportal: Anpassa din supportportals layout och utseende med färdiga teman och fullständig CSS-anpassning.
 • Agentroller: Tilldela olika åtkomstbehörigheter och uppgifter baserat på agenternas roller och ansvar.
 • Biljettformulär: Aggregera viktig data genom att ändra ärendeformulärfält.
 • Objekt: Skapa anpassade objekt och hantera dem för att få unik, affärskritisk data.

#9. Datasäkerhet

Freshdesk erbjuder säkerhet i företagsklass genom att tillhandahålla omfattande granskningar av ditt nätverk, system, data och efterlevnadsbehov.

 • Anpassade SSL-certifikat: Dessa kommer att säkra din supportdomän och ge en säkrare och mer personlig webbplatsupplevelse.
 • IP-vitlista: Vitlista dina IP-intervall och begränsa inloggningsåtkomst för externa användare. Du kan också skapa exklusiv och säker åtkomst för supportagenter så att de kan logga in när som helst och var som helst.
 • Identitets- och åtkomsthantering (IAM): Aktivera säkrare inloggningar för användare och agenter med IAM-funktioner som enkel inloggning (SSO), multifaktorautentisering (MFA) etc.

#10. Integrationer

Freshdesk kan integreras med 1000+ applikationer som Slack, WordPress, Salesforce, HubSpot, Mailchimp, Stripe, Zoho CRM och många fler.

#11. Omniroute

Omniroute är en funktion som hjälper dig att automatiskt tilldela chattmeddelanden, biljetter och telefonsamtal till lämpliga supportagenter. Det hjälper till att optimera agenternas effektivitet och uppmuntrar dem att vara medvetna i sitt arbete. Dessutom kan du definiera trösklar på varje kanal för agenter för att säkerställa att de aldrig blir överväldigade med arbete.

Freshdesk ger dig också en omnikanal-instrumentpanel för att möjliggöra ett fågelperspektiv av teamets prestation i olika kanaler. När ett plötsligt problem upptäcks på en given kanal är det möjligt att omdirigera problemen till andra lämpliga agenter och hantera den extra belastningen. Dessutom kan du snabbt navigera till chatt- eller biljettköer från instrumentpanelen.

Freshdesk prissättning

Freshdesk har prissättningsalternativ för team av olika former och storlekar. Dess betalda planer börjar från $15/agent/månad, faktureras årligen.

Du kan också ta en 21-dagars gratis provperiod för att testa produkten.

Men om du inte gillar vad Freshdesk erbjuder, oavsett om det är prissättning, funktion eller gränssnitt, här är några Freshdesk-alternativ för dig.

Freshdesk-alternativ

#1. Zoho skrivbord

Förenkla supportverksamheten med Zoho Desk och förbättra din produktivitet och leverera enastående kundupplevelser. Det hjälper dig att ge snabbare problemlösningar och förbli mer tillgänglig så att kunderna enkelt kan nå dig.

Nyckelfunktioner:

 • Kontextbaserat stöd
 • Omnikanal-biljetter
 • Sentimental analys
 • Självbetjäning
 • SLA
 • Avancerad svarsredigerare
 • AI-kapacitet och automatisering
 • Inbyggd analys

#2. HubSpot Service Hub

Service Hub från HubSpot är en utmärkt programvara för kundsupport som hjälper dig att stärka kundrelationer, ge bättre problemlösning och driva team- och agenteffektivitet.

Anslut alla kundtjänstkanaler och data i en enda plattform och odla, stödja och behålla dina kunder enkelt.

Nyckelfunktioner:

 • Konversationsverktyg som livechatt, telefon etc.
 • Automatisering
 • Kunskapsbas
 • Rapportering
 • Kundfeedback och undersökningar
 • Kundportal

#3. Zendesk

Zendesk är en komplett kundsupportlösning som du enkelt kan använda och utveckla din verksamhet. Det låter dig förenkla kommunikation och drift och bidrar till att öka kundnöjden.

Nyckelfunktioner:

 • Flerkanalsstöd
 • Samhällsforumet och hjälpcentret
 • Bots och AI för snabba svar
 • Samarbetsverktyg
 • Självbetjäning

Slutsats

Freshdesk är en utmärkt kundsupportlösning för företag av alla storlekar och typer. Den är utrustad med kraftfulla funktioner och möjligheter som du kan använda för att erbjuda enastående kundsupport samtidigt som du driver agentens produktivitet och sparar tid och pengar.

Så om du letar efter en kundsupportlösning kan du överväga Freshdesk. Men om du inte gillar något med det kan du prova något av ovanstående Freshdesk-alternativ.