Annotera bilagor för Gmail låter dig lägga till kommentarer och rita på filer [Chrome]

Gmails trådade konversationer visar att Google förstår hur människor läser, hänger med och följer upp e-postmeddelanden. Det är säkert att säga att Gmail gör ett bra jobb med att ge användarna de flesta funktioner de skulle behöva från en effektiv e-posttjänst. Även om Gmail täcker de flesta baser, verkar det inte ha någon anteckningsfunktion och det är tveksamt om Google kan lägga till en. Google har Keep och som mest kan vi hoppas att det kommer att integreras på något sätt med Gmail, men det är återigen ett långt skott. Annotera bilagor i Gmail är ett Chrome-tillägg som låter dig kommentera bilagor. Du kan lägga till text eller så kan du rita på dem. Anteckningen är till både din fördel och för alla du vidarebefordrar filen till. Du kan lämna en anteckning till dig själv om vad ett visst dokument innehåller, eller så kan du ge feedback på dokumentet med tillägget innan du vidarebefordrar det till någon som i sin tur kan läsa dina kommentarer.

Installera Annotate Attachments och gå till din inkorg. Välj ett e-postmeddelande med en bilaga och håll muspekaren över en fil. Du kommer att se en ny ikon bredvid ikonerna för nedladdning och Google Drive.

Klicka på ikonen för att öppna bilagan i redigeraren. Det är också här du måste tillåta tillägget att ansluta till ditt Gmail-konto. Bilagan kan, beroende på dess storlek, flyttas runt och verktygsfältet kan också dras och flyttas.

Verktygsfältet har kontroller för att flytta runt filen, rita, lägga till en kommentar och zooma in eller ut. Redigeringsalternativen i ritverktyget är ganska rika; du har ett pennverktyg som du kan hantera storleken på och välja vilken färg du vill rita med. Det finns också en pil och ett rektangelverktyg.

När det gäller kommentarerna kan du göra dem på dokumentet och tillägget kommer att lägga till referenspunkter till varje kommentar. Själva kommentaren läggs till i e-postmeddelandet under rubriken ”Kommentar”. När du vidarebefordrar bilagan till någon behöver de inte ha tillägget installerat på sin sida för att läsa kommentarerna.

Annotate Attachments har ett snyggt rent gränssnitt som passar perfekt med Gmails layout. Editorn öppnas som en överlagring på det valda meddelandet så att du kan lägga till kommentarer eller rita på en fil utan att lämna den aktuella sidan. Tillägget sparar dina ändringar som ett utkast så att du kan komma tillbaka och redigera och uppdatera dina kommentarer när som helst.

Installera annoteringsbilagor för Gmail från Chrome Web Store