Hur man minskar skrivbordsanimationer på en Mac med Reducera rörelse

Macen, precis som iOS, har mer än sin beskärda del av snygga animationer som följer med de flesta användarinteraktioner. De kan se ganska bra ut, men de kan också få människor som är benägna att åksjuka att må dåligt. Det är inte bra, så här är hur du inaktiverar dem.

Oavsett vad du än gör är det tyvärr omöjligt att stoppa macOS från att bli lite medryckad av sig själv, slänga gränssnittselement runt skärmen med ingen tanke på din hälsa. Du kan dock begränsa mängden rörelser på skärmen som du utsätts för genom att markera en kryssruta.

Alternativet ”Reducera rörelse” är ett som gör precis vad det låter som. Genom att minska rörelsen och animationerna på skärmen bör inställningen göra det lättare för alla att använda sin Mac utan att känna sig illamående. Om du lider av åksjuka är detta en inställning du absolut borde prova.

Aktiverar Reducera rörelse

Som beskrivningen av funktionen kan få dig att tro är ”Reducera Motion” en tillgänglighetsinställning, så för att komma igång gå vidare till Systeminställningar. För att göra det, klicka på Apple-logotypen högst upp på skärmen och klicka sedan på ”Systeminställningar”.

Klicka sedan på ”Tillgänglighet”. Du hittar den längst ned på panelen Systeminställningar.

Klicka på kategorin ”Visa” i den vänstra rutan. Till höger, markera kryssrutan ”Reducera rörelse” för att aktivera funktionen.

Det är allt som finns, och du kan stänga Systeminställningar. Du bör nu märka att rörelsen minskar kraftigt när du använder din Mac. Saker som att byta mellanslag och gå in i Mission Control kommer omedelbart att se annorlunda ut, med blekning som ersätter skjutrutor och fönster. De nya övergångarna är lättare för ögat och, beroende på dina preferenser, kan de till och med verka snabbare.

Tyvärr respekterar inte alla delar av macOS denna inställning. Speciellt Mac App Store kommer att fortsätta att fungera som den gjorde, även om du bör märka att videor inte längre spelas upp automatiskt.