Hur man blockerar telefon- och FaceTime-samtal på iPhone och iPad

Oavsett om det är en telefonförsäljare eller någon du känner som irriterar dig, ibland är det bästa du kan göra att blockera dem från att ringa eller FaceTiming dig. Så här gör du det på din iPhone och iPad.

För iPhone- och iPad-ägare finns det otaliga sätt som någon kan kontakta dig, oavsett om det är ett telefonsamtal, ett FaceTime Audio-samtal eller ett FaceTime-videosamtal. Trots de många olika sätten någon kan kontakta dig på, fungerar iOS under en allt-eller-inget-strategi. Det betyder att blockering av någon från att ringa dig också blockerar dem från att kontakta dig via FaceTime. Som en praktisk bonus hindrar det dem också från att nå dig via SMS eller iMessage.

Du kan blockera kontakter från att nå dig i FaceTime- och Phone-apparna – igen, detta blockerar alla kontaktpunkter, oavsett var du gör det – och vi visar dig hur.

Blockera kontakter i telefonappen

Öppna appen Telefon för att komma igång. Beroende på om du blockerar någon i din kontaktlista eller en nyligen ringande, tryck på knappen ”Kontakter” eller ”Senaste”.

Tryck på namnet på kontakten om du är på fliken ”Kontakter”. Tryck på knappen ”Info” bredvid den som ringer du vill blockera om du är på fliken ”Senaste”.

Bläddra sedan till längst ner på sidan och tryck på alternativet ”Blockera den här uppringaren”.

Slutligen bekräftar du blockeringen genom att trycka på ”Blockera kontakt.”

Blockera kontakter i FaceTime-appen

Att blockera en kontakt i FaceTime-appen liknar att göra det i Phone-appen, men den här gången kan du bara blockera personer som du har ringt eller som har ringt dig tidigare. Om du blockerar någon ny är appen Telefon platsen att göra det.

Fortsätt och starta FaceTime-appen och tryck sedan på knappen ”Info” bredvid namnet på personen du vill blockera.

Scrolla nu hela vägen till botten av skärmen och tryck på knappen ”Blockera den här uppringaren”.

Slutligen, bekräfta implementeringen av blocket genom att trycka på ”Blockera kontakt.”