Varför är Miro det bästa valet för fjärrsamarbete?

By rik

Vi uppskattar möjligheten att arbeta hemifrån, eller hur? Det är en kombination av arbete, korta vilopauser och att ta hand om hushållssysslor. Men framför allt är det både bekvämt och effektivt på samma gång.

Hur hamnade vi här? Vem kunde ana att detta skulle bli det ”nya normala”? Statistik visar att antalet distansjobb har ökat nästan tre gånger sedan 2020. Forskning indikerar också att anställda är mer nöjda och benägna att arbeta för företag som erbjuder denna typ av flexibilitet.

Det krävdes en global pandemi, användarvänlig teknik och ett stort antal fantastiska verktyg för distansarbete för att detta skulle bli verklighet.

Apropå fantastiska verktyg, företag som framgångsrikt implementerat en fjärr- eller hybridarbetsmodell använder i stor utsträckning mjukvara. En undersökning från TrustRadius avslöjade att två tredjedelar av företagen investerar i programvara för webbkonferenser.

För uppgiftsspårning, samarbete och kommunikation med anställda finns det många verktyg tillgängliga på marknaden. Men det finns också en nackdel – med så många alternativ, hur avgör man vilket som är bäst för ens företag?

Det är här Miro kommer in i bilden.

Vad är Miro?

Miro, tidigare känt som RealTimeBoard, är ett visuellt samarbetsverktyg som lanserades 2011. Det är en visuell plattform som gör det möjligt för team att arbeta tillsammans i den nuvarande eran av hybridarbetsplatser utan att produktiviteten minskar. Det är ett verktyg för företag av alla storlekar (eftersom storleken inte spelar någon roll för Miro 😜) och även för institutioner som skolor, ideella organisationer och konsulter.

Miro är ett populärt val bland många framstående företag. Om det inte är tillräckligt för att övertyga dig, ska vi nu berätta exakt hur Miro kan gynna din organisation!

Hur kan Miro vara till nytta?

Miro har en mängd användningsområden inom olika delar av en organisation. Den flexibla whiteboarden, det stora antalet mallar och de innovativa samarbetsfunktionerna gör att team kan integrera Miro i alla aspekter av sitt arbete. Låt oss undersöka hur Miro kan användas i olika sammanhang:

#1. Möten och workshops

En viktig aspekt av distansarbete är att hålla online-möten och workshops. En enkel Google Meet eller Zoom-session kanske inte längre räcker till. Möten handlar inte bara om att prata längre, utan är betydligt mer komplexa. Det är här Miro kan vara till stor hjälp.

Miro tillhandahåller inte bara en plattform för online-möten, utan dess mångfald av mallar gör mötena roligare, mer interaktiva och kreativa. Oavsett om det handlar om:

  • Ett isbrytarmöte med nyanställda,
  • ett dagligt stand-up-möte,
  • ett agendamöte,
  • eller en aktivitet för att stärka teamkänslan.

Miros mallar finns tillgängliga för dig. Det finns totalt 56 mallar enbart för möten och workshops. Detta skapar en mer personlig känsla för de anställda och underlättar även bättre produktivitet vid distansarbete. Dessutom finns det ett alternativ att lägga till ljud och musik till möten!

#2. Brainstorming

Innovation och kreativitet blomstrar när alla samarbetar. Miros oändliga arbetsyta gör det ännu mer inspirerande! Du kan välja en mall för din brainstormingtavla bland hundratals alternativ som finns på Miro, till exempel:

  • mallar med klisterlappar
  • mallar för sex tänkande hattar
  • omvänd brainstorming-mallar
  • mallar med slumpmässiga ord

och mycket mer! Det finns faktiskt över 300 mallar! Låt fantasin flöda! Verktyget har ännu fler funktioner som kan hjälpa ditt team att brainstorma bättre.

Du kan demokratisera processen genom anonyma omröstningar, organisera arbetet med nyckelordssökning och hantera din whiteboard för framtida bruk. Du kan också fånga fysiska tavlor med deras ”Stickies”-funktion och låta teamet kommentera.

Den virtuella arbetsytan har funktionen ”Frames” som hjälper till att organisera information och underlättar planering för teamet. Det handlar om att integrera fysiska och digitala utrymmen! Slutligen, spåra hela processen från idé till genomförande!

#3. Projektledning

Att hantera ett projekt kan vara utmanande. Rom byggdes ju inte på en dag. Projekt måste hanteras stegvis, en uppgift i taget. Det kräver hantering och kontroll av många uppgifter och personer. Det kan vara svårt om du inte har Miro som hjälper till med detta!

Miro är ett utmärkt verktyg som visualiserar uppgifter, deluppgifter och beroenden, vilket gör det enklare att förstå hur man kan uppnå projektets mål. Det främjar samarbete mellan tvärfunktionella team och håller alla informerade om arbetet och dess framsteg. Här är några av Miros funktioner som underlättar projektledning:

  • Funktioner för mindmapping och user story-mappning hjälper till att visualisera uppgifter och skapa en struktur för arbetsfördelning.
  • Miros uppgiftsspårningsfunktion ger överblick över all information och säkerställer att inga uppgifter missas.
  • Verktyg som PI-planering och brainwriting gör det möjligt för projektledare att förbereda sig bättre inför möten och genomföra effektiva workshops.
  • Centralisera Kanban-kort, Gantt-scheman, RACI-matriser och user story-kartor för att främja transparens genom hela projektet.

#4. Säljfunktion

Vi uppskattar Miro som det bästa verktyget för samarbete på distans, men dess funktioner för säljteamet är definitivt en bonus! Miro är ett organiserande samarbetsverktyg som effektiviserar säljfunktionen och förbättrar kundrelationerna. Låt oss undersöka vilka av Miros funktioner som är användbara för säljteam!

  • Miros visuella arbetsyta är ett utmärkt verktyg för att visualisera försäljningsplaner och strategier. Man kan använda de olika whiteboardmallarna för att planera marknadsstrategier, identifiera potentiella kunder, spåra leads, utföra konkurrentanalyser och planera kampanjer.
  • Miros kundresor gör det möjligt för säljteam att effektivt följa sina kunder genom säljprocessen. Det hjälper också till att identifiera de mest effektiva kontaktytorna, kundernas problem och utvecklingsområden. Visuell representation av potentiella kunder och försäljningscykler hjälper teamet med hantering av säljpipelinen.
  • Skapa säljhandböcker, utbildningsmaterial och guider med hjälp av Miros visuella arbetsyta och förbättra säljteamets utbildning och kompetensutveckling.
  • Miros omfattande lista över integrationer inkluderar även CRM-verktyg som Hubspot, Salesforce och Pipedrive, vilket gör det möjligt för säljteamet att samla sitt arbete på ett ställe.

#5. Hybridarbete

Nu till kvällens stjärna – hybridarbetet. Miro är ett av de mest tillgängliga och intuitiva verktygen för distansarbete. Det möjliggör sömlöst samarbete oavsett om du föredrar att ta på dig byxorna och gå till kontoret eller njuta av en snacks stund i sängen. Låt oss titta på Miros funktioner för distansarbete:

  • Möten i Miro erbjuder mer än bara text, ljud och video. Teamet kan arbeta på samma whiteboard samtidigt för att skapa, förnya och samarbeta.
  • Dessutom fungerar Miro med alla enheter, från surfplattor till smartphones!
  • Anpassa Miro efter dina behov med över 100 appar och integrationer.
  • Använd dubbelriktad synkronisering, automatisering och integrerade Miro-kort för att utnyttja befintliga verktyg optimalt och synkronisera allt.

Nu när vi har sett några av de användningsområden Miro kan ha för din organisation, låt oss undersöka några av verktygets egenskaper som gör att det sticker ut.

Miros unika egenskaper

Här är några funktioner som gör Miro unikt och varför det borde vara rätt val för företagets arbete!

#1. Diagramhantering

Inget underlättar arbetet så mycket som att skapa ett visuellt tilltalande diagram. Faktum är att nästan 70 % av Miro-användarna använder verktyget för att skapa diagram och visualisera processer. Miro erbjuder en mängd unika verktyg som hjälper till att skapa de mest intuitiva och representativa arbetsflödesdiagrammen. Använd grundläggande flödesscheman, BPMN, UML-diagramverktyg, komplex nätverksarkitektur med mera för att visualisera information.

Miros omfattande bibliotek med flödesschemamallar, inklusive simbanediagram, dataflödesdiagram och möjlighetsanalysträd, finns tillgängligt varje gång du behöver visualisera en ny process eller återanvända befintliga diagram.

#2. Agilt arbetsflöde

Miro har en mängd funktioner som hjälper till att underlätta agilt arbete genom dess olika verktyg. Du kan göra sprintplanering, dagliga scrum-möten, sprintutvärderingar och retrospektiv interaktiva och engagera distansarbetare med Miros agila arbetsflöden.

Importera uppgifter från verktyg som Jira, Asana, Rally, Azure eller till och med kalkylblad till Miro och anpassa arbetsflöden i realtid. Visualisera uppgifter och beroenden för att omvandla idéer till handling med hjälp av anpassningsbara Kanban-tavlor.

#3. Miroverse

Om du är trött på de senaste Marvel-filmerna och letar efter nya fandoms kan Miroverse vara platsen för dig. Det är en gemensam plattform där du kan utforska vad andra har skapat med Miro och hämta inspiration.

Om du fortfarande saknar idéer trots de tusentals mallar Miro redan har skapat (vilket är osannolikt) kan du utforska anslagstavlor på Miroverse och söka efter dem efter ämne, företag eller skapare!

#4. Wireframing

Vi undrar om det finns något Miro inte kan göra. Skapa lo-fi-mallar för webbsidor och produktskärmar i ett nafs med Miros wireframe-mallar och UI-bibliotek. Miro integreras med plattformar som IconFinder och Unsplash för att ge direkt tillgång till grafik. Använd ramar för att visa flera webb- eller produktskärmar och koppla dem med funktioner som pilar och länkar för att visualisera flödet.

Vad gör Miro till det bästa verktyget?

Det bästa med Miro, även efter allt vi berättat, är att du kan använda Miro istället för att använda tio olika verktyg för olika ändamål.

Miro tillhandahåller funktioner som liknar verktyg som Asana, t.ex. uppgifts- och projektledning. Miro kan även visualisera uppgifter och arbetsflöden, vilket gör det mer lämpat för samarbete på distans. Dess mallar underlättar kreativitet, flexibilitet och användarvänlighet. Dessutom erbjuder Miro fler visuella format än verktyg som Trello, utöver Kanban-tavlor.

Det har fler integrationer och tusentals färdiga mallar jämfört med andra konkurrenter. Det erbjuder en helhetsintegration av arbetet som många andra verktyg ännu inte kan erbjuda. Dessutom gör användargränssnittet och användarvänligheten upplevelsen smidig och intuitiv.

Hur kan du skaffa Miro?

Besök Miros webbplats och registrera dig med din e-post för en kostnadsfri provperiod. Kolla in allt vi har berättat om Miro hittills. När du väl vill uppgradera till en betalplan hjälper Miros säljteam dig att hitta den bästa lösningen för dina behov. De erbjuder tre olika typer av planer:

  • Starter – Från 8 $ per medlem/månad vid årlig fakturering eller 10 $ vid månadsvis fakturering.
  • Business – Från 16 $ per medlem/månad vid årlig fakturering eller 20 $ vid månadsvis fakturering.
  • Enterprise – Anpassningsbar plan utifrån de funktioner du behöver.

De har ett supportteam tillgängligt dygnet runt som hjälper dig vid behov och ger utbildning om hur du använder appen. De har även omfattande dokumentation som gör hela processen så smidig som möjligt.

Avslutningsvis!

Vi kan nu konstatera att vi har berättat så mycket om Miro som du behöver veta innan du testar det. Vi uppskattar verkligen plattformen och är övertygade om att det är den lösning som ditt företag behöver! Besök Miros hemsida och upplev magin själv!

Du kan också läsa vår recension av Wrikes arbetsledningsplattform här.