10 CSS-fuskblad för utvecklare och designers

Webbdesign är en mycket krävande färdighet i dagens teknikdrivna värld. Och ett av de grundläggande koncepten för webbdesign och utveckling är Cascading Style Sheets (CSS).

Oavsett om du designar en webbsida eller förbättrar utseendet och känslan av ett blogginlägg på din webbplats, kan CSS hjälpa dig stort. CSS används för att finjustera och anpassa en webbsidas utseende för att ge läsarna en bättre surfupplevelse.

Som sagt, det har skett en kontinuerlig utveckling av CSS-specifikationer för att möta kraven från modern design. Därför är det smärtsamt för webbutvecklare och designers att komma ihåg allt och hänga med i förändringarna.

Det är därför vi har sammanställt några av de bästa CSS-fuskbladen som du kan hänvisa till och ta en snabb titt för att fräscha upp dina minnen samtidigt som du hänger med i de senaste ändringarna.

Här har du.

Htmlcheatsheet.com: En annan utmärkt resurs för CSS är denna webbplats. Den täcker alla grunderna som syntax, interna och externa stilar, inline-stil, boxmodell, etc.

Den täcker också väljare, egenskaper, färgväljare, bakgrund, förhandsgranskning, gradient, box-skugga, knappgenerator, text-skugga, teckensnittsgenerator, omvandlingar, kant/kontur, kantradius, mediefrågor, återställ CSS och mer. Du kan också se YouTube-videor på den här webbplatsen för att förstå hur du använder dem i ditt projekt.

Stanford: Stanford Universitys CSS-fusk är lätt att följa och förstå och finns att ladda ner gratis. Det inkluderar överlappande stilmallar med teckensnittsegenskaper, bakgrunds- och färgegenskaper, textegenskaper och klassificeringsegenskaper.

Detta tvåsidiga fuskblad täcker också boxegenskaper utförligt för att hjälpa dig att designa som ett proffs.

Webbplatsinstallation: Det här är ett av de bästa CSS-fuskbladen du kan hitta på internet. Den är på 29 sidor och strukturerad i flera stycken, typsnitt, ramar, bakgrunder, kolumner, texter, rutnätspositionering, färger och mer. Dess skapare har också listat alla CSS-taggar/divs.

Du kan läsa den online eller ladda ner en utskrift gratis. Detta är användbart för alla designers, särskilt nybörjare.

Codecademy: Codecademy har ett underbart CSS-fuskblad som fungerar som en snabbguide när du vill förtydliga ett koncept. Du hittar olika CSS-ämnen, inklusive syntax och väljare med visuella regler, visning och positionering, boxmodell, typografi och färger.

Du kan referera till den för att ställa in teckenstorlek, bakgrundsfärg, opacitet, teckensnittsvikt, textjustering, resursadresser, nyckelord för färgnamn och mer. Du kan till och med ladda ner och lagra den på din enhet för att ta en snabb titt när du behöver den eller bokmärka den i din webbläsare.

Hostinger: Oavsett om du är en professionell designer eller nybörjare, kan detta kompletta cheat sheet hjälpa dig att komma ihåg de koncept som du just missat. Den innehåller några grunder om CSS och täcker avancerade ämnen som du kan ladda ner som pdf.

Det här fuskbladet har några vanliga CSS-egenskaper och värden som kantlinje, boxmodell, övergångar, teckensnitt och färg. Den är kurerad med en solid bakgrund och strukturerad ordentligt som du kan förhandsgranska innan du laddar ner.

Lesliefranke.com: Om du är ett fan av ensidiga cheat sheets, här är något för dig. Ämnen är designade med ett minimalistiskt utseende med en vit bakgrund, svart text och några bruna höjdpunkter. Den täcker också syntax, boxmodell, allmänna begrepp, kantlinje, position, bakgrund, typsnitt, lista och text.

Dessutom har skaparen också lagt till några stenografier, pseudoväljare, kommentarer, mediatyper och enheter för din bekvämlighet.

Devhints: Den här sidan är utmärkt för professionella designers att hitta CSS-fuskblad om olika ämnen. Allt är designat för att göra det lätt för läsarna att smälta med hjälp av subtila färger. Det inkluderar väljare, kombinationer, pseudoklasser, pseudoklassvariationer, teckensnittsegenskaper med exempel och fall.

Därefter hittar du information om bakgrunder, animationer med exempel, händelser och mer.

dgiiit.github.io: Eftersom nybörjare är överväldigade med massor av information att bearbeta, kan detta fuskblad vara till stor hjälp. Du kan hitta grundläggande CSS-taggar och koncept i detta superlättlästa, ensidiga CSS-fuskblad. Den är designad med ljusblå färger och vit bakgrund och innehåller saker du snabbt behöver komma ihåg.

Du hittar CSS-taggar för väljare, text, ramar, boxmodell, positionering, ramar och listor och andra ämnen här.

OverAPI.com: Den här webbplatsen är en bra resurs för fuskblad, inklusive CSS-fuskblad. Du kan använda sökknappen för att hitta det specifika föremålet du letar efter eller bara sidan för att ta en snabb rundtur när du designar en sida. Den använder svala färger som lugnar ögonen, som grönt, blått, grått, etc., med vit text som inte skadar dina ögon.

CSS-ämnena du kan hitta här är boxmodell, väljare, stil, element, CSS3-box, animering, sida, resurser och andra diverse ämnen.

Lighthouselabs: Om du är ett fan av ett omfattande fuskblad som du kan använda som referens när du har fastnat i ett koncept eller uppdatera dina lärdomar, är detta CSS-fuskblad för dig. Det börjar med alla grundläggande CSS-terminologier som värde, egenskaper och väljare i detalj. Den förmedlar också informationen med liten, lättförståelig information med ett exempel för varje term.

Dessutom hittar du även andra termer som boxmodell, text- och teckensnittskod, bakgrundskod, kantkod och flexboxen.

Slutsats

Jag hoppas att dessa CSS-fuskblad hjälper dig när du behöver titta på CSS-termer och kod, oavsett om du vill komma ihåg dina lärdomar eller har glömt något när du designade. Alla är skapade för att lindra din smärta när du designar webben. Bokmärk dem därför i din webbläsare eller spara dem på din enhet för att referera till dem när du vill.