7 bästa länkrotatorverktyg för att dirigera trafik effektivt

Verktyg för att rotera webbadresser hjälper till att testa målsidor och dela trafik baserat på regler. Här är de bästa länkrotatorverktygen för att förbättra dina konverteringsoptimeringar.

Alla onlineföretag behöver trafik för att blomstra. Det är viktigt att övervaka effektiviteten av dina marknadsföringskampanjer, oavsett om du använder gratis eller betald trafikgenereringsstrategier, för att få högre avkastning på investeringen och snabbare tillväxt.

Du kan ha behövt en enda länk som pekar till flera webbadresser eller webbadresser någon gång. Hur skulle du dirigera trafik från en viss URL till olika platser? Eller distribuera trafik med en länk?

Att använda en URL-rotator eller länkrotator är ett smart sätt att fördela högkvalitativ trafik mellan alla deltagare i en gruppkampanj eller reklamkampanj.

I den här artikeln kommer vi att diskutera länkrotatorer och deras fördelar, hur de påverkar SEO för din webbplats och några av de bästa länkrotatorverktygen för att dirigera din trafik effektivt.

Länkrotatorer är unika länkar som låter dig dirigera besökare till olika målsidor.

En besökare som klickar på din länk kommer att vidarebefordras till en av de många webbadresserna som du har lagt till i rotatorn.

Det finns olika leveransregler du kan ställa in, som sekventiell, slumpmässig, viktad eller spill-over.

För att avgöra vilken av dina målsidor som presterar bättre måste du använda en rotator när du utför A/B-testexperiment. Det är särskilt användbart när du spårar omvandlingar (som försäljning, opt-ins, etc.).

Efter testet kan du göra justeringar, som att dirigera din trafik till den målsida som fick bäst resultat eller förbättra de målsidor som fick sämst resultat och sedan testa om.

En rotator kan också distribuera trafik från en länk till olika partners, visa meddelanden till besökare när de upprepade gånger klickar på samma länk osv.

Länkrotatorn gör trafikdistribution på olika faktorer enligt den angivna procentandelen. Du måste lägga till regler i sökvägen och ange procentandelen av trafikfördelningen mellan dem.

Den främsta anledningen till att använda en länkrotator är att testa flera erbjudanden eller målsidor med samma marknadsföringskampanjer, vilket hjälper till att bestämma den mest lönsamma målsidan.

Du måste inkludera länkarna till erbjudandena i kampanjens väg och fördela andelen lika mellan dem för att uppnå detta. Det gör det möjligt för dig att jämföra olika erbjudanden med avseende på samma omständigheter och trafik för att identifiera de mest effektiva.

Du kan inkludera mängden trafik du vill skicka till en enda kampanjsida eller lägga till flera destinationer baserat på faktorer som enhet och land. Det hjälper till att analysera kampanjerna effektivt.

Länkrotatorer kan hjälpa till att förbättra teknisk SEO genom att åtgärda problem som trasiga länkar och förbättra CTR och omvandlingar.

Trasiga länkar kan påverka SEO-prestanda för ett företag på flera sätt. De viktigaste är användarupplevelse, auktoritet, intäkter och Google-rankningar.

Förutom att vara dåliga ur den bästa sökmotorns perspektiv ökar långa och oorganiserade webbadresser sannolikheten för trasiga länkar, vilket ger en dålig användarupplevelse.

När du till exempel kopierar eller klistrar in en lång länk kan en användare utelämna ett eller två tecken och din trafikmöjlighet går förlorad.

Däremot gör länkförkortning din webbadress mer lättillgänglig, vilket uppmuntrar användare att klicka på länken.

Länkrotatorer använder 301-omdirigeringar som inte skapar några SEO-problem.

Den största fördelen med att använda en länkrotator är att den låter dig driva trafik till olika URL:er/hemsidor utan att skapa en ny länk. Genom att göra detta sparar du din annonsbudget och får mer arbete gjort med mindre ansträngning.

Och uppenbarligen är den ytterligare fördelen med en länkrotator att din tid sparas, och för att sätta saker i perspektiv, här är de olika fördelarna med länkrotatorer du behöver veta:

  • Du kan använda länkrotation tillsammans med dina affiliate-länkar för att distribuera trafik mellan olika affiliate-marknadsföringsprogram med en enda ankartext och URL. Det fungerar bäst när du använder dem med en generisk länk som kan gälla för flera produkter.
  • Du kan implementera delad testning snabbt och enklare. Delad testning, även kallad ”A/B-testning” i flera fall, hjälper dig att testa flera erbjudanden. Det är också avgörande för att analysera publikens beteende, där varje målsida riktar sig mot en specifik målgrupp.
  • Varumärken och utgivare kan utforska nya, rättvisa affärspartnerskap, särskilt om de är medlemmar i ett affiliateprogram. Ett bra sätt att göra det är att använda länkrotationer.
  • Precis som URL-förkortare kan du optimera dina länkar för konverteringar med hjälp av en länkrotator. Du kan hitta var trafiken kommer ifrån, dess frekvens och andra liknande mätvärden.
  • Verktyg för länkrotation är också användbara för att främja bättre annonsrotationer. Eftersom framträdande annonsplaceringar är begränsade till några få platser på din webbplats kan du optimera densamma med länkrotatorer för mer uppmärksamhet.

Nu när du vet vad länkrotatorer är och vilka fördelar de erbjuder. Låt oss diskutera några bästa länkrotatorverktyg som finns på marknaden idag.

Länksplit

Linksplit är bland de bästa länkrotatorverktygen på marknaden. Du kan börja använda Linksplits gratis länkroterande verktyg för att dela upp trafik i 10 olika destinationer och även anpassa trafikprocenten för varje URL-destination, vilket minskar andelen destinationer som ger dåligt resultat.

Det hjälper till att lägga till dina ominriktningspixlar från annonser som Facebook, Google, Bing och Twitter. Användare kan också redigera sina länkdestinationer utan att skapa en ny länk.

Verktyget har också en URL-förkortare, vilket gör det till ett idealiskt alternativ för varumärken och utgivare.

Funktioner i Linksplit:

  • Redigerbara, spårbara och korta webbadresser
  • Hjälper till att distribuera trafik till upp till 50 destinationer
  • Hjälper till att anpassa trafikprocenten för varje länk
  • Stöd för ominriktning av pixlar
  • Enkel delbarhet

Linksplit erbjuder några mycket konkurrenskraftiga paket. Du kan välja det paket som bäst passar ditt företags krav och använda det för att öka trafiken till din webbplats.

GeniusLink

GeniusLink är ett annat länkrotationsverktyg som gör det relativt enkelt att spåra, hantera och lokalisera smarta länkar. Kallas för ”världens mest intelligenta URL-förkortare”, så att du kan tjäna mer pengar med minimalt arbete.

GeniusLink är speciellt designad för affiliates, innehållsskapare och e-handelsföretag och hjälper till att öka deras trafik och öka intäkterna.

Mjukvaruverktyget har också lokalisering och ”valsidor”, vilket gör att ditt varumärke kan designa, hantera och lansera olika produktsidor. Du kan lägga till anpassat varumärke på sidan (logotyper, bilder, layouter och teman).

Med hjälp av detta verktyg kan varumärken och affiliates spåra hela kundresan fram till det att de köper din produkt eller påbörjar kassan.

GeniusLink erbjuder också en annan fantastisk funktion, dvs automatisk anslutning, där du behöver ange detaljerna om din affiliate bara en gång, och det kommer automatiskt att tjäna pengar på dina länkar till eBay, iTunes, Amazon, Target, etc.

Funktioner hos GeniusLink:

  • Automatisk anslutning
  • Länk A/B-testning
  • Automatisk produktlokalisering
  • URL-anpassning
  • Omfattande insikter och spårning av försäljning/provision
  • Delbara korta länkar
  • Valsidor

Företaget är känt för sin utmärkta kundsupport, med en flexibel prisstruktur som inte lägger någon börda på resurserna för ett litet/medelstort företag.

GeniusLink erbjuder prissättning per klick från bara 5 USD per månad med 2000 klick. Men för användning över 2000 klick måste du betala 2 USD för varje 1 000 klick.

Linkly

Linkly är en enda lösning för dina URL-rotationsbehov. Du kan ställa in trafikdelningsprocenten och diversifiera din trafik till obegränsade destinationer med Linkly. Det hjälper dig också att avgöra vilken produkt eller affiliate som presterar bättre.

Linkly erbjuder också realtidsuppdateringar på sin instrumentpanel och hjälper dig att övervaka prestandan med sparkline-trafikdiagrammen.

Linkly hjälper också till att skapa enkla varumärkesspårningslänkar. Det fungerar med alla större plattformar som Shopify, WordPress, Leadpages, Instapage, etc.

Här är några av Linklys bästa funktioner:

  • Skräddarsydda kortspårningslänkar med varumärke
  • Omdirigerar kunder baserat på deras land
  • Distribuera trafik till ett obegränsat antal destinationer
  • Tillägg för webbläsare, Google Sheets och Zapier.

Linkly erbjuder för närvarande en gratis prenumeration för upp till 1000 klick per månad. Företaget erbjuder också en prenumeration på $29 för 25 000 klick per månad för professionella användare.

RotatorLinks

RotatorLinks är ett av de mest prisvärda länkrotatorverktygen som finns på marknaden. Det är idealiskt för små företag eftersom det hjälper dem att öka sin försäljning med minimala investeringar.

RotatorLinks låter dig ta kontroll över din trafik och dela upp den som ett proffs. Du kan förkorta vilken länk som helst eller lägga till, redigera eller ta bort befintliga länkar. Länkhanteringsmjukvaran erbjuder en enkel instrumentpanel som är lätt att navigera.

Du kan se den aktuella trafikrelaterade statistiken för varje URL-destination eller omdirigera den till en annan.

RotatorsLinks har följande funktioner:

  • Ekonomiska abonnemangsplaner
  • Möjlighet att dela trafik mellan olika webbadresser
  • Trafikstatistik live
  • Anpassa och förkorta länkar

RotatorLinks erbjuder en gratis provperiod på 15 dagar för sina första 1000 användare. Det erbjuder tre planer – $0,00, $5,00 och $19,00. Planen på $0,00 är giltig i sju dagar och ger 5 000 klick och 15 länkar att generera. Planen på $5,00 är giltig i 30 dagar och ger 10 000 klick och 100 länkar att generera.

Pixelfy

Pixelfy är ett länkrotator och A/B-testverktyg. Det hjälper dig att få full kontroll över dina länkar. Verktyget låter dig testa flera länkar samtidigt och fördela trafiken mellan dem. Du kan fördela trafiken över 50 olika destinationer.

Pixelfy låter dig välja läget för hur du vill rotera dina länkar – sekventiell, viktad procentandel, slumpmässig eller sekventiell av användaren.

Du kan också anpassa dina spårningslänkar till din domän för varumärkesbyggande. Dessutom, med hjälp av realtidsuppdateringar, kan du spåra dina datamått och ligga steget före.

Funktioner hos Pixelfy:

  • Intuitiv instrumentpanel
  • Dagliga, veckovisa och månatliga framstegsrapporter.
  • Anpassade korta länkar
  • Fördela trafik över 50 olika destinationer

Pixelfy erbjuder tre planer: professionell, företag eller företag. Alla tre planerna erbjuder obegränsad länkgenerering, domäner och analyser. Den professionella planen, som kostar $19,99 per månad, erbjuder 20 000 klick, medan affärsplanen, som kostar $49,99 per månad, erbjuder 150,000 klick.

AdsBridge Smartlink är ett länkrotatorverktyg i realtid som hjälper till att maximera trafikinkomsten. Den har en automatisk optimeringsfunktion som gör att den kan omfördela trafiken baserat på intäkter per klick och per besök. Trafiken kan fördelas till upp till 50 destinationer.

AdsBridge låter dig även splittesta målsidorna. Det avgör vilken målsida som är mest lönsam.

Dessutom hjälper AdsBridge också till att spåra antalet klick och övervaka resultatet av spårningslänkarna.

Verktyget erbjuder användarna följande funktioner:

  • Automatisk optimering
  • Trafikfördelning till upp till 50 destinationer
  • Dela testmålsidor
  • Övervaka prestandan för spårningslänkar

AdsBridge erbjuder en gratis provversion på 14 dagar med 50 000 klick per månad. Det finns en rad månatliga planer från $29 per månad till $799 per månad. De årliga planerna varierar dock från $299 till $8339.

Mohamedison

Ett av de pålitliga länkrotationsverktygen är Mohamedison länkrotator. Det hjälper till att distribuera trafiken till olika destinationer med en enda unik länk.

Verktyget låter dig också ange trafikprocenten på varje länk. Närhelst en användare klickar på en länk genererar länkrotatorservern ett slumpmässigt nummer och väljer en destination proportionellt.

Verktyget innehåller också GEO-omdirigering, som omdirigerar kunden till sitt eget lands butikswebbplats. Det hjälper till att maximera intäkterna och öka den personliga upplevelsen.

Funktioner hos Mohamedison länkrotatorverktyg:

  • Distribuera trafik till flera destinationer
  • Ange trafikprocent
  • Geo IP-omdirigering

Mohamedison erbjuder tre planer – grundläggande, standard och premium. Grundplanen är 7,99 USD per månad, vilket ger upp till 10 000 klick, medan standardplanen är 19,99 USD per månad, vilket ger upp till 1 000 000 klick. Du kan också uppgradera till premiumplanen för $49,99 per månad och få ett obegränsat antal klick.

Slutsats

Idag kräver nästan alla framgångsrika marknadsföringskampanjer rigorösa A/B-tester. Genom A/B-tester och konverteringsoptimering kan varumärken analysera vilka erbjudanden, målgrupper eller strategier som fungerar bra.

En länkrotator kan vara till hjälp och kan spela en nyckelroll i deras affiliate/digitala reklamkampanj.

I den här artikeln har vi täckt topplänkrotationsverktygen för varumärken och kreatörer. Var och en av dem kommer med en egen fördel. Eftersom du är rik på funktioner kan du använda dem för att komma igång och generera webbtrafik av hög kvalitet till din webbplats och förbättra målsidesomvandlingarna genom att göra A/B-tester.

Du kan också utforska några bästa verktyg för hantering av varumärkeslänkar för att spåra, dölja, rotera och omdirigera länkar.