9 bästa YouTube VPN för att avblockera geografiska begränsningar

Här är vår sammanfattning av de bästa YouTube VPN:erna för att låsa upp denna värld av streaming underhållning.

YouTube har blockerats många gånger, på många fler ställen än vad en genomsnittlig person känner till.

Listan är så lång att det är bäst att kolla in hela YouTubes censurhistorik på Wikipedia och inte nämna det här själv.

Hur som helst, här är ett faktum för att visa betydelsen av YouTube för millennials:

Och här är ytterligare en för att betona YouTube:

Källa: Invideo

Sammanfattningsvis är det inget mindre än ett brott att ta bort YouTube från människor.

Men inte bara hel, ibland kan du bli delvis censurerad baserat på din geografiska plats, så här:

Oroa dig inte. Vi har skyddat dig med YouTube VPN om sådana olyckor skulle drabba dig.

Men först bör du veta:

Vad är ett VPN?

VPN är en förkortning för Virtual Private Network.

Det skyddar din IP-adress och låter dig vara säker på offentligt WiFi.

Och för de länder som saknar underhållning är det en inkörsport för att låsa upp begränsade webbplatser som YouTube och komma åt streamingplattformar som Netflix.

Se detta för en mer detaljerad förklaring:

Medan strömningssajter som Netflix, BBC iPlayer, etc., går alla kanoner för att skydda sitt platsspecifika innehåll, är YouTube coolt om det. Så det är lättare att avblockera YouTube om du använder rätt VPN.

Så notera dessa VPN för att hålla dig uppdaterad med YouTube, oavsett var du bor eller besöker.

Särskilt kommer nästan alla VPN: er med vissa standardfunktioner som:

  • AES 256-bitars kryptering
  • No-logs policy
  • Streamingoptimerade servrar

Så jag kommer inte att upprepa dessa saker med varje VPN. Istället kommer jag att flagga dig direkt om någon produkt saknar dessa branschstandardattribut.

Observera att denna lista inte är i någon speciell ordning.

Låt oss elda upp.

Proton VPN

Proton VPN är baserat från Schweiz och har över 1500 servrar i över 60 länder över hela världen.

Denna VPN-leverantörs appar är öppen källkod och tillgängliga för offentlig granskning och granskning.

Dess världsomspännande nätverk av servrar säkerställer global tillgänglighet av innehåll. Proton VPN har prenumerationsplaner baserade på serverns plats, nätverkshastighet och antalet VPN-anslutningar.

Dess betalda planer börjar från 4 USD per månad och är förinstallerade med Netshield (Adblock och malware-skydd). Men du måste betala 5,99 USD i månaden om du vill ha streaminghastigheter upp till 1 Gbps. Och du kan också prova den här tjänsten med dess gratis-för alltid prenumeration.

Proton VPN är tillgängligt för Windows, macOS, Linux, Chromebook, Android, Android TV och iOS/iPad.

Har jag glömt att berätta att Proton VPN också accepterar betalning i Bitcoin?

Hotspot Shield

I likhet med den föregående kommer Hotspot Shield med ett stort utbud av 1800+ servrar i över 80 länder över hela världen.

Hotspot Shield stoltserar med sig själv som världens snabbaste VPN, men jag skulle inte ta det påståendet på alltför stort allvar; eftersom VPN-hastigheter beror på många faktorer som serverbelastning, serveravstånd, användarplats, innehållstyp.

En server som fungerar bra för en viss innehållswebbplats (säg Netflix) för en specifik användare kan prestera sämre för en annan användare som befinner sig någon annanstans och streamar en annan webbplats (säg YouTube).

Med det sagt, denna VPN kan vara den snabbaste för dig. Men även om det gör det beror det på din erfarenhet och inte på någon byrås testresultat.

Hur som helst, du kan prova dem med deras (begränsade) gratisnivå.

Dessutom har Hotspot Shield en närvaro på flera plattformar: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Smart TV, routrar, Chrome, etc.

Utöver gratisplanen börjar deras betalda från 7,99 USD i månaden om de betalas årligen. Dessutom kan du prova Hotspot Shield med en riskfri 45-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Göm mig

I vår jakt på en anständig YouTube VPN kommer den här med ett perfekt namn – Göm mig. Dessa killar har 2000 servrar på 75 platser över hela världen.

Hide Me har också tillgång till flera plattformar: Windows, Linux, Mac, Android, iOS. Du kan också använda den här tjänsten som ett webbläsartillägg för Chrome, Firefox och Edge.

Dessutom har Hide Me VPN-appar för din router och Amazon Fire Tv. Du kan också välja att köpa en förkonfigurerad router som kan användas med bara en enda VPN-anslutning. Dessutom kan Hide Me (och nästan alla VPN) konfigureras på nästan vilken router du vill.

Hide Me har en gratis plan med 10 Gb data per månad med en enda anslutning från fem serverplatser. Och även denna gratisnivå kommer med en adblocker.

Dess mest ekonomiska betalplan kommer med en 2-årig faktureringscykel som kommer att kosta dig 2,96 USD per månad. Och ja, det finns en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti på varje.

Körsbäret på kakan är dock för kryptovalutafolket, eftersom Hide Me låter dig betala inte bara i Bitcoin utan även i Dogecoin, Ethereum, Litecoin, Monero, Horizen och ZCash.

Avast SecureLine VPN

Den här antivirusgiganten har nu hoppat in i en redan konkurrenskraftig VPN-industri. Avast Secureline VPN försöker göra ett uttalande med sina 700 servrar i 34 länder.

Serverantalet kan vara på undersidan, men det borde inte störa någon informerad VPN-användare. I praktiken behöver du bara en enda välskött VPN-server på den plats du väljer.

Avast Secureline fungerar på Windows, Mac, Android och iOS.

Det har inte en gratis plan eller ens en månadsplan. Men du kan prova denna VPN på YouTube i sju dagar utan att behöva ditt kreditkort.

Deras ettåriga plan kommer att sätta dig tillbaka med 4,60 USD per månad. Alla planer täcker en 30-dagars återbetalningsgaranti.

Express VPN

Express VPN pratas mycket om. Denna VPN-tjänst har ett bredare utrymme – 160 servrar i 94 länder.

Detta är en fullfjädrad VPN-tjänst med undantag för en inbyggd annonsblockerare och ett verktyg mot skadlig programvara. Ändå har Express VPN några fiffiga funktioner som DNS-läckageskydd, delad tunnel, nätverksdödsbrytare, etc.

Punkten där saker börjar gå fel är deras prismodell. Detta är en av de dyraste VPN-tjänsterna, med en introduktionsplan som kräver 8,32 USD per månad om den betalas årligen.

Däremot kan du gå ombord med ett 30-dagars pengarna-tillbaka-system för att kontrollera hur de klarar sig mot sin faktura.

Slutligen har ExpressVPN applikationer för nästan alla plattformar: Windows, Linux, Mac, iOS, Android. Dessutom kan du använda detta på WiFi-routrar och som ett webbläsartillägg för Chrome, Firefox och Edge.

TunnelBear VPN

TunnelBear VPN är älskad av många för sitt användarvänliga gränssnitt. Det är en av de mest enkla och integritetsfokuserade VPN-leverantörerna.

TunnelBear går igenom tredjepartssäkerhetsrevisioner varje år och publicerar resultat öppna för alla.

De har en TunnelBear-blockerare som du kan använda med deras VPN för att blockera annonser och skadliga spårare. Denna VPN-tjänst kommer också med en kill-switch, DNS-läckageskydd, delad tunnling och mer.

TunnelBear kan väljas av både experter och nybörjare. Det är en fantastisk tjänst och har en gratis plan för dig att testa vattnet.

Betalda planer börjar från 4,99 USD per månad för årliga betalningar. Denna prislapp sänks till 3,33 USD per månad om du betalar för tre år i förväg. Förutom konventionella metoder accepterar TunnelBear även betalning i Bitcoin.

NordVPN

NordVPN är bland de främsta för alla som letar efter ett utmärkt YouTube VPN. Den har 5255 servrar i 60 länder. Kort sagt, det är svårt att hitta en önskvärd VPN-funktion som saknas på NordVPN.

De är packade med en lång lista med funktioner som split tunneling, kill switch, obfuskerade servrar, DNS-läckageskydd, annonsblockerare, etc.

NordVPN har utvecklat sin egen version av WireGuard VPN-protokoll–NordLynx. Detta är det snabbaste och säkraste VPN-protokollet för närvarande.

De har utmärkt stöd för flera enheter och operativsystem. Den har inbyggda applikationer för Windows, Mac, Linux, iOS, Android, etc. Du kan också använda detta med din router och på din Android TV.

Denna tjänst kommer mest ekonomiskt med en tvåårig plan värd 3,71 USD per månad. Och de har också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Det finns dock ingen gratis nivå.

Slutligen kan du också betala dem i Bitcoin, Ether och Ripple.

VyprVPN

VyprVPN har ett utmärkt rykte för att skydda användarnas integritet. De har över 700 VPN-servrar på över 70 platser över hela världen.

De har perfekta funktioner om du ofta vågar dig in och ut från offentliga WiFi-nätverk. Och de gör inte människor besvikna som ber om en kill switch, DNS-skydd och delad tunnling.

Det enda du kan missa på VyprVPN är en annonsblockerare. Du kan dock alltid installera applikationer från tredje part för detsamma.

VyprVPN har inbyggda applikationer för Windows, Mac, Android och iOS. Dessutom kan du konfigurera detta på en WiFi-router och installera det som ett webbläsartillägg för chrome också.

VyprVPN är en nära kusin till Express VPN när det gäller prissättning. Du kommer att betala cirka 8,33 USD i månaden om du betalar årligen. Men ja, en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti är till för att skydda dig ifall du får andra tankar.

SurfShark

Bara så att du vet kunde jag ha startat den här listan med SurfShark. Det är ett lika robust val som alla andra VPN i den här artikeln.

Speciellt ger SurfShark dig obegränsade anslutningar – en lyx du inte kan ha med någon annan VPN som nämns i den här listan. Dessutom kan du räkna med funktioner som kill switch, DNS-skydd, obfuskerade servrar.

Surfshark förhindrar också irriterande annonser med sitt CleanWeb AdBlock. Och du kommer också att ha Whitelister (alias split tunneling eller Bypass VPN) för att låta vissa appar gå utan VPN-kryptering vid normala hastigheter.

Du kan spara maximalt med SurfShark genom att betala i förskott för en 2-årsperiod som kommer att uppgå till bara 2,21 USD per månad. SurfShark låter dig också betala i krypto via CoinGate och CoinPayments. Och slutligen, det finns en riskfri 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Här är en sammanfattad lista över funktioner när detta skrivs:

Inbyggd Adblocker
Kill Switch
DNS-läcka
Skydd
Dela
Tunneldrivning
Samtidig
Anslutningar
Proton VPN
Ja
Ja
Ja
Ja
10
Hotspot Shield
Nej
Ja
Ja
I betalda planer
5
Göm mig
Ja
Ja
Ja
Ja
10
Avast VPN
Nej
Ja
Nej
För Android och iOS
10
Express VPN
Nej
Ja
Ja
Ja
5
TunnelBear
Nej
Ja
Ja
Ja
5
Nord VPN
Ja
Ja
Ja
Ja
6
VyprVPN
Nej
Ja
Ja
Ja
5
SurfShark
Ja
Ja
Ja
Ja
Obegränsat

Slutsats 👩‍💻

Du har inte fel om du känner dig förvirrad just nu. Det finns många bra val, och det är verkligen svårt att välja rätt.

Jag skulle föreslå att du betalar företagen med en gratis nivå (Proton VPN, Hotspot Shield, Hide Me & TunnelBear). Detta skulle indirekt hjälpa de underprivilegierade att fortsätta njuta av integritet och frihet online utan att betala för det.

Och om du har något annat i tankarna, skulle jag säga till dig att gå till SurfShark och NordVPN.

Men hey, du kan prova vem som helst med en riskfri, cash-back-garanti, eller hur!

Du kanske också är intresserad av den bästa VPN för Android-enheter.