14 bästa spelutveckling 14 onlinekurser att fortsätta 2022

Även om det inte finns någon brist på karriärmöjligheter, är spelutveckling ett ständigt karriärval som bara kommer att explodera framöver. Läs vidare för att veta om de bästa onlinespelutvecklingskurserna.

Du har inte fel om utvecklingen av videospel har slagit in dig som en karriär.

Enligt Statistaär den globala videospelsmarknaden inställd på att nå 268,81 miljarder USD 2025. Det finns otaliga statistik om videospelsindustrin, allt konvergerar till ett enda sentiment – ​​spel är lukrativt och utan tvekan lönsamt.

Och den goda nyheten är att det finns massor av gratis spelutvecklingskurser för dig att få en uppfattning om dem och få tillgång till dina intressen.

Innan vi listar några av de bästa spelkurserna online, låt oss kolla in exakt vad spelutveckling är.

Vad är spelutveckling?

Kort sagt, spelutveckling innefattar steg som planering, design, utveckling och testning av olika komponenter i alla spel.

Och begreppsmässigt kan du kalla vilket gäng interaktiva audiovisuella element som helst för ett spel.

Så, kan du utveckla spel på egen hand? ja! Men för det mesta slutar spel som utvecklats av en enda individ som en mycket förenklad strävan.

Och de mer komplexa, som Halo oändlig eller den Final Fantasy VIIbehöver en armé av utvecklare som består av programmerare, ljudkonstnärer, visuella designers, testpersoner, etc.

Överraskande nog sköts programmeringsdelen (delvis eller helt) av spelmotorer (Unity, Unreal, Construct, etc.). Om du undrar är spelmotorer en uppsättning verktyg som hjälper till att utveckla ett spel med lite eller ingen kod.

Så du behöver inte vara en datorkille för att ge dig in i spelutveckling. Det finns massor av olika sätt att göra karriär inom spelbranschen.

Låt oss gå vidare till några av de bästa valen för att lära oss spelutveckling.

Udemy

Unity och Unreal är två kända spelmotorer. Även om dessa verktyg tar de flesta komplikationer ur scenen – kan det vara frustrerande i början.

Udemy har kurser som kan hjälpa dig att lansera dig själv med dessa två robusta spelutvecklingslösningar.

C# Unity spelutvecklare 2D

Detta spelutvecklingskurs är idealiskt för att börja med C# från början om Unity-spelmotorn. Dessutom kommer du att vänja dig vid 2D-spelutveckling med Unity-infrastrukturen.

Du kan också välja en C# Unity spelutveckling 3D-modul som nästa steg.

Unreal Engine C++ utvecklare

Det här är en lite avancerad kurs att lära sig C++ och utvecklas i Unreal-spelmotorn. Den här kursen låter dig också samarbeta med episka spel för att lära dig i realtid.

Båda dessa kurser är på engelska och kommer med livstidsåtkomst. De har också undertexter på flera språk som spanska, italienska, tyska, portugisiska, etc. Du kommer också att få ett intyg om färdigställande.

Coursera

Coursera har täckt dig för grunderna bakom spelutveckling. Den har också en kurs som liknar Udemys Unity-kurs.

Källa: Coursera

Introduktion till speldesign

Detta är mer en teoretisk modul som täcker de olika strategierna som är viktiga för spelutveckling. Det är bäst att ta sig igenom det här kort speldesignkurs innan du går över till de avancerade utvecklingssegmenten. Detta tar bara cirka 6 timmar att slutföra och kommer med ett intyg om slutförande.

C#-programmering för Unity Game Development Specialisering

Detta är också en nybörjarkurs för att lär dig C#-programmering relaterat till Unity-motorn. Det är en 5 månader lång modul som erbjuds av University of Colorado. Du kommer att få ett praktiskt projekt, och när du är klar får du ett intyg om att du är klar.

Båda kurserna är gratis att anmäla sig till. Men man kan tjäna certifikaten först efter att ha betalat avgiften. Framför allt kan du ansöka om ekonomiskt stöd också.

Edx

Edx har många öppna onlinekurser som erbjuds av några av de bästa namnen inom utbildningsbranschen, inklusive Harvard, MIT, UCB, Boston University, etc.

Här är två grundläggande kurser för att komma igång med spelutveckling:

CS50s introduktion till spelutveckling

Denna 12-veckor utvecklingsprogram för videospel låter dig utforska designen av några av de populära titlarna som Angry Birds, Super Mario Bros, Pokemon, etc. Även om den här kursen är gratis för närvarande, har den några valfria betalda uppgraderingar.

Du kommer att lära dig att använda populära spelmotorer som Unity och LÖVE 2D. Dessutom täcks även programmeringsspråk som Lua och C#.

Datavetenskap för spelutveckling

Edx spelutvecklingskurs ger dig ett yrkescertifikat i datavetenskap för spelutveckling. Den har ett mer traditionellt tillvägagångssätt för att få dig ombord på spel.

Detta täcker teoretiska begrepp som hjälper dig att spela och kommer också att hjälpa dig att få en viss nivå av expertis inom C, Python, Java, HTML, CSS, etc. Denna sexmånaderskurs är buntad med den föregående och kostar tillsammans 313 USD.

Båda dessa kurser erbjuds av Harvard University.

Andra plattformar

Unity Learn

Enighet lär är en lärplattform för alla. Den har allt från nybörjare till experter. Detta kan hjälpa dig att känna till Unity-spelmotorn från början till att börja skapa som en avancerad utvecklare.

Och du är på rätt plats om du är ett fan av svärd och spadar. Unity har parat sig med Pluralsight för att förklara utvecklingen av svärd och spadar ut och in.

Du kan också boka betalda en-mot-en-sessioner med Unity-gemenskapens experter. Den har också ett premium Unity-certifieringsprogram där du väljer och får erfarenhet av specifika färdigheter.

Slutligen är detta främst för personer som är intresserade av att utveckla 3D-spel inom Unity-ekosystemet.

Skapa videospel med Phaser.js

Den här är en nybörjarvänlig kurs som erbjuds av Codecademy för att hjälpa dig att skapa webbaserade spel. Det börjar med lektioner i Javascript och drar fördel av Phasers HTML5-spelramverk.

Denna betalmodul är specialiserad på webbläsarbaserade 2D-spel.

Introduktion till spelprogrammering

Abertay Universitys programmeringskurs för videospel lär dig grunderna i spelprogrammering, med 2D-spel i fokus.

Viktiga ämnen inkluderar spelslinga, rendering, kollisionsdetektering, objektorienterad programmering, etc. Du kan börja gratis och uppgradera för några ytterligare funktioner, inklusive certifieringen.

Masterclass: Lär av Will Wright

Mästarklass ger dig en möjlighet att lära dig av visionären bakom The Sims, Will Wright.

Kursen belyser Wills sätt att designa vilket spel som helst. Det inkluderar att skapa spelmekanik, utforska spelarpsykologi, designa interaktioner, etc.

För att lära av Will måste du registrera dig på Masterclass, för närvarande värd 15 USD i månaden fakturering årligen.

Spelutveckling med HTML5 och JavaScript

Alisons kurs i spelutveckling kan utnyttjas gratis, förutom certifieringen, som är betald. Den här kursen lär ut kartskapande, ladda sprites, lägga till karaktärer, ställa in kollisioner, bland annat.

Du kan slutföra titta på kursmodulerna på mindre än tre timmar undervisade av Microsoft-experter.

Pixel Art-spel med Unity Game Maker

Bitdegrees kurs i Pixel Art Game är för dig om du gillar 2D-skjutspel. Den har mycket detaljerade avsnitt om 3D-element, att bygga en karaktär, miljön, fiender och praktiskt taget allt du kan tänka på om pixelkonstspel.

Detta använder Unity-speltillverkaren och ber om avancerade färdigheter för att gå med. Den har en gratis certifiering om du betalar i förskott för kursen. När detta skrivs kan du få den här kursen för 4,99 USD på BitDegree.

Skapa Tetris med Javascript

Educative har detta textbaserad kurs för människor att lära sig och koda i realtid. Du måste ha viss expertis inom programmering för att gå med i denna modul.

Detta låter dig lära dig grunderna i HTML-canvas, ställa in spellogik, bygga loopar, etc. I slutändan kommer du att kunna bygga ett fullt fungerande Tetris-liknande webbspel.

Det tar cirka 6 timmar att gå igenom denna kurs och har ett genomgångsbevis. Du kan starta en gratis 7-dagars provperiod eller köpa ett års tillgång till just den här kursen för 23 USD.

Visuell berättelse

Attraktiv grafik är hjärtat i alla videospel, och Ringling Colleges Visuell berättarkurs lär dig just det. Det handlar om att utnyttja kraften i Adobe Photoshop för att utveckla iögonfallande instanser för videospel och filmer.

Du kan vara säker på att du inte behöver några programmeringskunskaper för att trivas i den här modulen. Även om du kan lära dig gratis, är certifieringen för betalda prenumeranter (20 USD/månad).

Slutsats

Spelutveckling 🎮 är ett blomstrande karriäralternativ. Och med lite uthållighet är det ingen tvekan om att du inte kommer att se exponentiell tillväxt.

Alla dessa kurser är utmärkta för deras specifika användningsfall. Även om du är fri att hoppa in med vem som helst, är det bästa att kontrollera kraven innan du registrerar dig. Dessutom hoppas jag att du är klok nog att inte stoppa ditt lärande med bara ett program.

Jag önskar dig en rungande framgång!

Du kanske också är intresserad av Dedikerade spelservrar.