Bli nätverksadministratör med dessa onlinekurser

Att få jobbet av dina drömmar är inte så svårt längre.

Med ett tydligt tänk om din karriärväg driven med passion kan du gå höjder!

Tack vare de tekniska framstegen kan du lära dig massor av saker med en enkel internetsökning och ta till dig en mängd möjligheter.

Informationsteknik är ett av de områden som blomstrar som ett resultat av framsteg inom modern teknik. Och nätverksadministratörer spelar avgörande roller i en IT-driven arbetsstyrka.

Så om det här jobbet relaterar till dig, finns onlinekurser tillgängliga till ditt förfogande. I den här artikeln kommer jag att ge djupa insikter om vad det här jobbet handlar om, varför det är on-demand, anledningen till att stora företag behöver det och några av de bästa onlinekurserna för att bli nätverksadministratör.

Låt oss börja!

Nätverksadministratörer: Vad i hela friden är de?

En nätverksadministratör utgör ryggraden i en organisation. De är de personer som ansvarar för att nätverkssystemen och datorerna fungerar smidigt med säkerhet.

En nätverksadministratörs jobb kan variera beroende på företagets storlek. Men det grundläggande förblir alltid detsamma, vilket är att ställa in nätverket, övervaka dem och åtgärda eventuella problem relaterade till nätverk.

Vad gör en nätverksadministratör?

En nätverksadministratörs dagar är unika och utmanande. Det kräver att du är mångsidig och kan anpassa dig till förändringar. Förutom teknisk kunskap måste du göra flera saker samtidigt som du är fokuserad på ditt jobb.

I ett litet företag kan de övervaka alla aspekter av ett datorsystem, allt från att sätta upp ett nätverk till hårdvaruinstallation. Ibland kan deras arbete också sammanfalla med en systemadministratör. En nätverksadministratör arbetar ofta tillsammans med brandväggsteamet.

De kan samarbeta med maskinvaru- och mjukvaruingenjörer för att hitta faktiska nätverkskrav och övervaka systemsäkerheten.

I ett stort företag kan nätverksadministratörer fokusera på ett visst område som systemprestanda. Deras arbete kan vara flexibelt där de är involverade i att undersöka ny programvara på kontoret eller installera dem. De kan också hittas kontrollera nätverkssystem och installera hårdvara i veckor.

Några uppgifter för en nätverksadministratör är:

  • Installera mjukvara och hårdvara när nya programvaruversioner och system uppdateras
  • Reparerar mjukvara och hårdvara om programvaran blir infekterad, stöter på kompatibilitetsproblem eller enhetsavbrott.
  • Utbilda nya snickare i att använda mjukvara eller hårdvara
  • Kontrollera att säkerhetssystemen fungerar korrekt
  • Övervaka systemets prestandahastighet och implementera ändringar vid behov
  • Lägga till eller ta bort användare och uppdatera behörigheter
  • Lösa problem på en anställds datorsystem inom nätverket

Som administratör bör du också vara bekant med dessa nätverksövervakningsprogram.

Varför behöver alla stora organisationer dem?

Med de växande ekonomiska utmaningarna och säkerhetshoten anställer organisationer nätverksadministratörer för att optimera sina befintliga nätverk. De behöver dem för att öka affärsproduktiviteten och säkra deras nätverk från sårbarheter, särskilt onlinehot.

Att anställa nätverksadministratörer hjälper dem också att minska kostnaderna som investeras i nya system och skador som uppstår på grund av säkerhetsrelaterade attacker. För att inte tala om, de hjälper dem också att säkra sitt affärsrykte genom att hålla systemen uppdaterade, så att det inte uppstår några kryphål.

Som ett resultat har det funnits en ökad efterfrågan på nätverksadministratörer under de senaste åren. Faktum är att många gav dubb denna karriär som en ”lågkonjunktursäker” karriär. Och det är smart att ta upp ett växande område där det finns gott om möjligheter till bra inkomst och spännande arbete.

Och det är vad du kan förvänta dig när du blir nätverksadministratör!

Dessutom anammar organisationer också cloud computing i stor utsträckning, vilket också ökar behovet av nätverksadministratörer. Även sjukvårdssystemen är inte orörda med vågorna av nätverksadministratörer; de anlitar dem också för att hantera anslutningar mellan användare till läkarna till systemen.

Inte konstigt varför nätverksadministratörskarriären är en av de hetaste just nu. Enligt a Rapportera av US Bureau of Labor Statistics (BLS), beräknas anställningen av datorsystem och nätverksadministratörer växa med 5 % från 2018-2028.

Vad är lönen?

Ja, nu kommer den spännande delen!

Nätverk är en av de högst betalda karriärvägarna inom IT. På liknande sätt har nätverksadministratörer potentiell karriärtillväxt och imponerande lönecheckar.

Samma BLS-rapport säger också att i maj 2019 var den genomsnittliga lönen för nätverksadministratörer runt $83 510 eller $40/timme.

Så, om du vill utöva ett jobb som nätverksadministratör, låt mig presentera dig för några av de fantastiska onlinevägarna där du kan finslipa dina färdigheter.

Udemy

Udemy är utan tvekan en av de bästa plattformarna där du kan lära dig många saker från dataanalys, digital marknadsföring, nätverksadministrationer och många fler.

De erbjuder onlinekurser från nybörjar- till avancerad nivå, så att du blir skicklig med ämnet.

Nätverksinformation:

För att komma igång kan du använda ”Network Essentials.” I den här kursen kommer du att lära dig de färdigheter och grundläggande kunskaper som behövs för att konfigurera, hantera, skydda och felsöka datanätverk.

För nybörjare, andra kurser som HAProxy för att bygga tjänster för lastbalansering och hög tillgänglighet, Arista-nätverk och många fler.

Den kompletta grundkursen i nätverk

Lär dig om olika aspekter av nätverk för att kickstarta din certifieringsresa för Cisco 200-301. Den täcker grunderna i nätverket samt hur man skapar enkla LAN, routrar, switchar och hubbar.

Du kommer också att få en uppfattning om adressallokering med hjälp av DHCP, Access Control Lists (ACL), hur du skyddar ditt nätverk från hot som Kali Linux-hackningar. De förklarar subnät, IP-adressering, TCP/IP-modeller, OSI, namnupplösning via DNS, Wi-Fi-teknik och mer.

Linux nätverk

Namnet på denna kurs är Linux Networking and Administration (LFS211), dvs Linux Foundation erbjudanden.

Kursen är utformad för IT-proffs och systemadministratörer som vill få praktisk kunskap om Linux-nätverkstjänster och konfigurationer tillsammans med ämnen som prestanda och säkerhet.

Den avancerade kursen lär ut hur man bygger, designar, underhåller och distribuerar ett nätverk som körs under Linux. Den lär dig också att administrera dess nätverkstjänster, färdigheter att driva eller skapa ett nätverk under en Linux-distribution, att konfigurera och distribuera dess nätverksgränssnitt, att konfigurera webb, filer, namnservrar och e-postmeddelanden.

Det inkluderar 50 timmars lektioner, inklusive uppgifter, praktiska laborationer, videoinnehåll och ett diskussionsforum. De erbjuder 12 månaders tillgång till onlinekursen tillsammans med ett digitalt märke för framgångsrikt slutförande av kursen.

Det är tillgängligt för $299 för endast kursen och $499 för kursen plus tentamen.

Bitar och bytes

Bitarna och byten för Computer Networking av Google erbjuds på Coursera.

Den här kursen är nybörjarvänlig och du lär dig grunderna i nätverk, TCP/IP-kommunikation, DNS, DHCP, etc.

Om du är bekant med grunderna och intresserad av att lära dig i detalj kan du kolla en annan kurs från Google – Nätverk i Google Cloud. I den här kursen kan du utforska nätverkstekniker som Terraform, designmönster, nätverkssammankoppling, etc. och distribuera dem. Dessutom kan deltagarna också lära sig att felsöka nätverksproblem.

CCNA handledning

Hemsidan – Study-ccna.com är speciellt utformad för att hjälpa proffs att förbereda sig för Cisco CCNA-undersökningen. Den följer läroplanen för det riktiga provet.

Du kan också använda den som referens för nätverksämnen. Här får du material kurerat med djupa insikter som krävs för att studera till CCNA-provet. De har också massor av artiklar kategoriserade efter kapitel.

De första kapitlen är tillägnade grundläggande nätverksterminologier och enheter, medan de senare har djupgående kunskaper. Detta är en helt GRATIS handledning som du kan öppna när som helst och rensa bort dina tvivel.

När du är säker och redo att göra ett prov, kanske du vill prova en Övningstest av Whizlabs. Det är en låtsasprov med 180 frågor och svar.

Datornätverk

Udacity hjälper dig att få ditt jobb som nätverksadministratör med sina kunniga instruktörsvideor som lärs ut av ledande branschfolk.

Den erbjuder en kurs i ”datornätverk” av Georgia Tech, och den är gratis. Den täcker också några avancerade ämnen som Software-Defined Networking (SDN), innehållsdistribution och datacenternätverk.

Kursen består av 3 delar:

  • Implementering av datanätverksmål och designprinciper. Den berör olika strängar av routingalgoritmer som används i CN som avståndsvektor och länktillstånd.
  • Innehållsdistribution och resurskontroll i nätverksapplikationer, som täcker områden som trafikformning och överbelastningskontroll.
  • Hantering och drift av datornätverk kring SDN, nätverkssäkerhet och trafikteknik.

Kursen innehåller interaktiva frågesporter och brainstormingövningar.

SkillShare

SkillShare har också några kurser som hjälper dig att bemästra nätverksadministration. Den erbjuder några utsökta kurser som IP-adressering och subnät, vilket är bra för nybörjare, Zabbix 5-applikationer och nätverksövervakning, Cisco CCNA 200-301 guide och många fler.

Utbildarna är professionella men ändå lätta för eleverna när det gäller att tillhandahålla kvalitetsinlärning. Deras kurser inkluderar kompletta instruktioner för labbinställningar och rekommendationer, detaljerade föreläsningar, många övningsfrågor och en handfull laborationer för dig att öva.

Cybrary

Spänn upp dig för att ge dig ut i nätverkets himmel med Cybrary. Kom igång genom att rensa Linux+ och CCNA för att utöka din karriär inom nätverksteknik.

Kursen kapslar in lektionerna där du kan lära dig hur du bygger, administrerar och skyddar nätverk. Dessutom kommer du att lära känna systemprestandahantering, diagnostisera och felsöka nätverksproblem, en idé om infrastrukturprotokoll, transporter och applikationer för att hjälpa företag att skala på ett säkert sätt.

De erbjuder 100-tals labbmiljöer för att få praktisk erfarenhet med den senaste tekniken och verktygen. 40+ mentorer och toppexperter finns där för att hjälpa dig att bemästra färdigheterna. Du kan till och med gå igenom övningsprov för att få självförtroende genom virtuella laborationer och standardfrågor.

Efter avslutad kurs och hand-on-projekt kan du tjäna ett certifikat som du kan dela med anställda och ett professionellt nätverk.

Nätverksstiftelser

edX har kommit med kursen – Network and Security Foundations av WGUx, som introducerar de olika komponenterna i datornätverk tillsammans med kommunikationsprotokollens roll och koncept.

Kursen inkluderar nätverksklassificeringar, topologier, skiktade abstraktioner och fysiska enheter. Den täcker också grundläggande säkerhetskoncept, nätverkssårbarheter, säkerhetsprocedurer och policyer, begränsningstekniker och fysisk mediesäkerhet.

Vet du vad som är det bästa – det är helt GRATIS. Om du vill ha ett certifikat betalar du en liten avgift. Kursens längd är åtta veckor, vilket kräver din ansträngning ca 9-10 timmar i veckan.

En molnguru

Certified Information System Security Professional (CISSP) av En molnguru hjälper dig att göra dig redo för att ta CISSP-certifieringsprovet och klara det med en stor percentil.

De har utformat den här kursen för att ge omfattande kunskap, instruktörsstöd och inlärningsstrategier inom nätverkssäkerhet. Under hela kursresan kommer du att förstå begreppen säkerhet, riskhantering, kryptografi, tillgångssäkerhet och olika typer av onlinehot.

Det kommer också att innehålla föreskrifter, krypteringsprotokoll, standarder, policyer och lagar om nätverkssäkerhet. De erbjuder ett unikt sätt att undervisa, till exempel flashcards, videolektioner, interaktiva diagram och expertinstruktörer.

LinkedIn lärande

Utöka dina IT-kunskaper med Nätverksadministration kurs av LinkedIn. Kurserna som erbjuds hjälper dig att lära dig hur du organiserar och installerar ett nätverk, behärskar koncepten, konfigurerar switchar och routrar och felsöker nätverket.

Det erbjuder grundläggande nätverk, IP-adressering, nätverksmedia för LAN och WAN, CLI-verktyg och protokoll, felsökning, subnät och så mycket mer.

Onlinekursen består av videohandledningar av experter i 31 timmar och låter dig öva för att göra dig perfekt.

Grunderna

Gillar du att läsa böcker?

Bli väl bevandrad i begreppen och teknikerna förknippade med nätverk genom att välja Network Fundamental course by Packt.

De hjälper dig att förstå olika nätverksinfrastrukturer som extranät, intranät och mer. Lär dig om nätverksväxlar, routrar och fler hårdvaruenheter, nätverksprotokoll som OSI, TCP/IP, nätverkstjänster som NAT, DHCP, brandväggar, fjärråtkomst, etc., och tillämpning av nätverkskoncept i verkliga scenarier.

Kursens längd är cirka 15 timmar och 18 minuter, vilket hjälper dig att förbereda dig för skenprov bestående av uppdaterade tentamensfrågor.

Cisco Learning

Kursen – Implementera & administrera Cisco Solutions ges av Cisco Learning Network. Det kan hjälpa dig att förbereda dig inför provet genom att tillhandahålla studiematerial, övningsprov och studiematerial.

Du kan lära dig hur du använder, installerar, verifierar och konfigurerar grundläggande IPv6- och IPv4-nätverk.

Youtube

Det finns en GRATIS kurs tillgänglig på Youtube om grunderna för nätverkande av UniNets. Den erbjuder full exponering för ämnesmässiga utbildningsvideor om Cisco CCNA-växling och routing.

Lektionerna är lätta att förstå och delas in i olika moduler. Det finns totalt 88 videor som ingår i kanalen som du kan referera till täcker olika nätverksaspekter.

Med dessa videor kan du förstå grundläggande nätverksgrunder enligt Ciscos senaste examensmönster.

Hur ser framtidens nätverksadministration ut?

Organisationer fortsätter att investera i effektivare och snabbare IT-system i dessa dagar. Därför kommer nätverksadministratörer att vara upptagna mer än någonsin. För att inte glömma den skenande ökningen av säkerhetssårbarheter, ingen vill förlora sitt rykte, data eller pengar.

Inom en snar framtid kommer jobbet som nätverksadministratörer att öka, och vi vet inte när den fullständiga ”The Matrix”-åldern börjar, så de kommer att fortsätta att vara efterfrågade.

Slutsats

Allt som involverar datorer med nätverk tenderar att omfatta nätverksadministratörer någonstans. Jobbet är utmanande men ändå givande eftersom resan aldrig blir tråkig. De hittar alltid nya problem och funderar på nya sätt att fixa dessa problem, vilket är kul för många, speciellt de som älskar att leka med datorer och fixa saker.

Om du är den kan de ovan nämnda onlinekurserna hjälpa dig att få det där drömjobbet du alltid velat ha.

Nästa steg,

Lär dig nätverkssäkerhet.