Topp 10 coola spelstolar för professionella spelare

En spelstol av hög kvalitet kan hjälpa till att förvandla din spelupplevelse.

Den erbjuder dig den största komforten och kroppsstödet oavsett hur många timmar du sitter på spelstolen varje dag.

Som en professionell spelare måste du fokusera mycket på din speldator, processorer, grafik, minne, lagring och till och med spelvärdtjänster.

Men vad de flesta glömmer är deras spelstol eller ”speltron”.

Som ett resultat uppstår många hälsoproblem, såsom kronisk ryggsmärta, nacksmärta och annat. Och när det kommer till din hälsa har du inte råd att ta risker.

Därför, om du tillbringar långa timmar med att sitta i din stol och spela spel eller till och med arbeta hemifrån, kan en spelstol rädda din rygg mycket.

Inte bara ryggen, utan den kan stödja hela din kropp från huvudet, nacken, armarna och hela vägen ner till benen.

Ska du verkligen köpa en spelstol?

När du pratar om att köpa en spelstol kommer många att försöka övertyga dig om att dessa stolar inte är värda att köpa. Istället kan de rekommendera en kontorsstol.

Saken är ”en storlek passar alla”-policyn gäller inte här eftersom alla har unika fysiska egenskaper. En kontorsstol kan också fungera för vissa, men om du redan vet att du kommer att spendera överskottstimmar på en stol skulle det vara klokare att skaffa en professionell spelstol, som ett specialiserat spelbord.

Många faktorer gör en spelstol mer åtråvärd och användbar jämfört med en vanlig kontorsstol. Låt oss diskutera några av fördelarna med en spelstol i ditt liv.

Behåller bättre hållning

En bra kroppshållning är viktig för din hälsa och det måste du alltid sträva efter att behålla. De bästa spelstolarna hjälper dig att behålla en bra kroppshållning genom att hålla ryggraden rak medan du sitter. Den konturerade ryggen ger maximalt stöd till din rygg och ryggrad för att bibehålla och förbättra din kroppshållning.

Lindring från nacke och ryggsmärtor

Gamingstolar kan slå kontorsstolar genom att erbjuda dig en hög komfortnivå för din kropp så att ingen del blir allvarligt stressad eller ansträngd för att orsaka problem som nacke och ryggsmärtor.

De flesta spelstolar inkluderar ett nackstöd, avtagbar kudde, etc., tillsammans med tillbehör som ger bättre komfort och stöd för att ta smärtan ifrån dig.

Enkel justering

Allas kroppsform är unik; därför måste stolen erbjuda klassens bästa stöd för alla. De bästa spelstolarna är mycket justerbara baserat på din kroppsform och anpassningsbehov.

Du kan justera höjden, armstöden, nackstöden etc. för att använda det som du vill ha det. Många av dem har även vilstolar så att du kan vila lite under rasterna.

Bättre fokus

En spelstol hjälper dig att fokusera mer på grund av sin ergonomiska design. Med hela kroppen i önskad position kan du fördjupa dig helt i spelet. Ingenting skulle distrahera dig och orsaka några problem eller obehag för din kropp.

Kvalitetsmaterial

Spelstolar är gjorda av kvalitetsmaterial och tyg. Deras chassi är gjort robust med premiumstål, aluminium, etc., och de är tillverkade med material som PU-läder, flerlagers syntetiskt läder, etc., för att absorbera all stress.

Till och med armstödet och hjulen är gjorda för att ge högsta nivå av stöd, spänst och komfort.

Bortsett från allt detta ser spelstolarna fantastiskt snygga ut och finns i olika utföranden, former och färger. De kommer också med många tillbehör för att öka komforten ännu mer, såsom fotstöd, massagemotorer och många fler.

Så låt oss hitta några av de bästa spelstolarna som finns på marknaden för er professionella spelare.

RESPAWN spelstol

Om du vill spela spel under lång tid och komma till toppen av topplistorna, ger RESPAWN gaming stol 110 den komforten och lyxen som en racerbil.

Den segmenterade stoppningsdesignen erbjuder konturformigt kroppsstöd under din speltid. Denna stol har också ett utdragbart fotstöd som möjliggör positionsförstärkning. Vadderade armstöd, ländkuddar för stöd och justerbart nackstöd ger dig full komfort.

Med 4D-justerbara funktioner kan du antingen höja eller sänka din stol för att hitta den exakta kroppspositionen. Du kan även luta stolen mellan 90-155 grader med låslägen. Du kan också ha dynamisk rörelse tack vare fullständig vridning av 360 grader.

Vadderade armstöd finns för att flytta eller luta tillbaka med en stol. Den upprätthåller sitt premium och professionella utseende tack vare kombinationerna av de djärva och kontrasterande färgerna den har använt. Den kan också användas på kontor och kan hålla upp till 275 pounds av vikt.

Skaffa din RESPAWN 110 och dra nytta av en begränsad livstidsgaranti till ett mycket överkomligt pris på 159,99 USD.

GTRacing spelstol

Letar du efter en spelstol som kan höja dina spelnivåer?

Du borde gå för GTRacing spelstol.

Den här har en stark metallram för att främja en bekväm sittställning även om du sitter för långa spelsessioner. Stolens ryggparti har tjock stoppning för att öka komforten. Höjden på armstödet och sitsen är korrekt justerbara. Det finns smidigt rullande hjul för enkel rörlighet och bibehåller stabilitet.

Nackstödskudden är avtagbar för bättre stöd till ditt huvud. Sittdynorna är gjorda av högdensitetsskum för att ge bättre stöd till din kropp och även bibehålla en ergonomisk hållning. Oavsett om du arbetar, spelar eller studerar, kommer du att tycka att detta är ett idealiskt val för alla ändamål.

När du placerar GTRacing Gaming Chair på ditt kontor eller spelrum kommer du att se den smälta in i utrymmet och ge den ett modernt och stilrent utseende. Du kan till och med justera stolens vinklar upp till 160º för att sitta när det passar dig. Så om du funderar på att skaffa en ny spelstol, så kommer den här definitivt att fungera ganska bra för dig.

1



AndaSeat

Phantom 3-serien från AndaSeat är en premium gamingstol som kommer med sex års garanti. Dess ergonomiska design gör att du håller dig bekväm även efter långa spelsessioner eller ansträngande arbetstider.

Funktioner:

  • Ram i 100 % stål
  • DuraXtraTM Leatherette EverSoftTM Linnetyg
  • Upp till 160° lutning
  • Tillgänglighet i flera färger
  • Re-DenseTM 60kg/m³ Skum
  • MagClapTM Enkelt monteringssystem
  • SGS klass 4 gashiss
  • Premium nylon hjulbas

Denna har begränsningar på 100 kg statisk och 90 kg gungvikt. Dessutom passar detta bäst för en person som är 180 cm lång.

AndaSeat har dock många fler spelstolar för att täcka människor av alla storlekar.

AKRacing

Känn nästa nivå av gameplay genom att använda denna avancerade stol, AKRacing Core Series EX. Denna består av en långvarig metallram med en korrosionsfri beläggning som är täckt med kallhärdat skum med hög densitet för maximal hållbarhet och komfort.

Den typ av skum som används är High-Density Mold Shaping Foam. Du kan ha justerbart svankstöd och nackstödskuddar som är ergonomiskt utformade. Armstöden kan justeras upp och ner, vridas åt båda sidor samt fram och tillbaka.

De har använt en klass 4 gaslyft för att bära en vikt på upp till 330 lbs. Utöver det används det mjuka, andningsbara och idealiska tyget på baksidan och framsidan av stolen för att avleda värme. Tygerna har färgalternativ av djupblått, fast svart, rött med svart, svart med rött och svart med blå höjdpunkter.

Stolens vikt är 57 lbs med måtten 19,7 x 20,9 x 52,8 tum.

Vertagear

Spelar du många timmar?

Tja, det kan påverka din rygg. Skydda dig själv med en fullt justerbar spelstol av Vertagear med olika färgalternativ, och spela så mycket du vill utan att påverka din rygg.

Låt oss se vad du får från stolen:

  • Svankstödsdynor och avtagbar nackkudde
  • Justerbar tiltspänning med låssystem
  • Gaslyft av industriklass 4
  • En integrerad stålskelettram
  • Aluminiumlegering 5-stjärnig bas
  • 80 grader – 140 grader ryggstöd
  • Höjdintervall 47,25 tum till 51,27 tum
  • Upplev en maximal belastning på 330 lbs
  • Fördelen med 10 års garanti.

Med ultra-premium dubbla lager högfjädrande skum, kommer du att få långvarig komfort för att njuta av hälsosammare spel. Du kan enkelt och snabbt montera delarna med patenterad slid-in hårdvara. Den har justerbara armstöd utformade ergonomiskt för dina underarmar för att hålla dem smärtfria och stadiga under spelandet. ANSI/BIFMA och SGS har noggrant testat och certifierat SL4000 för användarkomfort, optimal prestanda, långvarig hållbarhet och produktsäkerhet.

Skaffa dig denna stiliga spelstol på Amazon.

Razer Iskur

Letar du efter en spelstol som har svankstöd av hög kvalitet?

Gå för Razer Iskur.

Det är en ergonomiskt designad spelstol för hardcore-spel som bibehåller din hållning perfekt. Razer Iskur ger dig full komfort tack vare sin inbyggda och justerbara ländkudde som kommer i linje med ryggraden för att säkerställa maximal komfort.

Material är alltid ett stort problem; det är därför Razer Iskur använder flerlagers syntetiskt läder, som är mer segt och hållbart än PU-läder. Den använder också ett lager av bomullspolyester i det nedre lagret och ett hartslager upptill för glans. Tillsammans med att erbjuda ett material som känns bra, är stolen också designad för att absorbera all stress som kommer dagligen från långa timmars användning.

Razer Iskur har plysch och täta kuddar som ger bättre konturer och låter din kroppsvikt sätta på tillräckligt tryck så att de formas och stödjer din kroppsform. Ditt armstöd ska vara välplacerat medan du spelar, varför de tillhandahåller 4D-armstöd.

Armstöden är helt anpassningsbara baserat på din armposition, och du kan justera dem bakåt eller framåt, upp eller ner, vänster eller höger och rotera inåt eller utåt. Denna stol kan bära en maximal kroppsvikt på 299 lbs eller 136 kg och en höjd som sträcker sig från 5’6″/170 cm – 6’2″/190 cm på grund av sin stålförstärkta kropp, hjulbas och armstöd. För att maximera din sittyta har den funktioner som vinklade säteskanter.

Du kommer också att få en huvudkudde uppbyggd av formbart och tätt minnesskum som tar formen av ditt huvud och ger komfort och stöd. Du kommer också att få 3 års garanti på denna stol och tillgång till teknisk support. Om du köper direkt från RazerStore har du möjlighet till 14 dagars fri retur.

Herman Miller

Förkroppsligar spelstol av Herman Miller & Logitech G kommer att hålla dig sval och bekväm med denna vetenskapligt stödda ergonomiskt designade stol byggd speciellt för spelare.

Denna stol är inte bara en produkt av imponerande design utan är noggrant undersökt för att ge bästa möjliga komfort till din ryggrad, oavsett hur du föredrar att sitta i den. Och när de säger vetenskapsstödd menar de att stolen har undersökts och designats av 30+ läkare och doktorer inom syn, biomekanik, ergonomi och sjukgymnastik.

Deras partnerskap med Logitech G har också undersökt hur spelare sitter för att förbättra designen och erbjuda mer komfort. Den unika kylskumtekniken i sätet håller dig avslappnad. Stolen hjälper till att minska trycket som genereras när du spelar spelet och främjar sund kroppsrörelse. Du kan också få justerbara armar och kuddar som är lätta för dig att flytta.

Du kommer att få stöd för din ryggradshållning, justering av ryggen som gör att du kan sitta under långa timmar med samma svankstöd. Den fördelar ditt kroppstryck jämnt över spelstolens rygg och säte, vilket hjälper ditt blod att flöda normalt.

De har lagt till ett extra skumlager för att stödja din aktiva hållning som förhindrar extra värme från att byggas upp genom det kopparsmälta kylskummet. Förvandla din stol till mycket personligt stöd enligt dina behov i olika situationer som att luta dig framåt, luta dig tillbaka, etc. Den är helt anpassningsbar för att justera armbredd och höjd, ryggpassning, sittdjup och sitthöjd.

När det gäller dess dimensioner är dess totala höjd 42-45″, bredden är 29,5″, djupet är 15-18″, sitthöjden är 16-20,5″, avståndet från armstödet till sätet är 6,5-11,5″, och det kan ta upp till 300 lbs /136 kg. Den har använt olika material som 100 % polyester, pulverlack tillverkad av pressgjuten aluminium, termoplastiskt uretanskum, syntetiskt tyg, genomskinlig polymer, polyuretan slitbana och acetal H-flexor.

Ta din spelstol nu för 1 595,00 $ med ett stort utbud av funktioner och 12 års garanti.

HERO Fallout

Noblechairs har samarbetat med Bethesda, en spelutvecklare, för att ta fram denna specialutgåva av HERO stolar. De har integrerat nytt svankstöd som gör att du känner för att sitta på ett premiumbilsäte med en vridknapp monterad på sidan.

Detta hjälper dig att anpassa stolen utifrån dina exakta krav. Noblechairs har förstorat sitsytan, armstödet och ryggstödet, vilket säkerställer att din kropp är i proportion när du sitter i stolen.

Nackstödet tillverkat av memory foam kombineras med kallskum för att göra din sits mycket bekväm och känns unik. Noblechairs kombinerar premiumkvaliteten hos HERO-stolen med olika element som det välbekanta blåa och gula färgschemat hos Vault Tec och Vault boy, vilket ger den ett premiumutseende tack vare sömmar i ett diamantmönster över hela sitsen och ryggen.

Den ergonomiska designen låter spelare sitta bekvämt under långa spelsessioner. Du kan anpassa gungmekanismen och svankstödet, och du kommer att upptäcka att ryggstödet passar perfekt till din kroppsform och ger dig maximal komfort.

Denna stol är byggd av en stålram, kallskum vaddering och andra premiummaterial för att ge det bästa stödet till din kropp. Stolen är certifierad som en kontorsstol enligt DIN EN 1335. Det övre materialet på sitsen och ryggen är tillverkad av 1,5 mm PU-läder och 1,7 mm äkta läder, vilket är lätt att rengöra, andas, hållbart och vattentåligt . Du kommer att ha fantastiska kombinationer av färger och element från Fallout.

Stolens underrede är tillverkad av pulverlackerad aluminium med korrosionsbeständig aluminium och fem högkvalitativa länkhjul som möjliggör tysta och mjuka rörelser på alla golvtyper. Den tål en vikt på upp till 330 lbs, kommer med en robust säkerhetsklass-4 gaspassform och har 2,3″ nylonhjul.

Få överlägsen komfort för bara $499,99 medan du njuter av ditt spelande.

Secretlab

Vill du ha en spelstol enligt dina krav på längd och vikt?

Secretlab 2020-serien kommer med många spelstolsmodeller enligt dina unika preferenser. De erbjuder nästa nivå support, obefläckad komfort och lyx när du spenderar många timmar, antingen med att spela eller arbeta. Secretlab har tre speciella spelstolar för dig:

Secretlab Omega

Du kan få olika färger och designvarianter i denna modell. Denna stol är speciellt för personer med en längd på mindre än 5’11” och vikt mindre än 240 lbs. Funktionerna som ingår i Secretlab Omega är:

  • Sömmar: Maskinbroderi
  • Skum: Kallhärdande skumblandning från Secretlab (patentsökt)
  • Armstöd: 4 riktade, mjuka PU-belagda och helmetallmekanism
  • Tiltmekanism: Multi-tilt och Multi-tilt vinkellås
  • Ryggstöd: 85-165 graders högkvalitativ fjäderviltstol, justerbart ryggstöd i full längd
  • Nackstöd: Memory foam huvudkudde med kylande gel
  • Svankstöd: Memory foam kudde
  • Mekaniska egenskaper: Stålram, Snug fit sitsbas, Class-4 hydraulik, XL PU-hjul, pressgjuten pulverlackerad och aluminium ADC #12 hjulbas, 66 lbs stolvikt
  • Garanti: 3 år, förlängningsbar till 5 år
  • Pris: $359

Secretlab Titan

Detta rekommenderas för personer som har en längd mellan 5’11”-6’7″ och väger mindre än 290 lbs. Dess egenskaper och material är desamma som i Omega-modellen men skiljer sig åt i vissa aspekter som:

  • Justerbart svankstöd
  • Jämnad sitsbotten
  • Stolens vikt är 77 lbs
  • Pris: $399

Secretlab Titan XL

Detta rekommenderas för personer mellan längden 5’11”-6’10” och vikten 220-390lbs. Dess funktioner och specifikationer liknar de två ovanstående med små ändringar:

  • Armstöd i helmetall
  • Större hållbarhet
  • Enkel rörelse
  • Risk för karpaltunnel
  • PU-läder, Napa-läder och Softweave-tyg
  • Pris: $479

Secretlab-stolar låter dig luta dig helt platt när du vill och gör dig bekväm i varje arbete. De har använt mycket tuffa men ändå bekväma material, speciellt för dig, för att göra din spelresa komplett. Välj din favoritmodell baserat på din längd och andra preferenser.

ALIENWARE S5000

ALIENWARE S5000 från Dell kommer att träffa alla spelares mjuka punkter med dess funktioner, stil och färgkontraster. Kombinationerna av förstklassiga material som kaffemalen indränkt mikrofiber och silverbelagda broderier hjälper till att öka andningsförmågan och begränsa lukten.

Broderiet förhindrar också bakteriell aktivitet och bibehåller komfort och renhet på de ställen där du sitter mest under långa timmar. Den använder PVC för att behålla hållbarheten och PU konstläder för mjukhet vid minimalt underhåll utan att kompromissa med komforten.

Oroa dig inte för stolsmonteringen eftersom de tillhandahåller patenterad och unik ”Slide-in” hårdvara för enkel och snabb montering även av en enda person. Allt du behöver göra är att flytta ryggstödet upp och ner och skjuta in det i sätet.

Standard skum med hög motståndskraft klarar upp till 2,5 lbs/ft3, men i ALIENWARE 5000 får du Ultra-Premium High-Reilience-skum som tål 62 % av högre densitet. Skummet förlänger stolens livslängd genom att förhindra deformiteter på grund av tung användning.

De tillhandahåller Penta RS1 hjul som är belagda med PU för jämn och mjuk glidning på ytan. Den huvudsakliga stödstrukturen är den 5-stjärniga basen som är designad med aluminiumlegering för stabilitet, hållbar hållbarhet, ger styrka, säkerställer lång livslängd och lätt konstruktion.

Chassit är tillverkat av stålramar för bättre stabilitet genom hela spelet. Du kan ställa in din stol i önskad höjd med klass-4 gaslyftsteknik. Du får två kuddar, en för nacken och en annan för svankstöd.

Du kan luta ryggen upp till 140 grader beroende på din komfortzon. Lutningsspänningen på stolen kan anpassas till din kroppsvikt och ta fyra typer av tiltpositioner. Slutligen kan du justera dina armstöd med 4D-justeringar för att hålla underarmarna stadiga och bekväma oavsett din kroppsform eller vanor, och det förhindrar dig också från ömma axlar.

Stolen kommer med 10 års garanti. Lägg till denna spelstol till din hinklista för $399,99.

GT OMEGA PRO

Sitt bättre, jobba hårdare och lek längre med GT OMEGA PRO-serien spelstolar och känn spelupplevelsen som aldrig förr. Den är designad speciellt för proffsspelare som sitter länge.

Deras klassiskt designade PRO Series-modeller har visat sig vara en av de bästa och populära stolarna. De kommer att erbjuda komfort och lyx samtidigt som de fokuserar på extraordinär ergonomi för extra komfort och lätthet.

Du kommer också att ha funktioner som höjdjustering, 4D-armstöd, avtagbar nack- och svankstödskudde och sidostöd. På grund av detta kan du anpassa din spel- eller arbetsställning efter din komfort och få en perfekt sittställning.

Du kan också ha möjlighet till tillbehör som armkuddar, låsbara länkhjul och XL PU-hjul. Tilt-låsmekanismen ger dig bättre kontroll över dess ratt för att justera din spelstols fjädring. Den kan låsas när du vill sitta upprätt och låsas upp för att ge din kropp lite avslappning.

Ramverket är tillverkat av stål som är noggrant designat och svetsat för att ge dig maximalt stöd och ergonomisk komfort. Stålröret som används är 2 mm tjockt och starkare jämfört med industristandarder.

Hela femstjärniga basen är gjord av korrosionsfritt specialaluminium som ger den mer styrka och stabilitet. Du kommer att få andra fördelar: det hydrauliska fjädringssystemet klass 4 och PU-hjul, som är smidiga och lätta att flytta.

Priset på PRO-seriens spelstol är $259,95.

Saker att tänka på innan du köper din spelstol

När du funderar på att köpa en spelstol finns det många faktorer du måste tänka på, till exempel:

  • Kontrollera om stolen är bekväm för dig eller inte. Kompromissa aldrig med komforten eftersom du skulle tillbringa långa timmar med att sitta i den.
  • Fråga spelstolens maximala viktkapacitet. Du måste också kontrollera om den passar din längd eller inte.
  • Ta reda på hur lätt stolen är att flytta och justera, så att du inte stör dig under spelandet eller blir distraherad.
  • Kolla om stolen har kuddar och tyger som kan erbjuda enkel friluftscirkulation.
  • Tänk på din budget, eftersom dessa spelstolar är lite tunga på prissidan. Hitta en stol som ligger inom din budget och som fortfarande erbjuder de väsentliga funktionerna du behöver.
  • Kontrollera stolens garanti.

Slutsats

Om du är en professionell gamer måste en kvalitetsspelstol vara din prioritet. Det är till hjälp för dig att fokusera mer på spelet och räddar dig från hälsoproblem och hjälper dig att behålla en bra kroppshållning.

Välj därför en spelstol som faller inom din budget och har de väsentliga funktionerna tillsammans med de föredragna tillbehören för mer stöd och komfort.

Utforska sedan smarta saker för att ladda hemifrån.

Du kanske vill läsa:
Bästa spelheadseten.
Bästa spelmusen.
Bästa spelbord.