Tjäna pengar på dina färdigheter genom att sälja onlinekurser med LearnWorlds

Onlinekurser har blivit mycket populära nuförtiden, särskilt efter pandemin, där människor var tvungna att arbeta hemifrån, lära sig hemifrån, handla hemifrån och så vidare.

I grund och botten har världen flyttat till onlineutrymmet som aldrig förr.

Om du pratar om statistik förväntas marknaden för onlineinlärning växa med 20 % CAGR från 2022 till 2028 och har redan passerat 325 miljarder USD 2021.

Oavsett om orsaken är pandemin eller vurm för digitalisering, är onlinelärande fördelaktigt för både lärare och elever.

Medan elever enkelt kan komma åt kurser på sina enheter med hjälp av internet utan att gå till coachingcentret, kan utbildare leverera kurser effektivt samtidigt som de gör bra affärer av dem.

Så om du funderar på att skapa och sälja onlinekurser kan plattformar som LearnWorlds hjälpa dig.

I den här artikeln kommer jag att diskutera några saker om onlinekurser och hur LearnWorlds kan hjälpa dig att skapa fantastiska onlinekurser och sälja dem.

Låt oss börja!

Vad är onlinekurser?

En onlinekurs involverar lektioner och lärandeaktiviteter om ett specifikt ämne som levereras via internet. De kan vara instruktionsledda, i egen takt eller en blandning av två. Onlinekurser kan distribueras genom onlinevideor, webbseminarier, ljud, text, etc., på en webbplats eller plattform.

Utbildare och EdTech-företag skapar och laddar upp kursinnehållet på ett Learning Management System (LMS), eller så kan du göra det till en SCORM-kurs genom ett författarsystem.

Onlinekurser gör det möjligt för EdTech-företag och experter att förmedla sina kunskaper och erfarenheter om ett ämne eller ämne till världen så att andra kan lära av dem samtidigt som de tjänar pengar.

Samtidigt kan elever, oavsett var de befinner sig, få tillgång till och lära sig innehållet och öka sin kunskap. På samma sätt kan företag köpa dessa kurser för att utbilda sina anställda och personal.

Varför sälja kurser online?

Om du kan skapa kvalitetskurser och sälja dem online kan du generera en anständig inkomst. Låt oss förstå anledningarna till varför du bör skapa och sälja kurser online.

Förbättrar varumärkesnärvaro

Genom att skapa och distribuera kurser online kan du nå fler människor du kan utbilda. Oavsett om du utbildar människor genom kvalitetskurser eller tutorials på din blogg, LearnWorlds, YouTube eller podcast, så påverkar du människors liv.

Detta ger dem en chans att förbättra sina färdigheter och kunskaper. Det hjälper dig också att etablera dig som en tankeledare i din bransch och stärker din varumärkesnärvaro.

Märkeslojalitet

Effektivt innehåll kan ge enorma framgångar när det blandas med rätt marknadsförings- och reklaminsatser. Det hjälper dig att öka varumärkesmedvetenheten och få fler leads till dina erbjudanden. Och genom konsekventa ansträngningar för innehållskvalitet och marknadsföring kan du bygga större varumärkeslojalitet.

Utbilda kunder

Dina kunder kan möta vissa problem när de använder din produkt eller tjänst. Även om du kanske har skapat en användarmanual behöver inte alla förstå allt som står på den.

Men skapa en grundlig kurs om att använda en given produkt eller tjänst med exempel och tydliga instruktioner (presenteras helst i en video). Det kommer att hjälpa användarna att förstå dess korrekta användning. Detta kommer att få dem att känna att du bryr dig om dem och inte lämnar dem strandsatta efter köpet.

Hur kan LearnWorlds hjälpa?

Om du vill tjäna pengar på dina kunskaper, målgrupper och erfarenheter kan du använda LearnWorlds för att skapa, sälja och marknadsföra onlinekurser direkt från din webbplats. Det är en kraftfull plattform för att hjälpa lärare och företag att förmedla sina kunskaper till elever utan att vara beroende av en tredjepartswebbplats.

LearnWorlds är en av de bästa plattformarna för onlinekurser som används av tusentals lärare och EdTech-företag runt om i världen. Det hjälper dig att skapa de bästa inlärningsupplevelserna för dina elever. Det är användbart för coachning, efterlevnadsträning, introduktion av anställda eller kunder och fortbildning.

Med denna helt e-handelsaktiverade plattform kan du bygga en webbplats med hög omvandling för ditt EdTech-företag eller din skola, skapa effektiva marknadsföringstrattar och öka din ROI.

Funktioner i LearnWorlds

Några av nyckelfunktionerna i LearnWorlds inkluderar:

Innehållsförbättring

Eftersom ditt innehåll är hjärtat i din kurs måste det presenteras väl för att fånga uppmärksamhet, öka inlärningseffektiviteten och öka engagemanget och tillfredsställelsen. Ett klick på en knapp räcker för att se en videos transkription och lägga till bilder, titlar, frågor etc.

  • Transkriptionssynkronisering: Få din publik att förstå innehållet mer genom att visa interaktiva transkript som extraheras automatiskt från videon. Det hjälper också tittarna att enkelt komma åt och navigera.
  • Lägg till interaktioner: Du kan enkelt lägga till överlägg, pekare, frågor, länkar och andra interaktioner till dina videor och göra dem mer engagerande utan att vänta på efterproduktion.
  • Innehållsvärd: LearnWorlds kan vara värd för ditt innehåll i molnet och distribuera det sömlöst till dina kunder. Men om du redan har lagrat ditt innehåll någon annanstans eller planerar att göra det, kan du göra det snabbt eftersom plattformen kan kopplas till ledande videoleverantörer.
  • Analys: Att mäta numreringen är viktigt för att förstå hur du kan förbättra dina videor. För detta tillhandahåller LearnWorlds statistik om hur elever och tittare interagerar med videorna direkt när de börjar engagera sig med dem tills de är färdiga.

Vacker och anpassningsbar kursspelare

Låt eleverna ha ett enkelt, kraftfullt och flexibelt sätt att studera med en anpassningsbar och visuellt övertygande kursspelare. Det erbjuder olika sätt att lägga till höjdpunkter och anteckningar och hjälper elever att förbättra sina läs- och skanningsstrategier.

Du kan välja hur användare kan navigera – sekventiellt eller känsla. Du kan till och med ställa in dina begränsningar för navigering. Dessutom, schemalägg kursleverans online med droppmatning och njut av större flexibilitet.

Avancerad testmotor

I dina videor kan du erbjuda betygsatta, uppgraderade, formella, informella, öppna eller slutna frågeformulär. Så detta kommer att göra ditt innehåll mer engagerande istället för bara ett format.

  • Olika bedömningstyper: Du kan låta dina elever gå igenom olika format och typer av uppgifter, tester och frågesporter för att få dem att lära sig mer och njuta av processen. Dessutom kan du enkelt övervaka, spåra och rapportera dina elevers resultat.
  • Frågeförbud: Skapa stora frågebanker och koppla dessa till dina prov och kurser. Detta kommer att hjälpa dig att göra dina test randomiserade samt säkra för certifieringsprogram och fortbildning (CE).
  • Märkesmärkta e-certifikat: Du kan designa, anpassa och tilldela digitala varumärkescertifikat till elever. Detta kommer att hjälpa dem att visa upp sina färdigheter och kompetenser för framtida karriärmöjligheter och få sina drömjobb.

Dessutom kan du engagera eleverna med dina e-böcker, grupp- eller 1:1-sessioner, undersökningar, SCORMs och mer.

Iögonfallande teman och mallar

Skapa mångsidiga inlärningsupplevelser med vackra mallar och teman för kursspelaren. Du kommer att få flexibiliteten att välja en gratis kursväg, betald, droppmatad, kurerad eller privat. Du kan välja bland hundratals över 400 mallar som hjälper dig att skapa visuellt tilltalande webbplatser med hög omvandling.

LearnWorlds ger dig en intuitiv dra-och-släpp-blockbaserad byggare för att skapa sidor. Efter att din innehållsdel är klar kan du försköna din webbplats med olika design som passar innehållet.

Marknadstrattar

LearnWorlds kommer att tillhandahålla robusta försäljningsmotorer och flexibla prissättningsalternativ som är lämpliga för olika typer av digitala produkter. Du kan se kurser, medlemskap och paket och optimera dem för att fånga fler leads och kunder.

Dessutom, merförsäljning eller korssälj dina produkter som kunderna tycker är oemotståndliga. Detta kan göras med kuponger, kampanjer, rabatter etc. på din försäljningssida. Du kan också skapa underbara checkupplevelser och 1-klickstrattar för att se mer tillväxt.

Nätverk och främja

Dina sociala medieprofiler och nätverk är inte bara för skojs skull eller avslappnade samtal. Du kan utnyttja det för att öka din verksamhet. På samma sätt kan du med LearnWorlds bygga en växande lärandegemenskap där studenter och utbildningsanordnare kan träffas online och diskutera frågor, idéer, lösningar och dela feedback, erfarenheter, tips och råd.

Dessutom kommer eleverna att få en chans att ansluta och kommunicera för att utöka sitt professionella nätverk, hitta partners och lärande kompisar, dela sina kunskaper och hjälpa varandra.

Åtkomstkontroller

Säkerhet och integritet är viktigt i digitala tjänster. LearnWorld tar hand om detta genom att tillhandahålla anpassade användarroller och behörighetsnivåer som du kan ändra eller skala baserat på krav. Det hjälper dig också att effektivisera dina samarbeten och kontrollera användaråtkomsten till plattformen och kurserna med några få klick samtidigt som du säkerställer säkerheten för ditt känsliga innehåll.

Varumärkt mobilapplikation

Mobilanvändningen ökar exponentiellt över hela världen, och det gör också efterfrågan på användbara applikationer. Du kan snabbt bygga dina varumärkesbaserade mobilapplikationer för din klass för att öka engagemanget, räckvidden och avkastningen.

Det bästa är att ingen kodning krävs för att skapa appen, som kommer att vara inbyggd i Android och iOS. Några funktioner som ingår i den är:

  • 100 % white label med ditt domännamn och varumärkesidentitet
  • Visuell redaktör
  • Pushmeddelanden
  • Inköp i appen

LearnWorlds-integration

Du kan koppla din coachningsklass, skola eller plattform med många virtuella verktyg för marknadsföring och affiliates för att marknadsföra dina kurser och öka din räckvidd och försäljning. Några verktyg du kan integrera med LearnWorlds är Zapier, Mailchimp, Zoom, HubSpot, AWeber, Freshdesk, ConvertKit, ActiveCampaign, etc.

Andra funktioner

Bortsett från ovanstående erbjuder LearnWorlds några mer värdefulla funktioner för inlärningsaktiviteter genom formulär, Soundcloud, HTML5, SCORM, Slideshare, Zoom, inbäddningsalternativ och mer. Du kommer att få ett flerspråkigt bibliotek för att anpassa ditt innehålls språk, dussintals teckensnitt att välja mellan och skapa unika mönster.

Dessutom låter LearnWorlds eleverna visa sina prestationer och aktiviteter. Du kommer att få en egen dagstidning med utvalda tweets och artiklar och spåra dina AdWords- och Facebook-kampanjer.

Stöd

LearnWorlds tillhandahåller 24/7 support till edupreneurs och tränare. Du kan nå ut via e-post eller telefon när du hittar problem. De genomför också dagliga webbseminarier där experter förklarar tekniker, strategier och praktisk kunskap för att hjälpa dig att utveckla din lärplattform.

LearnWorlds prissättning

LearnWorlds erbjuder olika prisvärda, riskfria planer för dig att välja mellan baserat på dina krav.

  • Förrätt: Det börjar på $24/månad och inkluderar en GRATIS provperiod. Du kommer att debiteras en rea på $5/kurs och få funktioner som 1 administratör, webbplatsbyggare, anpassad domän, 4 betalningsgateways, gratis SSL-certifikat, kuponger och mer.
  • Pro Trainer: Det börjar på $79/månad och inkluderar en GRATIS provperiod. Det innebär inga transaktionsavgifter och erbjuder funktioner som 5 administratörer, obegränsade kurser, prioriterad support och många avancerade funktioner.
  • Utbildningscenter: Det kostar $249/månad med en GRATIS provperiod. Den har också avancerade funktioner för att ta dina kurser till nya höjder.

Men om du vill ha anpassad prissättning kan du kontakta dem.

Skapa och sälj onlinekurser: steg för steg process

Företag och privatpersoner som vill skapa onlinekurser måste fokusera på att leverera värde. Om du har en färdighet, idé eller kunskap om ett ämne vill du dela med dig av världen, skapa en bra strategi och utveckla kvalitetskurser.

Anledningen är att folk bara kommer att överväga dig om du erbjuder värdefulla, unika lösningar för deras personliga eller professionella problem. Din kurs ska tjäna ett syfte och lösa människors problem. Det måste också vara uppmuntrande och ge dem en möjlighet att utvecklas eller fördjupa sig själva.

Här är steg-för-steg-processen för att skapa och sälja din kurs online.

Planering/Målsättning

Innan du börjar skapa din onlinekurs, anteckna inlärningsmålen och målen för dina onlinekurser.

Inlärningsmål och mål kan vara anledningen till att eleverna bör ta upp din kurs och hur bra den kan vara för deras personliga eller professionella utveckling. Dessa måste vara realistiska, mätbara och uppnåbara för eleverna.

Välj ett ämne

Efter att ha definierat målet och målen måste du välja ett ämne för din onlinekurs. Det kan inte vara slumpmässigt eller täcka allt från ett ämne. Istället måste ditt ämne vara specifikt och ta upp lösningen av ett problem.

Om du vill leverera värde, välj alltid ett ämne du behärskar så att andra kan lära av dig. På så sätt blir det också lättare att få eleverna att förklara ämnet eller rensa bort sina tvivel.

För att välja ett ämne,

  • Tänk på något, som en färdighet; du är bra på
  • Fråga dig själv om du är expert på ämnet
  • Har du redan hjälpt andra människor i detta ämne?

Om ja, kanske du kan skapa en onlinekurs baserad på din kunskap, expertis och erfarenheter. Men om du fortfarande har fastnat, fråga dina kollegor, vänner, kontakter eller följare på sociala medier.

Forskning

När du har valt ett ämne, börja undersöka det grundligt, offline och online.

Du kan börja med att granska ditt kursmaterial, som akademiska böcker, filer som innehåller praktiska övningar, anteckningar och annat material. Därefter kan du forska online och hitta den senaste utvecklingen och nyheter om ämnet och andra gratis och betalda resurser för att få djup kunskap och kommandon om ämnet.

Genom att göra detta får du en rättvis uppfattning om vad du ska inkludera i din kurs. Och glöm aldrig att skriva viktiga punkter och anteckningar med sina resurser. När du har ditt huvudämne och underämnen kan du också undersöka underämnena för att säkerställa att du inte går miste om en viktig detalj.

Skapa din disposition

När du har bra material i händerna, börja förbereda kursöversikten.

Du kan skriva huvudämnet, underämnen och olika avsnitt. Se till att du utformar kursstrukturen logiskt och utifrån vad dina elever skulle ha mest nytta av. Du kan ordna dem efter svårighetsgrad, sammanhang eller kronologi, vad som är bäst så att eleverna enkelt kan gå över från ett ämne till ett annat.

Skapa och redigera innehållet

Nu är det dags för dig att fylla i färgerna (här innehåll) i din disposition.

I detta steg kommer du att utveckla kursinnehållet utifrån planen. Du kan skapa innehållet från början eller återanvända det gamla med uppdateringar.

Om du till exempel ska skapa en videohandledning kan du komma på skriptet först och sedan göra din video av det.

När du har skapat ditt innehåll, granska det för fel. Om du hittar något konstigt eller behöver några justeringar, redigera ditt innehåll. Äntligen är den redo att publiceras på din avsedda webbplats, YouTube eller LearnWorlds för försäljning.

Slutsats

Att skapa onlinekurser är en lönsam verksamhet men kan vara tillfredsställande för själen eftersom du kan föra över kunskapen du har fått till andra som kan behöva den.

Med många plattformar som LearnWorlds har det blivit enkelt att skapa och sälja kurser online. Denna plattform kommer att ge dig fantastiska funktioner och prisalternativ för att tjäna bra vinster. Samtidigt hjälper det dig att hålla dina elever engagerade och sugna på mer.