10 Vocal Remover-appar för att skapa karaoke- eller DJ-mixar

Appar för sångborttagning eliminerar sång som inte behövs i en ljudfil. Se till att endast de nödvändiga delarna av ljudet finns i filen.

Appar för röstborttagning gör att musiker, innehållsskapare och poddsändare kan skapa, mixa, redigera och återställa ljudinnehåll. De hjälper också till att förbättra kvaliteten på ljudet från innehållsskapare. Bortsett från detta behöver många människor bara karaoke-spår för att lägga till sina bibliotek.

Ackompanjemangsspår kostar ofta pengar. Dessutom kan de låta annorlunda än originalversionen. Dessutom är det svårt att hitta karaokeversionen av en låt om den inte är mainstream. I fall som dessa kommer vocal remover-programvaran till undsättning. Moderna röstborttagningsmedel kräver minimalt med arbete för att få bästa resultat.

Vad är en Vocal Remover-app?

Verktygen Vocal Remover och Isolation använder avancerade algoritmer för att snabbt ta bort sång och oönskade ljud från ett ljudklipp. De flesta vokalisolerings- och borttagningsprogram på marknaden kan bara ta bort sång. Vissa välkända vokalborttagare kan dock också eliminera pip, väsningar och andra bakgrundsljud. Naturligtvis har vi precis inkluderat crema de la crema-varianterna.

Varför ska sång tas bort från en låt?

Här är tre skäl till varför någon bör ta bort sången från ett spår.

  • Gör egen cover eller parodi

Den enklaste tekniken för att göra en cover är att förvandla den ursprungliga låten till ett bakspår genom att ta bort den ursprungliga artistens sång. Uppspelningen kan sedan spelas in med din sång. Denna teknik kan också förvandla originalmusiken till en parodi.

  • Lägga till en egen video eller film

Videoskapare använder den här tekniken enormt. Det finns många anledningar att klippa sånginspelningar från låtar, oavsett om du är en professionell filmfotograf, YouTuber eller båda.

I dina videor kan instrumentala återgivningar av låtar hjälpa till att skapa en viss stämning eller berätta en viss historia. Dessutom kan du använda musik för att koppla ditt skrivande till en viss tid eller kultur.

  • Skapa karaoke-spår hemma

Att göra karaokespår är en av de mest populära motiveringarna för att ta bort sång från musik. Oavsett om du är en DJ som vill öka antalet karaokelåtar du erbjuder eller en underhållare hemma som förbereder sig för en fest, kan röstreducerande programvara hjälpa dig att spara tid och pengar.

Vilka funktioner ska en app för röstborttagning ha?

Marknaden är för närvarande mättad med appar för röstborttagning. Var och en lovar de bästa funktionerna. Eftersom det finns så många alternativ blir det ofta svårt för användaren att välja den perfekta appen. Se till att en app innehåller följande funktioner för att säkerställa att du får ut det mesta av den.

Artificiell intelligens Algoritm

Det finns en mängd olika appar för röstborttagning tillgängliga. Det är enklare att välja en med en AI-algoritm som kan extrahera sångljud från musik.

Vi kan exakt extrahera sång från musik med hjälp av AI-teknik. Den åstadkommer detta genom att identifiera de specifika ljuddragen hos mänskliga röster.

Högkvalitativ ljudutgång

Det kan vara svårt att välja den perfekta programvaran. Den mest utmärkta röstborttagaren bör ge de bästa resultaten samtidigt som äktheten bibehålls. Den håller sig borta från typiska ljudförvrängningar med metalliska eller robotiska kanter.

De mest utmärkta apparna använder en kraftfull equalizer som enbart koncentrerar sig på sången för att bevara hela låtens integritet.

Enkelt och intuitivt användargränssnitt

Användargränssnittet för appar för röstborttagning bör vara enkelt att använda. Att skaffa den extraherade musiken bör bara kräva en åtgärd för användarna.

Vissa nykomlingar har aldrig använt program för borttagning av röster. Majoriteten av individer vill inte behöva ta en examen i ljudteknik för att ta bort en sång. Dessa användare kan sluta använda appen om gränssnittet är för svårt. De kan känna sig bekväma och lyssna på sin musik tack vare ett lättanvänt användargränssnitt.

Måste stödja flera plattformar

Programvaran ska kunna hantera många enheter utan problem. Bekvämlighet är vad en app är till för. Det bör fungera på Mac-datorer, Windows-datorer, Android-telefoner och iPhones.

Säkerhet och integritet

Med varje onlineapp måste säkerhet och integritet beaktas. Ibland laddar du upp privata filer när du använder programvara för att ta bort sång från spår.

Du vill inte att någon annan ska få tillgång till dina dokument eller känsliga uppgifter. Se till att kontrollera säkerheten för alla tjänster. Efter bearbetning bör alla filer raderas inom 24 timmar. Att veta att ingen kommer att hitta dem efteråt gör att du kan sova gott.

Låt oss nu utforska några av de bästa apparna för röstborttagning.

Lalal.ai

Lalal.ai är kanske den bästa appen för att separera ljud i högsta kvalitet. Det är ett AI-baserat program, som namnet antyder. Det låter dig extrahera sång, musikackompanjemang och andra ljud från ljudfiler samtidigt som ljudkvaliteten bevaras.

Möjligheten att enkelt extrahera sång och andra instrument från en ljudfil genom att helt enkelt lägga ljudfilen till en webbplats, och göra det gratis, är en praktisk funktion.

Toppfunktioner:

  • Dela upp ljudfiler
  • Extrahera musik från videofiler.
  • Separera ljudet av trummor, sång, piano, bas, elgitarr och akustisk gitarr med enkla steg
  • Levererar högkvalitativt ljud
  • Du kan extrahera ljuden och ladda upp dem till de platser du gillar

Vocal Remover Pro

Vocal Remover Pro är en mjukvara som används för att ta bort sång från musik. Det kan göra detta från MP3-filer, skapa ett instrumentalt spår som bara har bakgrundsmusik. Skapare använder denna programvara för att skapa karaokespår och öva.

Det har över 3,9 miljoner kunder över hela världen. Vocal Remover Pro har funnits i branschen i mer än 13 år. Denna programvara hjälper användare att skapa karaokespår av hög kvalitet. Den erbjuder också ett enkelt och lättanvänt användargränssnitt.

Toppfunktioner:

  • Stöder mp3-, m4a-, Ogg-, aac- och ac3-filer
  • Programvaran kan ta bort sång från ljudfilen
  • Tillgänglig online från webben
  • Levererar högkvalitativ karaoke

Wavosaur

Wavosaur är ett vackert gratis program för ljudredigering, ljudredigering, redigering och inspelning av wav- och mp3-filer. Med Wavosaur kan du modifiera ljud på alla sätt (klipp ut, kopiera, klistra in, etc.), skapa musikslingor, utvärdera, fånga och batchkonvertera.

Wavosaur stöder flerkanaliga wav-filer, ASIO-drivrutiner, VST-plugins och effektbearbetning i realtid. Programmet skriver inte till registret och har inget installationsprogram. Använd den för ljuddesign, mastering och som en gratis MP3-redigerare.

Toppfunktioner:

  • Vokalborttagning
  • Enkelt UI
  • Allmänna ljudredigeringsfunktioner som klippa, kopiera, klistra in, trimma, etc tillgängliga
  • Avancerade ljudredigeringsfunktioner som pitch shift, bitdjupskonvertering och tystnadsborttagare är tillgängliga

Djärvhet

Djärvhet är ett ljudredigeringsprogram med öppen källkod. Den erbjuder mycket utan kostnad. Du kan spela in, redigera och mixa ljudfiler med Audacitys funktioner. Du kan också lägga till effekter, minska bakgrundsljudet, isolera sångare och göra mycket mer.

Programvaran har många funktioner, och de tillhandahålls alla utan kostnad, vilket är ett stort plus. Du kan redigera ljud, separera sång, applicera effekter på ljud och göra mycket mer med Audacity.

Toppfunktioner:

  • Spelar in liveljud
  • Redigeringsfunktioner som klipp ut, kopiera, klistra in, etc
  • Reducering eller isolering av sång, ljud

Adobe Audition

Adobe Audition är en omfattande verktygslåda med funktioner för flerspår, vågform och spektral visning. Den skapar, mixar, redigerar och återställer ljudfiler. Denna robusta ljudarbetsstation snabbar upp ljudbehandling och videoproduktion samtidigt som den levererar en ren mix med klart ljud.

Utan tvekan är Adobe Audition ett bra verktyg. Det finns dock en kostnad inblandad. Detta verktyg är lite dyrare än jämförbara produkter i sin kategori. Dessutom måste en inlärningskurva följas för att bli van vid programvaran.

Toppfunktioner:

  • Spelar in och remixar ljud
  • Verktyg för att reparera och återställa ljud tillgängliga
  • Bullerreducerande verktyg
  • Ger ljud av hög kvalitet
  • Du kan inkludera dina färdiga ljudfiler i andra projekt

AI Vocal Remover

Du kan ta bort sång från en ljudfil med det kostnadsfria webbprogrammet som heter AI Vocal Remover. Programmet är lätt att använda och ger resultat mycket snabbt. Det låter dig välja om du vill att ditt ljud ska vara i form av karaoke, acapella, bas, piano eller något annat instrument med hjälp av AI Vocal Remover.

Du kan ladda ner och använda detta enkla verktyg från Google Play Butik. Du kan också välja att använda webbversionen också. Den enda nackdelen med detta verktyg är att klara av påträngande annonser.

Toppfunktioner:

  • Separerar sång från ljud
  • Enkelt användargränssnitt
  • Bulk borttagning av röst
  • Gratis att använda

Vocal Remover och isolering

Vocal Remover and Isolation är ett enkelt verktyg för att ta bort sång och skapa karaokespår. Förutom att bara vara en röstborttagning online, fungerar den också som tonhöjdsväxlare, tempoväxlare, ljudsnickare och många andra saker.

Artificiell intelligens kommer att skilja mellan sång och instrumentala delar av låten när du väl har valt den. Du kommer att få två spår: en acapellaversion av din låt och en karaokeversion (isolerad sång).

Toppfunktioner:

  • Sång och instrument separation. Du får två separata spår
  • Bearbetas på 10 sekunder
  • Gratis att använda
  • Enkelt UI
  • Verktyg för att ändra tonhöjd, spela in ljud etc

Sonic melodi

Sonic melodi möjliggör isolering av sång från instrument som använder artificiell intelligens. Den här appen gynnar DJ:s och skapare som har problem med att hitta en karaokeversion av låtar online. Oavsett om du försöker isolera sång eller få ett speciellt beat, garanterar den här appen de bästa resultaten.

Appen kommer med ett enkelt användargränssnitt. Det är också snabbt och säkert eftersom Googles serverinfrastruktur stödjer det. Appen har också en testversion, men den betalda utgåvan är billig.

Toppfunktioner:

  • Enkelt UI
  • Snabbt och säkert
  • Billiga kostnader
  • Gratis provperiod tillgänglig

Enkel splitter

Enkel splitter är ett verktyg som har revolutionerat hela musikbranschen. Det har blivit en oumbärlig tjänst för sångare, DJ:s, ljudproducenter, kompositörer, musikarrangörer och de som mixar och mästar musik.

Denna app har den snabbaste bearbetningshastigheten och hjälper användare att dela upp låtarna på några sekunder. Webb- och mobilversionerna av verktyget synkroniseras. Det betyder att allt du sparar på webben kommer att finnas tillgängligt i mobilappen. Lättversionen av appen är prissatt för $14,99, medan proversionen kostar $29,99.

Toppfunktioner:

  • Snabb bearbetning
  • Webb- och mobilsynkronisering
  • Buggfri

Vocal Remover för karaoke

Vocal Remover för karaoke kommer laddad med många funktioner. Styrkan för röstborttagningseffekten kan justeras. Sång från vilken musik som helst i ditt bibliotek kan tas bort i realtid. Albumomslaget visas också.

Verktyget kommer med en uppspelningskontroll som söker stöd. Den bearbetade låten kan sparas som en ljudfil. Den nya och uppdaterade versionen av appen ger förbättrad ljudprestanda och kvalitet. Filens bithastighet kan justeras från 96 till 320 kbps medan du sparar.

Toppfunktioner:

  • Dela upp valfri låt i separata instrument
  • Skapa Mashups
  • Öva vilket instrument som helst

SplitHit: Vocal Remover

SplitHit: Vocal Remover är en fantastisk app för att ta bort rösten som har hjälpt många användare som är villiga att göra karaoke. Denna app låter dig få fullständig kontroll över musiken i ett spår. Allt du behöver göra är att ladda upp en mp3-fil, så sköter verktyget resten.

Den levererar backingtracks av hög kvalitet som förstärker känslan av själva karaoke. Den ursprungliga sångaren kan hållas hörbar under inspelning för att uppnå fullständig noggrannhet. Den ursprungliga sångarens sång kan tas bort efteråt. Låtarna kan också delas upp och göras till kraftfulla remixer. Inte bara detta, du kan jämna ut spåren för en bättre lyssningsupplevelse.

Toppfunktioner:

  • Ta bort röst från mp3-låtar och skapa karaoke-spår
  • Separera och förstärk alla instrumentljud
  • Dela upp valfri låt i instrument

Summering!

Att ta bort rösten från låtar kan vara en tråkig och överväldigande process. Men apparna för röstborttagning stöds av artificiell intelligens, vilket gör processen mycket mer tillgänglig än tidigare samtidigt som den ger fullständig kontroll till användaren.

Du kan också titta på de bästa röstinspelningsverktygen och apparna online.