Åtgärda en specificerad inloggning finns inte i Windows 10

När du försöker ansluta din PC till en enhet eller en Network Attached Device (NAS), kan du få ett specificerat inloggningsfel. I allmänhet mottogs detta fel av användarna med tidigare Windows 10-uppdateringar. Men grundorsaken till att detta fel dyker upp i ditt system kan bero på systemuppdateringar. Användarna som fick det här felet fick också felmeddelanden som Schemaläggarens fel och schemalagda uppgifter körs inte utan en inloggningssession. Det finns några metoder som du kan försöka åtgärda problemet på ditt system.

Hur man åtgärdar en specificerad inloggning finns inte i Windows 10

Det kan finnas olika anledningar till att Task Scheduler-felet visas på din dator. Några av de möjliga orsakerna till detta fel listas nedan.

  • Använder en tidigare version av Windows 10-uppdateringen
  • En möjlig ny felaktig systemuppdatering
  • Otillräckliga nätverksinställningar
  • Felaktig konfiguration av systemgruppfelet

Metod 1: Ändra inloggningsmetod för Windows 10

Om du får ett specificerat inloggningsfel när du försöker ansluta ditt system till ett NAS-nätverk, kan du försöka åtgärda detta fel genom att ändra inloggningsmetoderna på ditt system. Du kan följa dessa enkla steg för att använda den här metoden.

1. Tryck på Windows + I-tangenterna samtidigt för att öppna inställningarna.

2. Klicka på Kontoinställning.

3. Klicka på Inloggningsalternativ i den vänstra rutan.

4. Klicka på Windows Hello PIN.

5. Klicka på alternativet Lägg till.

6. Ställ in din PIN-kod för lösenord.

Efter att du har ändrat din inloggningsmetod bör du inte få samma felmeddelande igen. Om du fortsätter att få schemalagda uppgifter som inte körs utan ett inloggningssessionsfel kan du prova att följa nästa metod.

Metod 2: Ändra inställningar för nätverksåtkomst

En av metoderna som du kan använda för att undvika att en viss inloggning inte finns fel på din dator är att ändra systemets nätverksinställningar. Du kan ändra dina nätverksåtkomstinställningar genom att följa instruktionerna nedan.

1. Tryck på Windows + R-tangenterna samtidigt för att öppna dialogrutan Kör.

2. Skriv Gpedit.msc och tryck på Enter för att öppna den lokala grupprincipredigeraren.

3. Gå till Datorkonfiguration i den lokala grupprincipredigeraren.

4. Öppna sedan Windows-inställningarna.

5. Dubbelklicka sedan på säkerhetsinställningarna.

6. Gå nu till mappen Local Policys.

7. Öppna slutligen mappen Säkerhetsalternativ.

8. På fliken Policy, leta reda på Nätverksåtkomst: tillåt inte lagring av lösenord och autentiseringsuppgifter för nätverksautentisering.

9. Högerklicka på Nätverksåtkomst: tillåt inte lagring av lösenord och referenser för nätverksautentisering och klicka på Egenskaper.

10. Välj Disabled och klicka på OK och klicka sedan på Apply.

När du har slutfört alla nämnda steg, starta om datorn och kontrollera om schemalagda uppgifter inte körs utan att ett inloggningssessionsfel har lösts. Om problemet kvarstår, försök att gå vidare till nästa metod.

Metod 3: Använd Credential Manager

Credential Manager är ett verktyg som tillhandahålls av Microsoft; det här verktyget ger dig alternativen som låter dig kontrollera och redigera referenser som lösenord och användarnamn för att logga in på olika webbplatser, datorprogram och andra sådana nätverk. Du kan använda det här verktyget för att undvika denna uppgiftsschemaläggare ett angivet inloggningsfel finns inte och utföra den här funktionen genom att följa dessa enkla steg.

1. Tryck på Windows + S-tangenterna samtidigt för att öppna Windows Sök-menyn.

2. Skriv Credential Manager i sökfältet och klicka på Öppna.

3. Klicka på Windows Credential.

4. Leta reda på NAS-enheten som kan orsaka felet på ditt system.

5. Ta bort posten för att ta bort autentiseringsuppgifter.

6. Klicka på Lägg till en Windows-referens för att lägga till ett nytt Windows-referensvärde.

7. I avsnittet Internet eller nätverksadress, skriv servernamn (lägg till IP-adressen eller Netbios-namnet för din molnstation).

8. I avsnittet Användarnamn anger du servernamnanvändarnamn (namnet på Netbios-namnet som du ansluter din enhet till).

9. Lämna avsnittet Lösenord tomt och klicka på OK.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Varför uppstår inloggningsfel på min dator?

Ans. Det kan finnas flera orsaker till inloggningsfel på din dator, inklusive en gammal Windows-version, en korrupt Windows-uppdatering, felaktiga nätverksinställningar eller felaktiga konfigurationsinställningar. Du kan åtgärda dessa problem genom att ändra Windows-grupppolicyns inloggningsmetoder eller datorkonfiguration.

Q2. Hur kan jag ändra mina inloggningsuppgifter på min dator?

Ans. Du kan använda Windows Credential Manager för att ändra inloggningsuppgifter som sparats på din Windows-enhet. Verktyget Credential Manager utvecklades för att låta användare kontrollera och redigera sina autentiseringsuppgifter, till exempel användarnamn och lösenord som sparats i Windows 10-systemet.

Q3. Påverkar mina nätverksinställningar inloggningsproblem?

Ans. En av anledningarna till att inloggningsfel uppstår på din dator beror på fel nätverksinställningar. För att redigera dina nätverksinställningar kan du gå till verktyget Local Group Policy Editor på din dator.

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde åtgärda ett specifikt inloggningsproblem på din dator. Kommentera och låt oss veta vilken metod som fungerade för dig. Om du har frågor, frågor eller förslag får du gärna dela dem med oss.