Hur man installerar Calligra Words på Linux

Calligra Words är en ordbehandlare från KDE-projektet. Det möjliggör rambaserad redigering, dokumentinbäddning, anpassning av användargränssnitt och andra utmärkta funktioner. Så här ställer du in Calligra Words på ditt Linux-system.

Installationsinstruktioner för Ubuntu

Sedan Ubuntu 18.04 LTS har Calligra Words varit tillgängligt för användare att installera. Så om du är en Ubuntu-användare och vill installera den här appen på din dator, gör du så här. Starta ett terminalfönster för att starta.

Osäker på hur man startar ett terminalfönster på Ubuntu-skrivbordet? Tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt kommer du att kunna öppna ett terminalfönster genom att söka efter ”Terminal” i appmenyn.

Med terminalfönstret öppet på Ubuntu-skrivbordet, använd kommandot apt install och ställ in ”calligrawords”-paketet.

sudo apt install calligrawords

När du skriver kommandot ovan i ett terminalfönster kommer Ubuntu att be dig om ett lösenord. Använd ditt tangentbord och skriv in lösenordet för ditt användarkonto. Tryck sedan på Enter för att skicka den.

Med ditt lösenord skickat kommer Ubuntu att samla in alla paket relaterade till Calligra Words. Sedan kommer den att be dig att trycka på Y-knappen för att installera programvaran. Gör det för att ställa in Calligra Words på Ubuntu.

Installationsinstruktioner för Debian

Så länge du använder Debian 11 Bullseye, Debian 10 Buster eller Debian Sid (den rullande utvecklingsversionen) kommer du att kunna ställa in Calligra Words. Starta installationen genom att starta ett terminalfönster på skrivbordet.

För att starta ett terminalfönster på Debians skrivbord, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet för att öppna ett terminalfönster. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

Med terminalfönstret redo att användas på Debian, kör kommandot apt-get install för att installera ”calligrawords”-paketet på din dator.

sudo apt-get install calligrawords

När du har använt kommandot apt-get install ovan kommer Debian att fråga dig om ditt lösenord. Använd tangentbordet och ange lösenordet för ditt användarkonto. Tryck på Enter-tangenten på tangentbordet för att fortsätta.

Nu när du har angett ditt lösenord kommer Debian att samla in alla paket relaterade till Calligra Words och göra dem redo för installation. Efter det kommer Debian att be dig trycka på Y-tangenten för att bekräfta att du vill installera Calligra Words.

Arch Linux installationsinstruktioner

Tyvärr är Calligra Words inte tillgängligt för installation på Arch Linux som ett fristående paket. Men om du installerar hela Calligra-sviten på Arch Linux via ”calligra”-paketet, ingår Calligra Words ordbehandlare.

För att installera Calligra-sviten på ditt Arch Linux-system, börja med att starta ett terminalfönster på skrivbordet. När terminalfönstret är öppet och redo att användas, kör kommandot pacman -S för att installera ”calligra”-paketet.

sudo pacman -S calligra

Efter att ha skrivit kommandot ovan kommer Arch Linux att be dig om ditt lösenord. Ange ditt användarkontos lösenord med tangentbordet. Tryck sedan på Enter för att skicka den.

Arch Linux kommer att be dig att trycka på Y för att bekräfta att du vill installera programvaran på din dator för att Calligra Words ska fungera med ditt lösenord.

Fedora installationsinstruktioner

Applikationen Calligra Words är tillgänglig för Fedora 35 och 34 och Rawhide. För att få appen att fungera på ditt Fedora-system, börja med att starta ett terminalfönster på Fedora-skrivbordet. Du kan till exempel starta en terminal genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

Använd kommandot dnf installation nedan för att installera ”calligra-words”-paketet på ditt Fedora-system med terminalfönstret.

sudo dnf install calligra-words

När du anger kommandot ovan kommer Fedora att be dig om ditt lösenord. Använd tangentbordet och ange lösenordet för ditt användarkonto. Tryck sedan på Enter för att skicka den.

När du har skickat in ditt lösenord kommer Fedora att samla in alla paket relaterade till installationen. Den kommer sedan att be dig att trycka på Y-tangenten för att bekräfta att du vill installera Calligra Words. Gör det för att få appen att fungera.

Installationsinstruktioner för OpenSUSE

De på OpenSUSE Tumbleweed och OpenSUSE Leap 15.3 kommer att kunna få igång Calligra Words-applikationen relativt snabbt. Du måste öppna ett terminalfönster för att starta installationsprocessen.

På OpenSUSE kommer du att kunna starta ett terminalfönster på skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt kan du söka efter ”Terminal” i appmenyn och öppna den på det sättet.

Med terminalfönstret öppet kan installationen av Calligra Words börja. Använd kommandot zypper installation, ställ in ”calligra-words”-paketet på din dator.

sudo zypper install calligra-words

När du anger installationskommandot ovan kommer OpenSUSE Linux att fråga dig om ditt lösenord. Använd tangentbordet och skriv lösenordet till ditt användarkonto. Tryck sedan på Enter för att skicka den.

Nu när ditt lösenord har skrivits in kommer OpenSUSE att uppmana dig att trycka på Y-tangenten för att bekräfta att du vill installera Calligra Words. Gör det för att installera appen på din dator.

Inlägget Hur man installerar Calligra Words på Linux dök upp först på wdzwdz.